T-Com Internet izdvojena tema

poruka: 19.963
|
čitano: 7.096.175
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: T-Com Internet
izvone kaže...

Posto sam laik u mrezi,sto je to tocno vectoring? Vidim da je povecanje brzine preko bakra,al sto,kako? Na netu nisam nasao neku informaciju.

Vectoring uz pomoc noise cancelling tehnologije smanjuje smetnje signala iz okoline. 

12 godina
T-Com Internet

Na optic sam dugi niz godina (Ultra Max3) i nemam nikakvih problema niti kvarova, ali...

zanima me čemu služi stavka "Mjesečna naknada za osiguranje funkcionalnosti opreme" 30 kn. Jeli to neki

fantomski trošak ili na taj način plačam ruter u ratama? Plačaju li to i ostali korisnici koji nisu na optici ?

battlelog pukycro

0 0 hvala 0
17 godina
pukycro kaže...

Na optic sam dugi niz godina (Ultra Max3) i nemam nikakvih problema niti kvarova, ali...

zanima me čemu služi stavka "Mjesečna naknada za osiguranje funkcionalnosti opreme" 30 kn. Jeli to neki

fantomski trošak ili na taj način plačam ruter u ratama? Plačaju li to i ostali korisnici koji nisu na optici ?

To svi placaju....

Mene interesira ova stavka: "Usluge Inteligentne Mreze"

WTF???...cijena je 1kn+PDV ali koji k****?

Prodajem Fractal Node 304 za 360kn | http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
14 godina
neaktivan
T-Com Internet

Ima li tko prodajnog predstavnika, da mu je nedavno obnavljao ugovor, ja sam iz Zagreba? Meni ističe 25.10. i na tcomu sam. 

Bio se prijavio za predstavnike da me kontaktira, no dečko me nazvo i reko da je to inače za nove korisnike, a za stare ima druga služba predstavnika. inače da se može max 2 paket dobit za 149 kn ili max 3 paket za 209 kuna. Ja bi produljio dalje sa HT-om, jer mi je sa dosadašnjih 230 na 209 ili 149 ipak ušteda bilo kak da okrenem.

BF4 & BF1 - Tonyhrv
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
pukycro kaže...

Ukratko, to je lopovska naknada uvedena od strane lopovske firme, a omogućena od još većih lopova. Prvo je uvedena za telefon, a potom za vodu, smeće, struju, plin, ... Uskoro ćemo plaćati naknadu jer svakodnevno autobus vozi. To što ga ne koristiš nije bitno. Uglavnom treba se izboriti da se plati ono što je potrošeno. Ako nisam ništa potrošio, ništa se nema ni za platiti.

Plehani vikleri
14 godina
neaktivan
T-Com Internet

Predao sam zahtjev za hibridni internet te je isti odobren. Do sada mi je veza često pucala, zanima me kako će od sada biti. Trenutno čekam dostavu novog routera. Da li tko ima kakve informacije koliko vremena najčešće treba za dostavu novog routera?

0 0 hvala 0
14 godina
Kresimir4 kaže...

Koji hibridi internet? Ja to nigdje nemogu naci.

kombiniranje adsl-a i 4g mreze.. nijemci to vec imaju 3 godine, a usluga takoder postoji i u crnoj gori

11 godina
pukycro kaže...

samo na trio paketima, izgleda da se odnosi na maxtv prijemnik, na ultra max2 toga nema

10 godina
protjeran

Ako koga zanima gdje se gradi optika, ovdje mozete viditi unaprijed 2-3 mjeseca prije pocetka gradnje opticke mreze gdje ce biti. Imate i kartu da vidite gdje ce se tocno provesti http://www.t.ht.hr/objave-gradnje-opticke-mreze

17 godina

Opet grade samo u ZG a RI ništa

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com +Banggood kuponi za -10$ na PP
15 godina
neaktivan
T-Com Internet

Bio tehničar ugl kaže da se jako ulaže i gradi u sturkturu samo nemaju dosta ljudstva i grad primjer Zg je velik i to če trajat. Eto meni je rekao da bi u mom kvartu trebali izgradit ormarić,  tako kod vas ostalih koji ste udaljeni od centrale da se skrati put i da se omoguči bar 40 mb net. Samo treba čekati. 

Padobranci, mineri i djevice griješe samo jednom
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Ok da se priključim ovima koji pričaju o vectoringu. Prvo vectoring će ići samo na fttc ormariće hrvatakog telekoma iz razloga što vectoring trenutno nije podržan u slučaju izdvojenog pristupa lokalnoj petlji jer svi korisnici moraju ici istim kablom na isttu dslam pločicu koja koristi vectoring da bi se uspješno eliminirao crosstalking.
Druga stvar, ht ov speedport ima standarde za taj vektoring no vdsl modemi ostalih operatera korisnika tipa iskon iako podržavaju vektoring ne podržavaju standard koji je ht donesao u svojem testiranju pa će svi operateri ako zele nastaviti sa pruzenjem bitstream usluge preko ht-ovog fttca morati nabaviti nove modeme.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
sandokan111 kaže...
Clarkec kaže...
Ako imas 20-30 onda ces s vectoringom imat 30? Svi clanci i tablice govore da ide preko 50. I ide bez ikakvih problema. Kao sto cu ja s 50 moci imati barem 120. Niie to gfast da radi efikasno do 200 metara. Do 800m su drasticna povecanja.

Moze neki od tih clanaka?

Prilicno sam siguran da si zanemario hrpu drugih podataka kao sto sam naveo u primjeru gore.

Prilicno sam zaposlen pa nemam vremena sad traziti ti sve te krivulje, ali imas ih stotinu gdje se direktno uspoređuje brzina. Za vikend cu stici. Znaci, ako si u savrsenim uvjetima imao toliko s vectoringom ces u savrsenim uvjetima imati toliko. Povecanje je poprilicno. Na 600 metara max attainable je oko 90-100 Mbita. Na 500 metara oko 110 Mbita. 

10 godina
froxie24 kaže...
jer svi korisnici moraju ici istim kablom na isttu dslam pločicu koja koristi vectoring da bi se uspješno eliminirao crosstalking.

To mozda jer su oni tako odredili da obeshrabre konkurenciju :)

Clarkec kaže...

Prilicno sam zaposlen pa nemam vremena sad traziti ti sve te krivulje, ali imas ih stotinu gdje se direktno uspoređuje brzina. Za vikend cu stici. Znaci, ako si u savrsenim uvjetima imao toliko s vectoringom ces u savrsenim uvjetima imati toliko. Povecanje je poprilicno. Na 600 metara max attainable je oko 90-100 Mbita. Na 500 metara oko 110 Mbita. 

Ajde pricekam tvoj vikend i krivulje.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.10.2017 20:23 (sandokan111).
10 godina
protjeran

Samo da pitam taj vektoring je samo za optiku ili i za nas smrtnike sa dsl brzinom koji smo ograniceni na turbo 10,20 i 30?

14 godina
Kresimir4 kaže...

Samo da pitam taj vektoring je samo za optiku ili i za nas smrtnike sa dsl brzinom koji smo ograniceni na turbo 10,20 i 30?

Vectoring je za bakar tj. za turbo 10,20....

10 godina
neaktivan
sandokan111 kaže...
froxie24 kaže...
jer svi korisnici moraju ici istim kablom na isttu dslam pločicu koja koristi vectoring da bi se uspješno eliminirao crosstalking.

To mozda jer su oni tako odredili da obeshrabre konkurenciju :)

Clarkec kaže...

Ajde pricekam tvoj vikend i krivulje.

Cekaj, al i procitaj malo na internetu prije, informiraj se. Tako sam ja odvojio sat dva i procitao sve o tome :) Imas download upload krivulje, sve ti je nacrtano ako je tesko objasniti :)

17 godina
neaktivan
Kresimir4 kaže...

To su razne varijacije povećavanja brzine putem postojećih bakrenih parica. No, uvijek najviše profitiraju oni koji su bliže centrali. Iako neku korist imaju i oni udaljeniji. Nadamo se da će to uskoro ugledati svjetlo dana. Žalosno da oni koji testiraju tu tehnologiju ne fermaju ovakve forume i daju neku realnu informaciju što, kako i koliko.

Plehani vikleri
10 godina
Clarkec kaže...

Cekaj, al i procitaj malo na internetu prije, informiraj se. Tako sam ja odvojio sat dva i procitao sve o tome :) Imas download upload krivulje, sve ti je nacrtano ako je tesko objasniti :)

Informirao sam se malo duze od 2 sata o svemu ovome, nekih par godina. Al eto, uvijek postoji sansa da si ti browsanjem interneta u 2 sata nasao bolje "krivulje" pa eto, kazem, pricekat cu.

8 godina
protjeran
Kresimir4 kaže...

Ako koga zanima gdje se gradi optika, ovdje mozete viditi unaprijed 2-3 mjeseca prije pocetka gradnje opticke mreze gdje ce biti. Imate i kartu da vidite gdje ce se tocno provesti http://www.t.ht.hr/objave-gradnje-opticke-mreze

To je teorija. Jedna od lokacija je blizu mog mjesta stanovanja. I od optike će biti - nula bodova. Tako su mi rekli tehničari. Imaju problema i trenutno ih ne mogu riješiti. Pokušat će dovesti optiku drugim putem. A do tada, tko živ, a tko mrtav.

10 godina
protjeran
ridealong kaže...
Kresimir4 kaže...

To je teorija. Jedna od lokacija je blizu mog mjesta stanovanja. I od optike će biti - nula bodova. Tako su mi rekli tehničari. Imaju problema i trenutno ih ne mogu riješiti. Pokušat će dovesti optiku drugim putem. A do tada, tko živ, a tko mrtav.

Pa barem nesto znas, pokusat ce drugim putem, a ovdje gdje sam ja nemam pojma nista, uostalom kako si pricao sa tehnicarima?

10 godina
neaktivan
sandokan111 kaže...
Clarkec kaže...

Informirao sam se malo duze od 2 sata o svemu ovome, nekih par godina. Al eto, uvijek postoji sansa da si ti browsanjem interneta u 2 sata nasao bolje "krivulje" pa eto, kazem, pricekat cu.

A i ja preko 30 godina pratim to sve, ali ovo sigurno ne 2 godine jer se u 2 godine sve promijeni 10 puta i te brzine koje si gledao prije 2 godine su se drasticno promijenile zbog napretka tehnologije i uvođenja novih profila. Evo odvojio sam 15 sekundi da nađem ono što ti ne možeš već danima. https://www.assia-inc.com/wp-content/uploads/2015/02/Figure1.jpg

Imas ih stotinu koji ti okvirno kazuju koliko ide max attainable. Mislio sam da se snalazis po internetu. 

12 godina
T-Com Internet

bio sam na bnetu i koristio sam svoj asus rt-ac56u router zajedno sa njihovim 

presao sam na t-com optiku i sad sam spojen na ONT direktno preko svog routera (uopce ne koristim speedport) - sve sljaka samo torrenti ne

utorrent javlja "no direct connections" i nijedan torrent nece startati - kao da upnp ne radi (iako je odabran u opcijama postavki routera) 

ima tko neko rijesenje :?

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
protjeran
Clarkec kaže...
sandokan111 kaže...
Clarkec kaže...

A i ja preko 30 godina pratim to sve, ali ovo sigurno ne 2 godine jer se u 2 godine sve promijeni 10 puta i te brzine koje si gledao prije 2 godine su se drasticno promijenile zbog napretka tehnologije i uvođenja novih profila. Evo odvojio sam 15 sekundi da nađem ono što ti ne možeš već danima. https://www.assia-inc.com/wp-content/uploads/2015/02/Figure1.jpg

Imas ih stotinu koji ti okvirno kazuju koliko ide max attainable. Mislio sam da se snalazis po internetu. 

1. Znaci ja sa 30mb po toj slici mogu imati preko 100mb preko bakra?

2. Jeli oni moraju nesto mjenjati tj petljati po kabelima od kuce do kuce ili oni to mogu samo u centrali odraditi jer ako je od kuce do kuce necemo to docekati.... jeli uopce tcom radi kod nas ovaj vectoring?

10 godina
Jbg. ajmo opet. Taj vectoring ide samo u tcom-ove fttc i fttn ormariće i trenutno se još nije počelo raditi na tome ali bude slijedeće godine.

0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Kresimir4 kaže...
ridealong kaže...
Kresimir4 kaže...

Pa barem nesto znas, pokusat ce drugim putem, a ovdje gdje sam ja nemam pojma nista, uostalom kako si pricao sa tehnicarima?

Taj drugi put bi mogao trajati godinama. Realno, od toga neće biti ništa.

Kako sam pričao s tehničarima? Išli su otkloniti nekome kvar, pa su stali sa svojim kombijem u mojoj ulici.

12 godina
T-Com Internet

sto se tice problema sa torrentima (tj nemogucnosti da ih pokrenem jer UPnP odjednom ne radi) 

da li je moguce da je problem u ONTu? koja je korist tog ONTa ? ima li on samo ulogu splittera kao i kod kablovske ili ima DHCP/NAT i ostale postavke ? 

edit

lel, problem bio u qbitorrent postavkama (bio podesen na wifi adapter umjesto ethernet)

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.10.2017 19:43 (Fanu).
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Krešimire, to nije krivulja stvarne brzine nego max attainable. Ali sa 30 bi islo preko 50 sigurno. Pocelo se raditi na tome i imam informacije da je u Slavoniji na nekoliko centrala izvrsen vectoring, no jos nitko to nema aktivirano jer ocito nisu napravili pakete jos.. Kao sto kolega ispod kaze...iduce godine bude..
10 godina
Clarkec kaže...

A i ja preko 30 godina pratim to sve,

Odlicno, onda ces me nesto i naucit. Pogotovo jer xdsl ne postoji 30 godina, al ok, vjerojatno si i sudjelovao u kreiranju interneta koji takodjer ne postji 30 godina. Mislim da je pionir digitalne tehnologije medju nama, tako da, pretovrio sam se u uho.

Clarkec kaže...

Evo odvojio sam 15 sekundi da nađem ono što ti ne možeš već danima. https://www.assia-inc.com/wp-content/uploads/2015/02/Figure1.jpg

Divno si to pokazao. Jos da znas tumacit prikazani graf bilo bi ok (nastranu sto je graf kriv). Da te vratim natrag na pocetak price, posto si zaposlen pa je vjerojatno moguce da si zaboravio od pustog posla o cemu se to radilo. Ovdje je pocelo pa nastavi. Sad odi na kalkulator pa si pogledaj koliko je udaljen netko tko ima 20mbita vdsl. Kad to ustanovis, pogledaj ponovno svoj graf, na horizontali ti pise "loop lenght (km)" sto bi bilo znaci (iako jasno ti to sve znas kao pionir interneta) duljina petlje u kilometrima. S obzirom da brojke idu od 0 do 1, ovo bi predstavljalo, laickom matematikom 0km do 1km. Znaci graf je za duljinu petlje od 0 do 1km. Sad se vrati natrag i pogledaj koliko je udaljen netko s 20mbita na vdslu, pa pogledaj svoj graf i pronadji tu udaljenost na horizontali. Znam ja da si ti pionir interneta pa ti grafove vidis dalje od prikazanog, ali evo, za nas laike bi ipak trebali ti grafovi bit nacrtani da mozemo ustanoviti gdje su sjecista, a ova krivulja koju ti opisujes, cak i na ovome losem grafu koji si prikazao nekako ne odgovara. Cijela funkcija pada brzine s udaljenosti je u biti iskrivljena posto na tvome grafu vectored dsl-a ovaj na 1km vec nema 50.

Na to da su ovo teoretske brzine i da mi pricamo o stvarnim uvjetima a ne max attainable (posto si ti rekao da ce on moci imati 50 u stvarnosti) nisam niti ulazio za sad.

Clarkec kaže...

Mislio sam da se snalazis po internetu. 

Mislio sam i ja, ali uvijek sam otvoren da nesto novo naucim.

Kresimir4 kaže...

1. Znaci ja sa 30mb po toj slici mogu imati preko 100mb preko bakra?

2. Jeli oni moraju nesto mjenjati tj petljati po kabelima od kuce do kuce ili oni to mogu samo u centrali odraditi jer ako je od kuce do kuce necemo to docekati.... jeli uopce tcom radi kod nas ovaj vectoring?

Nebus ti 100 vidio ako sad imas 30. U centrali se namjesta i moras imat router koji to podrzava.

10 godina
protjeran

Lako je za ruter, vidio sam tu sliku i gledao po netu cak i vise brzine nego sto se prikazuju tu na slici, glavno da oni to stave.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice