T-Com Internet izdvojena tema

poruka: 19.965
|
čitano: 7.106.819
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
T-Com ADSL ; nove brzine/cijene, ima li naznaka?

Pozz, mala pomoč ak ima voljnih da mi odgonetnu par stvari, imam problema sa t comovim internetom, kad stavljam slike na skydrive internet mi gubi konekciju na desetak sekundi i mijenja ip adresu u nekim intervalima od 3- 15 min, pa sam malo proucavo dsl postavke u ruteru pa ak neko može da mi kaže jel ovakav output power normalan, nekontam se baš nešta previše u to sve al ovo mi je stvarno čudno pošto di god da pogledam kod legosa output power je u nekom normalnom rasponu i uvijek u plusu (npr 8.5 dBm up/down) dok je kod mene je u minusu......... evo slika pa ak neko zna u cemu je stvar nek pokusa pomoci ......Hvala

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.3.2012 14:13 (lowrideros).

0 0 hvala 0
14 godina
Re: T-Com ADSL ; nove brzine/cijene, ima li nazn
smirnoff kaže...

pa sa brzinom od 4mbs-a skida se oko 500kbs realno, dakle nekih 8x manje od deklarirane brzine - pa ti računaj 20mbs  :8 = ???

bitovi i bajtovi - b i B

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.3.2012 18:39 (Janer).
15 godina
smirnoff kaže...

pa sa brzinom od 4mbs-a skida se oko 500kbs realno, dakle nekih 8x manje od deklarirane brzine - pa ti računaj 20mbs  :8 = ???

Nije tu ništa manje od deklarirane brzine. Deklarirana brzina je 4 Mbps (megabita po sekundi). To je 0.5 MB/s (megabajta po sekundi) iliti 512 kB/s (kilobajta po sekundi).

Inače, 1 bajt = 8 bitova.

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
15 godina
protjeran
smirnoff kaže...
RaNzO kaže...
smirnoff kaže...

eto i ja sasm na T-komu na FLATu od kas je spustio cijene i što se brzine i kvalitete linije tiče imam samo pohvale - važnije mi je da je linija kvalitetna nego da me primame niskom cijenomn a da linija puca svaki sat...

To ovisi samo o tvojoj parici, a ne o ISP-u. Tj. ako ti je parica dobra, tada će ti stabilno i brzo raditi na bilo kojem operateru.

pa radi se o tome da veći operater (T-kom) ima mog. napraviti dobru centralu i dati stabilnu vezu...dok ovi manji skrpaju tek toliko da kažu da nude pristup internetu a centr loša pa veza puca. đabe mi onda 50 kn FLAT....

A to tako funkcionira, znači? :D :D

Kad si vidio u bilo kojem mjestu/selu/gradu da je netko čupao kablove i postavljao nove nekom korisniku koji je promijenio operatora? Kad si vidio da se u nekom mjestu izgradila nova centrala za 10 korisnika Optime, H1, Iskona, ili bilo kojega drugoga operatora?

P.S.

Svi operatori idu preko postojeće infrastrukture, pa ako ti sada usluga radi dobro, raditi će i dalje...

15 godina
neaktivan

Korisnik sam Max ADSL-a, 4 mbit down, 256 kB up. I pogledam danas brzinu na utorrentu i za oko mi zapne upload od 60 KB (kilobajta) tj. 480 kB. I tak cijelo vrijeme varira između 40 i 60 KB.  Kak je to moguće?

http://i39.tinypic.com/153tbwl.jpg

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

meni vec skoro godinu dana ide tako, dode cesto i do 70...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ja sam isto na 4mbit vezi, i isto mi je upload išao do 60-70kBps, no već jedno zadnjih 2 tjedna upload je limitiran na 256kbit

[url=http://www.enjin.com/bf3-signature-generator][img]http://sigs.enjin.com/sig-bf3/680763f317669c2b.png[/img][/url]
13 godina
neaktivan

Jel misle oni ikada povecat brzine ili smanjit cijene?!?!kontaktirao sam ih nekoliko puta u zadnjih polla godine putem svi komunikacijskih puteva kao i dosta ljudi ali vidim da njih to previse ne dira..od danas su formirane cijene lte koje su naprosto smijesne odnosno paketi su premali a preskupi..sve u sveku cista idiotarija..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

evo danas stalno neki problemi sa maxtv-om. Čak dva puta je došlo do prekida slike. Internet ok, makar mi i on nešto nekako ''nefluidno'' radi, brzina je ok(čak više od 4 mbit). Svaki put kad resetiram maxtv u gornjem lijevom kutu pise ''ucitavanje...'' a slike ima. To prije nije bilo tako, inače je učitavao 5-10 min bez slike.(što bi trebalo biti normalno).

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.4.2012 20:57 (fighterZu).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Da ne otvoram novu temu.Kako da zatražim novim router od T-Coma?Jer mi je na ovom izgorio jedan LAN Port koji mi treba,

Smejem se a plače mi se,tražim lepu minu,minu da odletim u p**** materinu
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nazoveš SZK, objasniš im problem i za čega ti treba baš taj dodatni LAN port.

0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Tko zna kolko je prošlo vremena od zadnjem smanjenja cijena ili povečanja brzina?
16 godina
odjavljen

Još je Bog hodao po zemlji...

Zadnja promjena je bila da su izmijenili pakete - sa 1gb na 5gb i sa 10gb na 15gb. To je bilo to. I flat je možda pojeftinio za kunu-dvije.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
17 godina
FLes kaže...

Korisnik sam Max ADSL-a, 4 mbit down, 256 kB up. I pogledam danas brzinu na utorrentu i za oko mi zapne upload od 60 KB (kilobajta) tj. 480 kB. I tak cijelo vrijeme varira između 40 i 60 KB.  Kak je to moguće?

http://i39.tinypic.com/153tbwl.jpg

Upload ti treba biti 256kbit/s, a ne kilobyte-a po sekundi. Budi sretan sa tih 60kB/s jer je to 2x brže od mog uploada, a imamo isti paket.

Uostalom uTorrent nije alat za mjerenje brzine skidanja, i meni je u njemu download do 470-490kB/s, a kada skidam preko http-a onda ide 500-520kB/s.

The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts while the stupid ones are full of confidence. - Charles Bukowski
14 godina
Je ali su vratili 5gb na 1gb brzo
robimarko@gmail.com
16 godina

Otkud vam te dezinformacije? nista nije istina -.-

1. Povecanje paketa (10GB na 15GB) - ozujak 2010

2. Povecanje brzina (2mbit/s na 4mbit/s, 8mbit/s na 10mbit/s, 16mbit/s na 20mbit/s) - veljaca/ozujak 2009

3.  Povecanje paketa i promjena u cijeni (5GB na 10GB i cijena FLAT-a pada sa 140KN na 99KN) - ozujak 2008

To su zadnje promjene...

BTW 1GB je uvijek bio 1GB (nikada 5GB)

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
FLes kaže...

Netko se zeznuo?

Suti, dok ide - ide. :D

To u svakom slucaju nije normalna brzina, bas kao sto ti je i Hyperion rekao ;)

Najlakse ti je to provjeriti na modemu, brzina koju je modem prijavio je ona koju imas. Pazi samo koju brzinu gledas, neki modemi pored brzine tvoje konekcije prikazuju i najvecu izmjerenu brzinu koju mozes postici na toj liniji.

My computer once beat me at chess, but we got even after a round of boxing.
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.4.2012 18:52 (rustweaver).
13 godina
neaktivan

Za nekoliko dana izlaze sa novim paketima tel/adsl/max tv  zajedno u paketima . Treba se strpiti i vidjeti što pružaju ali naćuo sam da će biti tri usluge zajedno za nekakvih 200 do 230 kn.

Sve se nema.Možeš mislit.
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Di si to cuo?
Battlelog ~ UrbanFsk
13 godina
neaktivan
Sale_ds kaže...
Di si to cuo?

Zvao SZK t-coma zbog max tv usluge, da ukljućim u paket na jedan račun i od gospođice koja se javila na poziv dobio odgovor da se prićeka još nekoliko dana jer izbacuju nove pakete.

14 godina
Mene sad sve tri usluge kostaju najmanje 320kn
robimarko@gmail.com
14 godina
neaktivan
Nista, otkazujem h1 dok ne vidim na kaj ce ovo licit. Vjerovatno im je doslo iz guzice u glavu..
Battlelog ~ UrbanFsk
13 godina
neaktivan
robimarko kaže...

Pa gledaj nije to puno ako imaš flat internet, max tv i telefon u paketu. Ja trenutno imam samo adsl flat i telefon halo 60 paket i samo telefon mi je oko 300 kn + adsl brzina 4mbit i flat internet 93 kn.

Pričekaj nove pakete pa probaj promijeniti za jeftinije ako bude išlo, ali u razgovoru sa operaterkom t-coma rečeno mi je da će biti dosta jeftinije. A u razgovoru sa agentom HT-a Hrvatska rekao da bi trebalo biti 200,00kn do 230,00 kn sve u jednom od t-coma i da se strpim.

Pozz..

14 godina
Pa imam Flat MaxAdsl,MaxTV i Halo Super 150
robimarko@gmail.com
14 godina
neaktivan
Pa trebalo bi..h1 nudi za 220kn sve + 8megabita net, a ekipa se masovno pocela prevacivat na druge operatere sto su ovi napakon skuzili i odlucili nesto poduzet. Ak nis drugo dobil bum malog galaksija za oglasnik :p
Battlelog ~ UrbanFsk
16 godina

Imam pitanje, imam adsl od t-coma i maxtv, normalnu brzinu. Ovak sve super radi, skida 400+ Kbita, ali Skype šteka u 15 p.m. Sad mene zanima dali je to zbog slabog uploada, dali su mi možda portovi nešto pomrdati pa da nazovem u teh. službu? 

evo samo primjer; frend mi radi u Africi i imaju neku lošu vezu, ali ja njega ipak sve normalno čujem i video mu niti na tren ne zalagga, a kod mene je upravo suprotno, čak i kad se razgovaram s nekim unutar države. Jel ima tko kakvog iskustva? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Fero kaže...
robimarko kaže...

Pa gledaj nije to puno ako imaš flat internet, max tv i telefon u paketu. Ja trenutno imam samo adsl flat i telefon halo 60 paket i samo telefon mi je oko 300 kn + adsl brzina 4mbit i flat internet 93 kn.

Pričekaj nove pakete pa probaj promijeniti za jeftinije ako bude išlo, ali u razgovoru sa operaterkom t-coma rečeno mi je da će biti dosta jeftinije. A u razgovoru sa agentom HT-a Hrvatska rekao da bi trebalo biti 200,00kn do 230,00 kn sve u jednom od t-coma i da se strpim.

Pozz..

Pa vec sada imas tri usluge u jednom i to vec duze vrijeme:

http://www.t-com.hr/privatni/kzona/cjenici/maxtri.asp

Ne razumijem, zasto bi radili sada novu 3-u jedan uslugu?

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
16 godina
Sale_ds kaže...
Nista, otkazujem h1 dok ne vidim na kaj ce ovo licit. Vjerovatno im je doslo iz guzice u glavu..

Da bar, nek barem pocnu nesto na terenu radit ili nek smanje cijenu svojih "usluga".

Nothing lasts forever
13 godina
neaktivan
lovac82 kaže...
Fero kaže...
robimarko kaže...

Pozz..

E pa ja nemam i nisam mogao imati zbog opterećenja centrale gdje sam ja u Stupniku, znaći nisam imao Max tv i nisam mogao imati paket tri usluge u jednoj, samo sat max tv a to ne ide u paketu. Ako i ima taj paket što ti govoriš neću uzimati taj nego novi paketi dolaze koji će biti npuno povoljniji od ovog šta ti imaš. ;-)))).

Ako je agentica iz t-coma lagala onda i ja lažem ali samo prenosim što mi je rekla.

Eto da li ti je sada jasno, a pregledavajući stranice jućer nisam vidio da nude Max3.

Pozz.

16 godina
lovac82 kaže...

Radi ovoga

hakom

“Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.4.2012 16:57 (ppetesic).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice