3G Internet problem (router ili Vip?)

poruka: 3
|
čitano: 1.582
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Pozdrav ekipa. Imam jedan problem s Vipovim Huawei 3G routerom E5830 (ili Vip serverima, nisam siguran), pa se nadam da ima netko stručan tko bi mi mogao pomoći.

Situacija je ovakva: od prije kojih mjesec-dva počeli su mi problemi s konekcijom, i od onda se u nekim periodima određene stranice ne mogu otvoriti.

Na primjer, index.hr je nedostupan dok je recimo jutarnji.hr normalno dostupan. Twitter je nedostupan, a Facebook je dostupan. I tako dalje. Obično su problemi uvijek s istim stranicama, a za to vrijeme sve drugo radi, kao i mailovi u Outlooku. Najčešće "štekaju" strane stranice, dok domaće rade.

I onda, nakon koju minutu takvih problema i nekoliko refresha, sve ponovno radi super kao i prije.

Za vrijeme dok traju problemi, ping prema nedostupnim stranicama ne prolazi. Probao sam pokrenuti i traceroute, pa sam dobio rezultate koji su na slikama.

Meni to izgleda kao da je problem do Vipa/Carneta, jer traceroute zašteka kod njihovih servera. Oni kažu da nikakve probleme nisu otkrili i da provjerim router. Njega sam resetirao, vraćao na tvorničke postvke, itd, no i dalje je sve isto.

Još čudnije - Vip internet stick nije radio probleme, a drugi isti takav router koji sam nabavio jest.

Upomoć! U čemu je stvar?

0 0 hvala 0
17 godina

Baš nitko nema nikakvu ideju?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Hm. Ja na sticku nemam tih problema a kao što pišeš nemaš ni ti problem preko sticka.

Ne znam da probaš flashati firmware za taj router ako ti je dostupan?

Za Huawei stickove znam da je jednostavan postupak preko net-a a i sam sam to radio pa i na zte stickovima.

Druge ideje nemam. :)

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice