Povezivanje na internet problem

poruka: 11
|
čitano: 4.350
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Pozdrav!

Imam HP Compaq nx6325 laptop, i davatelja internetskih usluga Bnet. Formatirao sam windowse, nakon toga sam sve drivere ponovno instalirao. Doma se ocu spojiti na svoj internet preko kabla. Međutim kad spojim kabel u laptop svijetli samo zeleno. Probao sam spojiti rutrer na drugo racunalo, na drugom racunalu sve radi, sve sad probao, 4 vrste drivera za internet instalirao (sa HP-ove stranice)...... Neznam sto da radim. MOLIM POMOC!!!

Hvala!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Povezivanje na internet problem

Bnet dopušta samo jednom računalu (ARP filter) da bude spojeno na njihov modem (kako ne bi trošio više od jedne javne IP aadrese), stoga je potrebno, kada mijenjaš računalo koje direktno spajaš u modem, resetirati modem

12 godina
neaktivan

vec sam pokusao

16 godina
cheker88 kaže...

vec sam pokusao

- pokušao?

- Ugasi modem..., jedan kabel, jedno računalo, spoji, upali. Automatski će mu dozvoliti pristup (DHCP enabled).

Za više računala je potreban router s wan portom.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
12 godina
neaktivan
ihush kaže...
cheker88 kaže...

vec sam pokusao

- pokušao?

- Ugasi modem..., jedan kabel, jedno računalo, spoji, upali. Automatski će mu dozvoliti pristup (DHCP enabled).

Za više računala je potreban router s wan portom.

kao sto sam reko, pokusao sam i gasiti i paliti i spajati....SVE kaj se da uciniti..... ali nece se spojiti, ne svijetli narandasta lampica!

17 godina
neaktivan

Evo da se i ja nadovežem na ovu temu. Dogodilo se to da mi se router iz čistog mira ne želi spojiti na net, jer kako kaže, nema dsl konekcije i kaže mi da provjerim dal sam uštekao kabel u tel. utičnicu. Kak mi to sad odjednom kaže, a do sad je internet radio bez problema? Ubiti to se dogodilo već prije 2 dana, cijeli dan nisam mogao na net, cijeli dan sam resetirao rotuer, pa setup u rotueru restartao i ono, nekad bi se i spojio na par minuta al bi se nakon toga opet odspojio. Jučer gle čuda dignem se ujutro i internet radi cijeli dan. Danas evo, opet taj problem. Gdi je štos? Dal su t-comu prenatrpane veze pa se nemože spojiti? Inače imam onaj thompsonom router, standardni koji se dobije uz t-com maxadsl. Znači uvijek pokušava ostvariti dsl konekciju i na kraju kaže da je run out time isteklo i onda pokušava opet. Milsim, evo sad sve radi super, al vjerojatno će se opet odspojiti. U čemu je stvar?

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.12.2012 10:44 (N. Ohm).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
cheker88 kaže...
..ne svijetli narandasta lampica!

-obično su dvije diode na mrežnoj kartci zelena i narančasta, na routeru (switchu) jedna ili dvije.. ako kod spajanja kabla ne upali lampicu, to je problem žice, pregorene mrežne kartice ili switch-port (ADSL).. fizički kvar.

N. Ohm kaže...

..nekad bi se i spojio na par minuta al bi se nakon toga opet odspojio. Jučer gle čuda dignem se ujutro i internet radi cijeli dan...

-mogući radovi na centrali, linijama, prekid zbog radova ili kvarova, redovno održavanje, nadogradnja firmwarea.. pa sve do problematične linije (između centrale i tvog priključka). Ne mora biti problem u tvojoj opremi. To ne možeš znati, tj poziv ZSK u slučaju tcoma ne pomaže, jer studenti nemaju informaciju dali se u pojedinom kvartu nešto radi, tek ponekad daju takvu informaciju.

-ako se npr radi nadogradnja softwarea, tad ne treba resetirati modem dok to ne prođe (ponavlja se..) npr nedavno je dodan treći program, sad 4. .. moguće da su nadogradnje zbog maxtva i sl. Bilo bi logično da operater na svojim stranicama napiše tave 'sitnice' ili maila obavijest koristinicma o planiranim radovima, ali pošto tad ne radi internet ostaje isti problem. Često se radovi obaljaju petak-nedjelja...

-korisnik samo može provjeriti dlai je njegovo računalo 'krivac', npr driver, kvar, virus.. npr ako ima više računala ili liveCDom npr ubuntu. Sve ostalo treba nazvati SZK prije 'popravljanja' i ponekad samo biti strpljiv.

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.12.2012 11:28 (ihush).
12 godina
neaktivan

Kak ne razumijete, kad spojim na drugi laptop sve radi........... Nesto je vjerojatno s laptopom ali neznam sto da vise instaliram sve sam isprobao

16 godina
cheker88 kaže...

Kak ne razumijete, kad spojim na drugi laptop sve radi........... Nesto je vjerojatno s laptopom ali neznam sto da vise instaliram sve sam isprobao

-čarobna kugla mi ne radi, pa jedino prema informacijama koje napišeš mogu dati neki odgovor.

-da, vjerojatno je problem u notebooku.

.. info kao spajanje žicom ili bežično, drugo računalo itd pomažu da se brže-konkretnije otkrije krivac. I dalje je moguć fizički kvar.

12 godina
neaktivan

Da ne otvaram novu temu ću postaviti u ovu pitanje u vezi problema sa spajanjem!

Imam laptom i stolno računalo! Prije sam se s laptopom bez problema mogao spajati na internet i sve je bilo u redu! Prije koji tjedan starci su zvali "informatičara" da im nešto popravi po kompu i starci su mu rekli da makne opciju da se mogu drugi spajati na naš net! Tj, rekli su mu da ne bude vidljivo ili šta ja znam! Uglavnom, od tada se ja sa svojim laptopom ne mogu spojiti na naš internet! Pa, ako bi mi netko mogao pomoći i dati neki savijet kako da to napravim! 

0 0 hvala 0
16 godina

-predpostavka: laptopom se spajaš WLAN-bežično

- podesi postavke u modemu. Za početak, provjeri dali je upaljen wlan i koje boje je indikator.

-Spoji se žicom s drugog računala ili spoji laptop kablom (ovisno o ISPu na modem-IP) za tcom 192.168.1.1, moraš znati korisničke podatke (user i pass, piše s doljnje strane modema, piše i wlan-pass..., ako resetiraš na factory postavke tad to mora raditi)

- kod resetiranja je porebno par minuta da modem pokupi sve podatke za reconectanje, možda moraš upisati userske podatke za ADSL (to nije wlan, nije mail nego korisnički podatci koji pišu na papiru koji si dobio s ugovorom).

-provjeri dali je uključen wpa2-psk (može wpa/wpa2, izbjegavaj WEP), isključi mac filtriranje, uključi prikaz SSIDa..

-provjeri-podesi pass za wlan

-ako si laptop spojio žicom, odspoji..

-na laptopu obriši postojeću wlan konekciju (ne driver!) i kreiraj novu (pojavit će se u dostupnim mrežama, tražit će pass), gotovo.

-ili zovi SZK, traži resetiranje, obriši wlan konekciju, spoji se.

...

-kad sve proradi, možeš ponoviti postupak tj izmijeniti modem-pass i wlan-pass (jer možda imaš nekog u susjedstvu tko je već saznao taj pass). Samo na laptopu obrišeš konekciju i kreiraš novu (brže nego izmjena).

-korisničke podatke i passworde uvjek zapisuj u notepadu, koristi copypaste (izbjegavaš greške)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice