T-Com Internet izdvojena tema

poruka: 19.965
|
čitano: 7.101.397
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Re: T-Com Internet
Dex.pwn kaže...
Korny1603987 kaže...

Evoga... pustili su brzinu nekolik sati nakon što smo sredili druge probleme.

Download je malo preko 24 MB... Nije 30, ali i ovo je odlično. Muke su napokon gotove.

MB(bajtova) ili Mb(bitova) ?

Ajde, znas na sto misli :D

14 godina
T-Com Internet

Imam provučeno po kući CAT5e kablove. Da li su oni dovoljni za 1 Gbit. Ili da provlačim CAT6. Planiram kupiti Network Storage (NAS) koji ima Lan priključak 1Gbps isto tako mi ima i računalo. 

Drugo pitanje je to da imam zte zxdsl 931vii koji ima lan portove 100 Mbit i sa LAN 1 mi ide u D-Link 1Gbit switch 8 portni i iz switcha idu dalje prema računalima kabeli. Da li kad ja spojim NAS na taj switch i svoj komp isto tako na taj switch da li će biti između njih brzina 1Gbit ili će biti 100Mbit zbog rutera.

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.9.2015 16:49 (Ivanjino96).

0 0 hvala 0
17 godina

Cat5 nije dovoljan za Gbps, ali Cat5e itekako je.

Ako NAS ima gigabitnu mrežu i LAn ti je gigabitni prijenos ti je gigabitni, nema veze što je modem/router 100Mbps - ne usporava on mrežu na koju je spojen.

Twitter: @191x7
14 godina
191x7 kaže...

Ako NAS ima gigabitnu mrežu i LAn ti je gigabitni prijenos ti je gigabitni, nema veze što je modem/router 100Mbps - ne usporava on mrežu na koju je spojen.

Da ali evo sada kad se ukopčam na modem a ne na switch odmah mi na kompu javi da sam spojen na 100Mbps a ne 1Gbps ko na switchu.

11 godina
neaktivan
LordNIbbler kaže...

Pozz, koliko ste vi ekipa čekali da vam dođe novi ruter,i da vam puste novu brzinu (turbo 30)?

ja sam čekao router 7 dana, evo baš danas mi je došao. brzina nije povećana odmah nego sad oni trebaju dobit neku potvrdu da sam ja zaprimio router (to kažu u roku 48 sati) pa tek onda budu povećali... tako da može to i malo dulje trajati.

17 godina
Ivanjino96 kaže...
191x7 kaže...

Da ali evo sada kad se ukopčam na modem a ne na switch odmah mi na kompu javi da sam spojen na 100Mbps a ne 1Gbps ko na switchu.

Ne kužim što ti nije jasno, pa normalno da ćeš spojen na modem/router imati 100 Mbps kada modem/router ima ugrađen 100 Mbps switch, nije gigabitni.

Ali ako ti je switch gigabitni, komp ima gigabitnu vezu, NAS ima gigabitnu i sve je spojeno kako spada komunikacija na relaciji switch-nas ti je 1Gbps, na relaciji komp-switch također 1Gbps a na relaciji modem-switch 100 Mbps.

Twitter: @191x7
10 godina
Armor kaže...

Danas drasticno promjene brojke, posebno ovo kraj margine.

Na dobro ili gore?

Izgleda na gore posto sumnjam da ti parica drzi 2db marigine. Bila bi to iznimno dobra parica da moze, al sam skeptican.

Ivanjino96 kaže...

Imam provučeno po kući CAT5e kablove. Da li su oni dovoljni za 1 Gbit. Ili da provlačim CAT6. Planiram kupiti Network Storage (NAS) koji ima Lan priključak 1Gbps isto tako mi ima i računalo. 

Drugo pitanje je to da imam zte zxdsl 931vii koji ima lan portove 100 Mbit i sa LAN 1 mi ide u D-Link 1Gbit switch 8 portni i iz switcha idu dalje prema računalima kabeli. Da li kad ja spojim NAS na taj switch i svoj komp isto tako na taj switch da li će biti između njih brzina 1Gbit ili će biti 100Mbit zbog rutera.

Brzina ti je kao najsporiji dio. Znaci gledaj kuda idu "podaci" i ako sve kuda idu ima gbit, onda je gbit. Ako prolaze kroz nesto sta nema gbit onda su ograniceni tom brzinom. Kao voda :P

14 godina
odjavljen
Vkm996 kaže...
Dex.pwn kaže...
Korny1603987 kaže...

Evoga... pustili su brzinu nekolik sati nakon što smo sredili druge probleme.

Download je malo preko 24 MB... Nije 30, ali i ovo je odlično. Muke su napokon gotove.

MB(bajtova) ili Mb(bitova) ?

Gigabajtova...

Care moj, 24 megabajta jedva i optika provuče, i to onaj najskuplji paket koji je nedavno uveden... 

Naravno da je megabita.

Naiće netko tko će se napalit na takvu brzinu downloada ko što sam se ja na trenutak napalio xD

17 godina

Mea Culpa, lapsus calami. Znam što sam mislio pri pisanju, ali nisam obraćao pozornost na veliko i malo slovo.

magistar prava
17 godina
Prema jucerasnjem razgovoru s tehnicarem i danasnjim telefonskim i fejs kontaktom, cini mi se da se morem oprostiti od turbaca...

Ko zna kaj oni namjeravaju, recimo sad k nama ide zagorski vodovod, a zna se koja je tu mogucnost...
Ali nis od toga.
težiti pozitivi, opraštati i vjerovati u bolje sutra
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ivanjino96 kaže...

...

Sve što ima GBit port spoji na switch, nikako na ruterske portove. Jedino jedan kabel ide na vezu switch - ruter zbog spoja na internet. Jedino ako nemaš više slobodnih portova na switchu, a neki uređaj ima 100 mbit vezu onda možeš spojiti i na ruterski port. Gbit brzina je fenomenalna za prijenos većih količina podataka s računala na računalo ili NAS ili dr.

Zora puca, biće dana ...
15 godina
T-Com Internet

Danas su mi kod kuće pored one vanjske kutije na podu napravili plavi krug sa točkicom unutra (sprejem).

Nisam siguran dali su to oni napravili jer nisam bio kod kuće.

Jel to T-Com nešto hoće čeprkat ili?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Vkm996 kaže...

Danas su mi kod kuće pored one vanjske kutije na podu napravili plavi krug sa točkicom unutra (sprejem).

Plavom bojom se oznacava voda ;) 

15 godina
Adict kaže...
Vkm996 kaže...

Ja se već poradovo Google Fiberu 

14 godina
odjavljen
Adict kaže...
Vkm996 kaže...

Plavo je dušik

14 godina
neaktivan
T-Com Internet

kod nas je maksimalna brzina koja ide 3,5 km od centrale 5mbps, pa smo susjed i ja udruzili routere (svaki se na svoga spoji s kablom, a na susjedov preko wifija) i sad imamo zajednicki 10 mbps down i 1 mbps up, i jos sad da bi mogli i treceg susjeda pa bi svi skupa imali 15 mbps down i 1,5 mbps up, super rjesenje za takve zabacene dijelove (naravno ako ne skidaju si odjedanput, ali se moze dogovoriti)

samo je problem kaj smo za to nasli samo jedan program koji se placa, pa ako netko zna neki freeware ili 

EDIT: a pise na netu da bi se moralo postaviti wifi i lan kabel na bridge, al onda ne funkcionira ovo s duplom brzinom

All rights reserved. Copyright (c) by Dipl. Pješak 2015.
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.9.2015 0:40 (Diplomirani pješak).
Moj PC  
3 0 hvala 1
11 godina
T-Com Internet

Evo nova brzina cekao sam 1 dan jer sam prije toga dobio novi ruter i uzeo 10 mbit/s

http://www.speedtest.net/my-result/4635844451

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
T-Com Internet

Imam par pitanja!
Imam telefon kod T-Coma, kućni telefon i pretplatu za njega, i sve to uredno, zanima me, mogu li tražiti od T-Coma da mi dođu izmjeriti max brzinu interneta? 

I da, pošto mi je internet, samo internet na iskonu, bez ugovora, tj. istekao je, a od onda nisam ništa potpisivao, mogu li tražiti od T-Coma internet tako da mi sve dolazi na jednoj uplatnici, i ako mogu, koliko bi dana trebalo otprilike da se to sve aktivira? Da ne ostajem dugo bez interneta. 

Optimizam je nedostatak iskustva.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
turbojc kaže...

Imam par pitanja!
Imam telefon kod T-Coma, kućni telefon i pretplatu za njega, i sve to uredno, zanima me, mogu li tražiti od T-Coma da mi dođu izmjeriti max brzinu interneta? 

I da, pošto mi je internet, samo internet na iskonu, bez ugovora, tj. istekao je, a od onda nisam ništa potpisivao, mogu li tražiti od T-Coma internet tako da mi sve dolazi na jednoj uplatnici, i ako mogu, koliko bi dana trebalo otprilike da se to sve aktivira? Da ne ostajem dugo bez interneta. 

Treba "max" 30 dana da dođe ruter. Meni je stigao za 42 dana i iskreno ne poznajem nikoga kome je stigao u manjem roku od 14 dana. A vjerovatno sve ovisi i odakle si...

Javiš im se na 08009000 i vidiš postupak prelaska.

Što se tiče mjerenja max brzine, možeš nam uslikati podatke iz rutera pa će ti kolege to malo preciznije reći... (Odeš na http://192.168.1.1 i u opcijama nađeš "line attenuation" i slično).

15 godina
neaktivan
Znači poznavajući moju sreću, eto mi rutera za 84 dana.
A što ako imam ruter, jel onda samo spojim i imam internet, ili kako?

Sve mi je za sada jasno, osim jednoga.
Zar nisu bili pričali da kada se uzme druga mreža, ili valjda kada se uzme drugi paket, da se ti svi podatci o '' line attenuation '' promjene, tako da je nebitno što sada piše?

Kako god, mislim da je to ovo.

http://prntscr.com/8cjnnw

P.S. Za iskon je 192.168.5.1.
11 godina
Vkm996 kaže...
turbojc kaže...

Imam par pitanja!

Treba "max" 30 dana da dođe ruter. Meni je stigao za 42 dana i iskreno ne poznajem nikoga kome je stigao u manjem roku od 14 dana. A vjerovatno sve ovisi i odakle si...

Javiš im se na 08009000 i vidiš postupak prelaska.

Što se tiče mjerenja max brzine, možeš nam uslikati podatke iz rutera pa će ti kolege to malo preciznije reći... (Odeš na http://192.168.1.1 i u opcijama nađeš "line attenuation" i slično).

Ja sam svoj ruter cekao 4 dana 

15 godina
neaktivan
Jel zna tko kakav bih ruter mogao dobiti? Pošto mi je bitno radi wifi signala, jer samo njega koristim.
10 godina
neaktivan
T-Com Internet

Trebao bi pomoc, ako moze :D

Vec sam jedno 6-7 godina na T-comu, no problem je u tome sto zivim na brdu iznad Zagreba i svako malo puca veza(ne mogu provuc opticke kable). Sada bi me zanimalo na kojeg bi se operatera mogao prebacit, a da ima i tv i flat internet i one pakete koje se mogu ukljucit uz taj tv, da je brzina dobra i da je sve za neku realnu cijenu, tu placam oko 300 kn sto mi je malo previse. Cuo sam od dosta ljudi da je b.net dobar. Dali se isplati to onda?

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.9.2015 20:17 (justaguy).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
T-Com Internet

Na Speedportu mi ne radi port forwarding. Kada otvorim npr. port 80 idem na port checher i kaže da port nije otvoren. Ne samo jedan checker nego svi koje sam probao. U čemu je problem? Na Siemensu je sve radilo kako treba.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Acex kaže...

Evo nova brzina cekao sam 1 dan jer sam prije toga dobio novi ruter i uzeo 10 mbit/s

Kod mene gotovo identična brzina. Nakon što sam dobio novi router i nazvao SZK da ih obavijestim o tome, spojili su me na tehničku službu gdje su mi rekli da vide da je zahtjev pokrenut. Nisam očekivao ništa prije ponedjeljka. 

Nakon što sam jutros uključio router, prebacivanje na veću brzinu trajalo je svega nekoliko minuta s jednim pucanjem veze a za sada veza je stabilna. Dok sam bio na 10 mbita ne sjećam se kad je išlo ispod toga, valjda sam rijetki sretnik. A kako vidim prva mjerenja mi pokazuju da i ovdje ne bi trebalo padat ispod 30 mbita. 

Jbga ovo je najviše što se na bakru može izvuć.

http://www.speedtest.net/result/ http://www.speedtest.net/result/
Poruka je uređivana zadnji put ned 6.9.2015 9:42 (caramba).
15 godina
caramba kaže...
Acex kaže...

Kod mene gotovo identična brzina. Nakon što sam dobio novi router i nazvao SZK da ih obavijestim o tome, spojili su me na tehničku službu gdje su mi rekli da vide da je zahtjev pokrenut. Nisam očekivao ništa prije ponedjeljka. 

Nakon što sam jutros uključio router, prebacivanje na veću brzinu trajalo je svega nekoliko minuta s jednim pucanjem veze a za sada veza je stabilna. Dok sam bio na 10 mbita ne sjećam se kad je išlo ispod toga, valjda sam rijetki sretnik. A kako vidim prva mjerenja mi pokazuju da i ovdje ne bi trebalo padat ispod 30 mbita. 

Na bakru zasad je najviše 50mb...ali neki cak imaju mogucnost poteci i preko 70mb..koji su jako blizu centrale ja sam 550m i imam preko 50mb

10 godina
neaktivan
galinjo24 kaže...
caramba kaže...
Acex kaže...

Na bakru zasad je najviše 50mb...ali neki cak imaju mogucnost poteci i preko 70mb..koji su jako blizu centrale ja sam 550m i imam preko 50mb

Pravnim osobama daju 60 Mbit, jel... Tko je dovoljno blizu(a takvih u centru grada ima puno), bez problema ide 60...Iako moze i puno vise.. ako su do 200 m, jel..

17 godina
neaktivan
caramba kaže...
...

Ispravka netočnog navoda. Može duplo više, u mom slučaju do 70Mbps, ali trenutno 50/10 Mbps.

Turbo50 Turbo50
Zora puca, biće dana ...
11 godina
caramba kaže...
Acex kaže...

Ja sam udaljen nekih 300 m od centrale i direktno sam spojen i nikad mi nepada brzina

15 godina
neaktivan
T-Com Internet

Pošto već imam telefon na T-Com liniji, i ako se sada odlučim i na internet kod njih, i ako im bude trebalo oko 15-20 dana da mi to srede, i krenem ga koristiti krajem 9.-og mj, hoću li dobiti puni račun za 'net, ili kako?
Pošto ne bih volio dobiti internet krajem mjeseca, a platiti kao da sam ga koristio puni mj. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice