Slike vaseg hardvera-Pitanja & odgovori izdvojena tema

poruka: 11.973
|
čitano: 1.960.322
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Slike vašeg Hardvera
14 godina
Re: Slike vaseg hardvera-Pitanja & odgovori
Bulldozer kaže...

i da ako neke zanima sam sam sebi platio svojim novcem ;)

99% sam siguran da AMD tu ploču, kao i taj procesor šalje nekim firmama ili trgovinama na recenziju, ali dobro. 

ps. svaka reklama je dobra reklama. 

Za sva pitanja i pomoć, obratiti se preko privatne poruke. :D
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.7.2019 19:39 (Valentin17).
14 godina
protjeran
Slike vaseg hardvera-Pitanja & odgovori

Pogledaj slike bolje pa ćeš vidjet asbis naljepke.. kupljeno je.. nije poklonjeno :)

15 godina
protjeran
Bulldozer kaže...

Je znaš kako je održavanje kod EK ? H150 slabije hladi od ovog tako da :) 

Pa evo slucajno i znam posto imam custom loop bas od EK. Zato mi i nije jasno u cemu je problem.

14 godina
Bulldozer kaže...

Pogledaj slike bolje pa ćeš vidjet asbis naljepke.. kupljeno je.. nije poklonjeno :)

Ja Asbis naljepnicu vidim na procesoru, hladnjaku, napajanju, na onoj precjenjenoj ploči nema toga, ali ako ti tako kažeš, ja ti vjerujem. 

ps. je... me pas ako je ja ne bi bacio kroz prozor kad bih vidio kakve rezultate postižu ljudi sa pločama od 500-800 kn, za ne povjerovati. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.7.2019 20:03 (Valentin17).
12 godina

Skupoca ploce proizlazi pored ostalog i od vrhunskog HIFI audio podsustava, hebote ima vrhunski ESS SABRE 9118 DAC with WIMA Audio Capacitors, po meni super ploča ali papreno skupa

14 godina
roby27 kaže...

Skupoca ploce proizlazi pored ostalog i od vrhunskog HIFI audio podsustava, hebote ima vrhunski ESS SABRE 9118 DAC with WIMA Audio Capacitors, po meni super ploča ali papreno skupa

Uzmeš neku normalnu ploču i zvučnu karticu te zvučnike ili slušalice vrhunske i opet imaš bolje od toga što ploča nudi.

15 godina
protjeran
roby27 kaže...

Ploca je vrhunksa, ali dobar dio cijene ide na cinjenicu sta im je to flagship ploca..

14 godina
NoDe31 kaže...

Malo da joj izmjenimo pastu... 

Ako se hladnjak skida, mijenjaju se i termal padovi.

6 godina
Valentin17 kaže...
NoDe31 kaže...

Malo da joj izmjenimo pastu... 

Ako se hladnjak skida, mijenjaju se i termal padovi.

Ne nužno ako paziš kako ih skidaš, poanta je da ih ne razvučeš il otkineš, ako nisi to uradio nije potrebno mjenjat jer padovi ne gube svojstva (Koliko god loša bila) ako ih na kratko makneš, al ne brini i to sam napravio... Stavio sam i kontakt na backplate ako baš želiš detalje... Praktički jedino shunt mod nisam napravio, iako me nervira 114% power limit... LoL

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.7.2019 12:00 (NoDe31).
14 godina
NoDe31 kaže...

Ne nužno ako paziš kako ih skidaš

Nikada nije isti kontakt kad se hladnjak montira na novi termal pad i na termal pad na kojem je hladnjak već bil montiran prije.

To je kao da mijenjaš ulje na autu i filter ulja ostaviš stari ili napraviš generalku i ostaviš stare ležajeve.

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.7.2019 13:53 (Valentin17).
11 godina
Bulldozer kaže...

Ovo ne treba baš ništa značit, ali oke, ionako se protjero čovjek.. Ima ih na njuški i na forumu šta prodaju s Asbis naljepnicama, a računa nema ili je kao izgubljen..

15 godina
odjavljen
Valentin17 kaže...
NoDe31 kaže...

Nikada nije isti kontakt kad se hladnjak montira na novi termal pad i na termal pad na kojem je hladnjak već bil montiran prije.

To je kao da mijenjaš ulje na autu i filter ulja ostaviš stari ili napraviš generalku i ostaviš stare ležajeve.

Ovisi o vrsti, neki se raspadnu sigurno, a neki ostanu 100% ispravni.

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
14 godina
Jakovp kaže...

Ovisi o vrsti, neki se raspadnu sigurno, a neki ostanu 100% ispravni.

Thermal pad ima već utisnuti dio na kojem je kontakt između čipa i samoga pada kad skineš hladnjak, nema šanse da kad se vrati natrag hladnjak da je kontakt isti kakav je bio 

kod prve montaže hladnjaka kad je sami npr. memorijski čip prilikom nalijeganja hladnjaka napravio taj otisak.

Ja osobno uvijek ako nekome čistim karticu i mijenjam termalnu pastu, volim to odraditi kako treba te detaljno sve čistim i mijenjam, kod nas ima za kupiti Arctic padova

od 0.5 mm pa sve do 2 mm, na većinu kartica na memoriju ide 0.5 mm, a na VRM 1 mm, backplate ako postoji 2 mm.

Postoje termal padovi od Thermal Grizzlya, ali nisam ih vidio kad nas, iako su jako skupi negdje vani.

EDIT: Zna netko zašto je Bulldozer protjeran?

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.7.2019 18:52 (Valentin17).
15 godina
protjeran
Valentin17 kaže...

EDIT: Zna netko zašto je Bulldozer protjeran?

Ti si mu digo tlak s komentarima maticne pa je trazio da ga maknu s foruma 

Istina je sta je najludje...

14 godina
ansha kaže...

Ti si mu digo tlak s komentarima maticne pa je trazio da ga maknu s foruma 

Istina je sta je najludje...

Postoji razlika između odjavljen i protjeran, oni koji traže da ih se makne su odjavljeni, znači... 

ps. ni tvoj custom loop nije sigurno pomogao. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.7.2019 19:09 (Valentin17).
6 godina
Valentin17 kaže...
NoDe31 kaže...

Ok nečemo bas cijepidlačit i uspoređivat sa uljem ot auta. Termalni padovi su sami po sebi gotovo beskorisni, bar ovi obični... Jedino što je još manje korisno od termalnih padova je zrak između VRM(VRAM)a i hladnjaka... Dok god ga ne razvučeš, dobar je...  

Ako ga razvučeš (a to možeš i glanc nove), e onda imaš problem jer ti više nije debljine koju bi trebao da ima kontakt na obije strane...

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.7.2019 21:02 (NoDe31).
14 godina
NoDe31 kaže...
Dok god ga ne razvučeš, dobar je... 

Kad hladnjak jednom skineš, kako ti kažeš, razvučen je i imaš zrak između njega i čipa. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.7.2019 21:04 (Valentin17).
6 godina
Valentin17 kaže...
NoDe31 kaže...
Dok god ga ne razvučeš, dobar je... 

Kad hladnjak jednom skineš, kako ti kažeš, razvučen je i imaš zrak između njega i čipa. 

Ovisi kako skidaš... Moraš biti nježan i pažljiv 

Mada ja više prakticiram trganje...

12 godina
ansha kaže...
roby27 kaže...

Ploca je vrhunksa, ali dobar dio cijene ide na cinjenicu sta im je to flagship ploca..

Bome da napucali su cijenu jebački, evo u suprotnom taboru taj isti ESS Sabre DAC, ledeni VRM, ploca isto fino izgleda

https://www.adm.hr/gigabyte-z390-aorus-master-s1151-v2/094.100.345/product/?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

11 godina

Evo u suprotnom taboru od suprotnog tabora:

https://www.uzishop.hr/pretraga?controller=search&orderby=position&orderway=desc&search_query=ASUS+CROSSHAIR+VI+HERO+AMD+X370&submit_search=

ili tko zeli vani: https://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/5407550_-rog-crosshair-vi-hero-asus.html + https://www.mailboxde.com/

Nisam nasao nist pametno vezano za usporedbu ES9118 vs ES9023 osim sluzbenih podataka:

http://www.esstech.com/files/4114/4095/2154/ES9023_PB_101103.pdf

http://www.esstech.com/index.php/en/products/sabre-digital-analog-converters/sabre-hifi-mobile-dacs/sabre-hifi-stereo-integrated-dacs/es9118/

Osim tog DAC-a Crosshair ima i Texas Instruments® RC4580 op-amp, Giga Master ima Precision Audio Stream (TXC oscillator) itd. itd.

Ja sam narucio iz Notebooksbilliger pa su me odhebali, sad ide pokusaj sa Cyberportom pa ako ne uspije cu mozda u HR.

12 godina
11 godina
dr.dejavu kaže...

Kakvi su tvoji psihicki problemi? Valjda imam pravo na misljenje kako je razer smece...

Ma srce moje malo nece tebi nitko govorit koliko ces ti td lupiti jel. E nego sta mislis o VA panelima dislike si moj Va Aoc dusa me zabolila a nije mi jasno zasto :(

6 godina
protjeran

Pa cim pricas neke gluposti tu ocito je da te zaboljelo. Inace svom smecu dam td, a ti se ljuti kolko hoces. 

13 godina
BeLLicus kaže...
dr.dejavu kaže...

Kakvi su tvoji psihicki problemi? Valjda imam pravo na misljenje kako je razer smece...

Ma srce moje malo nece tebi nitko govorit koliko ces ti td lupiti jel. E nego sta mislis o VA panelima dislike si moj Va Aoc dusa me zabolila a nije mi jasno zasto :(

Kolega, kad novi clan/ovi objave slike svog(ili tudjeg HW), onda napravis sacekusu i opalis TD samo takav.

Budemo kao dica, pamti pa vrati, ili vec jesmo. :)

coffe,coffe,coffe.....
12 godina
BeLLicus kaže...
dr.dejavu kaže...

Dok mrzi VA panel znam tko je 

13 godina

Ooo gade, kako si me naso! 

Bas kako boli, si servirao! Well done!

Mislim da sam postao casual-ac, pa cu cekat jos neko vrime. Ili, ne znam...

Sto ima kod tebe, kad ce slike novosti, na cemu se roka?!

coffe,coffe,coffe.....
14 godina
metallic kaže...

Ooo gade, kako si me naso! 

Bas kako boli, si servirao! Well done!

Mislim da sam postao casual-ac, pa cu cekat jos neko vrime. Ili, ne znam...

Sto ima kod tebe, kad ce slike novosti, na cemu se roka?!

Prodan i7 8700k i ASUS X Formula dok se je nešto još izvući moglo, razočarali me novootkriveni propusti, je... postala prevelika. 

Vratio se na i7 7700k i ASUS IX Formula kaj sam imao prije ovoga kaj sam prodao, prodati to ne mogu jer neću tražiti po 3200 kn

kako neki traže, KLIK, a može mi i dalje poslužiti sa brzim RAMom da pogledam preko virtualke kaj nudi nova insider verzija windowsa 10

ili da si na brzinu skiciram neki nacrt u AutoCADu za posao, a manje više da pročitam vijesti, širim zabavu ovdje.

A i uvijek se nešto radi i slaže.

Ovdje su sve bjesne mašine, pa evo jedne budget opcije, svestran PC, od škole do igranja, nečije veselje do neba. 

Uzimam dijelove po oglasima i sastavljam za ljude koji i nemaju novaca za nove komponente. 

Za sebe nemam ništa u planu za sada, igram tu i tamo BFV ili COD MW2, ali i to rijetko, GTX 1070 tako nešto vrti bez problema na 1440P 60 Hz,

možda uleti RTX 2060 8 GB ako se ukaže prilika.

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.7.2019 18:40 (Valentin17).
14 godina
Almin94 kaže...

Stigle dvije zvjerke. :)

Rade kao turbine čak i na 800 okretaja, a kamoli na 2000 ili 3000 okretaja, hlade odlično, mrak za one kojima buka i novci nisu problem.

Ali vidim da ti imaš čak 7 ventilatora u kućištu, ne znam čemu toliko, ali dobro, valjda ti znaš.

15 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
Almin94 kaže...

Stigle dvije zvjerke. :)

Rade kao turbine čak i na 800 okretaja, a kamoli na 2000 ili 3000 okretaja, hlade odlično, mrak za one kojima buka i novci nisu problem.

Ali vidim da ti imaš čak 7 ventilatora u kućištu, ne znam čemu toliko, ali dobro, valjda ti znaš.

Mogu se podesiti na oko 500RPM. Nece ici u kuciste, kupljeni su za druge svrhe odnosno samo za jedan test pa cu ih prodati u pola cijene. Ako neko bude zainteresovan neka se javi. 

14 godina
Almin94 kaže...

Mogu se podesiti na oko 500RPM. 

Znam jako dobro sve o njima jer ih imam osobno i čuju se čak i na 500 okretaja u zvučno izoliranom Fractalu R5 (dobro ja imam 140 mm modele).

ps. pošalji mi poruku kad to budeš prodavao da se dogovorimo oko slanja.

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.7.2019 17:42 (Valentin17).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Slike vašeg Hardvera
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice