ADSL u BiH
- poruka: 2.541
- |
- čitano: 909.667
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ja ga bogme ne produžujem ni sekunde više s njima!!
Možda testiraju kako će da podnesu flat, pa nam ga ubrzo ubacit za stalno .
U svakom slučaju, trebamo ovo iskoristit maksimalno. Bit će interesantno vidjeti koliko ćemo potrošit, i kakvih će problema da bude. Uglavnom, javljat ćemo se ovdje.
paketa te DUET start i DUET medium paketa koji potpišu
ugovor u svibnju na 12 ili 24 mjeseca dobivaju
neograničen ADSL promet u lipnju.
Teška navlakuša. Ugovor mi ističe za 2,3 miseca ali nema šanse da ga produžim. Probat ću pincom neko vrime, sigurno su bolji što se od ovih lopova. Bar mi neće gledat svaki j***** MB što skinem
Ht Mostar kao internet "provider" je dno dna!
Pali su na tako niske grane sto se tice usluge i tehnicke podrske da se zapitam sto sam budala i ne odjavim net.
Zeza me jedino sto u okolici nema drugog providera, al tako ti je kad vlada monopol.
Ako podhitno nesto ne ucine sto se tice usluge, tj, katastrofalnog usporavanja neta odjavit cu internet.
Dok ljudi u svijetu obaraju rekorde sto se tice brzine interneta, te se time hvale i tako reklamiraju svog providera, ja sa HT Mostarom obaram rekorde u sporosti!
ccccc
Koja budala placa 40 maraka/160 kuna za ovako katastofalne brzine?
Sam sebi ne mogu da objasnim....
Pa šta je to, KATASTROFA!! jesi na "2048/256" brzini?
Kod mene je sličan problem ja sam na ovoj gore brzini ali kod mene je negdje oko 1700/200 brzina! opet je krađa, ali kod tebe je to živi užas. kao da si na dial-up u! :)
Brzina je 2048/256 - Start paket...
Kataje*enastrofa!
Toliko bude zestoko da me x fire izbacuje...prvo pocinje prijavljivati high latency, a kasnije samo puf - you are disconnected from xfire...
Mene HT Mostar izluđuje U svemu! Jeftinije pričat sa tomato kartice na Eronet nego s Eroneta na Eronet. Možte zamislit. A ADSL, noćna mora. to ste već pročitali u gore navedenim postovima. U prošloj godini, dok sam bio pod ugovorom, cca mjesec dana nije mi radio ADSL. Njihovo osoblje nema pojma! Jedva da znaju upalit računalo, a oni bi ADSl sevisirat. Ajde da su pristojni i sl. nego puše i psuju u mojoj sobi, a nesmiš im reć nemojte inače ti je "gevek" s ADSL-om. I kad mi se pojavi BSOD-screen onda kažu odnesi majstoru što si takve piz*arije radio. I fino moraš otić kod majstora da bi ti ispravno radio internet
He, he, hehe.
Meni kad dodju nesmiju zucnut. Dodju zamjene modem i vozdra. Objasnim ja i njima probleme ali nisu bas zainteresirani.
U principu nisu skroz losi, ako je tehnicki problem a mogu ovi nasi rijesit u posti, dodju i zamjene modem, jer je to izgleda sve sto mogu.
Ali nedaj Boze dragi da netko nazove tehnicku podrsku HT Mostara, jaooooo..ziva komedija, prvo imas viruse, pa kad kazes da nemas, onda kazu, da opet objasnis problem, ti objasnis, pa onda kazu nesto nije u redu sa kompjutera, ti kazes da je sve u redu, a oni opet traze da bolje objasnis problem, ti objasnis, a oni nemozemo mi to rijesit zovi sutra ujutro....
Ujutro nazoves, kad tamo neki tip laze i maze sve u 16.
"SVAKI KORISNIK JE VAŽAN!", koja "nevina i hvalevrijedna" krilatica, iza koje se krije sadistički odnos prema korisnicima....
"SVAKI KORISNIK JE VAŽAN!", koja "nevina i hvalevrijedna" krilatica, iza koje se krije sadistički odnos prema korisnicima....
Ev' da i ja kažem nešto o našem "predobrom" HT-u..! Oni su daleko najveći lopovi u ovome dijelu Europe, i ne samo ovome nego i šire samo što su na zapadnom dijelu neusporedivo bolji uvjeti i sve ostalo tako da nema smisla ni uspoređivati. Počevši od toga kako imaju j***no premal limit, pa preko naplaćivanja uploada....da dalje ne nabrajam, znate i sami kako to sve ide...
Ali jedna me stvar nervira, svi ali baš svi s**u po njima radi premale brzine ili prevelikog pinga. Ljudi nije to samo do njih pogledajte kakve vodove imate u sebe u kućama, stanovima, zgradama, itd. Evo pošto ja imam paket 2048/256,da pokusam razjasniti na primjeru njega, a ako griješim neka me netko ispravi.
Ta brzina koju oni navode za taj paket je teoretska brzina, i nju mozete imati samo ako imate savršene, da ne kažem laboratorijske, uvjete, veze, spojeve, vodove...
Zato sto se mene tiče..radi toga im ne mogu prigovoriti (bar u odnosu na ostale provajdere u BiH), pogledajte samo Pincomov WIC ili mrežu plus...imaju flat paket (pa šta god to značilo), ali jeste li ikoga od tih ljudi pitali kakav imaju ping ili koja im je brzina, ping im je uvijek preko 120-150...a brzina po je**nih 30-40kB/s za paket koji bi trebao biti 1Mb(megaBIT), da ne govorim o tome kako se podrazumjeva dok pada kiša ili puše malo jači vjetar da net-a uopće nemaju.
Još da stavim i svoj "score", da ne bude da pričam bezveze!
Ali jedna me stvar nervira, svi ali baš svi s**u po njima radi premale brzine ili prevelikog pinga. Ljudi nije to samo do njih pogledajte kakve vodove imate u sebe u kućama, stanovima, zgradama, itd. Evo pošto ja imam paket 2048/256,da pokusam razjasniti na primjeru njega, a ako griješim neka me netko ispravi.
Ta brzina koju oni navode za taj paket je teoretska brzina, i nju mozete imati samo ako imate savršene, da ne kažem laboratorijske, uvjete, veze, spojeve, vodove...
Možda je to zato što nema puno korisnika na linku koji ide od nas prema HT-u ili gdje već...
Moze biti da ima puno korisnika na linku, ALI mene ne interesuje sto je hrpa zaluđenih uvela internet samo da bi bila na facebooku dan i noc..
Placam net i hocu da radi kako spada, ne trazim da imam punu konekciju od 2 mbit, ali kad vec placam tu tarifu necu da mi umjesto 2 mbita daju 10-20 kb brzinu!
Kad znaju tako traljavo raditi, zasto se ne za*ebu pa posalju umanjen racu za net kad vec nemogu brzinu da dadnu kako treba.
I prema tome nije do mojih vodova, nego je do vodova HT Mostara.
Ja sam se spasio od lopova iz HT-a, ali nisu svi u mogućnosti promijeniti operatera, jer jednostavno u nekim mjestima nema ništa drugo. Kolega mi u Tomislavu ima HT ADSL nazivne brzine 2Mbps, realno puno manje od 1Mbps, a "stručnjaci" iz HT-a su mu rekli da je to tako jer mu je spor kompjuter(athlon 64 3000+,1GB)...
Nisam ja ni rekao da je do tvojih vodova, niti da je to nije njihova odgovornost jer ti plaćaš brzinu koje nemaš, naprotiv oni su vrlo vrlo odgovorni, baš zbog toga i jesu g**na, jer ti oni sa svojim linkom moraju omogućiti tu brzinu koju plaćaš uvijek, ali sam rekao da moze biti i (a i ne mora) do instalacije u kući, stanu, itd, jer ja kod sebe nisam zamjetio takve padove u brzini, naprotiv cak mi je jedne prilike dok se isprobavala IP-tv brzina bila suluda i po 4-5Mb(downlaod), 1-2Mb (upload)na moj paket od 2Mb, ali samo dok su nesto isprobavali, nekih mjesec, dva.
Nisam ja ni rekao da je do tvojih vodova, niti da je to nije njihova odgovornost jer ti plaćaš brzinu koje nemaš, naprotiv oni su vrlo vrlo odgovorni, baš zbog toga i jesu g**na, jer ti oni sa svojim linkom moraju omogućiti tu brzinu koju plaćaš uvijek, ali sam rekao da moze biti i (a i ne mora) do instalacije u kući, stanu, itd, jer ja kod sebe nisam zamjetio takve padove u brzini, naprotiv cak mi je jedne prilike dok se isprobavala IP-tv brzina bila suluda i po 4-5Mb(downlaod), 1-2Mb (upload)na moj paket od 2Mb, ali samo dok su nesto isprobavali, nekih mjesec, dva.
Kod mene nema nikakvih problema...
Pošto sam nezadovoljan uslugom koju mi je prethodnu godinu dana pružao HT, i s tim što mi je istekao ugovor s njima interesuje me, pored HT i BHTELECOM koji provider još pruža ADSL uslugu? Čuo sam za MREŽU i imao link (koji sam izgubio) pa me interesuje da li ima još neki provider i ako ima korisnika MREŽE da mi kažu svoje mišljenje (da li je brzina zadovoljavajuća - odnosno onu koju vam ''obećaju'' ugovorom a ne kao HT da imamo samo 1/3 te brzine, naplaćuje li se upload, koji su paketi i ako može link). I korisnici ostalih mreža ako može da napišu koju riječ o svom provideru (ne trebate pisati o BHTELECOM jer ovdje gdje ja živim ne mogu se preplatiti na njihove pakete).
hvala
Prešao sam sa ADLS junior na start paket :)
ali tek od 1.6
Ponovno ću se ponoviti, ali nema veze, rekao sam da MOŽE biti do instalacije, ali isto tako I NE MORA.
Ovdje vidim 9 stranica prije ove, ne čita mi se previše svaki post, a i nemam vremena za to, ono postova što samo pročitao većinom blate po njima šakom i kapom, što je sasvim normalno, i to i treba raditi jer su bezobrazni, ali moramo biti i realni i svatiti da ne mora biti samo do njih. U vašem primjeru je do njih, definitivno, ali nije kod svakoga..
Evo upravo sam pročitao ugovor za ADSL, i nigdje ne piše da je HT obavezan da održava kvalitetnu uslugu, tj. ne piše ništa što se tiče njihove usluge, nego samo obaveze pretplatnika.
Ja ne bih dopustio da imam tako lošu konekciju (kao kod boxera i ostalih) više od tjedan dana. Tužite se nekome, Regulatornoj agenciji za komunikacije (ako je to moguće), zovite info telefon svaki dan, i svaki dan im govorite iste stvari, dok se nešto ne promijeni. Ako vas ima više, onda ih zovite svi.
Evo upravo sam pročitao ugovor za ADSL, i nigdje ne piše da je HT obavezan da održava kvalitetnu uslugu, tj. ne piše ništa što se tiče njihove usluge, nego samo obaveze pretplatnika.
Ja ne bih dopustio da imam tako lošu konekciju (kao kod boxera i ostalih) više od tjedan dana. Tužite se nekome, Regulatornoj agenciji za komunikacije (ako je to moguće), zovite info telefon svaki dan, i svaki dan im govorite iste stvari, dok se nešto ne promijeni. Ako vas ima više, onda ih zovite svi.
5.1 Korisnik Dozvole je obvezan poštovati minimum kvaliteta Usluga ukoliko Agencija donese standarde u svezi s tim. U takvom slučaju Agencija će biti obvezna jasno definirati pojam kvalitete Usluga uz prethodnu konzultaciju sa svim zainteresiranim stranama.
5.2 Korisnik Dozvole će biti odgovoran za popravku kvarova i ispravljanje svih nedostataka u svojoj nadležnosti, samo na svojoj opremi. Za vrijeme trajanja prekida Usluga pretplatniku se ne može naplaćivati bilo kakva naknada
Opca dozvola za pruzanje internet usluga RAK
Oni krse ovu dozvolu sto su dobili od Regulatorne agecnije za komunikacije Bosne i Hercegovine, i to ovaj gore dio sto sam kopirao.
Ja sam se obracao i ovim svojim u posti oni samo znaju promjeniti modem, a obracao sam se i HT mostaru i odgovornim ljudima koji su nadlezni za tehnicku podrsku. Intenzivno 2 mjeseca zovem, pisem mailove, rezultat svega je ogromno NISTA....Status Quo, nema pomaka nabolje.
Ostaje jedino da odjavim net ili da pokrenem tuzbu ili spor protiv njih.
Ja sam isto bio na ADSL al necu da placam onim lopovima nista. Sada sam na MOnetu, imam FTP, HUB, game servere na kojim se ne racuna promet (tako da ne trosim limit), internet je stabilan, jos ni jednom nije "pao" u 3 mjeseca. Trenutno sam zadovoljan. Limit mi je 5 Gb ali ako redovni platiša imam dodatnih 5 !
Zato sto se mene tiče..radi toga im ne mogu prigovoriti (bar u odnosu na ostale provajdere u BiH), pogledajte samo Pincomov WIC ili mrežu plus...imaju flat paket (pa šta god to značilo), ali jeste li ikoga od tih ljudi pitali kakav imaju ping ili koja im je brzina, ping im je uvijek preko 120-150...a brzina po je**nih 30-40kB/s za paket koji bi trebao biti 1Mb(megaBIT), da ne govorim o tome kako se podrazumjeva dok pada kiša ili puše malo jači vjetar da net-a uopće nemaju.
Još da stavim i svoj "score", da ne bude da pričam bezveze!
I mene zanima do koliko GB prometa toleriraju, gledam serije preko neta dosta se potroši ali sve je raspoređeno na mjesec dana. Streaming je pa nije velika brzina downloada, ne vjerujem da im to može pravit tegobe. Ako toleriraju do 20GB mjesečno onda mi je to malo.
I mene zanima do koliko GB prometa toleriraju, gledam serije preko neta dosta se potroši ali sve je raspoređeno na mjesec dana. Streaming je pa nije velika brzina downloada, ne vjerujem da im to može pravit tegobe. Ako toleriraju do 20GB mjesečno onda mi je to malo.