T-Com Internet izdvojena tema

poruka: 19.965
|
čitano: 7.117.649
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: T-Com Internet
Wontay kaže...

Travis , između tebe i izvoda ima 6 tavana ? Da li u svim kučama netko stanuje?

Ima ih 7 ako se ne varam, između sedme i osme je izvod, a u šestoj koliko znam nitko ne živi. Ja sam zadnja kuća na izvodu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.8.2016 18:06 (Trawis).
10 godina
Kaže kolega sa posla koji je iz Lekenima da on u zadnje vrijeme ima problema sa telefonom i internetom nakon što je jedan dan bio potpuno bez intrneta. Bio je i tehničar kod njega ali kao ne može naći kvar. Rekao mu je kao da je nedavno igrađen novi ormar pa su svi u tom kvartu prebačeni na taj ormar i da su već trebali dobiti nove routere.

Ja sam na Iskonu preko HT infrastrukture u drugom selu. U petak isto nisam imao izgleda cijeli dan internet. Ne znam točno jer me nije bilo doma ali predvečer kad sam došao router je bio van synca i tek kad sam ištekao kabal iz telefonske utičnice i uštekao ponovo onda se syncao prvo brzinom oko 4320 mbps a kasnije se diglo na 8540 mbps. Primjetio sam i da se line attenuation promjenio prije je bio 42db što me davalo na oo 3km od centrale što je i točno, no sad je na 32db što me daje na oko 2300km što je čudno. Kad dođem sa posla pokušat ću pronaći stari screenshot i novi za usporedbu.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
T-Com Internet

Nije to ništa čudno. Ja sam neki dan imao terenca na telefonu, podrška pri uključenju novog korisnika, čovjek je korisniku tvrdio da nema teh. mogućnosti za više od 10mbit, stare instalacije, a meni ENG vuče više od 60mbit max. propusnost sa DSLAM-a. Na moju inicijativu smo napravili promjenu na 50mbit profil, naravno radilo je bez problema, parametri uredni. Stvarno ima svačeg.

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.8.2016 19:52 (wAlpha).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Prekid jedne grane i rad po jednoj nije nikakav mit il tak nesto, stvarno ima slucajeva, cak ih i sustav sam detektira i otvara zadatak za preventivno odrzavanje, gdje tehnicar copi a nisi prijavio kvar.
Krenilo se je s fttc i vektoringom
Pozega starta izgradnja sa 10 mj.
Do tad svi modemi moraju bit speedport. Jer on jedini za sad sluzbeno podrzava vektoring.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
10 godina
neaktivan
T-Com Internet

i kome da prijavim da mi je brzina prepolovljena??

miki12345

1 0 hvala 0
16 godina
T-Com Internet

Meni je jučer došao tehničar i napokon mi riješio problem sa brzinom iako ni sam ne zna u čemu je bio problem. Jednostavno je brzina bila limitirana za download na 10.5 mbps, a upload je bio super oko 5-6 mbps. Zvao je par puta u centralu i odjednom je proradilo. Sada imam 31 mbps koliko i trebam imati, a propusnost je max. 41 mbps. Prijavljivao sam probleme sa brzinom nekoliko puta preko telefona, Fb-a i preko poslovnice, a zadnji puta sam im složio mail u kojem sam naveo da ću raskinuti ugovor ukoliko ne riješe problem i uistinu su brzo došlo i sve riješili 

FC Bayern Munchen
Moj PC  
2 0 hvala 0
10 godina
"Prekid jedne grane i rad po jednoj nije nikakav mit il tak nesto, stvarno ima slucajeva, cak ih i sustav sam detektira i otvara zadatak za preventivno odrzavanje, gdje tehnicar copi a nisi prijavio kvar.
Krenilo se je s fttc i vektoringom
Pozega starta izgradnja sa 10 mj.
Do tad svi modemi moraju bit speedport. Jer on jedini za sad sluzbeno podrzava vektoring."

A znas mozda jel istina kako sam nacuo da ce kasnije nakon sto zavrse sa testiranjem ht korisnika biti prebaceni i iskon korisnici na taj kabinet? Znaci po tome bi onda morali i iskonovci se spojiti na istu plocicu da se ne poremeti vectoring. Naravno ako je to istina iako sumnjam, prije puste price i zelje.
10 godina
Wontay kaže...
Sorry ali ne kužim taj tvoj mit o jednoj grani. Narodnim predajama se ne riješavaju smetnje. Takva smetnja uzme vrijeme za koje bi riješio tri one sa otpojenom žicom koje si spomenuo.
PC - stručnjak kaže...
Prekid jedne grane i rad po jednoj nije nikakav mit il tak nesto, stvarno ima slucajeva, cak ih i sustav sam detektira i otvara zadatak za preventivno odrzavanje, gdje tehnicar copi a nisi prijavio kvar.

Niste skuzili zaje*anciju. Normalno da postoji, samo je stvar da je to postao glavni odgovor na sve. Imas probelma? -> hah, to ti radi po jednoj grani. A uopce se ne gledaju parametri ni ista da se vidi dali parametri uopce upucuju na tako nesto, a naravno, sve iz neznanja.

@walpha

eto, po cemu si ti tamo skuzio da to radi "po jednoj grani" ? Znaci max je 31 kad "sve stima" a veza se rusi i max pada na 22 kad "ne stima". Sta je tebe uputilo da to "radi po jednoj grani" osim naravno, ovog mita da to rjesava sve probleme.

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.8.2016 15:19 (sandokan111).
13 godina
neaktivan
Po jednoj grani nebi imo tolku propusnost po vdsl, tak da to moze se odma izbacit kao teorija.
Ili losi spojevi ili stari podzemni koji se nemre popravit.

Isvi koji se nađu na trasi FTTC-a idu na taj DSLAM jer se kabel fizicki presjece i uvuce u ormar, sto znaci da vuse veze sa prijasnjom centralom nema.
U tom slucaju barem di se sad radili optima je isla na bitstream.
15 godina
Ima puno crc-a a propusnost nisam gledao. To je ono ako nije kokos onda je jaje dok se netko ne pozabavi tim a Trawis nam da povratnu inf. Nazalost imam previse smetnji sa prekidom jedne grane , uglavnom zracne, da je podzemna netko bi mu to vec zamijenio sa boljom ili jasno rekao da nema dobrih slobodnih. Nekome se neda pentrat i jos ako je kutija na prvoj kuci nedostupna smanjit profil i vozi. Nazalost neki tako rade. A sto se tice jedne grane samo danas sam imao pet takvih smetnji , za pop..... , nemozes ko covjek rijesit spoj na izvodu za 10 min I ici dalje.

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Hst, TDR na auto ID i preki grane na tolko i tolko, odes tamo, spijis i amen
13 godina
neaktivan
Jedino sto 90% tehnicara koji imaju HST neznaju koristit sta uređaj sve moze.
15 godina
Prekid na 18 metara a do bandere ima 30. Kako to spojit?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Zamijena zracnog kabela jer se na stup ne penje, za penjanje mora po zastiti na radu bit 2 osobe najmanje, posto nema, nema ni penjanja
13 godina
T-Com Internet

Jel postoji rok u kojem HT mora rijesit smetnju? U subotu sam prijavio smetnju i jos uvjek pise da utvrduju uzroke prijavljenje smetnje za prolupat, internet i telefon mi ne rade jedino maxtv radi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
T-Com Internet

Nakon godinu dana opet podnio zahtjev za 12 mb/s opet ista priča čekajte da se centrala nadogradi i tako sam čekao 4 godine. Nisu normalni ajde da je zdrapana parica nebi ništa rekao al sve novo podzemni kabal novi.  Sad moram čekat 2 dana jel nakon milijun poziva ženska je rekla da vidi da nam nedaju 12 mb/s i da če navodno to "sredit".

Padobranci, mineri i djevice griješe samo jednom
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Znam. To se odnosilo na onaj tvoj satiricni post iznad.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ak je izgorio modem rok je zakonski 5 dana, ak je bilo sto drugo, moze bit i 5 godina
15 godina
Nazalost nitko te ne pita kako ce se rijesiti smetnja tako da se penjem I na stupove I krovove, dobro da jos neidemo kroz dimnjake. A tek kad mijenjas podzemnu pa nevalja pa drugu pa nevalja pa trecu.

0 0 hvala 0
15 godina
Smetnje se rijesavaju u roku 24 sata, eventualno 48. Mozda nakon nevremena ili grmljavine potraje do tri dana. To vrijedi za t com. Za iskon, optimu, h1 zna trajat desetak dana

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ocito radis kod vanjskog izvođaca. U HT je ili bez penjanja, mjerenjima dokazat kvar i dat zamjenit segmente mreze i vozi dalje. Puno ucinkovitije i u konacnici kvalitetnije na kraju.
13 godina
neaktivan
A i kod podzemnog ak vec mjenjas odma s izvoda premjeris spektrometrom, opizdis masku koja oznacava idealno na slobodne parice iz ispisa izvoda.
Spojis odlaz prema korisniku, u centralu, prebacis port, usput ga premjeris el ok.
Sacekas da se ruter uhvati, vidis rezultat, nazoves covjeka il odes jos donjega i rijeseno.
13 godina
T-Com Internet

Na HT-u sam bilo je grmljavine modem nije al opet subota nedjelja ponedjeljak utorak 4 dana nist nisu napravili a sigurno je neka glupost koja se odma rijesi  kad maxtv radi jedino internet i telefon ne. Puko mi net i telefon kad mi korisnicka sluzba ukljucila HD kanale. taman dosla obavjest da su ukljucili i nakon toga u roku par minuta nisam mogo na net.

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.8.2016 20:11 (dmx).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ma problem je sto modema nema na centralnom skladistu, mi cca 250 modema tjedno mjenjali, a svaki tjedan, vec 4 zaredom sve oslo kvragu.
Modeme narucili, nema, sljedeci tjedan navodno dolaze nove posiljke.
HT je uvijek spreman za grmljavine al u ovolikoj kolicini niko nije mogo predvidit.
Nama je degnilo sve u srijedu, nismo stgli sve nas 13, pa u petak popravilo i u nedjelju dokrajcilo.
15 godina
Sta nisi rekao: Hst, TDR na auto ID i preki grane na tolko i tolko, odes tamo, spijis i amen. A prekid na pola. Dam zamijenit zracni ako nema parica I bok. A sto se tice spektra mislim da nam se malo razlikuju akterne, cca 20 puta... I nemam acs. Vanjski, sta ces. A sto se tice grmljavine ovo nije normalno, taman ocistis i dode novi val, ocistis i opet. Jucer napravim 18, 10 mi ode u minus.

0 0 hvala 0
10 godina
PC - stručnjak kaže...
Po jednoj grani nebi imo tolku propusnost po vdsl, tak da to moze se odma izbacit kao teorija.
Ili losi spojevi ili stari podzemni koji se nemre popravit.

Normalno.

Wontay kaže...
Ima puno crc-a a propusnost nisam gledao. To je ono ako nije kokos onda je jaje dok se netko ne pozabavi tim a Trawis nam da povratnu inf. Nazalost imam previse smetnji sa prekidom jedne grane

Nemozes nesto dijagnosticirat bez da neke glavne stvari "nisi gledao". Nemoj se ti ljutit al ja sumnjam u tvoje "prekide jedne grane" kad si ti na osnovu ovog svega povezao njegove probleme s tim sveprisutnim problemom "prekid jedne grane", zato sam ti ono na pocetku i napisao po cemu si to zakljucio. On je dovoljno slika stavio da je jasno da nema to veze s "prekidom jedne grane". Puno bi lakse bilo kad bi svaki tehnicar bio dobro tehnici potkovan pa bi bilo i manje izlazaka na teren za jedan te isti problem.

Trawisu je netko trebao odmah doc, otkrit u cemu je problem i ako se ne moze popravit (podzemni kabel koji nikad ne rjesavaju ako nije xx prituzbi) fino rec covjeku "slusaj, dok se ostali ne pocnu bunit problem ti se nece rjesit i zivi s tim" i fino se ne bi nervirao oko niceg i znao da je to jednostavno kako je, ili da naravno nagdje gdje je problem i rjesi ga. Al stanje je takvo da velika vecina tehnicara jednostavno nema potrebno znanje za ovako nesto pa mu svasta pricaju i covjek nakon par mjeseci i dalje nezna sta je i gdje je.

15 godina
T-Com Internet

Ne moraš sumnjat u moje prekide. Znaš i sam da se sad može samo nagađat do se ne ode i ustanovi problem. Da je u ovom slučaju problem podzemna netko bi mu rekao da nema druge i to je to, ali tu je zračna i ima malo gnjavaže pa se nekome nije dalo ili nije znao riješiti i onda mu smanji profil i nada se da če radit.

0 0 hvala 0
15 godina
T-Com Internet

Zvao sam jučer tehničku podršku i pitao zašto mi je brzina 10 Mbps a piše da je Turbo 30 aktivan, malo su me prespajali po odjelima no eto, danas je vraćeno na 20 Mbps.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Trawis kaže...

Zvao sam jučer tehničku podršku i pitao zašto mi je brzina 10 Mbps a piše da je Turbo 30 aktivan, malo su me prespajali po odjelima no eto, danas je vraćeno na 20 Mbps.

može to i više od 25, ali se nekome neda složiti

nemam za potpis
15 godina
tenac kaže...
Trawis kaže...

može to i više od 25, ali se nekome neda složiti

Moguće (iako bi više volio veći upload), ali ja ih više ne zovem jer mi se ne da natezat kad opet zabrljaju nešto.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice