Pozdrav ekipa,
Možda se netko već susreo sa sličnim problemom.
Prodao sam stan u Zagrebu i uskoro privremeno (na cca. 1-2 god) selim u Njivice (južni dio). Ono kaj mi je postalo stvarnost je da više očito neću imati optiku, već sporiju verziju adsl-a (barem po karti pokrivenosti). U Krku imam cca 29-38mbps DL, ali je ta lokacija na karti označena plavo, nisam još uselio u novu kuću pa ne mogu testirati ali na karti je oznaka za sve ostale kuće žuto.
Prilikom provjere adrese na karti https://www.hrvatskitelekom.hr/karte-pokrivenosti daje mi da je za tu adresu Dostupne brzine : 100 - 500 Mbit/s - što mi više djeluje kao bug, nego stvarna vrijednost, posebno jer svi ostali operateri daju informativne brzine za tu adresu npr Iskon download 10 - 14 Mbps, upload 0,5 - 0,7 Mbps - btw. nisam ni znao da takav upload još postoji u RH :S
Infrastruktura sa optičkim kablovima je dovedena pred kuće (i po ostatku otoka) - koristi li to već netko ili su to samo kabeli koji još nisu spojeni na niš?
Ima li neka druga varijanta osim hibridboxa, gigaboxa koja bi ubrzala postojeći HT adsl?
Ima li naznake za 5g na ovom području do ljeta?
Fala