T-Com Internet izdvojena tema

poruka: 19.965
|
čitano: 7.103.511
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: T-Com Internet
Wontay kaže...

Da si pogledao parametre bilo bi ti jasnije, Line attenuation ti je 24 db , u prijevodu 1800 metara od centrale. margina ti je 6 db što je minimum za stabilnu vezu, za početak to riješi

meni zimi pada ispod 6 pa je opet stabilno

nemam za potpis
16 godina
T-Com Internet

Eto ja imam još niži line attenuation pa opet imam 10/0.7, ma rade za s*ati, da se ispričam na izrazu. Ni sami ne znaju što rade, ali barem da bi znali objasniti. Ali ne, oni se prave blesavi.

0 0 hvala 0
16 godina
Wontay kaže...

Da si pogledao parametre bilo bi ti jasnije, Line attenuation ti je 24 db , u prijevodu 1800 metara od centrale. margina ti je 6 db što je minimum za stabilnu vezu, za početak to riješi

Molim te nemoj pricati o atenuaciji na kineskim routerima tim ocitanjem mozes guzicu obrisati, stabilnih 20/2 sa imao mjesec dana bez ijednog pucanja veze osim 1 dnevno dns reseta, nemoj komentirati ako neznas.

Ekspert je pogledo atenuaciju ubacio u kalkulator i zavrsio s pricom, ubaci ovih 18db pa vidi sta ti izbaci.

dobra atenuacija kompaa dobra atenuacija kompaa
I knew a man who once said : Death smiles at us all. All a man can do is smile back.
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.4.2016 17:02 (Backdraft).
13 godina
T-Com Internet

Imao sam turbo 30 šest mjeseci i sad su *igani iz ht-a smanjili na t20 molim komentar podataka sa slike onih koji znaju o tome

Što čovjek više povećava svoje znanje to više povećava i svoju patnju.
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
Backdraft kaže...

Sto reci na debile u tshrotu i isto tako pametne tehnicare na ovu situaciju. Znaci na adsl 10/0,7 uredno 17 max u routeru, na vdslu do prije 2 dana normalno 20/2 brzina bez smetnji, jucer neki idioti prcako po postavkama i sad imam visokih 10/2, sto je i maksimum po routeru.

Sto bih ja sad trebao raditi i kome se zaliti na ovakve idiotarije? Do prije pol godine sa prigovorima i odbijanjem da nije moguce vdsl, a na 500 metara zracne i 800 cestovne udaljenosti od centrale i pokraj 3 susjeda koji imaju vdsl odjednom prosli mjesec moguce realizirati vdsl (koje cudo) i sada opet sranje.

Ovo nema nigdje drugdje nego u ovoj tragikomediji od drzave.

Ocito se nesto sjebalo. Isti su ti svi parametri a max je pao za 10mbita sto nema smisla. Prijavljuj gresku da to tehnicar pogleda. Al po atenuaciji i na adslu si ti daleko od tih 500m i 800m. Ocito si ili spojen negdje drugdje, ili ti je vec i na adslu bilo nesto sjebano. Al naravno, sve smo to prosli http://www.bug.hr/forum/post/povezivanje-internet/t-com-internet/4867076.aspx, ti si i dalje uvjeren da si na 500m, a sve upucuje da si na 1500+. Stim da eto, ovaj put je greska negdje.

Wontay kaže...

S tim da su mu svi parametri po vdslu isti i odjednom mu je nestalo 10 mbita. Nesto se negdje iskopcalo i malo impendancija skocila.

Backdraft kaže...

Ubaci ovih 18db pa vidi sta ti izbaci.

S tim da ti je to atenuacija na adsl2, ne 2+. Cim si prebacen na adsl2 je pitanje zasto bi bio prebacen na to. Kod tebe mora doc netko vidjet sto se dogadja.

jozo65 kaže...

Imao sam turbo 30 šest mjeseci i sad su *igani iz ht-a smanjili na t20 molim komentar podataka sa slike onih koji znaju o tome

Po prikazanom nemozes vise od tog. Imas li tu staru sliku na 30, ili mozda adsl sliku?

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.4.2016 20:41 (sandokan111).
12 godina
neaktivan
T-Com Internet

Kaj da ovdje stavim da imam vise od 40mb preko WIFI??imam LG G3 a brzina mi je inace 200/100 optika

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.4.2016 21:50 (Nvidia GTX 680).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
T-Com Internet

Mozes probat samo s N, al ne vjerujem da ce puno bolje od tog. Trebao bi ti AC i 5ghz neki router s 2-3 antenice itd.

Pogledas ukratko sta tu pise otprilike http://www.speedguide.net/faq/what-is-the-actual-real-life-speed-of-wireless-374.

0 0 hvala 0
13 godina
T-Com Internet

Našo sam

Prije Prije
Sad Sad
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
T-Com Internet

Expert ili ne ali imaš problema sa linijom, autenacija visoka i niska margina. ZTE dosta dobro pokazuje parametre. Što se tiče brzine prijavi smetnju pa nek netko čačka.

Ja sam imao 20 mbit godinu i pol i bio na vdslu dok su mi tvrdili da nemam uopče dostupnost vdsl-a. Sada imam 30 no mogu povuči najviše 21 iako mi je maksimalna 35

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.4.2016 7:49 (Wontay).

0 1 hvala 0
16 godina
Wontay kaže...

Expert ili ne ali imaš problema sa linijom, autenacija visoka i niska margina. ZTE dosta dobro pokazuje parametre. Što se tiče brzine prijavi smetnju pa nek netko čačka.

Ja sam imao 20 mbit godinu i pol i bio na vdslu dok su mi tvrdili da nemam uopče dostupnost vdsl-a. Sada imam 30 no mogu povuči najviše 21 iako mi je maksimalna 35

Meni oni tvrde da je max 10, na stranici nemogu odabrati promjenu brzine na nista iznad osnovne 4, a uredno sam imao do prekjucer 20/2, a VDSL tvrde da nemogu nikako imati, a vec 2 mjeseca sam na VDSLu, pa sad tko je tu lud...

I knew a man who once said : Death smiles at us all. All a man can do is smile back.
16 godina
Backdraft kaže...
Wontay kaže...

Meni oni tvrde da je max 10, na stranici nemogu odabrati promjenu brzine na nista iznad osnovne 4, a uredno sam imao do prekjucer 20/2, a VDSL tvrde da nemogu nikako imati, a vec 2 mjeseca sam na VDSLu, pa sad tko je tu lud...

preko stranice ni nemres, to ne funkcionira uopce.... zovi i dosaduj

battletag:MasnaKrvavic#2275
15 godina
T-Com Internet

Ništa od toga. godinu i pol sam imao VDSL a po njima mi nije bio dostupan. Zaboravi telefon, odi u T centar , najbrže i najtočnije, ako bude problema odmah u centru napiši prigovor

0 0 hvala 0
10 godina
jozo65 kaže...

Našo sam

Da, nije ti veza mogla radit s tako niskom marginom pa se digla margina, samim time i pala dostupna brzina. Tih 30 je bilo nategnuto na 4 marginu, al nazalost veza ti nemoze s tim radit.

Wontay kaže...

ZTE svasta prikazuje, pa i 26 mbita po adslu na 10db atenuacije i takve bedastoce. Ako ti je maks 35 onda mozes povuc vise od 21, al ti ne pustaju vise.

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.4.2016 16:57 (sandokan111).
9 godina
neaktivan
T-Com Internet
Kakva im je to logika da se bilo kakvo povećanje internetske brzine naplaćuje 10 kn mjesečno, bez obzira na iznos brzine?

Znači ako hoću uzet 10 Mbit/s ili 50 Mbit/s isto ću platit. Pa naravno da će svi ljudi onda uzet najveću brzinu od 50, ako im to tehničke mogućnosti dozvoljavaju...

Ili sam ja tu nešto krivo shvatio i propustio pročitati "sitna slova"? 

0 0 hvala 0
15 godina
Goldman kaže...
Kakva im je to logika da se bilo kakvo povećanje internetske brzine naplaćuje 10 kn mjesečno, bez obzira na iznos brzine?

Znači ako hoću uzet 10 Mbit/s ili 50 Mbit/s isto ću platit. Pa naravno da će svi ljudi onda uzet najveću brzinu od 50, ako im to tehničke mogućnosti dozvoljavaju...

Pa ako ti nije dostupno uzet ćeš 20-30-40mbps. Njima je svejedno pustili ti 10 ili 50 što se tiče infrastrukture, bitno je samo dali tvoja parica zadovoljava uvjete.

11 godina
Goldman kaže...

Vjerovatno ima štogod i da je njima lakše, al ono što je korisniku najbitnije je minimalna  brzina koju mu" moraju" isporučit a  to je ovisno o paketima:

10 Mbit/s download i 640 Kbit/s upload, minimalno 5 Mbit/s download i 320 Kbit/s upload

20 Mbit/s download i 2 Mbit/s upload, minimalno   14 Mbit/s download i 1 Mbit/s upload.

30 Mbit/s download i 5 Mbit/s upload, minimalno   21 Mbit/s download i 2,5 Mbit/s upload.

40 Mbit/s download i 6 Mbit/s upload, minimalno   28 Mbit/s download i 3 Mbit/s upload.

50 Mbit/s download i 10 Mbit/s upload, minimalno  35 Mbit/s download i 5 Mbit/s upload.

Ps ni meni nije jasno zasto postoje paketi prometa no opet ipak sam internet generacija, možda postoji netko tko samo se spoji na net i provjeri mail i tjt.... 

Nisam vjerovao, dok nisam vidio, a kad sam vidio, nisam mogao vjerovati!
15 godina
T-Com Internet

Pozdrav,evo prije nekog vremena sam imao turbo 30 i pola godine je sve radilo ok ali onda je počela pucati veza često pa sam morao vratiti brzinu na turbo 20.E sad me zanima bi li veza bila stabilna na nekih 25mbita,vanjski kabel na kući je nov a unutrašnji je cca godinu dana star parametri slijede:

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
T-Com Internet

Ja sad plaćam ukupno 180 kn mjesečno T-comu za flat paket i brzinu 4 Mbit/s.
Znači ako sam dobro shvatio za samo 10 kuna više mjesečno (190 kuna) bih imao flat paket i brzinu 50 Mbit/s?

0 0 hvala 0
17 godina
Tako je, brzina ti jedino ovisi o kvaliteti linije i udaljenosti od centrale.
Takodjer ti treba ruter koji to podrzava ako ga sad nemas.
Zovi sluzbu i pitaj.
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
10 godina
Dragone kaže...

Pozdrav,evo prije nekog vremena sam imao turbo 30 i pola godine je sve radilo ok ali onda je počela pucati veza često pa sam morao vratiti brzinu na turbo 20.E sad me zanima bi li veza bila stabilna na nekih 25mbita,vanjski kabel na kući je nov a unutrašnji je cca godinu dana star parametri slijede:

Ti po prikazanom mozes puno vise od 30 :).

Uzmi paket od 50, posto ti je ista cijena pa vidi koliko ce ti isporucit. Neznam samo ove greske na 18db margini dal su nastale pri syncu il i dalje nastaju, malo je to cudno da na toliku marginu i dalje imas gresaka. Svejedno, uzmi 50mbita i vidi sta ce bit. Ako i na ovu marginu imas toliko gresaka valjalo bi malo instalacije pogledat, ti bi mislim trebao imat cistih 50ak.

14 godina
neaktivan
jozo65 kaže...

Našo sam

Ja sam imao slicnu degradaciju linije prema parametrima. Prijavio kvar, za par dana rijesili i vratili na staro ako ne i bolje stanje.

Never let a computer know you are in a hurry.
13 godina

Ja imam aktiviranu brzinu Turbo 30 koja je radila 6 mjeseci bez problema odjednom nekoliko dana pred uskrs pad brzine na 17/18 MB i cijelo vrijeme ti tupsoni iz t-com-a tvrde da ne mogu imati više od 20MB  najesen selidba ako ne riješe problem kakav god da je dosta mi je debilnih odgovora morao sam ugasiti telefon zbog toga

16 godina
jozo65 kaže...

Ja imam aktiviranu brzinu Turbo 30 koja je radila 6 mjeseci bez problema odjednom nekoliko dana pred uskrs pad brzine na 17/18 MB i cijelo vrijeme ti tupsoni iz t-com-a tvrde da ne mogu imati više od 20MB  najesen selidba ako ne riješe problem kakav god da je dosta mi je debilnih odgovora morao sam ugasiti telefon zbog toga

Ista stvar samo sa 20/2 na 10/2 isto na telefonu debili govore kod vas se nemoze vdsl, a vec sam na vdslu i nemoze 20 brzina nepodrzava parica, a imao sam 20 prije ovog sranja sta su napravili.

15 godina
neaktivan
T-Com Internet

Dobio sam danas novi ruter, ZTE ZXDSL 931VII V4.0, kak doći do parametara linije? Sve sam izbornike prošao al ne vidim nigdje, ili ima neki skriveni meni?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
veki22 kaže...

Dobio sam danas novi ruter, ZTE ZXDSL 931VII V4.0, kak doći do parametara linije? Sve sam izbornike prošao al ne vidim nigdje, ili ima neki skriveni meni?

Sta ovo (slika)?

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
15 godina
neaktivan
T-Com Internet

Da, to nemogu nigdje naći. Kod mene je totalno drugačiji meni.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
veki22 kaže...

Da, to nemogu nigdje naći. Kod mene je totalno drugačiji meni.

Jel ovako?

Ako je probaj ovo xDSL

12 godina
neaktivan
T-Com Internet

Pitanje? kako meni youtube sporo učitava sa ovom brzinom? i to dosta često u zadnje vrijeme bilo 720/1080/1440/2160? novi friški win 10 instaliran nema smeca ni nicega na pc 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
T-Com Internet

Nije, niti imam slične nazive u izbornicima, evo kako god mene izgleda.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Nvidia GTX 680 kaže...

Pitanje? kako meni youtube sporo učitava sa ovom brzinom? i to dosta često u zadnje vrijeme bilo 720/1080/1440/2160? novi friški win 10 instaliran nema smeca ni nicega na pc 

isti vrag i meni, uvijek mi instant otvori video u 1080p, a danas nemogu ni u 240p.... kad vise puta refreshram onda proradi.... ocito je nest ili do t-coma ili do youtubea

battletag:MasnaKrvavic#2275
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice