Pozz.
Ovak, ja sam podstanar, stan di sam ja je u prizemlju, do mene je drugi stan i tocno iznad mene je stan od gazdarice.
Ona zivi u Kanadi te dodje jednom godisnje.
U glavnom,na mene je pala odgovornost odabira provajdera i to.
E, sad, dakle router bi bio u mom stanu, wifi trebao bi lovit jedno 4 metara u zrak i oko 10-ak metara u krug(mislim da to moze valjda svak).
Sad, s obzirom da sam vec duze vrijeme podstanar te imam sam vrazje GSM Stickove(maštam o flat-u vec 3 godine no kak se stalno selim...) , malo sam zahrđao kak to ide.
Dal mi treba telefonska linija, dal trebam imat broj, žica je tu, sve je spojeno sam mislim da je iskopcano.
Koji provider je fakat najeftinji, samo mi treba internet, spremna je potpisat ugovor na max. 1 godinu.
Vidio sam nesto da VIP nudi nekakvi paket di se dobije TV, to mi malo smrdi, dal bi bio pametno to uzet,prodat tv i od toga placat internet..?!
I mislim da imam jos doma par modema, jedan je od kad sam bio u Amisu,a drugi je T-Comov, jel bi mogao te stare routere iskoristit(neznam jel u opce dobar termin koristim), zadnji put sam imao DSL prije 4 godine.
Stan je blizu Autobusnog kolodvora u ZG, u stambenoj kuci pa mislim da kablovska ne bi prosla.
Kakve su cijene, netreba bit neka brzina, bitno da je flat, sta je s tim ugovorima, jel jos to obvezatno i jel kosta ko vrag ak je bez ugovora, jel se sta popravila situacija unazad zadnjih 5 godina?
Molim sve savjete i iskustva.