Inernet provajder / Dubrava (Zagreb)

poruka: 11
|
čitano: 6.049
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Trenutno sam na Iskonu (telefonija, inteternet & tv). Već godinama ne unaprijeđuju uslugu koja je ujedno sve lošija.

Telefon radi očajno (zvoni telefon, javiš se i čekaš vezu narednih 20-ak sekundi), internet puca nekoliko puta na dnevnoj bazi, što podrazumijeva zvanje tehničke službe, glupe razgovore sa istima, resetiranje rutera itd ...

Moje pitanje je: postoji li bolji provajder za moju lokaciju (gornja Dubrava, Zg), trebam telefon, tv (bilo kakav paket) i što brži internet.

Koliko vidim po netu - ne piše mi se dobro ali možda neko ima informaciju iz prve ruke.

0 0 hvala 0
13 godina

Pogledaj je li ti dostupno nešto, a da nije adsl npr kabelski bnet,optika od amis-a, ht-a,ili btnet-a. ako nista od toga, uzmi vdsl od amis-a ili od h1

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Jesi probao uzeti Amisove usluge? Oni imaju dosta velike brzine za malu cijenu. Ja imam njihovu optiku 10/4 i skroz sam zadovoljan. Ukoliko kod tebe nema mogućnost optike, možeš nazvati SZK i zatražiti ih da budeš tester VDSL-a.

Kada imaš VDSL, Amis ti ne postavlja limit na brzinu tako da ti može ići koliko ti parica podržava.

Više informacija o Amis uslugama možeš dobiti na:

0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Inernet provajder / Dubrava (Zagreb)

pitao amis, daju testni vdsl samo za postojeće korisnike.

14 godina
neaktivan

Ma žulja me kad čujem da bnet daje 20Mb po gradu u što nije uključena Dubrava :S

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ovdje ti se nalaze cijenici Amisovih usluga ako želiš biti njihov korisnik.

Amis 3u1 - cijenik

Amis 2u1 - cijenik

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.6.2014 21:57 (Marko :D).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

3u1 mi nije na raspolaganju.

Ipak je to Dubrava, ima nas +90000, ali nismo zanimljivi.

17 godina
neaktivan

Ja sam nedavno prešao na H1. Imaju VDSL do 50/15 mbit ako si dovoljno blizu centrale (ja sam na onoj kod pošte/policije, postižem 30mbit down 6 mbit up trenutno). 

http://www.h1telekom.hr/Portals/0/docs/Cjenici/H1_S&C.pdf

Uzeo sam ranije BTNet kabelsku (DOCSIS 2.0 najvjerovatnije) ali to nebih nikome preporučio. Detalji ovdje: http://internauti.ajmou.eu/2014/05/kabelski-internet-i-oversubscription.html

razmjenavjestina.org
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.6.2014 14:13 (vrodic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ja sam u Dubravi (na Aveniji Dubrava, blizu benzinske) i generalno nemam problema sa iskonom (iskon trio), telefon radi, no nije da ga koristim često, navodno se znalo desiti da me netko zove, dobiju signal kao da mi zvoni, no nije ništa zvonilo, ali telefon je gigaset iz 2005. pa tko zna tko je kriv. Net je 3 Mbit, no prošli tjedan su uveli HD programe i sada je prvih mjesec dana to free. Kada prebacim na HD program brzina sa 3 padne na 0,3, testirano sa speedtestom. Čim vratim na SD program brzina se vrati na 3 Mbit. Tako da imam feeling da je to do centrale i žica koje su tko zna od kada.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ja sljedeći tjedan vjerojatno dobivam Iskon Trio 3mbps internet sa tvom i telefonom, živim iznad Dubrave malo, prije Čučerja a nakon Granešine i Pionirca/Grada Mladih.

Vidim da svi seru po tom Iskonu, iskreno, meni je svejedno kaj ću imati jer živim na mobilnom internetu pola godine a signal se odbija od brda kod moje ulice pa često niti signala nema, GPRS naravno.

Imao sam od T-Coma MAxTV, non stop je štekalo, a pošto je Iskon u istoj infrastrikturi kao i T-Šrot, očekujem slićne probleme. Ali tek ću vidjeti to sljedeći tjedan kada "dođe" internet.

Resistance is futile.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
caspa kaže...

Ja sljedeći tjedan vjerojatno dobivam Iskon Trio 3mbps internet sa tvom i telefonom, živim iznad Dubrave malo, prije Čučerja a nakon Granešine i Pionirca/Grada Mladih.

Vidim da svi seru po tom Iskonu, iskreno, meni je svejedno kaj ću imati jer živim na mobilnom internetu pola godine a signal se odbija od brda kod moje ulice pa često niti signala nema, GPRS naravno.

Imao sam od T-Coma MAxTV, non stop je štekalo, a pošto je Iskon u istoj infrastrikturi kao i T-Šrot, očekujem slićne probleme. Ali tek ću vidjeti to sljedeći tjedan kada "dođe" internet.

Živimo na istoj lokaciji.

I ja mogu reći da možemo biti zadovoljni kvalitetom postoje infrastrukture (bar u mom slucaju).

Imao sam T-com Optima i sad na kraju ISKON.

Nisam imao nekih vecih problema sa infrastrukturom msm na paricu i liniju.
Vecina gresaka je bila kod samog providera.
A sto se tiće GPRS-a kod mene je ocajno. Ja ne lovim ni 3G a recimo u oporovcu je 4G dostupan.
Zivim nekih 1.5 km poslje grada mladih.
Ali ono sto me zabrinjava je to da na ovoj nasoj LOKACIJI tocnije na samoj centrali nista se ne poboljsava.

Centrala je koma nema ni vdsl-a a zivimo u 2015 godini.
Vidjet cemo do kraja godine kako su rekli da ce nesto biti tj da bi se trebalo pokriti podrucje barem sa VDSL-om.
Jer kad covijek gleda,dubrava ima stanovnika kao i osijek a slabo se ulaze u infrastrukturu.
Mozda kod nas preskoce vdsl pa odma krenu na OPTIKU hehehehhehe.

u nevolji ne treba plakati vec traziti ljeka
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice