Na optici. Nekad ovako: http://www.speedtest.net/result/756294991.png a nekad ovako: http://www.speedtest.net/result/756303613.png, a danas ovako: http://www.speedtest.net/result/756619192.png
Stvarne brzine T-Com ADSL-a!!!
- poruka: 516
- |
- čitano: 198.070
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
E ovako zanima me ako mi može netko objasnit dali mi vrijedi iskljućivat interleaving budući da mi je brzina 44 Kb/s, da dobro ste proćitali, 8 km sam od centrale, dali bi mi se tada bar malo povećala brzina ili ono što mi je još važnije ping u cod2. Ako sam dobro skužio on služi za zaštitu podataka i cjelovitost od mene do centrale i dali bi na toj udaljenosti onda imao peoblema s prenosom podataka... hvala unaprijed..
Prema ovom, interleaving je super za multiplayer igre zbog manjeg pinga, ali...
What is interleaving? Is it better on or off?
Interleaving is an extra level of error correction. It makes sure that all ATM packets that come from the DSLAM to you and from you to the DSLAM are not corrupted, and if any are, it forces a re-send.
Having Interleaving off may introduce packet loss depending upon how clean your line is. If it is a rather clean line, packet loss may be as low as 3%, but if it is a dirty line, packet loss may be as high as 50%. Having Interleaving off does have its advantages though. It lowers your ping times for instance, and also makes playing in multiplayer games more enjoyable since multiplayer games don't require that all packets reach the destination.
to bi onda znaćilo da bi mogo nešto skinut no to nebi radilo...i iz ovog sam shvatio da je to za manje udaljenosti (clean line)
Da,možeš uzeti bez maxtv-a. To su dvije usluge,možeš uzeti obje,a možeš i samo jednu. Ovisi,nekih 10-14 sati (moja slobodna procjena sa torenata,moja brzina je isto 4mbs)
Ako skida najvećom brzinom, file od 4 Gb skida za 2 i po sata.
Meni je upload u totalnoj banani....
Malo je manji od onog zvanicnog 256 ali i taj je isto banana tak da mos se fuckat u svakom slucaju.
Bolji rezultat kad je MaxTV prijemnik isključen, a slabiji kad radi.I to već mjesecima tako.Ima li koristi zvati T-com ili je to do rutera?
To ti je do rutera.
To ti nema veze sa routerom. Problem je u propusnost parice. Recimo da je max propusnost tvoje parice 7 Mbps a da ti imas ADSL brzine 4 Mbps. Kada ti je MAXtv iskljucen mozes koristiti punih 4 Mbps ali kada ukljucis MAXtv dslam automatski dodjeljuje 5 Mbps za MAXtv i tebi za surfanje ostaje samo 2 Mbps...
a zašto??
Zato jer si krivo izračunao. 4 megabita flat je 178 kn. Jedino mislim da sad imaju neku akciju ako napravis ugovor na 2 godine pa neko vrijeme plaćaš 158, tj Flat nije 99 nego 79.
158.64, evo gledam na njihovim stranicama i kazu sad je flat 79 ako potpises ugovor na 1 god
Da ali uopće se ne isplati... bolje čekati digitalac, eksterni hdd ili nešto slično tomu
Ma ja sam odlucio, ja cu sad kad zavrsi ugovor ic na Optimu, ovdje kod mene u susjedstvu radi fantasticno, i meni u firmi radi bez greske pa cu si i ja kucu prebacit na optimu. I onda za 185 kn imam i flat i 4mb i telefon sa 100 besplatnih fixnih minuta i 30% jeftinije impulse nego kod t-coma s tim da cu uzet 8mbit pa ce me doc 30 kn vise, znaci 215 kn. A kod t-coma za 180 kn dobijem samo 4mbit i flat. i onda jos dodtano naravno tel pretplatu, i impulse koji su i skuplji nego kod optime.
Istina i sve je to dobro ukoliko ti je dustupna Optima al što ću jadan ja kada imam na raspolaganju samo t-com
Evo kod mene u školi :-)
Pa šta su ti oni rekli bas 160 ili si ti zaokruzio? Pitam jer si u gornjm postu naveo 160,50 ali stvarna cijena je 158,64. Sta su ti naplatili tih dodatnih 1,5 kn? To mozda samo prvi mjesec, kao ono modem za kunu i te fore, ali mjesecni racuni moraju dolaziti 158, 64 kn a tocno tako pise i kod njih na webu.
Nedaj im ni lipe vise, i onako su cijenom najskuplji.
Inace 4 mbita je ulazna brzina, i dovoljno je za vecinu normalnih stvari, i moc ces gledat videe i skidat torr i tako, samo ako ne pokusavas to radit sve odjednom, npr skidat torrente sa velikom brzinom i gledat neki quality stream sa neta.
E to se meni dešava.
Eto pošto sam se preselio u novu kuću nema više ni starog neta, morao sam si uzet novu pretplatu pošto stara pretplata glasti na sestru. I tako ja dobijem ADSL/MaxTV i ovu bijelu thomson kršinu od modema. Brzina blago rečeno katastrofa od teoretskih 4096/256 ja dobijem najviše 2000/100. Aj reko dobro možda su instalacije u banini. Al ne da meni vrag mira i iskopam onu staru kasdu i spojim sve na nju kad ono prava brzina. Odnesem thomsona kod staraca i spojim ga umjesto d-linka opet ista stvar. od teoretskih 20480/768 ja dobijem 8000/300. Reko WTF zovem T-Com spoje me sa tehničkom, objasnim ljudima stvar da bi mi oni rekli da mi linija nije u redu. Kažem im ponovno da sam spajao 3 druga modema (između ostalog i jedan st780wli) i da na njima radi sve kako treba. Pokušavaju me uvjerit da je s tim thomsonom sve u redu. Ljut ko ris što me ne je*bu ni 2% uzmem thomsona i čekić, dalje nagađajte. Sad je spojena kasda i sve radi kako traba, ali či mlegne plaća odo kupit d-linka i mir. a o šugavom t-com firmware-u na thomsonu da ne govorim. uspori mi torrent za skoro 70% jer mu port forwarding radi kako-kad, a o igranju na netu da ne pričam. ping u CoD-u (2,4,5,6) obavezno preko 400. btw što želim reći je da t-com samo shebe te modeme sa svojim firmware-om. Siemensa imam ali se s njim nisam ni želio zahebavat jer je teško smeće. Mogu oni kako hoće, ali ne i dokle hoće. Jedva čekam da dođe optima da se riješim t-coma jednom za svagda