Optima telekom internet izdvojena tema

poruka: 3.236
|
čitano: 1.393.742
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Optima telekom internet
Ma za cijenu koju dajes t-comu moras bit yebeni kralj sa 20 mbit brzinom a ne ona jadna 4 mbit...dobro si reko yebem ti drzavu...to valjda samo nasa drzava dopusta
Meni brzina ne pada u tom periodu vec je stalno 3,9 mbit od 4 s pingom 15...
Mozda je tvoja centrala nakrcana korisnicima a vecina ih najvise koristi net+tv u tom periodu pa stavljaju ogranicenja da nebi doslo do sranja trok trok trok...svejedno to bi trebali rijesit bacanjem para iz svog novcanika i pojacat malo tu centralu a ne odma udri po korisnicima ipak je ovo hrvatska, tu mozemo pisat po njima to je normalno...umjesto da rijese problem oni ga izbjegavaju jer znaju da smo mi ljudi tipa "pusti, necu ja neko drugi ce" pa tako svi se zale a niko da napravi frku...zato i je ovakva situacija u svemu
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Optima telekom internet

ma....nakrali su se već toliko novca.. da, da su već najmanje 10 puta mogli optiku provući u svaki   ''kamenjar , selendru Bogu iza nogu '' hah

Live to win!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Optima telekom internet
A sta je najjace na nova naselja trpaju bakar...mislim umjesto da stavljaju novu tehnologiju kad vec imaju priliku oni sami sebi skacu u zeludac...sramota
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Optima telekom internet

S obzirom na cijenu bakra na svjetskom tržištu,već poduže vremena je isplativije polagati optiku,barem to rade na zapadu.Zašto ovi naši T-scum "eksperti" to ne rade,možda ih još muči znanje po pitanju optike{#}

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Optima telekom internet
Ja bi uzeo optimu, trnutno imam t-com, propusnost parice je preko 20 megabita, sad bi uzo O2Surf+ jer ide prko t-com, pise 192 kn, kazu da je to i s t-com naknadom. A brzine iste, i puno jeftinije. Ali, sad hmm prociti puno da nevaljaju pa se dvoumim.... Pa molim savjet.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
17 godina
neaktivan
Optima telekom internet

Ako ti treba usteda, odi na Optimu.

Ako ti ne igra tako veliku ulogu lova, ostani na T-Comu.

Cypher: Ignorance is bliss.
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Optima telekom internet

ak je netko primjetio stavili su FOX adria na Optitv

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Chaky kaže...

Itekako mi igra ulogu lova, onda ču uzet njih, e sad trebalo bi bit sve ok s linijom, ako je s ovom odlično 2 maxtv-a i net + voip su radili bezprijekorno godinama. A sad če bit samo net i telefon koji nije voip... :D 

Uzet ču njohov ruter jer ga daju za 1 kn uz 2 godine potpisivanja i ostaje meni :D, a koristit thomsona ko i sad, jer radi jako dobro svoj poso, za net su preko t-com infrastrukture VPI/VCI 0/33 za optimu ko i za maxadsl, neznam jedino za optitv preko njih koji su.

16 godina
PC - stručnjak kaže...
Chaky kaže...

Itekako mi igra ulogu lova, onda ču uzet njih, e sad trebalo bi bit sve ok s linijom, ako je s ovom odlično 2 maxtv-a i net + voip su radili bezprijekorno godinama. A sad če bit samo net i telefon koji nije voip... :D 

Uzet ču njohov ruter jer ga daju za 1 kn uz 2 godine potpisivanja i ostaje meni :D, a koristit thomsona ko i sad, jer radi jako dobro svoj poso, za net su preko t-com infrastrukture VPI/VCI 0/33 za optimu ko i za maxadsl, neznam jedino za optitv preko njih koji su.

Pogledaj malo i H1, malo su skuplji od optime(ali 8Mbps), a opet svi su vise manje zadovoljni, jedini problemi koje sam vidio da su ljudi imali s H1 je to da su malo kasnili s dostavom opreme i prikljucenjem.

:D
13 godina
neaktivan
oni isto idu preko t-coma, ako ti nije problem, trenutno sam bez neta zbog neki gluposti, pa tipkam s mobitela, pogledat kolke su cijene preko t-com infrastrukture, za internet i telefon a može i televizija, čujem da je sučelje i kvaliteta jako dobra.
Hvala
17 godina
neaktivan
PC - stručnjak kaže...
Chaky kaže...

Mislim da su Optima i T-com na razlicitim Annex A/B opcijama, pa provjeri da li ti to router podrzava, tj. da li ga mozes flashati ili sta vec treba.

Po meni ti je bolja opcija, da ne potpisujes ugovor na 2g (ako se moze), zbog routera od 1kn kojeg mozda neces niti koristiti.

Jer ces se lakse vratiti na T-com, ako nisi zadovoljan Optimom.

13 godina
neaktivan
Pa i ovako i onako je ugovor 2 godine sam je razlika sta nje i ruter pod ugovorom.
17 godina
neaktivan
PC - stručnjak kaže...
Pa i ovako i onako je ugovor 2 godine sam je razlika sta nje i ruter pod ugovorom.

Zato sam i stavio u zagradu, ako se moze.

Onda uzmi s routerom.

16 godina
PC - stručnjak kaže...
oni isto idu preko t-coma, ako ti nije problem, trenutno sam bez neta zbog neki gluposti, pa tipkam s mobitela, pogledat kolke su cijene preko t-com infrastrukture, za internet i telefon a može i televizija, čujem da je sučelje i kvaliteta jako dobra.
Hvala

158kn ti je paket Surf and call action koji ukljucuje:

4-8Mbps FLAT

Besplatni pozivi na H1

uz 24mjeseca ugovora ukljucenje za 1.03kn

Prikaz broja

zabrana prikaza vlastitog broja

100MB za web stranice

100MB za e-mail

i e-mail adresu

pozivi za ostale mreze su ti:

Lokalni ->0,23

Nacionalni ->0,28

Prema mobitelu ->1,56

+ 8lp(0,08kn) uspostava poziva

Napisao sam ti taj paket jer najvise slici onom iz optime.

BTW meni po racunici ispadne 30-ak kn skuplje(za moje potrebe), ali kolko vidim po netu puno su zadovoljniji korisnici. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.10.2012 17:07 (CroNk3r).
13 godina
neaktivan
Sad si me bas zainteresiro, i nazovem ja h1 i evo preko t-com infrastrukture za 248 kn dobije internet, telefon i televiziju. Internet 4 megabita i 256 kbps upload e to mi se bas ne sivđa al ok je. Dobijem onu njihovu super naprednu iptv, mogu gledat na stbu filmove s kompa, snimat na vanjski disk i puno toga, portovi na ruteru nisu podjeljeni 2 iptv 2 net vec radi i net i tv u bilo kojem portu, a telefon nisam zapamtio, al sve u svemu odlicno. I da prva 3 mjeseca sve to za 50 kn.
16 godina
PC - stručnjak kaže...
Sad si me bas zainteresiro, i nazovem ja h1 i evo preko t-com infrastrukture za 248 kn dobije internet, telefon i televiziju. Internet 4 megabita i 256 kbps upload e to mi se bas ne sivđa al ok je. Dobijem onu njihovu super naprednu iptv, mogu gledat na stbu filmove s kompa, snimat na vanjski disk i puno toga, portovi na ruteru nisu podjeljeni 2 iptv 2 net vec radi i net i tv u bilo kojem portu, a telefon nisam zapamtio, al sve u svemu odlicno. I da prva 3 mjeseca sve to za 50 kn.

Ja cu ih morati kontaktirati pa da cujem sta imaju za reci, optima ne dolazi u obzir jer sam cuo jako losa iskustva od jednih ljudi tu iz okolice, iskon 10kn jeftiniji ispadne jer su mi dostupni samo bijeli paketi tako da se jos moram odluciti izmedu H1 i t-coma...

14 godina
neaktivan
Optima telekom internet

COuld not connect ro remote server, malo malo pa mi se pojavi, na tvu, jel ima jos netko takvih problema mozda

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
BuhaBT kaže...
Miki77 kaže...
BuhaBT kaže...

Kad ćete obavijestiti korisnike da im se od strane HAKOM-a u periodu od 19-23h smanjuje internet brzina,imamo li mi to pravo znati..

Odakle ti ta informacija? Nisam primjetio pad brzine?

pa primjeti onda ,:)),ne znam ono odakle si?centrala di je?,da li dolazi do smanjenja u tom vremenskom periodu,zavisi..promet automatski se to smanji za 50% ili 70% sve zavisi,meni se smanji za 50% brzina mi je jadnih 2mbita od mogućih 4mbita...lijepo.dovoljno je vidjeti Optima official fan page na fejsbuk  stranici. sve pršti od ''zadovoljnih korisnika'' užas...da sam znao ,nebi nikad potpisival ugovor,,ajde jos 10 mjeseci..jada i žalosti..prčija banana od neta,države .. napomena da ne radi samo ovo Optima,već i drugi operateri. oh da..i ping je naglo 50tisuća i petsto,,ne moguće online igrati npr WOT  lag lag šteka..neznam kaj cu napravit vrlo su neozbiljni.užas žal mi je kaj sam se maknul s T-COM a,tek sad vidim kaj sam imal.

nije tebi lako, jelda??

t-com ima 1,5 mil korisnika i sigurno ima 300 000 korisnika koji SVAKI dan imaju problema sa uslugom ;)

nemoj da ti fejsbuk bude mjerilo oko toga tko nije zadovoljan a tko je....

17 godina
neaktivan
golatificon kaže...

COuld not connect ro remote server, malo malo pa mi se pojavi, na tvu, jel ima jos netko takvih problema mozda

Nemam Opti TV, ali mi se zna dogadati, da se izgubi konekcija na router.

Pa proradi, ali neki puta nakon toga se ne spoji router na internet.

Onda ga moram hardverski resetirati, ako sam ispao skroz s mreze ili softverski, ako sam ispao samo s interneta.

Ali mislim da je to do routera (Sagem Fast 1704).

Jedno vrijeme mi se dogadalo da se internet zablokira ili "nestane" kad recimo torrent klijent skine 1,2GB prometa.

Dok recimo preko Steama skine po par GB u komadu bez problema.

Nisam nikada uspio dokuciti zasto se to dogada. {#}

U zadnje vrijeme radi sve ok, bez problema.

17 godina
PC - stručnjak kaže...

Kao što je već netko rekao ova šema ti neće proći. Optima koristi Annex A, a T-com Annex B. Razlika je u biti u tome da se odašilje DSL signal u nešto malo drugačijoj frekvenciji, što zahtijeva modem prilagođen annexu koji želiš koristiti. Većina modema sa može Flashati sa jednog annexa na drugi. Pored toga, treba ti i drugačiji filter (splitter). Dakle T-com splitter ne radi na optimi i obratno, pošto dolazi do jako velikih smetnji i pucanja veze, a u većini slučajeva uopće se ne može postići sync sa centralom.

Nekakva temeljna razlika između annexa a i annexa b je u tome što je prvi namijenjen modulaciji signala preko POTS-a (plain old telephone service), a drugi koji T-com koristi preko ISDN infrastrukture.

E sad, naravno da optima ima opcije za postojeće T-com korisnike, ali iskreno ti preporučam da se u potpunosti prebaciš na Optima infrastrukturu, ukoliko ti je ta opcija dostupna. Razlog je u tome što između tebe i centrale postoji manje među koraka (pošto se ne moraš spajati na T-com centralu za provjeru podataka itd), što u konačnici rezultira puno stabilnijom vezom. Još jedan veliki problem u priči koja tebe zanima je rješavanje kvarova. Često ti se dogodi da ti nešto rikne i onda ti ekipa iz Optime kaže da je problem na T-com centrali, a ovi iz T-coma ti kažu da njih ništa ne zanima jer si ti Optimin korisnik. I onda ti mračiš, pišeš molbe, žalbe dok se to ne riješi i gubiš vrijeme i živce bespotrebno.

Dakle moj savjet ti je da ili ostaneš na T-comu ili se potpuno prebaciš na optiminu infrastrukturu. Ove nekakve dodatne opcije nemoj isprobavati, nisu vrijedne ni novca ni živaca koje ćeš uložiti u njih. A i uostalom, ako si full na optimi, cijena neta ti je manja =)

I pored toga Optimini VPI/VCI su 0/35 (na njihovoj infrastrukturi)

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.10.2012 10:12 (nCh!).
15 godina
Optima telekom internet
Sta je to VPI/VCI?
Ja imam onaj siemens sx 763, naso sam tutorial za otkljucavanje al ne radi mi onaj program za flashanje...ne znam jel ruter mora imat vezu s internetom da bi flashao firmware...trebam ga prebacit sa annex b na annex a i imam optimin internet
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
nCh! kaže...
Dakle T-com splitter ne radi na optimi i obratno, pošto dolazi do jako velikih smetnji i pucanja veze, a u većini slučajeva uopće se ne može postići sync sa centralom.

Još jedan veliki problem u priči koja tebe zanima je rješavanje kvarova. Često ti se dogodi da ti nešto rikne i onda ti ekipa iz Optime kaže da je problem na T-com centrali, a ovi iz T-coma ti kažu da njih ništa ne zanima jer si ti Optimin korisnik. I onda ti mračiš, pišeš molbe, žalbe dok se to ne riješi i gubiš vrijeme i živce bespotrebno.

T-Com splitter radi na optimi i obrnuto. Isprobano i dokazano i to bez pucanja veze i povećanog šuma. Radi isto kao i optimin jer je isti kao i optimin.

To uopće nije problem, nakon kratkog razgovora sa SZK objasniš im koji je tvoj problem i ako i nakon drugog poziva ne poduzmu nišza nazoveš treći puta i onako usput spomeneš HAKOM, da vidiš kako su odmah ažurni i šalju svoje tehničare a iza njih dolaze i T-Com tehničari provjeriti jel sve ok. Znam iz osobnog iskustva

Basically any Mac is now an overrated/overpriced PC...
14 godina
PC - stručnjak kaže...
Ja bi uzeo optimu, trnutno imam t-com, propusnost parice je preko 20 megabita, sad bi uzo O2Surf+ jer ide prko t-com, pise 192 kn, kazu da je to i s t-com naknadom. A brzine iste, i puno jeftinije. Ali, sad hmm prociti puno da nevaljaju pa se dvoumim.... Pa molim savjet.

Ja sam na Optimi od 2007. godine, veza je stabilna, možda sam dvaput ostao bez interneta na sat ili dva... Što se toga tiče, sve pohvale...

A sad ono loše: Služba za korisnike im postaje sve gora i gora, kao i tehnička podrška. Prije par mjeseci mi je otišao modem koji

imam od te 2007. Morao sam čekati tjedan dana da se netko udostoji doći zamijeniti isti, i to nakon desetak poziva i dva maila.

Momentalno mi ne radi telefon (internet radi). Kvar sam prijavio u subotu i još uvijek nije otklonjen, niti neznam kada će biti jer me u 

vezi toga još nitko nije kontaktirao...

17 godina
neaktivan
Borostef kaže...
Momentalno mi ne radi telefon (internet radi). Kvar sam prijavio u subotu i još uvijek nije otklonjen, niti neznam kada će biti jer me u 

vezi toga još nitko nije kontaktirao...

Vjerojatno te zovu na fiksni {#}

17 godina
domac5 kaže...
A sta je najjace na nova naselja trpaju bakar...mislim umjesto da stavljaju novu tehnologiju kad vec imaju priliku oni sami sebi skacu u zeludac...sramota

nije baš isplativo u sela vući optiku ne zbog kabela nego neisplativosti postavljanje konvertera za optiku zbog samo jednog potrošača, a to bi trebalo raditi za svaku kuću --- normalno da je optika u gradovima gdje dokvuku kabel do zgrade gdje će pobrati par desetaka priključaka nego do jednog...

17 godina
neaktivan
Optima telekom internet

Dovoljno je pogledati Optima ofišl fan page stranicu na fejsbuku,,koliko ''zadovoljnih'' korisnika,,hm,,planiram sa par ljudi pokrenuti anti-kampanju protiv Optime,jer toliko nesposobnosti i ciganluka nisam vidio igdje osim u BANANa DRŽAVICI ZVANOJ KROEJŠA

ovo je ''10 mbita'' http://www.speedtest.net/result/2278344900.png

iza 19sati je još gore,toliko o tome koliko su ''drugi i drugačiji'' ''najviše fer'' ,jeste najveći cigani da.. {#}

Live to win!!!
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.11.2012 9:07 (BuhaBT).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ja sam od optime odusto i uzeo h1 sad cemo vidit kak ce bit.. Nadam se dobro.
16 godina
PC - stručnjak kaže...
Ja sam od optime odusto i uzeo h1 sad cemo vidit kak ce bit.. Nadam se dobro.

Zamolio bi te da odgovoris na par pitanjca:

1) Jesu li na vrijeme dosli ovi ih H1 prikljuciti te?

2) Jesi li bio bez neta/telefona? Kolko dana ako jesi?

3) Sta sve treba prilikom prebacivanja iz T-coma(ili9 neke dr. mreze) na H1 ?

4) Jesi uzeo s TV-om?

5) Ako jesi onda kakva je brzina neta kad radi TV, a kakva kad samo surfas?

Hvala.

13 godina
neaktivan
Ja sam potptpiso tek ugovor, sutra moram poslat nazad, uzeo sam trio bit, pisat cu ovdje kako protjece realizacija, s t-com oma oni sve rijese, kad dode stavit cu slike i sve kak radi, al pohvala za sad u roku 12 sati su mi stigli ugovori i to ljepo od nji onako spakirano sve objasnjeno, i kemiska olovka u tome. Vidit cemo. Ali na t-com se ne vracam... cijena na tsroto je katastrofa, a posto ide prek tcoma vjerojem da nece bit problema.
17 godina
BuhaBT kaže...

Dovoljno je pogledati Optima ofišl fan page stranicu na fejsbuku,,koliko ''zadovoljnih'' korisnika,,hm,,planiram sa par ljudi pokrenuti anti-kampanju protiv Optime,jer toliko nesposobnosti i ciganluka nisam vidio igdje osim u BANANa DRŽAVICI ZVANOJ KROEJŠA

ovo je ''10 mbita'' http://www.speedtest.net/result/2278344900.png

iza 19sati je još gore,toliko o tome koliko su ''drugi i drugačiji'' ''najviše fer'' ,jeste najveći cigani da.. {#}

De mi reci jesi ikada imao veci download, bar blizu tih 10 mbita?

TrustNo1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice