Connection speed 'E' ili '3G'

poruka: 10
|
čitano: 38.190
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Brzina mobilnog interneta 'E' i '3G'

Može li mi netko objasniti u čemu je razlika na mobu između 'E' i '3G' brzine interneta?!

Kad mi je 3G uključen vjerovatno je net brži i još neke stvari, jel tako? Ali se i baterija brže prazni? 

Ugl. zanima me par razlika. I... dal ima veze dal je mreža na E ili 3G ako je mob spojen na WIFI? Dal 3G daje veću brzinu i na  WiFi-u ili to nema veze sa WiFi-om?

Btw. mob koji koristim je Nokia Lumia 710.

Hvala!

Tu sam i kad misliš da nisam!!
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.10.2012 19:10 (Nisam Ja,Nisi Ti).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

E ti je obican internet, ( to obican mislim da je do 24kbs )

3G ti je nesto izmedu H i E ( uglavnom govno opet ).

H ti je brz al ovisi kako koji imas do 26 Mbit.

3G ti trosi vise bateriju nego H jer se muci naci H brzinu ( HDSPA ). Meni je na lumii 800 u 5 sati ( preko noci ) u 3G modu 'pojeo' 40 % baterije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Connection speed 'E' ili '3G'
Fake_Alert kaže...

3G ti trosi vise bateriju nego H jer se muci naci H brzinu ( HDSPA ). Meni je na lumii 800 u 5 sati ( preko noci ) u 3G modu 'pojeo' 40 % baterije.

A jel bitno dal je na E ili 3G dok je mob spojen na WiFI? Dal 3G daje veću brzinu i na WiFi-u?

16 godina
Nisam Ja,Nisi Ti kaže...
Fake_Alert kaže...

A jel bitno dal je na E ili 3G dok je mob spojen na WiFI? Dal 3G daje veću brzinu i na WiFi-u?

Wifi ti je prioritet na mobitelu. I ne ovisi jedno o drugome.

15 godina
Fake_Alert kaže...
Nisam Ja,Nisi Ti kaže...
Fake_Alert kaže...

Wifi ti je prioritet na mobitelu. I ne ovisi jedno o drugome.

Ok, to me zanimalo najviše. Hvala puno.

16 godina
neaktivan

3G kao veza preko mobilne mreže nema blage veze sa w-lanom.... tj. 2100Mhz nema veze sa 2.4Ghz....

btw fake alert od kuda ovaj podatak o 26Mb/s?

bug caruje, um klade valja
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.10.2012 14:19 (Oldy).

0 0 hvala 0
16 godina
Oldy kaže...

3G kao veza preko mobilne mreže nema blage veze sa w-lanom.... tj. 2100Mhz nema veze sa 2.4Ghz....

btw fake alert od kuda ovaj podatak o 26Mb/s?

Pardon do 21.

https://www.hrvatskitelekom.hr/podrska/karte-pokrivenosti

16 godina
neaktivan

A oni su jedini jel? Pa su referentni po nečemu?

bug caruje, um klade valja

0 0 hvala 0
16 godina
Oldy kaže...

A oni su jedini jel? Pa su referentni po nečemu?

Ma onu su da ne kazem sta... Mjerio sam dosta po ZGu i punom 3G signalu ( HDSPA ) i uvijek mi varira od 2-7 mbita nikad više. Evo sad bio na utakmici rukometnoj i pun stadion, u roku od sat vremena na lumii 800 mi je otislo 60% baterije jer nisam mogao signal uhvatit kak spada a da ne kazem koliko mu treba da se spoji na "obicnu stranicu" ( citaj inbox ), a prijatelj u VIP-u ležerno surfa sa 2 mbit brzinom a ja se vucem ispod E...

14 godina
neaktivan

3G i HS(D/U)PA (oznaka H na mobitelu) su istatehnologija, odnosno HSPA je nadogradnja na 3G (UMTS). 3G stoji dok je u idle modu, a kada se počne koristiti mreža se automatski prebacuje na HSPA. No to ovisi i o mreži, jedno vrijeme je Tele2 imao cijelo vrijeme upaljen HSPA, bez "spuštanja" na UMTS.

Bateriju stoga 3G i HSPA troše jednako. EDGE (oznaka E) troši daleko manje. Ako se mobitel koristi samo za slanje/primanje mailova, a ne i za surfanje, bolje je da se drži 3G isključen. Još jedna prednost klasičnog GSM-a je bolja pokrivenost i ne postoji potreba prebacivanja GSM/UMTS, pa se i pucanja linije manje dešavaju.

Mana GSM-a je, osim puno manje brzine, što ne može u isto vrijeme biti aktivan voice i data.

Da, HSPA podržava brzine do 21 Mbit, ali mislim da na tržištu još nema uređaja koji idu do te brzine. Mislim da novi iPhone ide do 14 Mbit.

Kad smo već kod toga... da li više ždere bateriju 3G ili WiFi?

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.10.2012 14:59 (enigmus).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice