Ne baš. Teško da bi radio kako spada.
Kvaliteta DSL parice?
- poruka: 6.156
- |
- čitano: 1.681.866
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pozdrav bio sam postao screenshot neki dan, al na starom ruteru, pošto je došlo do nekakvog kvara danas sam dobio novi ruter, pa ak bi mogli pogledat dal se kaj promjenilo po pitanju isplativosti VDSL-a?
Radi ce ti ok ali samo 20 mbita i to je to
moja izgleda ovako. http://i.imgur.com/RvOEAuU.png
s tim da mogu snr od downlinka povećat na 10.5 ako ruter spojim na metar od splitera. sad je na nekih 30 metara kabela kroz 3 sobe.
Njemu je attenuacija 24.4, max 19, i margina 15. S tim da je i mali output power. Da se povecaju power i smanji margina jos bi to i vise islo, al ocito nema potrebe radi trenutnog paketa koji koristi.
Tebi je isto dobra parica, bolja od prosjeka, daleko od toga, ali opet ne kao njegova. Vidi kad te spoje kako ce bit, ako te spoje.
Ne znam stvarno, evo 4x od kad je tehnicar "popravio".. Malo sam igrao igru na netu i pisao po forumu, to je sva aktivnost. Povezan sam preko kabela u router (nije wifi), kojega jedino ja koristim. Nije ni telefon zvonio, sto je nekada znao biti razlog za prekidom.
Ako netko ima mozda ideju, neizmjerno sam zahvalan.
EDIT: Ok, nesto mi izgleda ne stima. Evo stavit cu PS od postavki routera. Naime, ovo "lonca334" prvi put vidim i nije moj username. Jucer sam dobio novi router, jel to mozda netko stavio krivo postavke korisnickog imena i lozinke, tipa necije tuđe? Uoce mi nije jasno..
To "lonca" ti je ostalo od prijasnjeg usera. Imam ja jednog takvog. Tih sx-ova vise nema, i kad ga netko vrati oni ga samo salju drugome. Sigurno nisi novi dobio :) Trebao si to odma zvat korisnicku da je tako ostalo. Inace sto se tice pucanja i SX-a, meni se znalo dogadjat jer se pregrijavao. Radi tjedan uredno, i odjednom pocne ovo sto si ti opisivao. Vjerojatno je i taj vracen radi iste stvari ali su ga sad tebi dali :P Trebas novi router.
Inace veza ti izgleda skroz uredno, ne bi trebao imat toliko problema. Vidi kako ce bit kad promjene router za neki drugi.
Ako su ti doista zamijenili paricu a ne "zamijenili paricu" onda nema logike. No problem opisuje kratki spoj. Moguće da vam se od izvoda do stana/kuće negdje dira kabel.
I susjed je onda još i dobar jer za ove promjene na parici bi trebao isključiti router za promjenu stanja.
Mislim da su je oni njemu "zamjenili". Kao sto su mu "zamjenili dslam". Vjerojatno je fizicko ostecenje kabela i nece popravljat dok se ne javi dovoljno korisnika s problemima.
To "lonca" ti je ostalo od prijasnjeg usera. Imam ja jednog takvog. Tih sx-ova vise nema, i kad ga netko vrati oni ga samo salju drugome. Sigurno nisi novi dobio :) Trebao si to odma zvat korisnicku da je tako ostalo. Inace sto se tice pucanja i SX-a, meni se znalo dogadjat jer se pregrijavao. Radi tjedan uredno, i odjednom pocne ovo sto si ti opisivao. Vjerojatno je i taj vracen radi iste stvari ali su ga sad tebi dali :P Trebas novi router.
Inace veza ti izgleda skroz uredno, ne bi trebao imat toliko problema. Vidi kako ce bit kad promjene router za neki drugi.
Hvala AG008 za informacije, uradio sam kako si napisao. :)
Ne znam zasto mi nisu dali onda odmah novi router, zar zele da ih zovem svaki tjedan s istim problemom...? :o A nista, eto vidjet cemo sada kako ce ovaj raditi, pa cu ukljuciti svoj TP ako bude lose, a ako i dalje bude lose, onda cu zvati, nemam druge. Ionako ne mogu ugasiti jer je telefon sada ovisan o tome, a na zalost moram imati telefon u kuci...
Da ti budem iskren, tehnicar je donio taj SX i sam ga nastimao... Cak je nastimao i wifi lozinku osobno (napisao sam mu koju zelim). Nije mu palo na pamet da provjeri username, ocito. Ili da resetira. S tim da meni (vece selo u Slavoniji) ne dolaze direktno Tcom tehnicari, nego DeltaTel tehnicari, koji valjda imaju ugovor s njima, ali (ocito) nisu bas previse strucni. Taj problem s prekidanjem interneta je postojao godinama, ali ga nisu rijesavali jer je ovaj net koristio samo brat za povremeno surfanje. Sad kad sam ja doma i kad koristim net cesce, sad ih i zovem da to rijese. A bili su dolazili kroz godine jedno pet puta samoinicijativno, mijenjali splitere, uticnice i ne znam sto jos ne (jednom su cak mami i 2011. naplatili 200kn za usluge!), i problem je postojan i dan danas. Eto vidjet cemo jel ovo diranje po paricama trajno rijesilo problem. Od kad su me prebacili (ali to ukljucuje i ovoga "loncu"), nije bilo prekidanja osim ona prva tri jucer.
zasto ne resetiras router ili ne zamjenis te pppoe podatke svojima. znaj dok tebi radi internet tj dok je aktivna sesija, obitelj loncaric ne moze imati internet jer je aktivna sesija na drugoj lokaciji tj kod tebe te ako oni nemaju flat ti na njihov racun trosis promet. oni (obitelj loncaric) mogu promjenit pppoe pass preko moj telekom portala ili preko user.ht.hr ako su poslovni korisnici te tako te sprijecit da prijeđes njihov limit prometa ako ga imaju. kod voipa ne znam kako pass mogu promjenit, vjerojatno samo szk to moze. vjerojatno ni telefon ne mogu koristit. tehnicari su napravili velik propust jer njihovi pppoe podaci su ostali memorirani u routeru te se lako mogu izvuc. isti pw je i za t-com mail te ako koriste t-comov mail ti im mozes citat email poruke. ne zelim mi zamislit sto bi bilo da se taj mail koristi kod npr paypala i slicnih servisa
Jer ono sto on moze je resetirat modem na tvornicke, ako ponovo povuce iste podatke za pppoe i njihov broj fiksne na voipu odnosno sip user i pass, onda je definitivni kriva dslam pozicija dodjeljena njemu.

zasto ne resetiras router ili ne zamjenis te pppoe podatke svojima. znaj dok tebi radi internet tj dok je aktivna sesija, obitelj loncaric ne moze imati internet jer je aktivna sesija na drugoj lokaciji tj kod tebe te ako oni nemaju flat ti na njihov racun trosis promet. oni (obitelj loncaric) mogu promjenit pppoe pass preko moj telekom portala ili preko user.ht.hr ako su poslovni korisnici te tako te sprijecit da prijeđes njihov limit prometa ako ga imaju. kod voipa ne znam kako pass mogu promjenit, vjerojatno samo szk to moze. vjerojatno ni telefon ne mogu koristit. tehnicari su napravili velik propust jer njihovi pppoe podaci su ostali memorirani u routeru te se lako mogu izvuc. isti pw je i za t-com mail te ako koriste t-comov mail ti im mozes citat email poruke. ne zelim mi zamislit sto bi bilo da se taj mail koristi kod npr paypala i slicnih servisa
Resetirao sam bio router i unio svoje podatke i sada koristim svoj internet, ali i dalje ne mogu koristiti svoj telefon. Ne znam hoce li i dalje ljudi koji zovu Loncare zapravo zvati na moj kucni telefon (kao sto je to bilo danas). Prijavio sam i receno je da ce se rijesiti u 48h roku pa cemo eto vidjeti. Do tada, korisitm svoj net, ali nemam telefon.
Edit: evo pokusa sam nazvati broj tih Loncara, i vise ne zvoni moj telefon. Prije reseta routera bi moj telefon zvonio na njihov broj. Ali trenutno niti njihov niti nas telefon ne rade.
Nije greska do tehnicara vec do tulipana na HT SMC-u koji su tu poziciju ostavili u kartici od tih ljudi a na nju si fizicki sad ti spojen.
Zato je optimin ACS bolji, jer tamo na broj ugovor vezes mac adresu, tako da na bilo koji port da spojis modem s tom mac adresu ce povuc bas te podatke iz ugovora.
Dok HT veze poziciju za "ugovor" pa koji god ti modem spoji on ce povuc od tog s kojim je povezano.

Jel postoji veće g*vno od routera koje je T-com ikad davao od ovog Speedporta?
Zapravo, ruter ni ne bi bio toliko loš, koliko je ovaj hrvatski firmware jadan. Al baš doslovce jadan.
Osim Download/Upload ratea apsolutno je nemoguće izvući bilokakve druge postavke. O admin passwordu nema nikakvih naznaka.
EDIT: OK, uz malo guglanja njemačkih foruma, jer se kod njih već duže vrijeme distribuiraju ovakvi speedportovi, doduše Typ A je zastupljeniji. Uspio izvuć podatke.(postoji skriveni menu na http://speedport.ip/html/engineer/ro_dsl.htm odnosno cijeli skup hidden izbornika http://speedport.ip/html/engineer/gmenu.htm )
Stavljam sliku od prije par dana sa starog TG782i i od danas sa W724v Typ Ci. Pa ako može neki komentar ljudi koji se bolje razumiju.
Da ti budem iskren, tehnicar je donio taj SX i sam ga nastimao... Cak je nastimao i wifi lozinku osobno (napisao sam mu koju zelim). Nije mu palo na pamet da provjeri username, ocito. Ili da resetira. S tim da meni (vece selo u Slavoniji) ne dolaze direktno Tcom tehnicari, nego DeltaTel tehnicari, koji valjda imaju ugovor s njima, ali (ocito) nisu bas previse strucni. Taj problem s prekidanjem interneta je postojao godinama, ali ga nisu rijesavali jer je ovaj net koristio samo brat za povremeno surfanje. Sad kad sam ja doma i kad koristim net cesce, sad ih i zovem da to rijese. A bili su dolazili kroz godine jedno pet puta samoinicijativno, mijenjali splitere, uticnice i ne znam sto jos ne (jednom su cak mami i 2011. naplatili 200kn za usluge!), i problem je postojan i dan danas. Eto vidjet cemo jel ovo diranje po paricama trajno rijesilo problem. Od kad su me prebacili (ali to ukljucuje i ovoga "loncu"), nije bilo prekidanja osim ona prva tri jucer.
Nisu ti ga dali jer ovaj je valjda ili imao samo taj u sebe pa je stavio prvo sta je stigao, ili ga je stavio jer je SX inace jako dobar sto se tice "losih linija" (lose jeli ako pucaju, jer ne kuze vecinom tehnicari sta je losa linija, nazalost). A dobar je dok se ne pregrije pa pocne on sam po sebi zezat. Itd itd.
Jel postoji veće g*vno od routera koje je T-com ikad davao od ovog Speedporta?
Zapravo, ruter ni ne bi bio toliko loš, koliko je ovaj hrvatski firmware jadan. Al baš doslovce jadan.
Osim Download/Upload ratea apsolutno je nemoguće izvući bilokakve druge postavke. O admin passwordu nema nikakvih naznaka.
EDIT: OK, uz malo guglanja njemačkih foruma, jer se kod njih već duže vrijeme distribuiraju ovakvi speedportovi, doduše Typ A je zastupljeniji. Uspio izvuć podatke.(postoji skriveni menu na http://speedport.ip/html/engineer/ro_dsl.htm odnosno cijeli skup hidden izbornika http://speedport.ip/html/engineer/gmenu.htm )
Stavljam sliku od prije par dana sa starog TG782i i od danas sa W724v Typ Ci. Pa ako može neki komentar ljudi koji se bolje razumiju.
A izgleda svaki novi modem tcoma je gori od goreg. Ja sam bio dok je dosao ADB, i to je kad sam otisao bio najvece govno u povjesti svemira.
Izmedju ove 2 slike, ne vidi se bas previse na speedportu, ali je attenuation iz nekog razloga jako narastao u odnosu na thompsona. Linija valjda izgleda duplo gore u tom speedportu. Zasto? Il se nesto zmrdalo ili nes nevalja s tim speedportom. Kakva ti je veza?
Veza u smislu? Imao sam do sad osnovni paket, 4Mbita, prošli tjedan mi je TG782 dvaput iz nekog razloga kompletno resetirao sve postavke, pa sam bio po 2 dana bez telefona. Prvi put u četvrtak, tad sam digao ticket, rješili sljedeći dan. Nakon toga sam u razgovoru s korisničkom službom preko onog web chata odmah i zatražio aktivaciju Turbo 30 opcije, što je rečeno da je podnešeno. Danas ujutro došao ovaj speedport, prespojio kablove i odvrtio brzinski speedtest i vidio da se radi o 10Mbita. Evo ovako izgleda sad: http://www.speedtest.net/my-result/4490950147 .
I tad sam krenuo tražit podatke o DSL liniji na speedportu, a jedino što se vidi s T-comovog firmwarea je brzina down/up. Potrošio par sati dok slučajno na nekom forumu od deutsche telekoma nisam naletio na ove linkove iz prethodnog posta za skrivene menije, jer me zanimalo kakve su sad ostale karakteristike. Zato sam i pitao za neki komentar ovdje, jer ima ljudi koji se bolje razumiju, da li ima možda nešto što se može popraviti s moje strane, ako ne da vidim što ima s T-comove strane.
Veza u smislu? Imao sam do sad osnovni paket, 4Mbita, prošli tjedan mi je TG782 dvaput iz nekog razloga kompletno resetirao sve postavke, pa sam bio po 2 dana bez telefona. Prvi put u četvrtak, tad sam digao ticket, rješili sljedeći dan. Nakon toga sam u razgovoru s korisničkom službom preko onog web chata odmah i zatražio aktivaciju Turbo 30 opcije, što je rečeno da je podnešeno. Danas ujutro došao ovaj speedport, prespojio kablove i odvrtio brzinski speedtest i vidio da se radi o 10Mbita. Evo ovako izgleda sad: http://www.speedtest.net/my-result/4490950147 .
I tad sam krenuo tražit podatke o DSL liniji na speedportu, a jedino što se vidi s T-comovog firmwarea je brzina down/up. Potrošio par sati dok slučajno na nekom forumu od deutsche telekoma nisam naletio na ove linkove iz prethodnog posta za skrivene menije, jer me zanimalo kakve su sad ostale karakteristike. Zato sam i pitao za neki komentar ovdje, jer ima ljudi koji se bolje razumiju, da li ima možda nešto što se može popraviti s moje strane, ako ne da vidim što ima s T-comove strane.
ti linkovi rade jedino kad je spojen speedport pozz
Može.
ti linkovi rade jedino kad je spojen speedport pozz
Sorry ako nije bilo jasno odmah iz mog upisa.
Stavio sam ih za ljude koji imaju taj Speedport a ne znaju za njih, jer u standardnom korisničkom sučelju nemaš toga.
Evo jutros dobio mail od t-coma, aktivirana Turbo 30. Prebačen na VDSL.
Novi speedtest: http://www.speedtest.net/my-result/4491936844
I nova slika iz speedporta o liniji.
A morat ce biti, ali 2020 je daleko :D
Vec se nesto piskara po tom pitanju na forumu: http://www.bug.hr/forum/topic/komentari-it-vijesti/vlada-sirokopojasni-pristup-internetu-kori/227587.aspx
Vidim da ekipa zna ocijenit koja je max dostupna brzina, pa eto tko kuzi nek kaze kolko ja mogu max izvuc na mojoj lokaciji.
unaprijed hvala!
50/10 bez problema ide.
Vidim da ekipa zna ocijenit koja je max dostupna brzina, pa eto tko kuzi nek kaze kolko ja mogu max izvuc na mojoj lokaciji.
unaprijed hvala!
50/10 bez problema ide.
Ma daj? ajd super, hvala.
Inace sad imam 30/5, do prije godinu dana max je bio 4/0.60.
znaci nesto su i popravili tu infrastrukturu u mom slucaju.
Ako mi je na 8b limit oko 11000/45000, koliki bi mi bio na 17a?
Koja je razlika aktiviranih 5000/30000 na 8B i na 17a? Vrijedi li tražiti da mi puste 17a profil?
Bok dečki!
Prema podacima na ADSL-u, attenuation je bila oko 2-3 dB, to bi bilo oko 200m od centrale.
Prešao sam na VDSL, sve je bilo super, do prije 5-6 dana.
Ovo je bila situacija:
Milijardu grešaka u 50 minuta
Prijavio sam kvar, čekao nekoliko dana, standardno se dopisivao Probajte ovo, probajte ono...
I prije nekoliko minuta sam primjetio restart linije.
Nova situacija:
Nema baš posebnih promjena u atenuaciji, a attainable rate je jako naraslo.
I Actual data rate dignuto na 30Mbps! Na žalost, brzina je i dalje 20Mbps.
Može analiza?
Zašto su povećali na 30Mbps, kako je attainable rate narasao bez promjene attenuationa.. i dal će mi na kraju linija biti stabilnija? Trenutno ne mogu isprobati.
Netko je DSLAM kartici lupio šamar. Pusti par dana, vidi kako radi.
Netko je DSLAM kartici lupio šamar. Pusti par dana, vidi kako radi.
Kratko i jasno :D Hvala
Zasto 30Mbps? Neki test? Il me rajcaju? :)
Pušteno za potrebe testa. Koja ti je ugovorena brzina?
BTW, tuda bi mogao progurati stvarno 50-60mbit...
Pušteno za potrebe testa. Koja ti je ugovorena brzina?
BTW, tuda bi mogao progurati stvarno 50-60mbit...
20Mbps.
Nego, gore nitko nije odgovorio Leetu za drugi profil, a bas i mene zanima. Ti znas?
Ovo je stanje kod frenda. Na VDSL-u je kod Amis-a i ima stabilnih 40/20
http://i.imgur.com/cebCk5q.png
Zanima me kako... Mislim ne razumijem se u ovo, ali kolko sam primjetio vidim da je margina mala a atenuacija velika... Pa mi baš nema smisla jer treba biti obrnuto.
Tako da 8b ima do 50 Mbita down na 8832 MHz, dok 17a na 17664 MHz do 100 Mbita, maksimalna izlazna snaga kod 17 a je manja 20.5 vs 14.5 dBm, i kad to uzmes sve u obzir, i ako je tvoja brzina manja od maksimalne po profilu nema nikakve koristi osim moguci veci broj problema. Jer sto je veca frekvencija zbog same strukture bakra i ostalih utjecaja mogusnost za prenos neispravnog signala je veca.

Pozdrav svima,
Već duže vrijeme pratim ovu temu i sad sam se odlučio registrirati te postaviti pitanje u vezi mojeg problema. Zadnjih godinu dana koristim brzinu 30/4 Mbps down/up i nikakvih pucanja ili ikakvog problema. Unazad 10 dana podnesem zahtjev Tcom-u da mi uključe opciju turbo 50 Mbps i nakon dva dana od uključenja počinju problemi koje još nisu riješili.
U routeru se vidi puštenih 68/16 Mbps down/up ali kod mjerenja na računalu brzina ne prelazi 18Mbps. Svejedno da li mjerim žicom ili wireless, brzina nikako da prođe tih 18-19 Mbps. Došli su njihovi tehničari sa novim routerom i ništa se ne mijenja, brzina nikako da ode na 50. Oni očito neznaju u čemu je problem jer do sada nisu uspjeli otkloniti kvar.
Sada sam par puta resetirao router i evo trenutna brzina 52/11 Mbps ali pitanje do kada će tako stajati.
Da li je netko imao takav problem i kako ste uspjeli riješiti ?
Inače router je ZTE 931VII i parica ide preko bakra.
Ovo su mjerenja u routeru: