Pozz dečki, ovako, imam pitanje, da li je moguće da napravim wireless da se odašilje preko routera, a da nemam žični adsl? imam na sticku tele2 internet, komp i router, da li postoji mogućnost da internet iz sticka sharam preko routera? ako je moguće sharanje preko routra, kako ću spojiti komp i router?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Imaš li 3g ruter? Ako imaš uštekaš stik u njega povežeš ruter i komp adsl kabelom, naštimaš postavke za wireles u ruteru i imaš internet na kompu i u cjeloj kući ;)
nemam, imam neki tp-linkov TL-WR340G :(
-router je router, može, ADSL-linija-modem je samo jedan dio upakiran u kutiju.
-novije serije routera imaju USB-dongle opciju, predviđeno za spajanje upravo takvih stickova... nabavi (zamijeni).. ili shareaš naPCju (nepraktično).
evo imaš ovdje kupit ja imam isti,signal je odličan i lako je za namjestit :D
http://www.edigital.hr/Router/TP-LINK_TL-MR3220_150Mbps_N_3G_Router_UMTS/HSPA/EVDO-p31275.html#specifikaciok
a znam da je moguće sheranje, samo da li je moguće s onim što ja imam trenutno na raspolaganju?
ako imaš wireles karticu možeš preko connectify-a šerat vezu ;)
taj program je očajan, imao sam ga prije dok sam preko lapa sherao vezu, sada imam mhotspot na lapu koji puno pouzdaniji program, ne crashira se kao connectify.
sherao bi preko lapa vezu, samo problem je kada sheram wifi, signal imam u radijusu od 5-6 metara, izađem iz sobe i već nema signala :(
jako su slabi adapteri na laptopima..
a znam da je moguće sheranje, samo da li je moguće s onim što ja imam trenutno na raspolaganju?
- a teško je zaključiti?
- model koji u specifikacijama ima navedeno USB priključak za 3G i sl., može podržavati ako je to predviđeno (ugrađeno u software-firmware..) i ako je sam USB uređaj podržan (ne garantira se da radi svaki uređaj, postoji popis kompatibilnih koji bi trebali raditi).
- sve ostalo.. (pogodi). Odnosno, pokušaj spojiti, pa javi problem na koji naiđeš. Vjerojatno se software može nekako primijeniti ali ostaje problem USB priključak (fizički).
Pošto su cijene 100-300kn, potrebno je samo malo pronjuškati gdje je najpovoljnije (možda <200kn), eventualno vidiš dali možeš prodati/zamijeniti svoj router s nadoplatom..
hvala dečki na savjetima, riješio sam :)
otišao jednostavno na control panel-network and internet-network connections-desni klik na Tele2 Hrvatska-propertis-sharing-označio da se shera net preko LANa a kabel iz kompa spojio u WAN ulaz u routeru :)