Pozdrav ekipa. Imam jedan problem s Vipovim Huawei 3G routerom E5830 (ili Vip serverima, nisam siguran), pa se nadam da ima netko stručan tko bi mi mogao pomoći.
Situacija je ovakva: od prije kojih mjesec-dva počeli su mi problemi s konekcijom, i od onda se u nekim periodima određene stranice ne mogu otvoriti.
Na primjer, index.hr je nedostupan dok je recimo jutarnji.hr normalno dostupan. Twitter je nedostupan, a Facebook je dostupan. I tako dalje. Obično su problemi uvijek s istim stranicama, a za to vrijeme sve drugo radi, kao i mailovi u Outlooku. Najčešće "štekaju" strane stranice, dok domaće rade.
I onda, nakon koju minutu takvih problema i nekoliko refresha, sve ponovno radi super kao i prije.
Za vrijeme dok traju problemi, ping prema nedostupnim stranicama ne prolazi. Probao sam pokrenuti i traceroute, pa sam dobio rezultate koji su na slikama.
Meni to izgleda kao da je problem do Vipa/Carneta, jer traceroute zašteka kod njihovih servera. Oni kažu da nikakve probleme nisu otkrili i da provjerim router. Njega sam resetirao, vraćao na tvorničke postvke, itd, no i dalje je sve isto.
Još čudnije - Vip internet stick nije radio probleme, a drugi isti takav router koji sam nabavio jest.
Upomoć! U čemu je stvar?