Vaš audio kutak izdvojena tema

poruka: 12.116
|
čitano: 3.233.341
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Savjetnik za izbor pc zvučnika, Koji media player kupiti?
17 mjeseci
Re: Vaš audio kutak
Krellac kaže...

Aja je legendarni album i imam ga svugdje, i na LP-iju, i na CD-u i naravno, na Tidalu.

nedavno sam na nekom picu raspravljao o 'najboljem' steely dan albumu

'izgubio' sam 1-3 od aja-e, moj osobni fav je cant buy a thrill :)

inace, nema bas previse metal albuma koji su bas kvalitetno producirani. istina, ne snalazim se najbolje s onako agresivnim stilom svirke uopce, tek sam nekolicinu preslusao pa je misljenje dosta subjektivno

moj prijedlog da se nesto poslusa a da je pritom zbilja kvalitetno snimano je lateralus od tool. imo njihov najbolji album - i produkcijski i autorski.

17 godina
Zdralovski kaže...
Ja mogu preporučiti Opeth, počeli kao death metal, kasnije prešli u progressive i na kraju sa zadnjim album se vratili na death metal. Poslušaj prvo Deliverence i Damnation (koji nije death metal). Ako ti se oba svide poslušaj i ostale albume. Meni to "riganje" nikad nije sjelo.

Ovaj Damnation moze proc ali ovo drugo tesko.

Slusao sam u sred skoli i ja slične bendove (npr Slayer, Sepultura pa nesto "mekse" Pantera...)...ali danas tesko..preslo se u mirnije vode

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
5 godina
Vaš audio kutak

Zamire ovaj dio Foruma ?

Ja nakon skoro 3 mjeseca maknuo one Kef Model 3 Reference zvučnike i opet upogonio svoje Hyperion.

Sviralo je to u početku vrlo "sramežljivo" i samozatajno.
Tek nakon nekoliko sati se zvuk otvorio i postao glasniji.
Začuđujuće kako se zvučnici "ulijene" ako ne rade par mjeseci.

Dakako, Hyperion je dosta bolji zvučnik od tog Kefa (pogotovo tweekan kvalitetnim dijelovima).
Daje otvoreniji, "veći" zvuk, sa boljom pozornicom, ukratko transparentniji.

Također sam nakon istog vremena umjesto Hajdinjak 300B cjevaša spojio Audio Note M2 cjevni preamp i Pass Aleph 5 izlaz.
Dakako da ima razlike u zvuku.
Pass ima bolju kontrolu u donjem spektru (dublji i definiran bas), malo otvorenije više srednje i visoke.
Dočim 300B cjevaš ima krasan srednji spektar, ono nešto što i krasi te cijevi.

A i gramofon sam malo upogonio da se ulijeni.

5 0 hvala 1
8 godina
sta prijavit a da se ne ponavlja, npr servisiran alesis efekt iz 95te, wurth elektroliti sad, radi se svasta, popravlja se svasta, tidal radi prekovremeno, susidi jos nisu zvali policiju... 15" sviraju odlicno, jako osjetljive na preamp i opcenito signal chain, isprobano svasta, sad gledan slozit neki cjevni mozda ili kupit nesto pokvareno pa popravit/modificirat za vidit kako se ponasaju...
kvalitetni zvucnici ali i dalje problem isti, nemam kako zamaskirat losije izvore, zato me zanima nesto cjevno jer to jedino nisam proba, osim one sprdacine na niskom naponu...
3 para lm3886 za razne namjene na cekanju, preamp za komp audio s kompresorom jos nisam zavrsi pcb, mislin da ce to prvo bit gotovo jer me strasno nervira youtube u zadnje vrime s razlikama u levelima...
Moj PC  
3 0 hvala 0
6 godina
Vaš audio kutak

Aleluja...konačno opet nešto ovdje za čitati

0 0 hvala 0
5 godina
Vaš audio kutak

I ove se godine u Pakracu tradicionalno održava Multipak.

https://multipak.hr/hr/naslovna

Možda i najkvalitetniji HiFi Show u nas.
Prvenstveno zbog toga jer su sobe već prije akustički solidno tretirane i u njih se smještaju sustavi prikladni njihovoj veličini.

Besplatni grah je uvijek dobar, a susreti sa prijateljima audiofilima su uvijek dodbrodošli.

Prošle sam godine bio, a vjerojatno idem i ove godine s ekipom.

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.5.2025 15:50 (analogni).

6 0 hvala 1
9 mjeseci
Vaš audio kutak

Wiim Pro je katastrofa od uređaja.

Kupim uređaj i dođem doma, te se lijepo pripremim za prvo pokretanje navedenog uređaja.

Priključim mrežni kabel za mrežu jer ga uređaj ima, spojim pojačalo i Wiim sa optikom (Wiim će mi kao služiti samo za transport), te ga povežem na usb napajanje i uređaj se pokrene.

Na tabletu instaliram njegovu aplikaciju Wiim Home i krenemo. Tražim uređaj – molimo uključite bluetooth – ma što će ti bluetooth ako si povezan na mrežu. Ok, idemo dalje – molim uključite lokaciju! Wtf – kakva sad lokacija ima veze sa radom uređaja!!! Vi bi htjeli znati gdje se uređaj koristi. Dođemo do mreže, na koju bežičnu mrežu ćemo se spojiti. Kakva sad bežična mreža, ako sam te lijepo spojio preko Lan kabla. Nema opcije biranja između WIFI-a i žičane mreže. Ne idemo dalje dok se ne spoji preko WIFI-a. E, sad sam već znatiželjan što će još tražiti. Upišem šifru za WIFI, čekam i spoji se. Ok, možda se poslije mogu prebaciti sa WIFI-a na kabel. Program pronađe Wiim Pro i osnovna instalacija je time završena. Odem sad na postavke mreže. Žičana mreža je uredno spojena, dodijeljena IP adresa i ostalo, ali ne mogu ga prebaciti na žičanu mrežu. Može samo preko WIFI. Odem na službenu podršku i imam što pročitati. Brdo ljudi se žali na isti problem. Idemo dalje. Idemo dodati NAS server. Upišem sve parametre, provjerim dali je sve ispravno, a on će Unspectet Error. Opet wft! Idemo opet na službenu podršku, ista priča kao i sa mrežom. Mislim si ja, brzo ćeš ti završiti u zidu. Ostavim sad postrani NAS, rekao, idemo se probati prijaviti na Deezer. Upišem korisnika i lozinku i pritisnem Login – ono opet wtf: pogreška prijavljivanja. E, sad si već na pola puta do zida! Provjerim iznova korisnika i lozinku, i neće i neće. Opet na službenu podršku i opet tamo imam što za pročitati. Ako imate ovo ili ono neće raditi prijava i tako do unedogled, ili će proraditi samo od sebe ili se neće nikad prijaviti. Ma super!. Probam još jednom i prođe. Ajde barem nešto. Odaberem si listu koju ću slušati na Deezeru i pustim. Jedna pjesma, druga pjesma, treća pjesma toliko glasna da mi probija uši. Potražim normalizaciju da si ju postavim –šipak. Nema postavke za normalizaciju u tom dijelu, tj. kod povezivanja na Deezer. Idem pogledati ima li replay gain. Ima, ali samo za datoteke koje su iz NAS-a ili računala. Pa kako da slušam liste ako nemam normalizaciju – pa nije to HIFI slušanje, to je samo preslušavanje onoga što ću možda kupiti u obliku CD-a ili gramofonske ploče. OK je ako nema normalizacije, ako se sluša određeni album, ali slušati liste bez normalizacije jednostavno ne prolazi.

Sama aplikacija meni je toliko neprilagođena – nepregledna. Tu sam odustao od daljnjeg istraživanja uređaja. Rastavio – odnosno maknuo iz sustava, pospremio u kutiju i sad se gruntam što ću sa njim.

Uglavnom, totalno razočaranje u uređaju. Po papiru može svašta, u stvarnosti katastrofa za mene. Mislim da se nisam u skorije vrijeme toliko razočarao u nekom uređaju.

Moj PC  
5 0 hvala 2
17 godina
tursound kaže...

Wiim Pro je katastrofa od uređaja.

...

Sama aplikacija meni je toliko neprilagođena – nepregledna. Tu sam odustao od daljnjeg istraživanja uređaja. Rastavio – odnosno maknuo iz sustava, pospremio u kutiju i sad se gruntam što ću sa njim.

Uglavnom, totalno razočaranje u uređaju. Po papiru može svašta, u stvarnosti katastrofa za mene. Mislim da se nisam u skorije vrijeme toliko razočarao u nekom uređaju.

Hm, a evo moje iskustvo. Koristim Wiim Pro (istina Plus model, no u suštini ista stvar) od kad valjda postoji na tržištu. Istina, nisam ga nikad štekao na mrežu preko kabla, od prvog dana je na mreži bežično. Na njega je spojen CD player (analogno), optikom (SPDIF) signal ide dalje u miniDSP EQ pa u pojačalo, a s coax izlaza ide u coax-spdif konverter i na drugi kraj stana u Topping D50s DAC za A50s i slušalice. Playam mjuzu s lokalnog servera preko Windows sharea (sad SAMBA, prije toga nije bilo nego samo DLNA), najviše koristim zapravo Deezer i povremeno TuneIn radio. Za potrebe raznih slušalica imam namješteno više njegovih PEQ profila, a za slušanje preko pojačala ugasim EQ kad miniDSP odrađuje EQ. Uglavnom, nikad nikakvih ni najmanjih problema ni sa kojim segmentom rada uređaja ili aplikacije. Jedan od rijetkih uređaja koji mi radi doslovno savršeno i za koji ne znaš da postoji. Čak je i upaljen 24/7/365, led diode ugašene. Ono što im ja zamjeram je da ga ne mogu koristiti preko Android aplikacije dok nisam u WiFi dometu (dakle remote preko VPN-a), odn. dok nisam fizički u istoj mreži. Nekad se trebam spojiti remote i pustiti doma neku playlistu, za to onda koristim VNC na kućni Windows server i odradim to u Wiimovoj desktop aplikaciji. Tu bi si mogli malo bolje posložiti stvari. ReplayGain ne koristim nigdje i nikad, ali kužim da dobro dođe za preslušavanje. Fakat jedan od rijetkih komada audio opreme s kojim sam sretan ko pajcek u blatu. Evo kako se iskustva s istom stvari zapravo mogu razlikovati.

Deckard
17 godina
Vaš audio kutak

Prije neki dan mi je pala ideja da malo upregnem AI i probam napraviti podcast na Spotify i moram priznati da su rezultati iznad očekivanja. Znači, koristio sam NotebookLM od Googlea za stvaranje sadržaja i to radi izuzetno blizu onoga što se očekuje od podcasta ove vrste (rasprava o HiFi tehnici). Stvarno polako ulazimo u doba kad se relativno kvalitetan sadržaj može napraviti "u par klikova". I sve ovo dolazi od mene koji nisam veliki ljubitelj AI općenito jer sam više sklon originalnim sadržajima. Ali, eto, mislio sam da će biti interesantno da isprobate u kojem dobu AI se nalazimo. Evo linka na podcast: Spotify Svi komentari i kritike dobrodošli.

1 0 hvala 1
11 godina
Vaš audio kutak

Pozdrav ekipa, trebam preporuku vanjskih zvučnika za terasu. Bluetooth spajanje je obavezno, napajanje svejedno preko utičnice ili baterija... da napomenem zvučnici idu na vanjsku terasu kafića tako da ću ih vjerojatno objesiti negdje za zid ili suncobran. Bit će neka lagana do srednje glasna glazba tako da mi ne treba ništa prejako. Dovoljan je jedna jedinica zvučnika jer je terasa male kvadrature.

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neki iz jbl ponude vjerovatno dovoljno dobar zvuk, ugasit one glupe ledice i baterija bi trebala trajat dovoljno.
8 godina
neki iz jbl ponude vjerovatno dovoljno dobar zvuk, ugasit one glupe ledice i baterija bi trebala trajat dovoljno.
5 godina
Vaš audio kutak

CD player Sony CDP-XB930 . Preskače CD. Vjerojatno je laser otišao. Znate li nekog pouzdanog tko to mijenja/popravlja? Hvala.

0 0 hvala 0
7 godina
Hrabar.Dabar kaže...

CD player Sony CDP-XB930 . Preskače CD. Vjerojatno je laser otišao. Znate li nekog pouzdanog tko to mijenja/popravlja? Hvala.

Je si probao očistiti leću

8 godina
s obzirom na starost i upitne rezervne djelove, mozes probat malo podesit struju diode, treba bi bit mali potenciometar negdi blizu diode, nije popravak ali mozda produzis vjek jos koju godinu...
9 mjeseci
Vaš audio kutak

Kod tog playera laser stoji, a cd disk se pokreće. Ovo što je ponuđeno, raditi će, ali nije kao original.

Čišćenje optike-lasera, malo povećati snagu lasera kao što je predloženo, ili tražiti laser kao što je original - KSS-​213B.

Moj PC  
1 0 hvala 0
5 godina
Vaš audio kutak

Hvala svima. Probao sam očistiti krpicom, ali i dalje šteka.

Ne znam ima li neka posebna procedura za to?

Što se tiče zamjene i prčkanja po elektroničkim elementima, znam da ima dijelova, samo nisam vičan tomu pa bih prepustio rado nekom stručnom.

0 0 hvala 0
8 godina
sad kad vidim sliku lasera mislim da su isti bili ugradjivani u one stare 5cd changer sony linije, pa je opcija i kupit neispravnu na njuski, uvjek ih ima zbog stk izlaza koji su izgarali ali im je izgara i laser, i uzet laser iz nje.
ovakve i slicne-
https://www.njuskalo.hr/linije-radio-kasetofoni/linija-sony-oglas-45607451
8 godina
J(CRO) kaže...

Pozdrav ekipa, trebam preporuku vanjskih zvučnika za terasu. Bluetooth spajanje je obavezno, napajanje svejedno preko utičnice ili baterija... da napomenem zvučnici idu na vanjsku terasu kafića tako da ću ih vjerojatno objesiti negdje za zid ili suncobran. Bit će neka lagana do srednje glasna glazba tako da mi ne treba ništa prejako. Dovoljan je jedna jedinica zvučnika jer je terasa male kvadrature.

Pogledaj Edifier, imas dosta akcija na Ozone. Imam 2750 i vise nego dovoljni za sobu i terasu. BT radi odlicno, imas daljinst itd...

11 dana
Vaš audio kutak

Je li tko ovdje sam sastavljao pass labs pojačala? Složio bih si nekakav first watt F5 ili slično, pa me zanima gdje nabavljate djelove i kolko vas je na kraju ispao projekt.

Želim izbjeći ove kineske jeftinjare od yamahe, marantza, denona, itd. i napraviti nešto kvalitetno kaj nebu krepalo za par godina. Alternativa bi bila kupiti nešto rabljeno kvalitetno i servisirati, slobodno predlažite. :D

I ako netko zna slučajno kakav dobar triaxialni ili koaxialni driver od 12"+ za open baffle da ima za kupiti kod nas novo/rabljeno.

0 2 hvala 0
5 godina
Vaš audio kutak

Da, ukupna cijena DIY uratka ovisi o cijeni dijelova.
Vrhunski dijelovi sami po sebi ne jamče i vrhunski zvuk.

Za moj Pass Aleph 5 su dijelovi prije 10-ak godina koštali cca 2.000 €.
Danas bi to bilo i skuplje.

Srećom, to je radio @Gašo koji zna poso (ima firmu Sounness).
Mada su i @Dioklecijeanovi Aleph 5 s dosta jeftinijim dijelovima zvučali vrlo dobro.
On ih je podosta uradio, pa se to čulo i u zvuku.

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.6.2025 20:25 (analogni).

1 0 hvala 1
11 dana
analogni kaže...

Da, ukupna cijena DIY uratka ovisi o cijeni dijelova.
Vrhunski dijelovi sami po sebi ne jamče i vrhunski zvuk.

Za moj Pass Aleph 5 su dijelovi prije 10-ak godina koštali cca 2.000 €.
Danas bi to bilo i skuplje.

Srećom, to je radio @Gašo koji zna poso (ima firmu Sounness).
Mada su i @Dioklecijeanovi Aleph 5 s dosta jeftinijim dijelovima zvučali vrlo dobro.
On ih je podosta uradio, pa se to čulo i u zvuku.

Isprike, nisam vidio notif.

Računao sam da bi me F5 ispao barem 500€ u dijelovima, i to bi trebalo zvučati bolje od onih kineza što sam naveo a i trajati par desetljeća. 

Koliko ruke ispadnu otprilike kod ova dva? I nabavljaju li oni dijelove? Možda najbolje da im se samo javim.

11 godina
thinkpad kaže...

Je li tko ovdje sam sastavljao pass labs pojačala? Složio bih si nekakav first watt F5 ili slično, pa me zanima gdje nabavljate djelove i kolko vas je na kraju ispao projekt.

Želim izbjeći ove kineske jeftinjare od yamahe, marantza, denona, itd. i napraviti nešto kvalitetno kaj nebu krepalo za par godina. Alternativa bi bila kupiti nešto rabljeno kvalitetno i servisirati, slobodno predlažite. :D

I ako netko zna slučajno kakav dobar triaxialni ili koaxialni driver od 12"+ za open baffle da ima za kupiti kod nas novo/rabljeno.

Izbjegni tak da makneš filter sa 500 eura na više?

11 dana
nhooydz kaže...
thinkpad kaže...

Izbjegni tak da makneš filter sa 500 eura na više?

Dobro, evo yamaha a-s701 za 850€. Jel vrijedi i upola toliko? Ne. I ne samo to, nego sam u više navrata u malim audio zajednicama vidio kako rikava A-S linija lijevo i desno nakon godinu dve. F5 za 500€ sigurno i zvuči bolje i traje duže. Da pričamo o yamahi iz 90ih to bi bila druga priča.

5 godina
thinkpad kaže...

Isprike, nisam vidio notif.

Računao sam da bi me F5 ispao barem 500€ u dijelovima, i to bi trebalo zvučati bolje od onih kineza što sam naveo a i trajati par desetljeća. 

Koliko ruke ispadnu otprilike kod ova dva? I nabavljaju li oni dijelove? Možda najbolje da im se samo javim.

Za cijenu posla ne znam točno, jer sam tek urađen Aleph 5 preuzeo od kolege 

koji je prešao na cijevi (keramika zvučnici).
Mislim da je stvar dogovora tko nabavlja dijelove.
@Gašo je sam dizajnirao i izradio PCB pločice i sve je u ampu vrlo dobro urađeno, zaključno sa podešavanjem prije nego sam ga ja preuzeo.

Indikativno je da je kolega koji je investitor Alepha 5 imao originalni Pass X150.5 koji je bio nadsviran od oba isprobana DIY Aleph 5, pa naravno i od ovog zadnjeg (isprobano i kod mene).

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Savjetnik za izbor pc zvučnika, Koji media player kupiti?
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice