e ljudi .. mene zanima seedplace.eu , tj dali se moze uzeti shared seedbox s korisnikom s kojim ja zelim ili mi oni odrede nekog RANDOM ?
paket je shared start 1
e ljudi .. mene zanima seedplace.eu , tj dali se moze uzeti shared seedbox s korisnikom s kojim ja zelim ili mi oni odrede nekog RANDOM ?
paket je shared start 1
oni ti odrede random...inace seedplaceom sam zadovoljan. brzina upa 10 mb sec, dl nekad znao povuc do 12. sve u svemu dobar odabir
znaci nikako ja nemgu utjecat na odabir ? posto sam mislio uzet shared sa frendom ...
EDIT: ako na seedplace nemoze , zna li netko neki drugi provider gdje se to moze ?
znaci nikako ja nemgu utjecat na odabir ? posto sam mislio uzet shared sa frendom ...
EDIT: ako na seedplace nemoze , zna li netko neki drugi provider gdje se to moze ?
Nijedan ne moze! Uzmi onda dedi server i bok.
Evo dizem temu
Zanima me da li netko ima iskustva sa seednet.eu i da li bi se moglo u mjesec dana uploadati oko 300gb na TL
Pocetnik sam u vezi seedbox-anja
vidim da se tamo dijeli box sa drugima.
uzmi rade na seedplace.eu.
super brzine a i imaju opet raspoloziv onaj shared start 1 root za 19 eura.
Imo sam ga vec i upload mu zna i do 12mb/s potegnut.
jedino kaj je hard samo 100gb ali cist dovoljno.
Bar je brz upload i download
Evo dizem temu
Zanima me da li netko ima iskustva sa seednet.eu i da li bi se moglo u mjesec dana uploadati oko 300gb na TL
Ne znam bas za seednet.eu, kolike su im brzine i koliko prostora dobije? Znas i sam sto vise to bolje.
A sto se tice da uploadas 300 GB na Tl, ne znam jesi li procitao pravila, ali dok ne skines 7 GB i imas ratio 1.05 imas vremenska ogranicenja, znaci ne mozes skidati torrent odmah nego nakon koji sat, tako da ti je moja preporuka nadi koji torrent za cross-seed dok nabijes tih 8 gb, onda uzmi box.
A mozes lako nabiti, normalno ako ubodes torrent koji se skida, stavis 4-5-6 torrenata koji ce se skidati, vidis odoka i njih seedas, gledaj da budes od prvih koji ih ugrabe, nemoj skidati neke stare samo nove, jer od starih nemas nista.
A sta mislite da uzmem jedan mjesec ovaj classic ili premium jer je jeftin pa da s njim nabijem tih pocetnih 8 gb i dalje kolko ide nije bitno
Luxx vidim da si ti uzimao kod njih pa ako mozes nesto napisat o njima
i jos me zanima kad istekne mjesec dana koristenja je li se automatski produzuje "ugovor" ili moras nesto potvrditi da i dalje hoces koristiti njihove usluge
Edit
Ili cak ovaj za 3 dolara samo da nabijem tih 8 bg i uzmem jos 20 gb za njega
ma uredu je box al pazi da nemas previse torrenata odjednom u uploadu.
uglavnom nemas tamo ugovor
platis mjesec dana koristenje i nakon mjesec dana ti posalju mail da opet platis ili ga iskljucuju.
i to je to.
ako nemplatis ni ne koristis
A sta mislite da uzmem jedan mjesec ovaj classic ili premium jer je jeftin pa da s njim nabijem tih pocetnih 8 gb i dalje kolko ide nije bitno
Luxx vidim da si ti uzimao kod njih pa ako mozes nesto napisat o njima
i jos me zanima kad istekne mjesec dana koristenja je li se automatski produzuje "ugovor" ili moras nesto potvrditi da i dalje hoces koristiti njihove usluge
Edit
Ili cak ovaj za 3 dolara samo da nabijem tih 8 bg
Mozda, ali taj od 3 dolara je vjerovatno nesto lose dozlaboga. Dolje cu ti napisati sta i kako.
Par dana prije istaka pretplate oni ti posalju mail i pitaju dali zelis nastaviti i da uplatis ako zelis, ako ne onda prekidaju kad zavrsi taj mjesec.
Sto se tice prvih 10 GB, mozes se naveliko zeznuti ako skines pogresan torrent, npr skines neku igru ili film od 4-5 GB koji taj mjesec nitko ne povuce, znaci da si 4 gb u minusu, a to je na TL problem.
Najsigurnija opcija ti je cross-seed, znaci nades torrent na TL koji je postavljen, odes na partis, tamo se mozes registrirati i nades taj isti torrent, ali pazi, mora biti potpuno isti i skines, kada se zavrsi skidanje, kopiras torrent na drugo mjesto na disku, odes na TL i tamo skines, kada te upita gdje ga zelis sacuvati nades onaj kopirani i tu kliknes i ono ce ti ga provjeriti, normalno imas ga cijelog i samo nastavi seed, to ti je najsigurnija opcija, znaci nemas nikako down, a up ide.
Malo sam na brzinu napisao, ali imas dosta tutorijala o cross-seed pa nadi pogledaj kako ide.
edit: jbg presporo tipkam :D
Sto znaci ovo ip
mozda lokacija servera ili sta ????
i koju da lokaciju uzmem
Sto znaci ovo ip
mozda lokacija servera ili sta ????
i koju da lokaciju uzmem
Ma bjezi od ovoga seedbox.cc, prvo i osnovno kad uzimas nesto moras minimalno potrositi 6 €, tako da ne mozes uzeti samo jedan mjesec taj za 3 €, a drugo ja sam ga koristio i spor je kao mrtva krava, nikako da brzina skoci, download ide inekako, ali up nikako, max sto mi je up isao je oko 150kbps, presporo za box, bar meni, radije daj 15-20 € ali da dobijes kvalitetan box
Edit: promjeniti su minimalni iznos kupovine sa 9€ na 6€.
Moram priznati da ne razumijem smisao tih seedbox-a. Ako sam dobro razumio plaćašmjesečno 19eura i opet imaš neka ograničenja (Gb, broj uploada/downloada, i šta ti ja znam).
Na torrentleech-u ja plaćam VIP status. Svaka tri mjeseca 24eura, dakle 8 eura mjesečno. I nemam nikakvih ograničenja, skidam koliko hoću, kad hoću, omjer mi je stalno ispod 1 (sad je oko 0.3). Skidam sve najnovije stvari, a brzina izgleda ovisi o brzini bnet-a (skoro uvijek je na maximum na koji sam pretplaćen). Sve pičim npr. HD filmove, serije, itd.
Shvaćam da može biti da na torrentleech nema baš sve šta postoji (a tko to ima sve?) pa da se seedbox koristi i za druge torrent site-ove. Ali plaćat 19 eura mjesečno mi se čini stvarno previše. I sa ovom 'opcijom' koju koristim ja ne razmišljam u Gb nego u terabajtima. Da 100Gb ili 300Gb ograničenje? Pa stalno piši-briši? WTF? Ima li netko da me ošamari i pojasni šta ja tu ne razumijem, jer mislio sam kao uzet seedbox da ne plaćam 8 eura mjesečno, a kad tamo plaćam više i stalno nešto trebam pazit?
Moram priznati da ne razumijem smisao tih seedbox-a. Ako sam dobro razumio plaćašmjesečno 19eura i opet imaš neka ograničenja (Gb, broj uploada/downloada, i šta ti ja znam).
Na torrentleech-u ja plaćam VIP status. Svaka tri mjeseca 24eura, dakle 8 eura mjesečno. I nemam nikakvih ograničenja, skidam koliko hoću, kad hoću, omjer mi je stalno ispod 1 (sad je oko 0.3). Skidam sve najnovije stvari, a brzina izgleda ovisi o brzini bnet-a (skoro uvijek je na maximum na koji sam pretplaćen). Sve pičim npr. HD filmove, serije, itd.
Seedbox je puno isplativiji, ak se potrudis nabijes sigurno 1tb sa nekim share boxom sto ce ti bit dovoljno sigurno za 1god skidanja.
Postoji jos jedna caka dok si donor sve je ok nemas brige sa ratijom ali ako ne doniras i dalje i ratio ti je ispod 0.8 dobivas odmah
ban.
Seedbox je puno isplativiji, ak se potrudis nabijes sigurno 1tb sa nekim share boxom sto ce ti bit dovoljno sigurno za 1god skidanja.
Postoji jos jedna caka dok si donor sve je ok nemas brige sa ratijom ali ako ne doniras i dalje i ratio ti je ispod 0.8 dobivas odmah
ban.
Nije to caka. Sve je tu jasno. Plaćaš pretplatu 8eur mjesečno zauvijek i zauvijek niti ne gledaš ratio i sve (na TL) ti je dostupno.
Meni se ponekad desi da mjesečno skinem 1Tb (kad skidaš full bluray tako ti je to). Zato ne vidim isplativost seedbox-a osim što mi omogućuje 'mixanje' torrenata sa raznih site-ova. Ali, kako u principu sve nađem (prije ili kasnije) na TL i to u dobroj kvaliteti... tako sam odustao od seedbox-a. Ova shema mi je nevjerojatno komotna - skidaš i ne vodiš brigu oko ratio-a i ostalog, a to košta cca 60kn mjesečno - dakle manje nego HTV, a na kojemu nema ni blizu sadržaja kao na TL-u. He-he!
Ne znam... možda ne znam šta propuštam , ali za sada ne vidim prednost seedbox-a u odnosu na doniranje. Dapače, kada bi postojao još neki torrent-site sa obiljem softvera 'za probu', kojim bi se razriješila jedina slaba točka TL-a, i tu bih plaćao pretplatu. Ali, pratim i dalje temu, možda nešto 'iskrsne'.
Evo dizem temu
moja preporuka ti je seedplace kao sto je netko gore spomenuo. u mjesec dana uspio sam uploadati oko 6 tb (ukupan promet je bio 8, znaci oko 2 tb sam dl-o)...iznenadio sam se kako je dobar s tim da sam uzeo shared opciju i to najslosiju sa ata diskom, pentiumom nekim i gigom ram-a. ako uzmes da se djeli sa jednim userom i da mi je up uglavnom bio preko 6 mb/sec za tu cijenu nije lose. na tl-u sam napravio oko 2 tb, ostalo je otislo na druge trackere.
Prelaskom na novi server,imat cemo nas box sa 1tb diska...brzina 100mbit/1gibtssvi clanovi ce imat popust u cijenama..
paketi ce bit
100gb
200gb
350gb
500gb
cijene cemo vidit u hodu...
za vise info KLIKoVDJE
Jucer platio seedbox na seedplace.eu, u roku cca 2 h max mi stigli svi podaci te sve ostalo. Stavljeno cetiri torrenta i koliko vidim u 24 h uploadano cca 150 GB materijala sa time da dva torrenta i nisu vise bas toliko "popularna".
Download je isao max sto sam vidio oko 12 MB/s, a isto tako i upload.
Uglavnom, prezadovoljan sam te uzimam i od njih dedicated server pa ce biti mjesta za jos kojega "stanovnika" (info na PM). Ima i alternativa tj. seedbox4u.com kojega isto tako svima preporucam....odlicna usluga, brzina i stabilnost.
Evo i ja sam se našao na problemu sa održavanjem ratia pa me zanima što je bolje uzeti, dvoumim se između ova 2:
I zanima me također ako se odlučim za ovog na seedplace koji je shared to ću dijeliti s nekim ? I kaj svako će imat 125gb ili kak se dogovorim ?? I koliko je ograničenje torrenta na sedplace, te da li postoji ograničenje prometa ?
Da li mogu na box nesto skinuti pa to prenesti na moj komp te kako ?
Kada ću ja imat taj box pod kontrolom kako će on znati da ja seedat te torrnete za određeni acc na npr. tl, ipt ?
I da li je na seedplace ovaj u linku sve sređeno? , jer ne vidim preinstalled utrrent ? Kaj to sam trebam ?
Pa kaj mi nije ovo na seedplace sve spremno još tam kad plaćam stavim kvačicu da mi oni srede utorrent ?
I još jedno pitanje: na utorent we ui da li ja vidim torrente koje je stavio onaj s kojim imam box te da li on vidi moje.
@perkoxcar:
Pošto sam za probu uzeo Seedbox na Seedplace.eu, mogu ti reći da je jednostavno za korištenje. Ulogiraš se na uTorrent WebUI, uploadaš .torrent koji si već skinuo na svoj PC te onda započne skidanje.
Ako te datoteke želiš skinuti na svoj PC, lako se spojiš sa Filezillom na taj Seedplace FTP server i skineš što trebaš.
Putem uTorrent WebUI vidiš samo svoje torrente. Ako se spojiš putem NX Clienta (za remote desktop), onda čak možeš pristupiti folderima i datotekama drugog usera s kojim dijeliš datoteke i vidjeti što je skinuo.
Ako trebate Seedplace.eu Shared Dedicated server/Seedbox, možete ga naručiti ovdje.
@perkoxcar:
Pošto sam za probu uzeo Seedbox na Seedplace.eu, mogu ti reći da je jednostavno za korištenje. Ulogiraš se na uTorrent WebUI, uploadaš .torrent koji si već skinuo na svoj PC te onda započne skidanje.
Ako te datoteke želiš skinuti na svoj PC, lako se spojiš sa Filezillom na taj Seedplace FTP server i skineš što trebaš.
Putem uTorrent WebUI vidiš samo svoje torrente. Ako se spojiš putem NX Clienta (za remote desktop), onda čak možeš pristupiti folderima i datotekama drugog usera s kojim dijeliš datoteke i vidjeti što je skinuo.
Ako trebate Seedplace.eu Shared Dedicated server/Seedbox, možete ga naručiti ovdje.
daj ne prdi, nemoze on nista s tudjim torrentima ako nije root, a to se moze postat za 3 sekunde, samo nakon 5min dobivas ban sa servera
Znaci on meni sjebe ili makne torrent i odma gotovo za njega.
neprdi gluposti i ti.. NEMOZE GLEDAT TUDJE NI SKIDAT AKO NIJE ROOT ..i web ui je samo njegov, nema labela djuro-pero itd
Znaci on meni sjebe ili makne torrent i odma gotovo za njega.
nevidi on tvoje ni ti njegove, nemoze ti zeznut nist..
Onda ću vjerojatno uzet kroz par dana.