T-Com Internet izdvojena tema

poruka: 19.965
|
čitano: 7.102.053
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
T-Com Internet

Ja imam 17a na 30/5 vec 3-4 mjeseca i maksimum brzine mi se nije poveco a FECerrora je bar 10 puta vise nego na 8b, sto ne znaci da ce tak i kod tebe bit mozda bude bolje. Posalji HT-u mail da ti prebace na 17a pa ces vidit kak ce bit ja sam im poslao mail na tehnicku podrsku i prebacili mi bez problema.

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
Re: T-Com Internet
191x7 kaže...

Može li se zatražiti 17a a da ostane 30/5?

Mislim da bi mi to smanjilo broj FEC, HEC i CRC grešaka.

Na wikipediji imate specifikacije vdsl profila. Što je profil jači (složeniji), to je podložniji greškama. Za manje brzine se više isplati ostati na 8b profilu.
Mogla bi se povući analogija sa wifijem. Što su veće brzine, to je signal osjetljiviji. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.6.2015 1:00 (D1001).
14 godina
neaktivan
T-Com Internet

Molim misljenje o ovim mjerama, da li je to dobro, ide li to bez problema na 20MB? Ili cak i prelazak na vdsl 30+ ? (Trenutno sam na 10MB brzini + Maxtv)

Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
T-Com Internet

Nažalost nemam nikakav info konkretno za korisnike koji su udaljeniji od centrale.

@tintin

Što se tiče turbo++ 500, u pravu si...vidim da su nam danas promijenili taj podatak...jučer je pisalo 500/100

Bit će!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
T-Com Internet

@unique :

Imam optiku na UltraMax 3m  40/10 Mbit/s. Hoće li i nama "starim" korisnicima biti podignuta brzina na 50/10 kako je to predviđeno novim korisnicima ?

battlelog pukycro

0 0 hvala 1
12 godina
T-Com Internet

Dobro jutro...

Ne znam da li je prava tema,ali ovako..Dobio sam ponudu od  jedne firme koja radi za HT da mi postave internet odašiljač na kuću uz mjesečnu naknadu.

Mene zanima koliko je to opasno za zdravlje što se tiče zračenja i jeli se uopće to isplati.

Ako ima netko slična iskustva s tim,molio bih da mi kaže nešto više o tome.

Hvala

dobus
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
T-Com Internet

Kakva je ponuda turbo brzina za psolovne korisnike sada nakon ovih promjena jučer?

Na webu im nije ništa navedeno.

u firmi imamo 4 mb brzinu + 2 maxtva, preko speedtesta dobivam oko 13-14 mb downloada

ostaje kao i prije da je VDSL 40mb besplatan, a više od toga se plaća?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
D1001 kaže...

Jeli netko već aktivirao Turbo 60 opciju (poslovni korisnici)?

Prema screenshotima iz ZTE modema Turbo 50 izgleda kao Turbo 60???

Recimo, screenshoti koje su stavili @ORWI i @DwightSchrute par postova prije.

Actual Rate (Up/Down) 16383 / 68263 kbps
Ako je to Turbo 50, koje onda vrijednosti mora pokazivati Turbo 60?

@tintin, koje vrijednosti ti pokazuje dsl modem?
Naveo si da imaš Turbo 60.

Ma ne, zezam se. Imam 6/0,5 mbps (Turbo 6, hehe ) uz konstantna pucanja veze. Katastorfa od interneta, a s obzirom da sam daleko od centrale i na području koje nije nikome previše zanimljivo mislim da vdsl ili optiku mogu samo sanjati.

17 godina
neaktivan
T-Com Internet

Pitanje za bolje mrežne poznavaoce.

Pogledajte gore slike koje su postali članovi LeskiRM, DwightSchrute i brojeve kod CRC Errors, FEC Errors i HEC Errors. Kod mene su ovi iznosi:

CRC Errors (Up/Down)    0/152
FEC Errors (Up/Down)    1/73427612
HEC Errors (Up/Down)    0/34

A na prijašnjem profilu 30/5 sve je bilo 0.

Dali netko zna o čemu se tu radi?

Zora puca, bit će dana ...
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

@sudy_freak   ne živim u centrali ali skoro pa da, kuća mi je 50 metara od centrale ali telefonski kablovi idu do razvodnog stupića 3 kuće dalje od mene i onda se vraćaju natrag do mene... tako da je nekih 100m kabela

Evo šaljem i slike za naše poslovne linije na kojima smo zatražili turbo 60...  Netko je pravilno primjetio da je profil za privatne turbo 50 isti kao turbo 60, ali to je izgleda samo kada nema maxtv na turbo 60, turbo 60 sa max tv imamo veći profil...

Lokacija na kojoj imamo ta dva poslovna priključka su nekih 100 metara od centrale ali očito kablovi pod zemljom putuju dosta dalje, kao što je slućaj kod mene privatno... Također u zgradi ta dva kabela idu jedan do drugog oko 20-30 metara po kanalici do VDSL routra, a kablovi su zapravo parice u UTP cat5 kablu tako da nisu zaštićene i pretpostavljam zato su tako velike smetnje i SNR margina dosta niska... već smo nabavili 100m cat6 PIMF kabla, koji ima sve 4 parice zaštićene u posebne folije, pa kad to provučemo signal bi se morao dosta poboljšati

speedtest speedtest
poslovni 60/10 sa maxtv poslovni 60/10 sa maxtv
poslovni 60/10 bez maxtv poslovni 60/10 bez maxtv
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.6.2015 11:01 (ORWI).
12 godina
T-Com Internet

Info za one na Ultra Max optici 40/10 : izvršiti će se podizanje na 50/10 za stare korisnika automatski.

Provjereno s agentom.

battlelog pukycro

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
T-Com Internet

a jel kome vec ukljucen turbo 200 ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
T-Com Internet

joj meni nikako da ukljuce taj turbo 50 jucer su me iskljucili sa turbo 30 i prebacili na adsl i nikako da me ponovno vrate na vdsl

0 0 hvala 0
15 godina

Za koliko obicno dođe modem od slanja zahtijeva za vdsl....ja sam ga narucio u petak...i koja sluzba dostavlja?

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.6.2015 12:17 (galinjo24).
14 godina
galinjo24 kaže...

Za koliko obicno dođe modem od slanja zahtijeva za vdsl....ja sam ga narucio u petak...i koja kirurska sluzba dostavlja?

KBC Rebro mislim 

Batllelog: sudy_freak || Xiaomi MI3W crew || Jeftine igre - https://www.g2a.com/r/sudy_freak ||
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.6.2015 12:15 (sudy_freak).
11 godina
neaktivan
galinjo24 kaže...

Za koliko obicno dođe modem od slanja zahtijeva za vdsl....ja sam ga narucio u petak...i koja kirurska sluzba dostavlja?

Ne zovi mama doktora, jer nema lijeka protiv tog otrova...

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.6.2015 12:17 (BudalastoStvorenje).
12 godina
T-Com Internet

Mislim da ipak oni na skuteru iz Pizzerie Purger

battlelog pukycro

0 0 hvala 0
15 godina

Recimo:Transagram - kurirska služba je prva služba u Zagrebu koja se bavi hitnom gradskom dostavom pismovnih pošiljki, te ostalih pošiljaka na području grada i užeg prstena grada Zagreba po sistemu "od vrata do vrata". Tvrtka je osnovana 1996. godine i od tada bilježi stalni rast, kako obima posla i broja zaposlenih, tako i kvalitete usluga i svih drugih pokazatelja uspješnosti. Trenutačno zapošljavamo 20-ak djelatnika.

Baš ima likova na ovome koji samo čekaju da nekog ismijavaju..nekima je dosadno u životu

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.6.2015 12:20 (galinjo24).
10 godina
neaktivan

A ispalo je smiješno, bez brige, treba se i zajebavati nekad  

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.6.2015 12:23 (VedranMik).
15 godina
VedranMik kaže...

A ispalo je smiješno, bez brige, treba se i zajebavati nekad  

Ma znam....ne ljutim se...

A sad može odgovor na pitanje...

12 godina
T-Com Internet

@galinjo : hej nema ljutnje, malo šale nikom ne škodi, osim toga što ti je važno tko dostavlja, na to nemaš nikakav utjecaj.

battlelog pukycro
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.6.2015 12:25 (pukycro).

0 0 hvala 1
15 godina
pukycro kaže...

@galinjo : hej nema ljutnje, malo šale nikom ne škodi, osim toga što ti je važno tko dostavlja, na to nemaš nikakav utjecaj.

Ma znam da nije bitno al sam da nije cityex jel se baš prema paketima odnose loše..vidio na svoje oči puna puta...šutaju,bacaju...

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.6.2015 12:28 (galinjo24).
11 godina
neaktivan
galinjo24 kaže...

Recimo:Transagram - kurirska služba je prva služba u Zagrebu koja se bavi hitnom gradskom dostavom pismovnih pošiljki, te ostalih pošiljaka na području grada i užeg prstena grada Zagreba po sistemu "od vrata do vrata". Tvrtka je osnovana 1996. godine i od tada bilježi stalni rast, kako obima posla i broja zaposlenih, tako i kvalitete usluga i svih drugih pokazatelja uspješnosti. Trenutačno zapošljavamo 20-ak djelatnika.

Baš ima likova na ovome koji samo čekaju da nekog ismijavaju..nekima je dosadno u životu

Tko zna što se tebi vrtilo u glavi dok si to pisao.

Meni nije dosadno, posebno ne kraj toliko poruka pojedinaca kojima niti jedna brzina nije dovoljna i cijele dane samo pišu ovdje o tome.

15 godina
BudalastoStvorenje kaže...
galinjo24 kaže...

Tko zna što se tebi vrtilo u glavi dok si to pisao.

Meni nije dosadno, posebno ne kraj toliko poruka pojedinaca kojima niti jedna brzina nije dovoljna i cijele dane samo pišu ovdje o tome.

Ma puca me ironija jel imam realiziran turbo 50 a modema nema..hahaha

13 godina
neaktivan
T-Com Internet

dobro ste rekli, cjenik

opcija 'Turbo++ 500' dodatna pristupna brzina 500/250 Mbit/s , bez ugovorne obveze 500,00kn

2 0 hvala 1
12 godina

mislis dobro sam rekao 

12 godina
neaktivan
T-Com Internet

evo aktivirali su mi turbo 50 ali nisam baš zadovoljan sa paricom

http://oi62.tinypic.com/znv2a0.jpg

http://www.speedtest.net/result/4422246834.png

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

S čim točno nisi zadovoljan? Jer ti parica drži 50/10? xD.

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.6.2015 14:37 (ojpi).
11 godina
neaktivan

Spajas se kablom ? Ja nikako da zakacim 30 a centrala mi u naselju

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
galinjo24 kaže...

Za koliko obicno dođe modem od slanja zahtijeva za vdsl....ja sam ga narucio u petak...i koja sluzba dostavlja?

Nedavno kad smo pricali posalo sam ti ja svoj razgovor s njima prije par tjedana...
Meni je trebalo 9 dana da stigne router, iako su mi oni napisali da ce doci u roku 7 dana.
Dostavlja ti ga HP.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice