Vip-ov modem i GPRS brzina

poruka: 5
|
čitano: 4.890
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Spajam se na inet preko VIP-ovog modema koji je usb kablom spojen na pc, vjerojatno se nalazim u dometu odasiljaca koji daje samo GPRS brzinu, ali me smeta da mi pc prilikom spajanja daje informaciju da je veza vrlo dobra, dobra ili slaba i to se vidi u brzini prijenosa, kada je veza vrlo dobra onda ide i do 50kbt/sek, a kada je veza slaba, neide vise od 20-tak bit/sek. Pitanje glasi, dali netko zna koliko dugacak usb kabel maximalno moze biti metnut da se poboljsa veza sa repetitorom, a da sama duzina kabla ne zagusi jacinu signala, na zalost, modem nema mogucnost prikljucka vanjske antene. Unaprijed zahvaljujem na bilokakvoj pomoci ili sugestiji!

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Vip-ov modem i GPRS brzina
Nen kaže...

Spajam se na inet preko VIP-ovog modema koji je usb kablom spojen na pc, vjerojatno se nalazim u dometu odasiljaca koji daje samo GPRS brzinu, ali me smeta da mi pc prilikom spajanja daje informaciju da je veza vrlo dobra, dobra ili slaba i to se vidi u brzini prijenosa, kada je veza vrlo dobra onda ide i do 50kbt/sek, a kada je veza slaba, neide vise od 20-tak bit/sek. Pitanje glasi, dali netko zna koliko dugacak usb kabel maximalno moze biti metnut da se poboljsa veza sa repetitorom, a da sama duzina kabla ne zagusi jacinu signala, na zalost, modem nema mogucnost prikljucka vanjske antene. Unaprijed zahvaljujem na bilokakvoj pomoci ili sugestiji!

Mislim da mozes slobodno provuci 3 metera. Ako ne i vise. Sto se tice same kvalitete signala... Mozes imati full singal na GPRS-u i imati smalu brzinu, a opet, mozes imati losiji signal na HSDPA i imati puno vece brzine. Dakle nije toliko do signala koliko do vrste veze na koju se spajas.

I'm going woo woo
15 godina

i ja se isto spajam na internet preko vipovog sticka. kupio sam produžni usb kabel od 5 metara da postavim stick što dalje od kompa jer je stvarao smetnje zvučnicima. smetnje su nestale a i signal je nekada dosta bolji. prije se spajao samo preko gprs-a dok se sada dosta često spoji na umts (brzina downloada oko 100kb/s).

Guns don't kill people... lasers do
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

imam metar kabla tek toliko da stick nije nabijen na zid brzina je ista ali maknuo sam dalje od glave makar

http://www.speedtest.net/result/961412022.png

bug caruje, um klade valja
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.9.2010 3:49 (Oldy).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ok, znaci da mogu metnuti bar pet metara kabla, pokusao bih ga izvuci cim vise u zrak, mozda stignem i do tavana, tnx, inace pokusao sam i speedtest, tamo je katastrofa, veli da imam down 004mb/s, a up imam 002mb/s mozda ipak dobijem nesto sa podizanjem modema pet metara u zrak, tnx svima.

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice