Acer Aspire V5-552G - Review

poruka: 211
|
čitano: 74.430
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Evo narode nije nešto ali eto amd overdriveom sam undervolto procesor i sve turbo frekvencije, temperature su iste ali sam na benchmarku dobio bolji rezultat, vjerojatno jer proc može dulje vremena raditi na višim frekvencijama ili turbo frekvencija bez da throttla, ne dirajte timinge na ramu, odmah se ruši, a grafu integriranu možete ocat, ali mislim da nema puno smisla jer koliko ja znam a10-5757m i njegova integrirana 8650g ne idu u crossfire(dual graphics) sa 8750m, neka me netko molim vas ispravi(i ugodno iznenadi) ako sam u krivu

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Re: Acer Aspire V5-552G - Review

Idu u crossfire, al nece uvijek dati +fps u igrama koje podrzavaju crossfire.

13 godina
neaktivan

znači možda se i isplati clockt integriranu gpu jer koliko sam vidio povećanje u temperaturi je oko 3-4 stupnja uz osrednji oc

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Za one igre koje su dobro optimizirane za radeon i podrzavaju crossfire da. Kolko sam vidio prema notebookchecku bez OC-a to skupa daje nekakav +5fps dodatni boost max. (battlefield ak se dobro sjecam, neda mise gledat..), znaci bez OC-a..

Javi rezultate ak ces se dodatno bavit time :)

16 godina
bruno_123 kaže...

Evo narode nije nešto ali eto amd overdriveom sam undervolto procesor i sve turbo frekvencije, temperature su iste ali sam na benchmarku dobio bolji rezultat, vjerojatno jer proc može dulje vremena raditi na višim frekvencijama ili turbo frekvencija bez da throttla, ne dirajte timinge na ramu, odmah se ruši, a grafu integriranu možete ocat, ali mislim da nema puno smisla jer koliko ja znam a10-5757m i njegova integrirana 8650g ne idu u crossfire(dual graphics) sa 8750m, neka me netko molim vas ispravi(i ugodno iznenadi) ako sam u krivu

Na koju si voltažu postavio jezgre za normal/turbo režim rada, a da ti je sve stabilno

13 godina
neaktivan

sada sam na poslu bez laptopa, sutra radim noćnu tako da ću sutra vjerojatno vrtiti stability test, ali sinoc sam ga oko 22 sata undervolto(ne znam napamet vrijednosti, postam kada dođem doma) i do ponoci sam sigurno odvrtio desetak puta benchmark tek toliko da vidim kako stoje temperature(malo su niže ali nije bog zna što ali je score bolji)

sve u svemu sutra cu na tomb raideru probati malo se zabavljati i vidjeti prvo da li se krši a kada nađem stabilne voltaže probati ću ocat gpu, malo ali neću pretjerivati, tek toliko da vidim da li ima fps više :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

evo i mene opet, testiro sam stability testom u amd overdriveu na 2 sata, nema zamrzavanja ili rušenja, voltaže su sljedeće:

0.9688 - cpu vid

1.0375 - turbo boost 2

1.1375 - turbo boost 1

1.1875 - turbo boost 0

gpu sam probao dići iznad 720, ali jedino što se dogodi je da se frekvencija zaključa na 720, dalje ne ide

pod stability testom temperatura u hwinfo ne ide preko 61 stupanj u cpu 0, uzmite u obzir da je laptop na omanjem cooling padu od sa ventilatorom od 9 cm

ukoliko netko bude entuzijastičan i imao živaca za daljnje undervoltanje molio bih ga da tu objavi svoje voltaže :D

edit: evo sada vidim da pod stability testom da jezgre jako rijetko idu na 3,5 ghz, najčešće su na 2,5, nekada skoče na 2,8 i 3,2

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.8.2014 22:19 (bruno_123).
Moj PC  
2 0 hvala 3
11 godina
neaktivan

Nadam se da nije kasno da se ukljucim u temu... Ima laptop acer aspire v5-552g i windows 7 64 bit te ne mogu naci odgovarajuce drivere za bluetooth... Ako netko moze pomoci stvarno bih to cijenio!!! To jest kada pokusam naci drugi uredaj na laptopu on ga uopce ne prepoznaje

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.9.2014 0:43 (NiTo10).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Si probao na sajtu od Acera? Ja sam tamo našao sve drivera za svoj bivši lap.

11 godina
neaktivan

Probao sam, ali tamo mogu skinuti samo drivere za windows 8-icu 

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Zna li itko nekakav driver koji bi mi mogao pomoci?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Dečki može kakva pomoć?

Već jedno 2 ure muku mučim sa synaptics driverima... nikako da dobijem sve one silne opcije koje inače budu kad se instalira synaptics... u prilogu je apsolutno sve što mi nudi u opcijama, ukratko ništa. znači nemam ni osnovni scroll, a kamoli nešto naprednije...

I kao šećer na kraju kad probam pokrenuti bilo što od synapticsa preko one ikone u trayu dole desno, onda mi izbaci ovu drugu sliku da nemam drivere instalirano?

Probao reinstall svih drivera, izbrisao ih kompletno, resetirao, disable touchpada, pa ponovno sve uključio...

Također probao reinstall i nanovo skinut drivere sa neta, 3 puta...

Probao sam skinuti i sa druge stranice (ne acerove) i dalje ne radi..

Ima li još tko kakvih prijedloga?

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.9.2014 1:41 (EchoOne).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Vjerojatno nemas synapticsov touchpad, probaj ove druge drivere od elana ili tako se nekako zovu, imas ih na acerovoj stranici
13 godina
neaktivan
bruno_123 kaže...
Vjerojatno nemas synapticsov touchpad, probaj ove druge drivere od elana ili tako se nekako zovu, imas ih na acerovoj stranici

Aha, sta dolazi touchpad i od synapticsa i od ovog elana jel?

Mislim elanovi mi rade kako tako...

13 godina
neaktivan
Ocigledno da ti ne instalira synapticsove drivere jer ne pronalazi syanpticsov touchpad, a ako elanovi rade onda nemas izbora
17 godina
neaktivan

Ekipa molim vas za jednu uslugu. Naime predao sam laptop na servis prije 42 dana i 2x su me zvali i rekli da je laptop popravljen ali ga nisam prezueo jer "kvar" nije otklonjen. Donja plastika (ona gdje stoji acer logo ispod displeja) mi nije sastavljena sa lcd-om cijelom sirinom laptopa i cak po 1-2 cm u visinu sa strana. Moze se cijeli prst staviti izmedu displeja i lcd-a. Vas bi zamalio da provjerite da li je na vasem modelu isti slucaj (iskreno mislim da je to tesko moguce) jer su mi napisali da su ga usporedili sa istim novim i kazu da je to slucaj i na novom laptopu. Ako mi mozete to provjeriti bio bih vam jako zahvalan.

0 0 hvala 0
11 godina

Neko te gadno mota oko malog prsta. Probaj bilokako uzeti laptop nazad dok ti ne naprave neku vecu stetu i raspitaj se za posteniji ovlasteni servis. Meni je Darky preporucio System One servis pa vidi malo..

17 godina
neaktivan

Necu da uzmem laptop nazad jer sam ga odnjeo tamo gdje sam ga i kupio. Bio je kod mene tacno mjesec i 2 dana a kod njih je 42 dana. Ujutro idem na razgovor sa sefom. Momci iz poslovnice su ok ali problem je u ovlastenom servisu. Trazio sam novi laptop jer ovaj ovakav necu uzet nazad. Za svoje pare kao i svako drugi hocu savrseno ispravan proizvod. 

13 godina
neaktivan

Kako je prošo razgovor sa šefom?

Najbolje ti nazvat potrošački kod, a prije toga njih obavijestit kako si dogovorio snimanje idući tjedan u toj poslovnici.

17 godina
neaktivan

Upravo sam preuzeo potpuno novi laptop. Uzeo sam HP 450 g1 sa i5 4200m i 8750m. Dali su mi mogucnost povrata novca ili da uzmem drugi model po zelji uz mogucu moju ili njihovu doplatu. Nije problem bio u poslovnici u kojoj sam kupio (momci su zaista super i firma je stvarno ok bila) problem je stvarao ovlasteni servis jer su se pravili budale i nisu prihvatali kvar. Nadam se da ce me ovaj bolje i duze sluziti.

12 godina

Koji je servis u pitanju i gdje si kupio lap? 

17 godina
neaktivan

Laptop je kupljen u imtecu a ovlasteni servis je comtrade sarajevo (BIH).

13 godina
neaktivan

Kakve su vama temperature kad se procesor jače zavrti?

Meni su previsoke, prelazi mi preko 100 na čini mi se procesoru ako dobro gledam na hw monitoru

EDIT: Navodno da HW monitor ima krivo očitanje temperature za ovaj procesor, sad nisam siguran jel to istina.. Čim da pogledam da mi daje točno očitanje?

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.11.2014 1:08 (EchoOne).

0 0 hvala 0
11 godina

RealTemp je jedan od programa, s time se ja sluzim, cini mi se da je prilicno precizan. Naravno prije svega, tako visoka temperatura bi se trebala odraziti na tanko kuciste laptopa. Nest mi smrdi tu i prilikom cega ti je to ocitalo?

16 godina
neaktivan

Ove package temperature zaboravi na apu-ima. Realna je vjerovatno ova niže od 52 celzijusa. Dodatno to provjeri sa aido-om ona je dobra za apu-e.

(Još uvijek imam proobook 455 sa A8-4500M)

0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Ništa posebno, bacio partiju kantera online i tjt.. provjerit ću sa Aidom, nju imam tu pa možda ona nešto pametnije kaže..

Mada da je preko 100 ugrijao bi se jače, odnosno osjetila bi se temperatura negdje na kućištu, a ne osjeti se baš..

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Imam pitanje za ovaj laptop, posto je baterija hadje da kazem "integrisana" da li se ona prazni pa ponovo puni kada je povezan punjac i tako radi laptop? Da li je bolje da je nekako izvadim da bih je sacuvao???

0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan
stefantesla kaže...

Imam pitanje za ovaj laptop, posto je baterija hadje da kazem "integrisana" da li se ona prazni pa ponovo puni kada je povezan punjac i tako radi laptop? Da li je bolje da je nekako izvadim da bih je sacuvao???

Kada je punjač ukljucen, struja se 'crpi iz utičnice', a kada je punač iskopčan struja se crpi iz baterije. 

Ako sam ti pomogao stisni HVALA ! LP! :)
10 godina
neaktivan

I ja sam mislio da to tako funkcionise jer se baterija ne moze odstraniti kao na vecini laptopova samo sam hteo da proverim za svaki slucaj, nego jedno pitanje da li je neko pokretao GTA V na ovom laptopu sa A8 cpu i dual grafikom???

10 godina
neaktivan

Postavio sam ovu voltazu na A8-5557M na benchmark testu sam dobio malo bole rezultate ali neznatne, medjutim cpu pod punim opterecenjem u odnosu na normalan rezim rada pokazuje da je cak 7 stepeni hladniji sto nije mala razlika...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice