T-Com Internet
- poruka: 19.965
- |
- čitano: 7.099.879
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ping ispod 20 je odlično, a iznad 150 je drama.
jesi uradio bas sve navedeno (posebno link sto se tiče postavki u routeru)
http://www.bug.hr/forum/topic/povezivanje-internet/t-com-internet/38199.aspx?page=263&jumpto=4751366&sort=asc&view=flat
možda je problem baš to što nemaš antivirusni pa si zaražen s nečim.
nekad pomogne obični restart routera.
ne znam što bi ti rekao osim da probaš sa nekim drugim kompom, npr. laptop od prijatelja, pa ćeš "lakše" odgonetnuti jel do routera ili do tvog pc.
Probo sam i taj tvoj link za nije pomoglo,resetiro sam ruter ali opet nepomaze,windowsi instalirani prije 3 tjedna sumnjam da je neki virus jer offline igrice tipa far cry 4 i shadow of mordor mi normalno rade,jedino online bf3 i world of tanks mi mi bas lagga,fps bude oko 40-60 al bas se osjeti lagg i nemoguce je igrat.
žao mi je
Najjednostavnije rješenje je i najbolje rješenje
Ako smatraš da ćeš imati manji ping na nekom drugom routeru onda zamoliš HT da ti posude neki drugi Vdsl model radi testiranja.
Ovaj speedport je svakako pušten u opticaj bez da ga se kvalitetno testiralo za ovu našu infrastrukturu.
Ako je radio normalno u mađarskoj i njemačkoj sa onim njihovim postavkama onda su mislili da će i tu.
Pa otud valjda i neke postavke koje gore u njemu, a uzrokuju probleme.
Odgovorna osoba koja je trebala odraditi svoj posao je sve samo ne odgovorna.
Ali to košta - svi s vode onom „sa što manje uloženog izvući sto više“.
Kad smo kod ne/testiranja tko zna kakva je situacija sa sigurnošću http://routersecurity.org/bugs.php (pogledati sve – npr. španjolsku)
Ovaj model je napravio sercomm i nema otvoreni port koji se spominje pod sercomm backdoor.
otvoreni su mu ovi portovi (vidi sliku)
Osim X puta spominjanog problema sa DNS i ipv6 - ja koju god razinu firewalla u routeru stavim (low, mid ili high) nisam u stanju
pingati bilo koji IP izvan lokalne. Kao da je taj izbornik tamo običan dummy button i ne vodi nikud.
Isprobao od xp do win10. svi FW pogašeni i neće.
Skinuo sam i software sa stranice deutsche telekoma sa kojim oni rade firmware
Pa sam u tom source i našao onaj link/menu za vidjeti DSL info/status veze ( vidi tu ) koji je skriven od običnog user acc u routeru.
Smatraju da moraš biti engineer da bi te to zanimalo.
Kopao sam po .js .json i html tražeći zapravo admin pristup i manipulirajuci sa adressbarom… heh na kraju se router toliko zblesao
da mu DHCP server više nije postojao i nisam se mogao spojiti u njega (nema tko dodijeliti IP). Morah reset tamo iza kroz rupicu.
No da sve ide glatko ništa ne bi naučili, tako da ukoliko vas tješi, budite sretni što imate problema hehee
Probo sam i taj tvoj link za nije pomoglo,resetiro sam ruter ali opet nepomaze,windowsi instalirani prije 3 tjedna sumnjam da je neki virus jer offline igrice tipa far cry 4 i shadow of mordor mi normalno rade,jedino online bf3 i world of tanks mi mi bas lagga,fps bude oko 40-60 al bas se osjeti lagg i nemoguce je igrat.
Iste probleme sam i ja ima, znaci gubitak veze s DNS serverom i ogromni lag. Jucer sam ih nazva resetirali su ruter al to nije pomoglo, pa sam ih zamolio jeli moguce da mi promjene speedportov ruter za ZTE. Evo dosa tehnicar danas, postavia ZTE i problem rjesen nema vise lagga. Nazovi SZK i zamoli ih da ti zamjene ruter, nesto s tim speedportovima nije uredu.
Prebacio se na 4g, vata mi jedva jednu crticu al meni sasvim solidna brzina
Kolko podataka imaš mjesečno i koliko plaćaš?
placam po danu 10 kn, te je flat, i dodatno 10 kn 4g opcija(ali to vrijedi 10 kn=tjedan)
sve cca 330 kn mj... stim da odem kucu dalje od mene i imam 100 Mb/s u downloadu, ja nemogu vjerovat da sam takav baksuz... a u mom stanu nejde vise od 40
placam po danu 10 kn, te je flat, i dodatno 10 kn 4g opcija(ali to vrijedi 10 kn=tjedan)
sve cca 330 kn mj... stim da odem kucu dalje od mene i imam 100 Mb/s u downloadu, ja nemogu vjerovat da sam takav baksuz... a u mom stanu nejde vise od 40
Znači bonaš si?
Onda je 360kn zbog onih 10% na bonovima...
A kako mi se čini, preći ću i ja na tu opciju isto, jer moja centrala još uvijek nema VDSL, niti će imati u skorije vrijeme...
Također, jel moraš svaki dan slati poruku da ti se aktivira ili kako?
Iste probleme sam i ja ima, znaci gubitak veze s DNS serverom i ogromni lag. Jucer sam ih nazva resetirali su ruter al to nije pomoglo, pa sam ih zamolio jeli moguce da mi promjene speedportov ruter za ZTE. Evo dosa tehnicar danas, postavia ZTE i problem rjesen nema vise lagga. Nazovi SZK i zamoli ih da ti zamjene ruter, nesto s tim speedportovima nije uredu.
Budem ih nazva sutra i zatrazio novi ruter,placam internet a nemogu ga koristit kako treba.
I hocu li morati platiti novi ruter?
Znači bonaš si?
Onda je 360kn zbog onih 10% na bonovima...
A kako mi se čini, preći ću i ja na tu opciju isto, jer moja centrala još uvijek nema VDSL, niti će imati u skorije vrijeme...
Također, jel moraš svaki dan slati poruku da ti se aktivira ili kako?
da, to nisam racunao...... da moras svaki dan slat poruku, no preko moja simpa stranice cim se deaktivira aktiviras unutar 2 sekunde tak da nije problem...nisam sa ugovorom, ne moram platit svaki dan ak necu, puno bolja opcija nego se vezat ugovorom za fiksnu liniju. A mogu ti reci da ping u igrama je od 30 do 50.. Nijedan razlog da budem na fiksnoj!
I hocu li morati platiti novi ruter?
Ne placa se.
Pozdrav.
imam para pitanja . vidim da svi pricate o nekim turbo brzinama, pa sam odlucio posjetit t-com stranicu, odem na brzine i vidim te opcije, da li su to stvarne cijene tih brzina ili trebam jos nest naknadno placati. trenutno koristim flat 4mbps, pa bi mi dobro doslo koji mbps više.
Pozdrav.
imam para pitanja . vidim da svi pricate o nekim turbo brzinama, pa sam odlucio posjetit t-com stranicu, odem na brzine i vidim te opcije, da li su to stvarne cijene tih brzina ili trebam jos nest naknadno placati. trenutno koristim flat 4mbps, pa bi mi dobro doslo koji mbps više.
Tražiš Turbo 20 i ne mjenja ti se cijena. Naravno, ako ti je VDSL tehnologija dostupna. Nazovi 0800 9000 i pitaj na tehničkima dali ti je dostupno.
Također, za 10kn više (30kn više ako nisi na ugovoru) imaš 30/5 brzinu.
Pozdrav.
Tražiš Turbo 20 i ne mjenja ti se cijena. Naravno, ako ti je VDSL tehnologija dostupna. Nazovi 0800 9000 i pitaj na tehničkima dali ti je dostupno.
Zastarjele informacije.
4 Mbps je osnovna brzina. Turbo 10, 20 i 30 se plaćaju dodatno nekih 10-15 Kn (neda mi se otić na sajt i tražiti) a Turbo 40 i 50 se plaćaju dodatno mislim 30 Kn.
Za one koji su brzine aktivirali ranije plaća se onoliko koliko je bilo u ono vrijeme; tko je tada s 4 ili 10 prešao na Turbo 20 plaća kao 4 a tko je uzeo adsl 10 Mbps ili Turbo 30 taj plaća dodatni iznos.
Kupio sam danas TP-Link TL WR740N i Tenda W316R. Spojio sam svaki na jedan kraj kuće i sve super radi. Imam tri wifi-a i svaki radi. Ali imam problem što mi više nije računalo umreženo sa drugim računalom isto tako ne mogu preko media player-a koji je na tvu pokretat filmove i serije sa kompa uopće ga nemre naći. Pokušao sam preko ovog uputsva složiti ponovo novo ispočetka jer sam prije preko toga i radilo je, ali ne želi sada ni tako.
Ima li još koja solucija za ovaj DNS, prijatelju mi već 2 dan neradi internet.
Probao je ručno staviti DNS na google-ov ali ništa se nije promijenilo.
Što točno misliš pod terminom „ne radi Internet“ ?
Ako lampica na routeru od DSL-a treperi umjesto da gori stalno onda se router ne može sinkronizirati sa centralom
- Provjeriti kabel, a ako nije on onda prijaviti kvar.
Ako je taj prvi korak u redu onda pogledati jel su pristupni podaci u redu?
- User i pass
Ako ni to ne pomaže onda pogledati log od routera.
Ako je i to u redu probati reset routera (ukoliko je speedport onda će povući sam podatke)
Ako je sa routerom sve ok onda na PC u cmd vidjeti jel sve u redu.
ping 192.168.1.1 (ukoliko je to adresa routera/DHCP servera) – ne smije biti packet lost
ipconfig /all
nslookup
Poslao mi je ove slike:
"Samo kaze dns unresponsive."
Izgleda da je tvoj prijatelj pomiješao DHCP i DNS i nešto krivo isključio. Prvo što mi pada na pamet je da sam odredi fiksnu ip adresu svog računala te ručno popuni ostale rubrike pod network.
Proslijedit ću mu poruku, hvala !
neka ode na ethernet adapter >properties
tamo neka nadje ipv4 properties
i neka OBAVEZNO stavi Obtain an IP address automatically
tako isto i za ipv6 ukoliko mu je upaljen.
izgleda da je nešto cackao ;)
takodjer u routeru mora imati upaljen DHCP server (vidi sliku)
ako se ne moze spojiti u router jer nema dhcp onda RESET routera iza kroz rupicu
(speedport postupak)
dok je ruoter upaljen>drzati reset dok se sve lampice ne popale i ne vidi da gori samo crvena od power. onda izvaditi power kabel i ustekati ponovo.
router ce onda povuci user i pass i ostalo sa t-coma.
kasnije postaviti druge stvari u routeru ili restore postavki ukolliko ima config snimljen na hardu (naravno ne onaj koji je problematican).
Pozdrav.
Zastarjele informacije.
4 Mbps je osnovna brzina. Turbo 10, 20 i 30 se plaćaju dodatno nekih 10-15 Kn (neda mi se otić na sajt i tražiti) a Turbo 40 i 50 se plaćaju dodatno mislim 30 Kn.
Za one koji su brzine aktivirali ranije plaća se onoliko koliko je bilo u ono vrijeme; tko je tada s 4 ili 10 prešao na Turbo 20 plaća kao 4 a tko je uzeo adsl 10 Mbps ili Turbo 30 taj plaća dodatni iznos.
Nazvao sam t-com jer sam vidio da su mi uračunali 5kn i nešto za turbo opciju 30 koji je besplatan - turbo 20 za one sa brzinom do 4, a 30 za one sa brzinom od 10. Imao sam već od davno 10 Mbit brzinu i prešao sam na turbo 30 besplatno. Žena mi je rekla da je besplatno samo onima koji su od prije imali brzinu od 10 (što ja imam minimalno 2 godine) tako da sam napisao žalbu. Turbo opciju sam uzeo već oko 3. mjeseca.
Ponosni korisnik optike već godinu dana. U tom periodu veza nije niti jednom pukla, niti se brzina spustila ispod 94 dl, 18 upload.
koliko se čeka povećanje brzine sa 4 na 30mbit (turbo 30)? u t centru sam bio prošlu srijedu i još ništa. a lik za pultom rekao da će bit max do prošlog petka. nije mi bed čekati nego da nije kakav problem nastao, a oni me po običaju ne kontaktiraju nego sam moram rješavat stvari...
koliko se čeka povećanje brzine sa 4 na 30mbit (turbo 30)? u t centru sam bio prošlu srijedu i još ništa. a lik za pultom rekao da će bit max do prošlog petka. nije mi bed čekati nego da nije kakav problem nastao, a oni me po običaju ne kontaktiraju nego sam moram rješavat stvari...
Bio u te-komu . Idući dan stigao ZTE i vratio poštaru ADB. Sljedeće jutro dobio brzinu. Manje od dva dana znači. Vjerujem da je to rekord.
Pogledaj jel ti prošao zahtijev..možeš pitat na stranici telekoma na chatu....
BOk
Imam jedno pitanje, nije internet ali je telefon. Dosta puta se događa da zvoni telefon, i kad se javi ništa, samo tišina, niti se čuje da je netko poklopio, ništa. To je već počelo nervirat, trči se u kuću javiti, a ono nikoga nema na liniji? Dal zna netko što je to?
BOk
Imam jedno pitanje, nije internet ali je telefon. Dosta puta se događa da zvoni telefon, i kad se javi ništa, samo tišina, niti se čuje da je netko poklopio, ništa. To je već počelo nervirat, trči se u kuću javiti, a ono nikoga nema na liniji? Dal zna netko što je to?
Pa zar nemaš prikazivanje broja koji te zove na telefonu? Odnosno da broj s kojeg si zvan ostane u memoriji telefona.
Nažalost ne, radi se o fiksnom, nema ekran onaj za priakzivanje broja.
Neznam kako to ide oko zahtjeva za ispisom brojeva koji te zovu (sud ili tako nešto), ali nekako mi se jednostavnije čini da od nekog posudiš telefon s mogučnošću prikaza broja koji te zove. Ili, evo upravo mi pade na pamet, da pogledaš na internetu kako ide slijed tipki da zadaš preusmjerenje s ovog telefona na svoj mobitel. Nadam se da bi tada dobio taj broj koji te zove, a ne svoj kućni. Ali ništa te ne košta da pokušaš.