Spajanje na internet pomoću dvije antene

poruka: 10
|
čitano: 3.535
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Spajanje na internet pomoću dvije antene

Dobar dan,

Kako me pere temperatura i gripa ,razmišljam kako najbolje napisati naziv ,ali uz tešku muku nisam uspio izmisliti što bolji naziv.Pa ću pokušati olakšati što želim u tekstu.U slučaju ako sam stavio pod krivu temu,isprika..

Evo ovako,kako živim kao podstanar sa ženom u brdovcu.Imamo slabi odabir interneta.Odnosno gazda stana nije zainteresiran da pozovemo it providera da nam spoji internet.Prije smo uzimali od susede internet i plačali redovno ,ali kako to biva kod ljudske rase ,pohlepa preuzme svoje i jednostavno smo odustali za tim.

Platili smo za ovaj mjesec internet,a za sljedeći ostajemo bez njega.

Kako moji roditelji žive u zaprešiću ,udaljenost kojih 2-3 km.Makar sumnjam da je veća udaljenost od 2km ,razmišljali smo se spojiti na njihov internet,jer imaju veći izbor i bolju uslugu.

E sada razmišljao sam da spojim preko dvije vanjske antene .Zanima me što mi sve treba,koliko bi to koštalo i kako bi se to izvelo ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Spajanje na internet pomoću dvije antene

Postoji li optička vidljivost između tvog stana i stana(kuće) tvojih roditelja? Ako ne postoji, zaboravi na tu ideju. Antene bi trebalo montirati što više. Znači, stup bi bio poželjan. Kupiš 2x ova uređaja + mrežni kabli. No, prvo otiđi na ovu stranicu. Ubaci podatke o lokaciji, vrsti uređaja i ostalo vidjet ćeš jeli tvoja ideja izvediva.

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.3.2014 23:39 (D1001).
16 godina
neaktivan

Neka jeftinija opcija antena ne postoji?Kaj se tiče optičke vidljivosti,na što se podrazumjeva ?Od oka da se popnem na krov vidi se naselje gdje su roditelji,ali između nas i njih ima kuća ..E sada ako to stavim na kuću ,gdje smo mi podstanari i na krov od zagrade ,gdje su roditelji .Da li bi to funkcioniralo ?I koliko bi trebalo dići u zrak ?Što se tiče one stranice upisao sam sve i ne kužim baš što mi je izbacilo ,evo slika i ako je moguće objašnjenje

I još nešto oni imaju kabelsku ,da li njima treba neki dodatni splitter/ruter ,ja imam doma jedan kaj ima atenski priključak i wlan konektor ,bez telefonskog priključka..

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.3.2014 4:29 (cro_denis).
16 godina
moderator
cro_denis kaže...

Kaj se tiče optičke vidljivosti,na što se podrazumjeva ?

Podrazumijeva se da između 2 antene koje bi postavio nema apsolutno nikakvih prepreka.

cro_denis kaže...

Od oka da se popnem na krov vidi se naselje gdje su roditelji,ali između nas i njih ima kuća

Da li možeš postaviti antenu kod njih dovoljno visoko da bude iznad te kuće koja je između?

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
16 godina
neaktivan

Da naravno..Mogu zavariti stup od koji 3-4m ,makar je i toliko nepotrebno ,jer u toj visini nema nikakvih prepreka .Kako bi se moglo uskladiti te dvije antene ?Dobijem neki software uz antenu ili ?

15 godina
neaktivan

To nisu samo antene, nego su integrirani uređaji. All-in-one. Ruter+antena u jednom uređaju. Da, s njima stiže i sofver(AirOS). U AirOS-u ćeš podesiti sve postavke. Što uključuje i usklađivanje "antena" da mogu međusobno komunicirati, i usklađivanje komunikacije između "antene" i kabelskog modema. Sve će ti biti jasnije kad pročitaš dokumentaciju sa službene stranice. Obavezno štivo ti je: airGrid M HP Datasheet, airGrid AG-HP-5G27 Quick Start Guide, airOS User Guide, te Setting up a Simple Point to Point Link->

.

Ako si dobro upisao sve podatke, prema slici koju si stavio, bežični link je moguć. Na slici se ne vide dobro podaci na ljevoj strani, pa ti više od tog ne mogu reći.

Napisao si da tvoji roditelji imaju kabelsku. Imaju li internet preko B.net-a ili slično, ili tek budu imali internet? Ako već imaju internet, a kabelski modem ima samo jedan ethernet(lan, mrežni) priključak koji je već zauzet, tada će ti trebati još jedan ruter koji ima više mrežnih priključaka. Znači, spojiš ruter na kabelski modem, a na ruter spojiš "antenu" i ostale uređaje.

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.3.2014 12:27 (D1001).
16 godina
neaktivan

Staviti ću veći sliku ,pa ako nije problem ,da mi kažeš da li je moguće ili ne .Oni su prije imali internet na oktv,dok vip nije otkupio ..Sada imaju 3u1 kabelsku od vipa .Koji modem imaju točno ,ne znam .Što se tiče upisivanje podataka na onoj stranici ..Upisao sam adresu sa brojem ulice i grad i dobio sam taj podatak ...Ostalo nisam ništa ukucavao.

15 godina
neaktivan

Pod Frequency Band stavi 5.8 GHz, a pod Radio Device stavi AirGrid M5 27dBi. Isto i kod druge lokacije. To je ime uređaja koji ćeš kupiti, a 5 GHz je frekvencija na kojoj emitira. Ukoliko si ostavio default (2.4GHz, AirGrid M2 16dBi), za tvoj situaciju to nije problem, jer ako radi u 2.4GHz spektru, radit će i u 5 GHz spektru. I to još bolje, jer je drugi spektar i grid antene su jače. S tim da je taj kalkulator samo pomoć kod odabira odgovarajuće opreme. Tek kad izađeš na teren bude sve jasnije.

Sigurno se pitaš može li to sve jednostavnije. Može. Imaš 2 opcije:
a) Unajmiš stručnjaka i on će sve brzo složiti. Isto kao kad zatražiš internet od nekog operatera. Tebe ne zanima kako to sve funkcionira, već samo želiš internet. Da se spojiš na wireless ili na lan i da radi. Naravno, to nije besplatno.
b) Počni čitat materijale koje sam stavio i kada naiđeš na nepoznati pojam, odeš na tražilicu i potražiš objašnjenje. Budući da si sve sam slažeš, besplatno je, ali duže traje, jer se opet vraćaš u školu. U ovom slučaju, informatičku.
Ako ne znaš koja je razlika između 2.4 GHz i 5 GHz spektra i zašto sam ja stavio uređaje koji emitiraju u 5 GHz, a ne u 2.4 GHz spektru, ljepo na Google tražilicu i kreni čitat. Ako ne znaš koja je jačina signala bolja(signal strenght), opet Google.

Nije bitno koji modem imaju, nego koliko mrežnih priključaka modem ima, jer ti jedan treba za spajanje sa "antenom". Ako ima samo jedan, a taj je već zauzet, to možeš riješiti:
a) Kak sam već napisao (dodatni ruter).
b) Nazoveš korisničku službu i zatražiš promjenu postojećeg modema sa modelom koji ima više priključaka i wireless. No, vjerojatno će onda povisiti cijenu mjesečne pretplate. Raspitaj se.

"Antenu" koja će biti na krovu tvojih roditelja moraš stavit u access point mod, a "antena" na tvojem krovu ide u station mod. Antene moraš složiti tako da emitiraju u istoj polarizaciji, te da gledaju jedna u drugu. To možeš postići na 2 načina:
a) Postaviš antenu na roditeljski krov. Otprilike je usmjeriš prema krovu tvoje zgrade. Zatim odeš na svoj krov i na temelju jačine signala koji loviš od druge antene, usmjeriš svoju antenu.
b) Posudiš od nekog dalekozor.

16 godina
neaktivan

Još jedno pitanje ..

Kada upisujem u onu stranicu da mi izmjeri da li je dobar signal između točke A i B .Nalazi se tower high,to podrazumjeva visinu zgrade i krovišta + koliko bi antena išla u zrak ,znaći tih 15m.Ili toliko antenu moram dići u zrak ?

15 godina
neaktivan

To je sveukupna visina. Od zemlje do vrha. Zamisli da je zgrada toranj.
Da ponovim, taj kalkulator nije 100% precizan. Podaci su okvirni. Kalkulator ne može točno znati koliko je nešto visoko, jer slika sa satelita nije 3D. Također nisu uračunate interferencije(smetnje) od drugih uređaja.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice