T-Com Internet izdvojena tema

poruka: 19.965
|
čitano: 7.101.448
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
T-Com Internet

Jel ima ko danas problema sa brzinom interneta na t-comu? Meni na speedtestu varira od 7-14 Mbps a up je normalnih 5, u ruteru sve normalne postavke i uredno piše da sam spojen na 30/5 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: T-Com Internet
Trawis kaže...

Jel ima ko danas problema sa brzinom interneta na t-comu? Meni na speedtestu varira od 7-14 Mbps a up je normalnih 5, u ruteru sve normalne postavke i uredno piše da sam spojen na 30/5 

Ima jedan američanski izraz za ovo: "Bububibu" 

أهبل Origin: mrxa | SteamID: mrxa88 | speed: http://www.speedtest.net/result/2968693004.png | https://www.flickr.com/photos/131447653@N03/
14 godina
T-Com Internet

Uzeo sam turbo 20.Download je sasvim okej 18-20, ali upload je i dalje koma ne prelazi preko 0.7.Jel treba nest u postavkama napravit ili?

0 0 hvala 0
11 godina
monsieur kaže...

Uzeo sam turbo 20.Download je sasvim okej 18-20, ali upload je i dalje koma ne prelazi preko 0.7.Jel treba nest u postavkama napravit ili?

Posalji screen statsa iz rutera. Ako je cijelo vrijeme tako, onda 99% imas losu paricu ili si predaleko. Kod losijih parica uvijek je problem s uploadom... Mos probat rebootat ruiter ako je inace veci upload, da se vrati na normalnu brzinu

9 godina
neaktivan
T-Com Internet

Zvao sam tcom nekih 5-6 puta od kada su poceli stavljati vdsl i svaki puta mi kazu da nemam tehnicke mogucnosti,ne zele mi reci dali je problem ruter ili udaljenost od central, glavna centrala mi je nekih 700m zracne linije doslovno u istoj ulici. Kada gledam na Hakom stranici +30Mbps brzine su dostupne na oba kraja ulice ali ne i kod mene(~100m od mene).
Trenutno imam 10Mbps, ovo mi je ruter http://prntscr.com/8g5glk (SX763 WLAN) .
Znam da bi trebao mjenjati ruter, ali me zanima dali bi uopce mogao imati +30Mbps kada bi zamjenio(posto mi nece reci jel to problem ili udaljenost).
I zanima me dali je ovo jedna od manjih centrala ili nesta sasvim nevezano http://prntscr.com/8g5j0o .

0 0 hvala 0
14 godina
monsieur kaže...

Pa brzina ti ni nebi trebala biti veća od 0.7mbit, samo na VDSL2 ide brže od toga, i ja imam takav upload a parica mi je 100% ok.

Čini mi se da ovi krivo pišu, tih 1-2Mbit radi preko VDSL2 parica/modema, al preko ovih starih adsl-ova nikad nije islo brže od 1Mbit kolko sam ja vidio.

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.9.2015 11:40 (ivicask).
15 godina
Dixielump kaže...

Zvao sam tcom nekih 5-6 puta od kada su poceli stavljati vdsl i svaki puta mi kazu da nemam tehnicke mogucnosti,ne zele mi reci dali je problem ruter ili udaljenost od central, glavna centrala mi je nekih 700m zracne linije doslovno u istoj ulici. Kada gledam na Hakom stranici +30Mbps brzine su dostupne na oba kraja ulice ali ne i kod mene(~100m od mene).
Znam da bi trebao mjenjati ruter, ali me zanima dali bi uopce mogao imati +30Mbps kada bi zamjenio(posto mi nece reci jel to problem ili udaljenost).
I zanima me dali je ovo jedna od manjih centrala ili nesta sasvim nevezano http://prntscr.com/8g5j0o .

Modem ti nema veze sa linijom...ako imaš tehnickih mogucnosti onda kad ugovoriš vdsl pošalju ti i novi modem za vdsl...ako oni kažu da nemaš mogucnoti onda je nažalost tako...možeš jedino čekat da ti omoguce u dogledno vrijeme

9 godina
neaktivan

Malo mi je cudno sto me danas zvao Iskon i rekli su mi da kod njih mogu imati 30Mbps...Mislio sam da izskon iznajmljuje vodove od Tcom-a

15 godina
Dixielump kaže...

Malo mi je cudno sto me danas zvao Iskon i rekli su mi da kod njih mogu imati 30Mbps...Mislio sam da izskon iznajmljuje vodove od Tcom-a

Rekli su ti da možeš imati do 30mbps. Mogu i ja na T-Comu imati 500mbps na Optici, ali džabe kad mi nije dostupna.

9 godina
neaktivan

Ne, kada mi je zena to rekla ja sam ih pitao jesu napravili provjeru dostupnosti, rekla je da jesu i da zato i zovu.

11 godina
Dixielump kaže...

Izgleda prema brojkama da si 1300m kablom udaljen ako ne i vise. Probaj na iskon preci ako mozes. Tcom je dosta ostriji pa neki vele da ljudima preko 1000m nedaju vdsl jer su svjesni kakva je infrastruktura pa su samo problemi s brzinama, dok je iskon po tom pitanju liberalniji i nude i do cca 1500m vdsl gdje ima. 

9 godina
neaktivan

Problem je sto sam uzeo ugovor na 24mj. i ima ostalo je jos nekih 10-10mj. A i na tcomu mi je telefon i fax a prosli put kad su to dirali konstantno sam imao probleme, i poslovni korisnik sam btw. E da ona slika sto sam stavio, jel to neka mini centrala? to mi je mozda 300m zracne linije.

14 godina
T-Com Internet

Bio je sad covjek iz tehnicke podrske i spojio je na svoj laptop i upload je uredan 2mb.Na mome racunalu ne prelazi preko 0.8.Sta sve moze utjecat na to na kompu pa da pobrisem? Ne skidam torrente trenutno nikakve.

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.9.2015 14:35 (monsieur).

0 0 hvala 0
10 godina
Dixielump kaže...

Po prikazanom iz routera neces moc 30 uhvatit, al opet ces moc vise nego na adslu te ce upload bit veci, tako da prelazak na vdsl je po meni isplativ.

galinjo24 kaže...

ako oni kažu da nemaš mogucnoti onda je nažalost tako...

Nemaju oni veze sto pricaju. Jedino bitno je sto mu pokazuje router sada, a to sto jedni pricaju da moze do 50, ili da nemoze 30 nista ne znaci.

monsieur kaže...

Bio je sad covjek iz tehnicke podrske i spojio je na svoj laptop i upload je uredan 2mb.Na mome racunalu ne prelazi preko 0.8.Sta sve moze utjecat na to na kompu pa da pobrisem? Ne skidam torrente trenutno nikakve.

Ako nisi spojen zicno, prvo to obavi. Spoji se zicno pa vidi onda. Nakon toga javi sto to znaci "upload ne prelazi 0.8" kako si to mjerio? Jesi odmah nakon njega ponovio postupak koji je on obavio (znaci gdje je on mjerio u tom trenutku) ?

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.9.2015 14:43 (sandokan111).
14 godina
T-Com Internet

Zicno sam spojen da.Oba dvoje smo mjerili preko speed testa jedan iza drugog.

Edit:Sad sam mjerio preko svog laptopa isto prelazi preko 2.Znaci do racunala je.Sad je pitanje sta moze bit

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.9.2015 15:11 (monsieur).

0 0 hvala 1
10 godina
T-Com Internet

Bez ulazenja u price o virusima i slicno, pogledaj ako imas drugu mreznu na nju spojit. Pogledaj kako ti je u safemodu brzina.

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.9.2015 18:52 (sandokan111).

0 0 hvala 0
12 godina
T-Com Internet

a jesi promjenio pastu?

battlelog pukycro

1 0 hvala 0
17 godina
T-Com Internet

Kak se ovo dogada s vezom i kakve su to greske pri kraju, svaki ih je dan sve vise?

samegas
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Armor kaže...

Kak se ovo dogada s vezom i kakve su to greske pri kraju, svaki ih je dan sve vise?

Ja neznam šta se desilo u međuvremenu, ali idiot koji ti je pustio tu brzinu i marginu bi trebao na ponovnu edukaciju. Naravno da će biti masu errora preporuča se minimum 7 dB margina a ti imas 1.2.

I knew a man who once said : Death smiles at us all. All a man can do is smile back.
17 godina
T-Com Internet

Samo što taj ZTE pokazuje nešto niže margine i puno više FEC/CRC/HEC grešaka nego što je.

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Backdraft kaže...

Ja neznam šta se desilo u međuvremenu, ali idiot koji ti je pustio tu brzinu i marginu bi trebao na ponovnu edukaciju. Naravno da će biti masu errora preporuča se minimum 7 dB margina a ti imas 1.2.

On je predaleko a stoji mu pusten profil 12 down, sto bi tesko mogao odrzavat s izvrsnim linijama. Njemu je vjerojatno target margina maknuta i ostavljeno je da dlm odredjuje sto i kako tako da moze imat barem donekle ove brzine.

@armor

Nemoj se bunit budi sretan s tim jer ce ti to srusit. Daleko si i tako je kako je.

17 godina
T-Com Internet

Stos je kaj se svako malo mijenja, ja inace imam i placam 10mb pa nemam kaj biti sretan.

Evo kaj mi je maloprije izbacilo, ovo pak jos nije bilo ni slicno, pale brzine, sve puno gresaka, centrala ko da je tu negde?

Prijaviti, tj zvati ih?

Kaj je to? Kaj je to?
samegas
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
PC - stručnjak kaže...
Koga zanima HT testira 500 Mbita na svojoj optici, i pustaju ljudima koji imaju optiku besplatno, a da ni neznaju, stim da router mora podrzavat, zte nebude.

Kako doci do toga imam optiku i ZTE ruter

Nemoj se prkosit gravitaciji .
15 godina
Armor kaže...

Stos je kaj se svako malo mijenja, ja inace imam i placam 10mb pa nemam kaj biti sretan.

Evo kaj mi je maloprije izbacilo, ovo pak jos nije bilo ni slicno, pale brzine, sve puno gresaka, centrala ko da je tu negde?

Prijaviti, tj zvati ih?

Ti si predaleko od centrale

10 godina
Armor kaže...

Prijaviti, tj zvati ih?

Pa normalno da se mijenja kad dlm non stop prilagodjava liniju. To sam ti i napisao.

E sad, izmedju ove sad slike i one prije je vec druga razlika. Netko ti je smanjio profil, vjerojatno si prijavljivao gresku? Prije si imao 12 pusteno, sad imas 5. Kad sam ti rekao da imas bit sretan sam mislio na to da si ti tako daleko da ti 10 nemozes imat. Taj koji ti je stavio i podesio 10tku ti je napravio uslugu jer ti je stavio da mozes dobit najvise sto mozes. 90% tehnicara bi ti reklo da nemozes i to je to. Evo ovaj sad profil koji ti stoji je nesto sto mi se cini da ce ti ostat, a tu kao sto vidis, 10tki se nisi ni priblizio. Zato sam ti rekao da budes sretan u biti. Ne vjerujem da ce te vracat na ono staro.

10 godina
neaktivan
T-Com Internet

Danas opet nesto rade na telefonskoj liniji i internetu... Jel zna netko o cemu se radi? 

0 0 hvala 0
13 godina
T-Com Internet

Pala je fiksna mreža skupa s internetom, navodno isto vrijedi i za mobilni internet.

Maybe neki lte upgrade prošao krivo.

Fuck me I am famous.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
T-Com Internet

Kaos.. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
T-Com Internet

Nama ne radi ni VIP mobilni internet. Slučajnost ili?

Fuck me I am famous.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
T-Com Internet

4G stickovi takodjer :D

ADSL nula bodova.

Telefoni 0 bodova

Mobilni nista.

VPN telefoni nista.

Not so good.

Invazija zelenih? Netko precvikao kabel :D

The finding of threats to security by a security office is totally predictable, and hence the finding is totally worthless.

0 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice