Koji router - dva kompa na net

poruka: 4
|
čitano: 1.597
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Koji router kupiti - spajanje 2 PCa na internet

Novi komp je tu, a da stari ne ode u povijest, kad već imam sve sklopljeno, spojio bih ga na net. Pitanje je koji router kupiti, konkretan naziv, ne samo "neki Thomsonov". Iz oglasnika ili novi?

Windows 7 sa jedne odnosno XP sa druge strane, drugi komp je dosta star (iz 2002./2003.), tek tako za info za svaki slučaj.

Hvala.

Hvala ti Bože što sam RIJEČANIN!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Koji router kupiti - spajanje 2 PCa na interne

Zašto ne prihvaćaš odgovor " bilo koji" kada je to dobar odgovor?

Prvo reci kakva ti je kućna konfiguracija, s čime si do sada bio povezan na net, neki ruter si morao koristiti i do sada. Uglavnom gotovo svi osim onih najstarijih imaju više mrežnih priključaka, znači računala samo prikopčaš kablovima i gotovo.

16 godina
neaktivan
Koji router - dva kompa na net

Onda može i bilo koji. Znam da u ovom slučaju ne postoji najgori ajmo reć, ali zašto ne bi tražio konkretan naziv ako se neki izdvaja od ostalih?

Sadašnji router (Siemens C-010-I) ima jedan izlaz za PC tako da on otpada. Pretpostavljam da bi najjednostavnija opcija bila wireless na boljem + kabel na starom ili kabel za oba. Pitanje samo koji model i da li tražiti novi ili kupovati rabljeno sa njuškala i sl.?

Novi komp je konfiguracija iz profila, stari je P4 2GHz, 768MB DDR1, nisam siguran više koja GPU (nije ni bitno), a matična je MSI 845PE.

Hvala ti Bože što sam RIJEČANIN!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Koji router - dva kompa na net

Mene Siemens SX763 posve zadovoljava a u oglasniku ih ima po 150 kuna. Druga opcija je da računala jednostavno spojiš na najobičniji switch, pod uvjetom da postojeći ruter može raditi u routed a ne u bridge modu, tj. da je stalno spojen na net.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.9.2011 20:55 (Kristyans).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice