Wlan brzina xp

poruka: 4
|
čitano: 2.234
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Wlan brzina xp

Naime na jednom starom računalu koje doma imam mi kvaliteta wlan signala jako oscilira i spor je internet a signal puca svakodnevno.Komp moga brata je slično radio sa istim modelom wlan kartice ali sa windowsima 7 sve dok me nije zatražio da upišem pin modema.Kako da xp sp3 natjeram da me zatraži taj pin?ako je potrebno kako da ga natjeram da zaboravi wpa key?To isto računalo mog brata je donedavno bilo moje i bilo je fizički na istom mjestu gdje je sada ovo staro računalo a wlan je radio normalno.

Sva računala su unutar 10 metara od ap-a,a pristup control panelu modema nije moguć(ali mogu stiskati tipke za reset i slično po modemu) jer je tu moj stari šef a on obično ili ne želi to obavit ili mu se jednostavno neda.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Wlan brzina xp

-briši postojeći wlan i ponovo se spoji. Da bi radio WAP2 mora biti SP3 i odgovarajući driver..

-pin je jedan način, key (pass) je drugi. To noviji modemi imaju kao mogućnost za spajanje, dosatno je i WPS. Nebi smjelo biti razlike u tim načinima.

-polušaj dignuti neki *nix, ubuntu i vidi kako se ponaša, jer nije neobično da novi driver za sedmicu radi OK, dok možda isti za XP nevalja (ili je za staru verziju uređaja-reviziju..). za XP instaliraj driver s CDa ako si ga dobio jer najčešće taj radi OK.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan
ihush kaže...

-briši postojeći wlan i ponovo se spoji. Da bi radio WAP2 mora biti SP3 i  odgovarajući driver..

-pin je jedan način, key (pass) je drugi. To noviji modemi imaju kao mogućnost za spajanje, dosatno je i WPS. Nebi smjelo biti razlike u tim načinima.

-polušaj dignuti neki *nix, ubuntu i vidi kako se ponaša, jer nije neobično da novi driver za sedmicu radi OK, dok možda isti za XP nevalja (ili je za staru verziju uređaja-reviziju..). za XP instaliraj driver s CDa ako si ga dobio jer najčešće taj radi OK.

Kako da ga prisiliti da on traži baš pin?

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
16 godina
g12356 kaže...
..

Kako da ga prisiliti da on traži baš pin?

-na XPu? nikako. To nudi sedmica, ili kao dodatnu opciju nudi klasičan pass. Pin je zapravo glupost kao dodatak, bar ja ne vidim neki dublji smisao... (smisao bi postojao da je to jednokratno-generirani broj, za guesta na mreži, koji bi samo tom guestu-korisniku dao pristup, drugom ne, ali ovako mi je ko žabi potkova... ni modni detalj).

-zašto bi ga 'prisiljavao' na pin? Misliš da nekom magičnom formulom radi brže?... spoji se linuxom i usporedi (jer ako se ne varam inaš poneku distru pri ruci, mislim na LiveCD).

edit:

zato je WPS zanimljiviji za noobove, većina novih modema ga podržava (može biti soft i/ili hard). U tom trenutku modem daje svakom korisniku koji zatraži connect pristupnu šifru cca minutu. Za početnike savršeno, osim s pogleda sigurnosti. Samo i wlan adapter treba imati tu opciju (češće softverski).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.10.2011 20:26 (ihush).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice