T-Com Internet izdvojena tema

poruka: 19.963
|
čitano: 7.085.355
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
T-Com Internet

Pozdrav, napokon dobio HT-ovu optiku, htio bih ubaciti svoj router, imam TP-LINK ER605 i kompletan Omada ekosustav.

Od HT-a imam Huawei ONT i Arcadyan router, koji bi bili sljedeći koraci? Prije dok sam bio na VDSL-u samo sam stavio u bridge i ispunio PPPoE podatke.

Je li sada isto samo što iz ONT-a uštekam u TP-LINK i kontaktiram HT za PPPoE podatke ili?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: T-Com Internet
Trawis kaže...

Pozdrav, napokon dobio HT-ovu optiku, htio bih ubaciti svoj router, imam TP-LINK ER605 i kompletan Omada ekosustav.

Od HT-a imam Huawei ONT i Arcadyan router, koji bi bili sljedeći koraci? Prije dok sam bio na VDSL-u samo sam stavio u bridge i ispunio PPPoE podatke.

Je li sada isto samo što iz ONT-a uštekam u TP-LINK i kontaktiram HT za PPPoE podatke ili?

da bi ištekao iz onta u tp link morao bi ti tvoj tp link biti podešen za vlan idove od ht-a, a ovo di ti trazis samo pppoe podatke to je za bridge, mora se stavit arcadyan u bridge, to ak nije na verziji 2.0. nešt, tocnije oni koji znaju, mora biti za acs

battletag:MasnaKrvavic#2275 steam:Hitman
15 godina
Aha, tako nesto sam i mislio, citao sam onaj njihov dokument. Mislim da sam na RDK (?) platformi jer je sve zakljucano u njihovom ruteru.

Uglavnom, htio bih za pocetak maknuti njihov ruter i staviti svoj, a za micanje ONT-a nisam siguran je li uopce izvedivo, mozda nekom drugom prilikom.
16 godina
Trawis kaže...
Aha, tako nesto sam i mislio, citao sam onaj njihov dokument. Mislim da sam na RDK (?) platformi jer je sve zakljucano u njihovom ruteru.

Uglavnom, htio bih za pocetak maknuti njihov ruter i staviti svoj, a za micanje ONT-a nisam siguran je li uopce izvedivo, mozda nekom drugom prilikom.

onda prvo moras trazit da te maknu sa rdk, u prodajnom mjestu ili sluzbi neznam kak više ide zatražiš da zelis svoju opremu spojit pa da vrate stari router koji se da u bridge

15 godina
dado16 kaže...
Trawis kaže...

onda prvo moras trazit da te maknu sa rdk, u prodajnom mjestu ili sluzbi neznam kak više ide zatražiš da zelis svoju opremu spojit pa da vrate stari router koji se da u bridge

ne treba mu bridge mod ako spoji ruter direktno na ONT, ali ga trebaju maknut s RDK + stari HT router može iskoristiti samo za telefon ako mu je to bitno

nemam za potpis
16 godina
tenac kaže...
dado16 kaže...
Trawis kaže...

ne treba mu bridge mod ako spoji ruter direktno na ONT, ali ga trebaju maknut s RDK + stari HT router može iskoristiti samo za telefon ako mu je to bitno

to sam doslovno iznad napisao

12 godina
T-Com Internet

pozdrav,

trebam pomoć jer se apsolutno ništa ne kužim u mreže.

Imam od Tcoma-a optiku 1gbit sa ovim routerom:

Magenta homebox hr

Preko njega imam spojena i dva maxtv STB-a.

Dosad je sve apsolutno dobro radilo od malog pinga pri igranju do max brzine cca 900 i nešto mbita.

Zbog nekih razloga moram osigurati kuću kamerama pa sam narucio dvije indoor Tapo (tplink) kamere, jednu vanjsku Tapo kameru te doorbell i pametnu uticnicu.

Jučer sam instalirao prve dvije kamere i pametnu uticnicu ali nakon toga je veza "šarena".

Discord se dugo otvara, brzine padaju na 200tinjak mbita i internet je primjetno sporiji cak i pri surfanju.

Na mrežu su inace spojeni još komp i 3-4 mobitela ukućana.

Znate li možda u cemu je problem i kako da ga riješim?

restart routera i resetiranje kamera nije pomoglo

Daj je router los pa ne moze podnijeti toliko uređaja spojeno na njega? 

0 0 hvala 0
16 godina
vex3855 kaže...

pozdrav,

trebam pomoć jer se apsolutno ništa ne kužim u mreže.

Imam od Tcoma-a optiku 1gbit sa ovim routerom:

Magenta homebox hr

Preko njega imam spojena i dva maxtv STB-a.

Dosad je sve apsolutno dobro radilo od malog pinga pri igranju do max brzine cca 900 i nešto mbita.

Zbog nekih razloga moram osigurati kuću kamerama pa sam narucio dvije indoor Tapo (tplink) kamere, jednu vanjsku Tapo kameru te doorbell i pametnu uticnicu.

Jučer sam instalirao prve dvije kamere i pametnu uticnicu ali nakon toga je veza "šarena".

Discord se dugo otvara, brzine padaju na 200tinjak mbita i internet je primjetno sporiji cak i pri surfanju.

Na mrežu su inace spojeni još komp i 3-4 mobitela ukućana.

Znate li možda u cemu je problem i kako da ga riješim?

restart routera i resetiranje kamera nije pomoglo

Daj je router los pa ne moze podnijeti toliko uređaja spojeno na njega? 

jesi probao vratiti na izvorno stanje, maknit kamere cisto da vidis jel do toga...ako je, kupi dodatni router koji ce handlat kamere

12 godina

Resetirao sam kamere i stavio u aplikaciji fiksnu ip adresu i restartao ruter zasad radi normalno.

Mislim da ak bude i dalje zezalo da cu uzeti neki ruter ko AP jer ovaj moj ovak ionak ima malo slabašan signal u kući

5 godina
T-Com Internet

Nisam niti ja neki stručnjak po tom pitanju ali sam u svibnju dobio optiku u stanu ( isto HT i isto 2xIPTV prijemnici ) i imao sam problema sa wi-fi brzinom koja je jako oscilirala te time da su se neki uređaji odspajali s mreže i pisalo je "veza uspostavljena, bez interneta".

Problem je riješen kad mi je mreža  razdvojena na 2.4 mrežu i 5 mrežu i tada mi je rečeno da neki uređaji ( među njima klime i kamere ) rade kako treba na 2.4 Ghza mreži..... možda je do toga.

Prijatelj je također zbog toga razdvojio mreže i nema problema....

0 0 hvala 1
12 godina

thx i to sam isto vidio da bi se trebalo napraviti ali moram pogledati ak se to na mom ruteru uopce može.

Makar trenutno radi normalno pa mislim da neću petljat dok je ok

14 godina
vex3855 kaže...

thx i to sam isto vidio da bi se trebalo napraviti ali moram pogledati ak se to na mom ruteru uopce može.

Ja imam isti ruter kao ti (tj većina sada tcom korisnika) i meni su na ruteru uključene obje lampice za 2,5 i 5Ghz. Wifi daje signal na obje "strane" te uređaji uzmu onu koja im više "odgovara". 

12 godina
Gale92 kaže...
vex3855 kaže...

Ja imam isti ruter kao ti (tj većina sada tcom korisnika) i meni su na ruteru uključene obje lampice za 2,5 i 5Ghz. Wifi daje signal na obje "strane" te uređaji uzmu onu koja im više "odgovara". 

Thx, sad kad gledam svoje lampice i isto je tako.

Onda se nadam da kamere preuzimaju ono što im više paše jer nakon onih restarta sve radi kak treba

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice