prekljucer zvao da mi aktiviraju turbo 30.jucer aktivirali i presretan sam.skok sa četvorke na ovo je brutalan.sad mi je upload veci nego onda download
T-Com Internet
- poruka: 19.965
- |
- čitano: 7.103.933
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pozdrav
Zanima me dali je itko imao slicnu situaciju kao moja.
Naime imao sam na adsl-u 2 optitv uredaja i brzinu 10 Mbita, presao sam na tcom i pri ugovaranju usluge bilo je receno da mogu imati na vdslu 30mbita i 2 maxtv uredaja. Sad kad sam napokon dobio opremu ispada sa ne mogu imati ni brzinu od 20 mbita s 2 mxtva, cak imam manje nego sam imao kod optime na adslu. Kad su mi ukljucili drugi maxtv brzina mi je pala na 9mbita Udaljen sam od centrale 950m, i nema mi nikakvog smisla da mi je manja brzina na vdslu nego na adslu. Koliko ja znam tek na 1,6km udaljesnoti se vdsl i adsl izjednacavaju. Zadnji put kad sam gledao line attenuation mi je na vdslu bio 25db, no prije na adslu je bio puno manji, oko 20, iako bi na mojoj udaljenosti od centrale trebao biti jos dosta manji.
Ima li itko slicnih iskustava?
25dB po nekim kalkulatorima ispada 1810m , šta se toćno slaže s grafom ispod i s tvojim iskustvom(iako mislin da bi se moglo isti graf prevest u rate/vs/attenuation), sve i da je tih 5dB gubitka u kontaktima ili kabeli malo lošijeg materijala pa tako i većeg gubitka, mislim da ti dođe na isto ko da si skoro 2 km udaljen , 25dB je 25dB svejedno
Ja bi po ovom grafu trebao moć imat iznad 50hmm sam je pitanje jel t-com ide iznat 50 za vdsl...jer ipak sam cca 20metara od centrale.
200mbit/s
EDIT
Skoro pa ništa izgubljeno paketa :)
Ispričavam se na loše napisanom postu, imao sam adsl 2+, mislio sam da se podrazumijeva, i na njemu sam imao 2 opti tv prijamnika i 10 mbita vezu, ustvari nekad i malo vise, steam je znao ici do 1,6 mbyta/sec.
Do podatka koliko sam udaljen od centrale sam dosao tako sto sam pitao djelatnika t-coma koliko je moj priključak udaljen od centrale, na što je on odgovorio 968m, sto se poklapalo s planom infrastrukture grada Zadra na kojem sam sam pokusao izmjeriti koliko sam udaljen od najblize centrale. Inace zracne je linije oko 600m.
Dali netko ima obajsnjenje za moju situaciju?
Jeli moguce da su parice u jako losem stanju pa prelazak s adsla na vdsl nista ne znaci?
Opet mi se cini di bi mi trebalo biti na vdslu brze, ako su iste parice.
Ako si imao 2 prijamnika i 10mbita vezu, kolika ti je brzina bila s oba prijamnika ukljucena? Jer ti mozes imat na vezi ukljucena 2 prijamnika + 10mbita vezu, ali ako si imao 20db atenuacije kako si naveo prije, onda kad su oba prijamnika ukljucena ti bi imao jako dobru liniju da tada istovremeno jos i 10mbita mozes dobit. Sad sto je poslo po krivu s tcomom je tesko za skuzit, ali ti bi na takvoj vezi na vdslu trebao imat barem isto to + veci upload. Isto tako malo je prevelika ta atenuacija na 1000m al sto je tu je. Prijavi gresku, i ako imas slike od prijasnje veze na adslu pokazi tehnicaru pa neka malo razmisli sta se dogodilo.
Ugl. jedan veliki shitstorm koji nije promjenio nista osim moje nize brzine, dam se kladit da ce i dalje bit problema sa konekcijom na sta je rekao ako bude morat cemo jos spustiti.
Standard tehnicari. Spustaj brzinu dok ne prestanu prituzbe, al da bude u granicama zakona tako da nemozes raskinut ugovor.
25dB po nekim kalkulatorima ispada 1810m , šta se toćno slaže s grafom ispod i s tvojim iskustvom(iako mislin da bi se moglo isti graf prevest u rate/vs/attenuation), sve i da je tih 5dB gubitka u kontaktima ili kabeli malo lošijeg materijala pa tako i većeg gubitka, mislim da ti dođe na isto ko da si skoro 2 km udaljen , 25dB je 25dB svejedno
Ti grafovi su inace okvirnog karaktera. Ako pogledas, na nijednom od njih nije prikazano koji se vdsl profil usporedjuje. Takodjer, nece gubit 5db u "kabelu loseg materijala", kad su mu isti kablovi ko na adslu. Vdsl obicno pokaze malo vise (ili nekad puno lol) atenuacije od adsla
Ja mogu samo sjedit i plakat
Ne. Ti sjedis i sretan si sto imas internet :) :) :)
Ti grafovi su inace okvirnog karaktera. Ako pogledas, na nijednom od njih nije prikazano koji se vdsl profil usporedjuje. Takodjer, nece gubit 5db u "kabelu loseg materijala", kad su mu isti kablovi ko na adslu. Vdsl obicno pokaze malo vise (ili nekad puno lol) atenuacije od adsla
ako pogledaš da adsl radi od 26kHz do 1.1 mHz ,dok vdsl radi na 10mHz + , odma ti postaje jasno koliko igra ulogu materijal kabela i kvaliteta konekcije ,ćak i skin efekt i promjer žice, tj koliko puno više igra ulogu to na vdslu nego na adslu , pogotovo na kilometar daljine.
profili?
http://epubl.ltu.se/1402-1528/2000/02/LTU-FR-0002-SE.pdf
mogao bi oko 45
Nazovu te i pokušavaju uvaliti usluge tipa maxtv, dodatni paketi ako nemaš.
Jel bi ja mogao dobiti Turbo 30 ako centrala podržava VDSL? Mislim da nisam daleko od centrale, ali eto za one koji se bolje razumiju u te stvari, slika ispod.
Parica nije baš nešto, oko 1.5km si od centrale, loš attainable za te parametre. Možda navučeš 20 ili 30mbps ako ti uopće žele aktivirati odnosno ako si na vdsl dslamu.
mogao bi oko 45
Ne lupetaj gluposti. Ne bi mogao.
kako ne meni je adsl2+ bio na tim vrijednostima,a vdsl je bio je zakucan na 30 a sad je na 43
Na kojim vrijednostima?
Atenuacija od 20db govori da je korisnik udaljen 1.5km od centrale. Nadalje, za tu vrijednost atenuacija korisnik bi trebao imati attainable oko 18500kbps da je parica u redu.
Sx763 pokazuje jako dobro parametre i točan je. Ja sam imao atenuaciju od 20db pa imam 27/2.5Mbps max.
Ti ili nisi imao te vrijednosti ili si imao loš spoj na izvodu koji je kasnije otklonjen.
Ako ima netko iz t-coma ovdje jedno pitanje :
Kada će nama optičarima podićiosnovnu brzinu s 40/10 na 50/10 Mbit/s ?
Dakle vendor code:
-ITFN = Siemens,
-BDCM = ??,
-?? = Huawei
Zapravo najvažnije pitanje jest koji code je Huawei?
Ako ima netko iz t-coma ovdje jedno pitanje :
Kada će nama optičarima podićiosnovnu brzinu s 40/10 na 50/10 Mbit/s ?
Trebalo je već biti odrađeno, ako nije zovi 08009000 i biraj broj 2 za tehničku. Ja ne radim na tech pa ti ne mogu pomoći.
Bog ,zanima me koliko bi mogao dobiti max na vdsl-u.U SKZ mi kazu da sam udaljen nekih 800m od centrale.
ja mislim da 20/2 sigurno a mozda i 30/5
ako pogledaš da adsl radi od 26kHz do 1.1 mHz ,dok vdsl radi na 10mHz + , odma ti postaje jasno koliko igra ulogu materijal kabela i kvaliteta konekcije ,ćak i skin efekt i promjer žice, tj koliko puno više igra ulogu to na vdslu nego na adslu , pogotovo na kilometar daljine.
profili?
http://epubl.ltu.se/1402-1528/2000/02/LTU-FR-0002-SE.pdf
Lol. Ajde da si mi stavio nesto, ali tutorial o vdslu iz 2000e a tek je 2005 vdsl kao protokol prihvacen :P
Anyway, ono sto sam ja htio rec barem da pojasnim.
Nitko nije rekao da kabel ne utjece na vdsl. Ako pogledas, ja sam napisao da je ista instalacija koju je imao i na adslu kao i sad na vdslu. To znaci, da postojece aproksimacije brzina pri prelasku adsl -> vdsl vec uzimaju u obzir taj dio. Tako da su u ovom slucaju gubitci u kabelu konstanta, pa nece dodatno gubit nikakve stvari koje vec nisu uracunate.
Ono sto sam ja pricao o profilima i da su grafovi okvirnog karaktera je da ako pogledas svoj graf, i vecinu drugih grafova po netu, svi uracunavaju vrsne vrijednosti za svaki od profila pod "vdsl2" sto naravno nije tocno. Tvoj pocinje od 200mbs. To na bilokojem osim 30a nije ostvarivo. Taj profil dalje jace pada u odnosu na 8b u odnosu na udaljenost itd.
Recimo ako pogledas
http://www.thinkbroadband.com/images/news/5602-vdsl2-speed-profiles.png
ili
http://www.zhone.com/solutions/docs/VDSL2_Primer.pdf (stranica 2)
vidis kako drugacije izgleda svaki od profila u odnosu na razdaljinu.
Al ono recimo sto je meni zanimljivo (nije da sam citao cijeli doc) ali imas tu recimo https://www.broadband-forum.org/technical/download/TR-114_Issue-2.pdf od 86te stranice za EU. Testiranja vdsla predvidjena po profilima. "expected" values su im jako skromne, a testovi mjerenja takodjer. 30a dobija nekih 120. Toliko o "brzinama"
Evo ga! Ovo je dobro vidjeti
Je, je, tak' sam se i ja nadao...
Već 3 večeri zaredom iza ponoči padne brzina s 30mb dl na 3-5mb, upload s 5mb na 0.3-1 katastrofa!
Pozdrav, ovako, zanima me jedna informacija. Vidim da sad sto se tice brzina nije samo optika, nego neke turbo brzine. Imam MAX 2 S paket od 215 kn, sada me zanima, posto optika mi nije dostupna, je li moguce da uzmem Turbo 50 brzinu? I ako sam shvatio meni se na tih 215 kn dodaje jos 30 kn zbog te brzine? Hvala :)
Moguće je imati 50/10 ako si blizu centrale cca. 400m, nećeš plaćati 30 kn više nego 20 kn, jer je unutar tih 215kn uračunata usluga Turbo 10, tako da za 0 kn možeš povećati do Turbo 30 ako imaš dobru paricu!
Ako pak želiš Turbo 40 ili Turbo 50 onda ćeš plaćati 20 kn više na ovih 215 kn i naravno ako ti je parica jako kvalitetna i dopušta te brzine, a to ćemo saznati ako pošalješ parametre modema i koji modem imaš!
Odlično hvala, a kako mogu poslat parametre modema? Iz Rijeke sam.
Modem je ZTE ZXDSL 931 Series.
Pozdrava ekipa.
Imam jedno pitanje vezano uz turbo brzine. Jučer sam kontaktirao sa SZK i htio sam prekinuti ugovornu obavezu prijevremeno iz revolta što sva sela oko mene imaju VDSL a moje selo nema. Tijekom dopisivanja meni je ženska provjerom utvrdila da ja ipak imam mogućnost veće brzine, ali na njihovom portalu kad se logiram nemam opciju (barem mi ne prikazuje) za veće brzine od trenutačne, a koja iznosi 10 Mbit/s. Rekla je da ću dobiti i router za nekih tri dana (što sumljam).
Mene zanima da li je moguće da imam mogućnost veće brzine kako mi je ona rekla i aktivirala, ako se ne prikazuje na njihovom portalu?
Da, korisniku može biti ne vidljivo za mogućnost vdsl-a a korisnička služba ako ima mogućnost može aktivirati.
Stavite screenshoot line statusa sa postojećeg routera (logirajte se na 192.168.1.1) ovdje pa onda komentiramo do koliko ide linija.
@Ag008
Trenuno sam na poslu pa ne mogu napraviti screenshot . Ali ona mi je rekla da ide do 50 jer sam nekih 200 metara od centrale.
Ima li tko od vas tu da radi u T-Comu? Imam neka pitanja o mobilnoj pretplati pa da pomogne, ugl, napišem ja ovdje sve pa ako netko zna neka odgovori.
Trenutno sam na Obitelj XL tarifi, nas troje, tj 3 broja i cijena je mislim 330kn (2gb flat, 500min ost mrež, 500 por). Za dva mjeseca nositelju tarife ističe ugovor, i šta se onda događa? Nastavljamo plaćanje po istoj cijeni bez ugovorne obveze ili? Šta ako želimo novu tarifu? Pregledavam tcom stranice i nevidim nigdje da ima neka takva obiteljska tarifa, ili ja dobro nevidim?
Ima li tko od vas tu da radi u T-Comu? Imam neka pitanja o mobilnoj pretplati pa da pomogne, ugl, napišem ja ovdje sve pa ako netko zna neka odgovori.
Trenutno sam na Obitelj XL tarifi, nas troje, tj 3 broja i cijena je mislim 330kn (2gb flat, 500min ost mrež, 500 por). Za dva mjeseca nositelju tarife ističe ugovor, i šta se onda događa? Nastavljamo plaćanje po istoj cijeni bez ugovorne obveze ili? Šta ako želimo novu tarifu? Pregledavam tcom stranice i nevidim nigdje da ima neka takva obiteljska tarifa, ili ja dobro nevidim?
Nakon što ti ugovorna obveza isteče i ne prebaciš se na neku tarifu nastavljaš plačati kao i do sada tih 330Kn i možeš bilo kada raskinuti tu pretplatu jer više nisi pod ugovorom. Nema više obiteljskih tarifa ukinuli su ih očito im nije dovoljna zarada na njima,previše su povoljne po njihovom bile.
Nakon što ti ugovorna obveza isteče i ne prebaciš se na neku tarifu nastavljaš plačati kao i do sada tih 330Kn i možeš bilo kada raskinuti tu pretplatu jer više nisi pod ugovorom. Nema više obiteljskih tarifa ukinuli su ih očito im nije dovoljna zarada na njima,previše su povoljne po njihovom bile.
Pretpostavljao sam isto tako kao što si rekao, ali eto, htio sam ipak da mi to potvrdi netko tko radi tamo. Znači banana split, ili ostati u toj tarifi ili ju razbiti pa na svaki broj posebna pretplata