ADSL u BiH izdvojena tema

poruka: 2.541
|
čitano: 933.351
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
ADSL u BiH

mozete li mi dati link onog programa pomocu kojeg cu od 1.u mjesecu moci da mjerim koliko sam gb skinuo?

nije vazno ciljati u metu,nego metati u cilj :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: ADSL u BiH
logic kaže...

Vjeruj mi kako brzina raste apetiti rastu ;)

Prosao sam sve. Od modema preko isdn-a, wifi i sad sam wadsl. Imam kuci 1mbps/a192 a na poslu 1,5/392

I skidam ogromne kolicine i meni je 20 gb noralno skinuti za 5 dana ;)

I ja meni je pojam Interneta bio 56k i Kazzaa DL brzinom 5KBps ako imaš sreće.

Ja za ove novce koje dajem za 3mbps/10gb ne mogu dobiti flat ;)

Boxer je skužio problematiku i lijepo objasnio :)

Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man.
15 godina
neaktivan
ADSL u BiH

ovo je pravi spas za nas u bih.....samo da mi je znat kolko će snizit cijene adsl paketa

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
boxer kaže...
logic kaže...

Prosao sam sve. Od modema preko isdn-a, wifi i sad sam wadsl. Imam kuci 1mbps/a192 a na poslu 1,5/392

Gledaj logic, komentar ti je na mjestu ako se uzme u obzir da si mislio na čitavu ponudu ovog providera.

Međutim, mogu oni dati i 20mbit brzinu, a promet 20 gb i opet bi bilo super (za korisnike HT Mostar).

Ti razmišljaš kao flat korisnik i tebi samo fali brzina da skineš šta ti treba bez puno čekanja, tako da kad imaš obratnu situaciju gdje ti dadnu brzinu,  a oduzmu promet onda ti i izgleda debilno, jer ti to izgleda besmisleno - neiskorištena brzina. 

Ti si flat korisnik i to je to.

Mi nismo i nama bilo kakav pomak naprijed/nabolje je odlična stvar.

Pokrivaš se onoliko koliki ti je pokrivač, jbg.

Meni kao nekom prosječnom korisniku, ovih 5 gb je bilo na jedvite jade knap. Uglavnom sam prekoračivao do 1 gb kad prekardašim na youtubeu.

Od marta ću se malo ležernije koristiti netom, i mislim da će mi možda u početku nestajati ideja u što da potrošim, al već ću se snaći. Namigiva

Imao sam jedan mjesec flat i iz inata sam napravio 150 gb prometa, a još dan danas nisam odigrao sve igre  i pogledao sve filmove i serije koje sam skinuo prije 8 mjeseci.

I da imam sada flat kao prosječni korisnik bi možda mjesečno maksimalno napravio 30-40 gb prometa.

Eto raja ovim tempom ako nastavimo možemo očekivati možda za 2 godine pristupačne flat pakete, koji su sada u HR.

Ne znam kako su moje rijeci interpretirane kao kritika vama korisnicima tog paketa. Upravo suprotno. to je kritika providera koji vas mami velikim brzinama i malim dozvoljenim prometom kako bi prekoracili promet i placali skupe dodatne mb i gb. Ja samo kazem da je bolje uzeti manju brzinu i flat nego veliku brzinu i ogranicen promet. Daj boze svima velike brzine i flat.

17 godina
logic kaže...

Ja samo kazem da je bolje uzeti manju brzinu i flat nego veliku brzinu i ogranicen promet. Daj boze svima velike brzine i flat.

Da ukoliko net koristis iskljucivo za download, ali ako se bavis gamingom potrebna ti je solidna brzina down/up

Dumb ppl rush smart ppl camp.
17 godina
ADSL u BiH

Dragi "HaTeovci", napokon je dovršena prva inačica programčića pomoću kojega ćete moći jednostavnije pregledavati potrošeni promet.

Ovo je ipak prva verzija i vjerujem da u njoj još uvijek ima nedostataka, a iste možete prijaviti ili meni na PP ili na adresu koja vam je ponuđena unutar sučelja same aplikacije.

Napominjem, ova se aplikacija odnosi samo na pregled prometa korisnika HT ADSL-a, a moj kolega i ja radimo na sličnim aplikacijama i za druge ISP-ove u BiH.

Aplikaciju možete besplatno preuzeti klikom: OVDJE!

Nekoliko screenshotova aplikacije HT::ADSL monitor prometa Nekoliko screenshotova aplikacije HT::ADSL monitor prometa
...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
Moj PC  
3 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
ADSL u BiH

ove nove brzine flat paketa potakle su mene i prijatleje na razmišljanje. naravno ja imam skoro najveću korist od toga ali jebiga snalazi se ko kako zna. dakle skupim oko 6 prijatelja od toga samo jedan skida igrice i ostala sranja(a i njega mogu izbacit ako hoću)

i kažem njima da ja uzmem ovaj flat od 3 mbs i preko wirlesa svi imamo internet. stari mi radi u pošti pa mu je cijena upola manje i onda bi svaki plaćo po 15 km. kad oni ništa ne skidaju (a rijetko kad skidaju) meni ostaje brzina. tako svi sretni i zadovoljni ali problem je što onii još uvijek imaju ugovor na 12 mj. sa htom

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.2.2010 13:10 (Black3005).

0 0 hvala 0
17 godina
Black3005 kaže...

ove nove brzine flat paketa potakle su mene i prijatleje na razmišljanje. naravno ja imam skoro najveću korist od toga ali jebiga snalazi se ko kako zna. dakle skupim oko 6 prijatelja od toga samo jedan skida igrice i ostala sranja(a i njega mogu izbacit ako hoću)

i kažem njima da ja uzmem ovaj flat od 3 mbs i preko wirlesa svi imamo internet. stari mi radi u pošti pa mu je cijena upola manje i onda bi svaki plaćo po 15 km. kad oni ništa ne skidaju (a rijetko kad skidaju) meni ostaje brzina. tako svi sretni i zadovoljni ali problem je što onii još uvijek imaju ugovor na 12 mj. sa htom

Ima u nas jedna izreka a glasi "Što više ruku, kilavije dite", mislim da neće to potrajat, brzo će puknut neka svađa između vas. Ok ako dvojica žele dijelit ali 5-6 ljudi... ne funkcionira to tako lako, da funkcionira nebi bilo problema ni u politici ni na poslu ni u društvu :)

17 godina
neaktivan
D3ViL kaže...
logic kaže...

Ja samo kazem da je bolje uzeti manju brzinu i flat nego veliku brzinu i ogranicen promet. Daj boze svima velike brzine i flat.

Da ukoliko net koristis iskljucivo za download, ali ako se bavis gamingom potrebna ti je solidna brzina down/up

Down nije problem pri svakoj brzini vecoj od 1 mb. Up je uvijek problem i nikad dovoljno.

17 godina
logic kaže...

Down nije problem pri svakoj brzini vecoj od 1 mb. Up je uvijek problem i nikad dovoljno.

Da upravu si, ali posto oni up daju na usranu kapaljku moras uzet vece pakete. . .

Dumb ppl rush smart ppl camp.
17 godina
neaktivan

O tome ja i pricam. Download sa ogranicenim prometom je samo mamac.

15 godina
neaktivan
cro_blue kaže...

Dragi "HaTeovci", napokon je dovršena prva inačica programčića pomoću kojega ćete moći jednostavnije pregledavati potrošeni promet.

Ovo je ipak prva verzija i vjerujem da u njoj još uvijek ima nedostataka, a iste možete prijaviti ili meni na PP ili na adresu koja vam je ponuđena unutar sučelja same aplikacije.

Napominjem, ova se aplikacija odnosi samo na pregled prometa korisnika HT ADSL-a, a moj kolega i ja radimo na sličnim aplikacijama i za druge ISP-ove u BiH.

Aplikaciju možete besplatno preuzeti klikom: OVDJE!

nadam se da cete nesto ubrzo napraviti i za m:tel adsl...

17 godina
stevan94 kaže...

nadam se da cete nesto ubrzo napraviti i za m:tel adsl...

Za M:Tel ADSL bi moglo biti problema pošto nitko od nas ne koristi usluge tog ISP-a. Da bi napravili i za M:Tel sličnu aplikaciju trebao bi nam pomoćnik koji koristi usluge M:Tela.

15 godina
neaktivan
ADSL u BiH

@cro_blue

mozes li mi molim te bar dati link za skidanje onog programa koji mjeri promet od pocetka mjesea???

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
stevan94 kaže...

@cro_blue

mozes li mi molim te bar dati link za skidanje onog programa koji mjeri promet od pocetka mjesea???

Šta će ti to kad imaš flat?

17 godina
stevan94 kaže...

@cro_blue

Nisam siguran na što točno misliš, ali evo dvije aplikacije koje sam koristio za nadzor potrošenog prometa.

- PRVA

- DRUGA

17 godina
logic kaže...
boxer kaže...
logic kaže...

Gledaj logic, komentar ti je na mjestu ako se uzme u obzir da si mislio na čitavu ponudu ovog providera.

Međutim, mogu oni dati i 20mbit brzinu, a promet 20 gb i opet bi bilo super (za korisnike HT Mostar).

...........

Ne znam kako su moje rijeci interpretirane kao kritika vama korisnicima tog paketa. Upravo suprotno. to je kritika providera koji vas mami velikim brzinama i malim dozvoljenim prometom kako bi prekoracili promet i placali skupe dodatne mb i gb. Ja samo kazem da je bolje uzeti manju brzinu i flat nego veliku brzinu i ogranicen promet. Daj boze svima velike brzine i flat.

Pa izgleda da nisi dobro pročitao moj post, pogledaj prvu rečenicu.

It's good to be smart - It's smarter to be good
17 godina
neaktivan

tebe sam citirao iako nisam mislio samo na tebe. nio normalan vise ne daje pakete a ogranicenim prometom osim mozda  nekih start paketa. Pa mtel daje diul up flat!!! A mtel uopste ne smatram nekim nesto posebno dobrim providerom.

15 godina
ADSL u BiH

Pozdrav !

Evo, regao sam se na forum cisto radi ove teme. Osmijeh

Ne znam je li jos itko primjetio slijedece:

Vijest 1:

"Od 1.3.2010. godine povećavamo uključeni promet i brzinu u paketu ADSL PROFI. Za istu mjesečnu pretplatu 59 KM uključeni promet je 20 GB a brzina do 8192/512 kbit/s.Napomena:..."

Vijest 2:

"Od 1.3.2010. godine povećavamo uključeni promet i brzinu za pakete:

• ADSL MEDIUM sa prometom od 20 GB i brzinom do 8192/512 kbit/s za istu mjesečnu pretplatu od 49 KM"

Obratite paznju na podvuceno i boldano. WTF ??

Dakle, ADSL PROFI korisnici ce placati istu stvar 10KM vise nego ADSL MEDIUM korisnici.Iznenađen

Da mi je samo znati koji biseri u HT Mostaru sastavljaju cjenik i tko im je u marketing odjelu. Taj vjerovatno nema zavrseno ni 4 osnovne.

Usput, place mi se kad vidim cijene M:TEL ADSL-a http://www.mtel.ba/menu/2138/adsl_tarifni_paketi/?s=cngk95fa7spv3dcb4e0bvs3650. I sad neka netko kaze da su ove promjene dobre. Ovo je cisti primjer bezobzirnog deranja korisnika.

sig
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.2.2010 20:07 (Matty).

1 0 hvala 0
17 godina
logic kaže...

tebe sam citirao iako nisam mislio samo na tebe. nio normalan vise ne daje pakete a ogranicenim prometom osim mozda  nekih start paketa. Pa mtel daje diul up flat!!! A mtel uopste ne smatram nekim nesto posebno dobrim providerom.

Kad je BiH bila "normalna" država? Jbg.

Sve u svemu, ide nabolje, nije da ne mogu bolje, đubrad su, ali eto "popravljaju se".

Sva sreća da je na tržište ušla i konkurencija, inače možda nebi bilo ni poboljšanja.

It's good to be smart - It's smarter to be good
16 godina
neaktivan
Matty kaže...

Vijest 1:

"Od 1.3.2010. godine povećavamo uključeni promet i brzinu u paketu ADSL PROFI. Za istu mjesečnu pretplatu 59 KM uključeni promet je 20 GB a brzina do 8192/512 kbit/s.Napomena:..."

Vijest 2:

"Od 1.3.2010. godine povećavamo uključeni promet i brzinu za pakete:

• ADSL MEDIUM sa prometom od 20 GB i brzinom do 8192/512 kbit/s za istu mjesečnu pretplatu od 49 KM"

Pa dobro, ima li snižavanja cijene/povećanja prometa za kućne korisnike?! ADSL START?!

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me...
17 godina

Pa dobro, ima li snižavanja cijene/povećanja prometa za kućne korisnike?! ADSL START?!

HT Mostar obavještava korisnike o promjenama u ponudi za ADSL i DUET pakete koje će se primjenjivati od 1.3.2010. godine:
  • ADSL START sa uključenih 10 GB prometa po cijeni mjesečne pretplate od 29 KM i povećanim brzinama prijenosa podataka do 4096/256 kbit/s.
Karma is a funny thing.
16 godina
neaktivan
CikaSpaso kaže...

HT Mostar obavještava korisnike o promjenama u ponudi za ADSL i DUET pakete koje će se primjenjivati od 1.3.2010. godine:
  • ADSL START sa uključenih 10 GB prometa po cijeni mjesečne pretplate od 29 KM i povećanim brzinama prijenosa podataka do 4096/256 kbit/s.

gdje ste to procitali?mozel izravan link?

EDIT : nasao sam ... LINK ...

Tuning is not a crime......Ako ne gori zeleno ne znaci da nisam tu...
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.2.2010 9:35 (Gman).
16 godina
neaktivan
CikaSpaso kaže...

Valjda su čitali ovaj thread, pa se predomislili. Sad je to, barem fer, otprilike, za naše uvjete i infrastrukturu...

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me...
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.2.2010 10:09 (Smooth Operator).
16 godina
neaktivan
Smooth Operator kaže...
CikaSpaso kaže...

Valjda su čitali ovaj thread, pa se predomislili. Sad je to, barem fer, otprilike, za naše uvjete i infrastrukturu...

doso pincom u siroki pa se prepali...Smijeh

Tuning is not a crime......Ako ne gori zeleno ne znaci da nisam tu...
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.2.2010 11:26 (Gman).
17 godina
Gman kaže...

doso pinco u siroki pa se prepali...Smijeh

U tome se krije djelomična istina. Bežični operateri su se naglo proširili po BiH.

Do jučer HT je bio monopolist u cijeloj Hercegovini (osim Mostara), u Tomislavgradu, Livnu, Kupresu... Danas se već Pincom dosta proširio, u Kupres je došao Global Internet iz Novog Travnika, a na proljeće se šire na Tomislavgrad i Livno.

HT-u je bilo krajnje vrijeme da promijene politiku.

...baj d vej... Nakon što je kod nas stigao alternativni ISP, u prvih mjesec dana od ukupno 250-ak korisnika HT ADSL-a njih 40-ak je prešlo na alternativu. Ostali nisu mogli zbog ugovorne obaveze. Danas je situacija drugačija, svaki dan netko raskine ugovor s HT-om radi prelaska na konkurenciju. Zamislite sad kako bi bilo kad bi u svim ovim gradovima koje sam nabrojao postojala povoljnija alternativa?! U HT-u sjede pametni ljudi koji se razumiju u zakone tržišta i upravo radi njih smo imali to što smo imali. Na kraju krajeva, zašto ne "musti kravu muzaru" (korisnike) dok ima mlijeka, a nemaju alternative?! Sad kad je alternativa došla, HT-ovci lagano okreću ploču.

...i neka su!

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.2.2010 11:18 (cro_blue).
15 godina
neaktivan
srdjan3 kaže...

Šta će ti to kad imaš flat?

eto onako,nzm ni ja..ali bas me zanima koliko potrosim ;)

17 godina
neaktivan
stevan94 kaže...

eto onako,nzm ni ja..ali bas me zanima koliko potrosim ;)

Na ovoj stranici http://81.93.84.38/IPDialUp/ bi trebao imati kompletnu statistiku. To im je nova verzija pa nisam siguran kako radi. Ona stara je bila dobra, koliko tacna ne znam.

Od kako je flat nemam potrebu da provjeravam.

17 godina
ADSL u BiH

Evo jedno pitanje. Dali je ovo izvedivo, nabavija bi na poslu flat paket od 01.03. ovi najjeftiniji znači 1Mb brzine, a sebi oni expert od 8Mb i 20GB prometa. E sad, dali je moguće koristeći user name i lozinku od Flat paketa s posla, skidat kod kuće di mi je brzina 8Mb. Do sad sam tako radija ali oba paketa su bila prometom ograničena samo je razlika bila u brzini pa sam koristija sve kod kuće jer je i brzina downloada bila veća, sad dali je ovo izvedivo što sam naveo ili ne?

HT je u pitanju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Vakaka kaže...

Evo jedno pitanje. Dali je ovo izvedivo, nabavija bi na poslu flat paket od 01.03. ovi najjeftiniji znači 1Mb brzine, a sebi oni expert od 8Mb i 20GB prometa. E sad, dali je moguće koristeći user name i lozinku od Flat paketa s posla, skidat kod kuće di mi je brzina 8Mb. Do sad sam tako radija ali oba paketa su bila prometom ograničena samo je razlika bila u brzini pa sam koristija sve kod kuće jer je i brzina downloada bila veća, sad dali je ovo izvedivo što sam naveo ili ne?

HT je u pitanju.

Mislim da je moguce. Jer ADSL ide preko username, a ne preko mjesta di se spajas, tako da mislim da bi ti moglo to.

It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice