Sharkoon DarkGlider Review

poruka: 31
|
čitano: 18.509
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Evo ubrzo što je stigao kod nas odlučio sam uzeti ovaj miš poučen dobrim iskustvom s mišem istog proizvođača, FireGliderom. kojeg sam umirovio i sad čeka neku drugu gamersku dušu da ga preuzme/ otkupi {#} Prodan

Kupljen je u Linksu za 379 kuna, jučer popodne naručen, danas stigao. Prilično brzo, ne? {#}

Garancija mu je 2 godine. Uz njega sam uzeo i DarkGlider podlogu koja se ubrzo pokazala da je stvorena za njega.

Pakiranje:

Vidi se na slici a unutra uz miš dolazi:

-CD s driverima

-Futrola za miš

-Kutijica: s utezima (4 od 3.79 g i 4 od 3.19 g)

i klizačima (5 keramičkih i 5 teflonskih)

Specifikacije:

-Maksimalni DPI - 6000

-Maksimalni Fps - 11750

-10 programibilnih tipaka

-Četverosmjerni scrool kotačić

-LCD display za DPI

-Avago 9500 V2 Pro laserski senzor

-Pozlaćeni USB 2.0 konektor

-Opleteni kabel dužine 180 cm

-Sistem utega

-Ergonomski dizajn

-Podržava OS: XP, Vista i 7

Dizajn, izgled, kvaliteta i funkcionalnost:

Dizajn je vrhunski, samo to mogu reći. Moram napomenuti da je malo veći od FireGlidera što se vidi na slici pa neki kojima je FireGlider bio savršen ovaj će mu možda biti malo velik, meni nije i leži mi u ruci ko saliven. Ima malo udubljenje, tj. odmorište za palac. Izvrsno izgleda crveni LCD indikator DPI-a, šteta da mu se ne može mijenjati boja ko logu s stražnje strane miša koje je bilo iznenađenje za mene kad sam to prvi put vidio pošto nisam znao za to prije kupnje. Tom logu se može promjeniti do 32 boje.

Lijeva i desna tipka nisu ni premekane ni pretvrde, savršene jednom rječju. Prilikom pritiska na njih nema nikakvog hadranja, škripanja i sličnih zvukova. Isto vrijedi i za scrool kotačić.

Međutim to ne mogu reći za tipke plus/minus koje su namjenjene za kontrolu DPi-a. Ok, minus reagira na dodir odmah ali plus ne i treba ga stisnuti jače. Kabel mi se baš previše ne sviđa jer je obložen tkaninom koja mi se ne čini baš čvrstom ali to je moj dojam pošto sam dosad koristio miševe s gumenom žicom. I to su jedine 2 mane koje sam našao na mišu i nisu razlog zašto ne bi kupio miša ja ili bilo tko drugi pošto su te mane minorne.

Sviđa mi se ovaj sustav s utezima ali mislim da su to kod FireGlidera malo bolje izveli zbog lakšeg rukovanja s njime. Naime, teže je izvaditi onaj slot kad su utezi unutra ali to je sitnica. Odmah sam stavio teže utege jer mi tako paše, ne volim kad mi je miš prelagan, iskustvo s Firegliderom.

Što se tiče nekih testova, nisam dosad baš previše isprobavao pošto sam ga tek danas dobio. Malo sam isprobao BF3 i rad u Windowsima i miš u tim situacijama reagira odlično, nikakvog zastajkivanja, lagga i slično.

Softver:

Ništa bez njega. Možete slagati svakoj tipki funkciju koju želite.

Slagati DPI po 6 koraka: 800, 1600, 2400, 3200, 5000 i 6000

Složiti boju loga (32 boje) koji je na stražnjoj strani miša te mu odrediti da svjetlo treperi brzo, sporo ili da uopće ne treperi. Može se složiti i intenzitet istog svjetla, jače, srednje, slabo ili ga potpuno isključiti. Meni je ljepše kad svijetli {#}

Ima još nekih sitnica za slaganje, npr. brzina miša, doubleclicka...

I ima sveukupno 5 profila koja želite odrediti mišu kako da se ponaša što je odlično.

Zaključak:

To je moj kratki osvrt na ovaj odličan komad hardvera. Nisam ga previše koristio ali ono što sam dosad vidio oduševljen sam.

Ukratko, miš nije jeftin ali nije i preskup za ono što nudi a to su kvaliteta, dizajn i funkcionalnost.

Ocjena:

5/5

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.12.2012 20:30 (vrinho).
Moj PC  
23 0 hvala 17
16 godina
Re: Sharkoon DarkGlider Review
vrinho kaže...

...

Garancija mu je 2 godine. Uz njega sam uzeo i FireGlider podlogu koja se ubrzo pokazala da je stvorena za njega.

...

Samo to ispravi.

Odličan review. {#}

Netko radi što zna, a netko zna šta radi
16 godina
neaktivan

Ova slika mi je premoćna!

Mišek izlazi iz svoje rupe... Mišek izlazi iz svoje rupe...
Sve je moguće osim drvene peći, a i ona ako se ne loži.
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina

Evo, od danas ponosni vlasnik (dobio ga uz nadoplatu i pokojnog Fireglidera (garancija Links)).
Darkglider kao sam miš je odlično napravljen, s puno utega dolazi, odlični materijali (kao i Fireglider).

Darkglider softver za podešavanje što se vidi na slikama u prvom postu je odlično zamišljen i jednostavan.
Promjena boja je super opcija.

Također i brojanje klikova u samom softveru je super stvar.

Jedini minus koji sam mu našao je da se jednako "packa" (mulja) kao i Fireglider ako mi se imalo ruke uznoje.

Samsung Galaxy SII (GT-I9100) @ Salman v4.2 + Siyah 4.1.5 + CWM 6.0.1.2
17 godina

I ja kupio danas DarkGlider, a stari Fireglider Black će poslužit kao sekundarni miš.

Slažem se sa review-om osim one dvije "mane" koje je spomenuo kolega, kabel je odličan, a plus tipka zahtijeva istu silu pritiska kao i minus tipka. Također me iznenadilo to da se može mjenjat boja stražnje ledice, tj. nisam ni znao da uopće išta svijetli na njemu osim DPI screena.

Mene su razočarali utezi, mogu se staviti samo četiri i nisu ni približno teški kao na starom fireglideru, ali i ovako je dosta težak.

Za sada svaka preporuka. {#}

Stargate - checked | Star Trek - checked | Battlestar Galactica - checked | Farscape - dropped | Babylon 5 - watching
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.10.2012 20:15 (Hyperion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Danas mi prijatelj kupio steelseries sensei i nazvao je darkglidera smecem za jeftinu lovu {#}

<3Ako sam ti pomogao stisni HVALA <3, Madridista para siempre!

1 6 hvala 0
16 godina
ocito je nekako mora opravdat uzalud bacen novac za senseia, meni sensei nije nista poseban, uzasno lezi u ruci a boxne tipke idu katastrofalno lagano tako da ih stiskas bezveze, darkglider puno bolje lezi u ruci i tipke mu imaju odmjeren otpor
13 godina
neaktivan
Ficho28 kaže...

Danas mi prijatelj kupio steelseries sensei i nazvao je darkglidera smecem za jeftinu lovu {#}

Sensei? Poznati neergonomični miš koji izgleda kao stari Intelli Mouse i ima tipke s pogrešne strane?

15 godina

Upravo sam kod prijateljice koja ima jednog, te ima problem jer ne prepozaje nikakvo programiranje tipki, a neće čak niti promjeniti DPI. Probao sam na nekoliko USB portova, reinstalirao sam drivere, ali ništa. U programu se bez problema namjesti, pokaže prebacivanje podataka u memoriju miša, ali ništa se ne događa. Radi se o 64bit Windowsima 8, je li moguće da je problem u njima?

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ne, na kojem usb portu se boota miš na tome se moraju instalirati driveri i samo na tome će radit. Znaci obriši drivere, restart i ponovo usnimi bez mjenjanja usb portova.

15 godina
bik kaže...

Ne, na kojem usb portu se boota miš na tome se moraju instalirati driveri i samo na tome će radit. Znaci obriši drivere, restart i ponovo usnimi bez mjenjanja usb portova.

Proradilo je iz nepoznatog mi razloga. Još po zadnji put sam probao, nije radilo, krenuo doma i došao je njezin brat, još jednim kliknuo apply i sve je proradilo. Zbilja mi nije jasno na koju foru jer se ništa nije promjenilo

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
15 godina
neaktivan

Ako je netko zainteresiran za darkglidera a da je iz Osijeka i okolice, nek se slobodno javi na PM.

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.2.2013 21:56 (Dino55).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

dobar dan.ovako reinstalirao sam windowse i izgubio postavke.igram counter strike source i GO.treba mi objasniti kako namjestiti postavke da mi sve opet lijepo radi kao prije.najviše me muči X i Y za sta je to i neki double click speed i horizontal scrool speed.ako netko igra pucačinu već,volio bih da mi objasni kako napraviti da se normalno okrenem za 180 stupnjeva.hvala

aaaaaaaaaaa
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Danas kupio ovaj miš, interesira me da li je moguće ugasiti "svjetlo" u DPI LCD prozorčiću na isti način kao i kod simbola Darkglidera?

Hvala.
Pukovnik

0 0 hvala 0
15 godina

Imao sam ga nakratko i koliko me sjecanje sluzi , moze se samo svijetlo od logâ iskljucit ! Pogledaj malo u softveru kojeg si dobio s misem dal ima kakvih opcija za gasenje svijetla na DPI indikatoru !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nažalost, izgleda da nema te opcije, samo se logo može ugasiti.

Inače, interesantno, u softveru se može vidjeti statistika klikova, koliko puta osoba klikne lijevu, a koliko puta desnu tipku, ja sam eto 183 uzastopna puta pritisnuo na lijevu tipku, prije nego sam namjerno prvi put pritisnuo desnu. :)
Pukovnik

0 0 hvala 0
15 godina

Prilicno dobar misko za te pare !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Definitivno, odličan je miš, lagan na dodir, a opet čvrst za igranje, surfanje. Kupio sam ga u Linksu za 350 kn.
Pukovnik

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Dpi + i - tipka je napravljena tvrđa  zbog toga da je neupres slucajno dok igras igru jer ovaj mis je namjenjen najvise za fps igre imo sam nekoliko miseva na kojima bi slucajno upirao + - dpi i sjeb*lo bi me teze tako da mi se ovo strasno svida danas sam ga narucio i podlogu koja ide uz njega :D

marijan
11 godina
neaktivan

Miš je identicna kopija sto se izgleda tice Feenix-a Nascita-e koji je trenuto jedan on najboljih ako ne i najbolji gaming mouse, al ok to sad ne mora znacit jer nekome nece lezat u ruci evo link orginala:

http://www.feenixcollection.com/nascita.html

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Kupio sam danas mis...malo mi je glupo sto reagira na svaki drugi scroll...moze netko potvrdit tko ima dal tak i njemu radi ili to kod mene nes nevalja ?

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.12.2013 23:25 (tin2168).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Meni se isto dogadalo na sharkoon drakonia nedavno, vratio sam u softwareu od misa sve na default i sad opet radi normalno, problem je sto se ne sjecam jel proradilo nakon toga tj. jel to bio razlog ili je samo od sebe proradilo. Probaj jos do kraja smanjit mouse scroll sensitivity, mene je to zivciralo uzasno jel sam sa scrollom uvijek otvarao linkove u novom prozoru i jos vise mi je smetalo pri bacanju bombi u igrama, nekad je malo duze drzi i ne baci na vrijeme i slicno...

14 godina
neaktivan

ja mislim na scrollwheel..svaki drugi pomak reagira..nemam u njegovom programu za to opcije nego samo za horizontalno..

14 godina
tin2168 kaže...

Kupio sam danas mis...malo mi je glupo sto reagira na svaki drugi scroll...moze netko potvrdit tko ima dal tak i njemu radi ili to kod mene nes nevalja ?

Novog ili?
Ja imam svog nekih godinu+ (dobio ga u zamjenu za Fireglidera - kojem je unutar garancije otišao scroll) i čini mi se da se isto događa sad ovom glomaznom čudu.
Mislim da neće još dugo biti kod mene.
Unazad par tjedana sam primjetio čudno ponašanje, baš kao što ti kažeš.

Nekad pomakne jednu stranicu, nekada dvije, nekad nitijednu naprijed, nego vrati nazad. 

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
14 godina
neaktivan

pogledaj sad ako mozes ja sam da budem siguran stavio da mi otvara my computer svaki put kad scrolam...opet svaki drugi put otvori...tocno svaki drugi.

Mozda tako treba skroz novi u instaru kupljen danas

Neka netko to provjeri pa da znam dal da ga reklamiram ili ne

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.12.2013 13:03 (tin2168).
10 godina
DarkGlider - senzor prestao raditi - rješenje

Pozdrav! Nisam htio otvarati novu temu, jer nema potrebe.

Imam ovaj miš nešto više od mjesec dana, kupljen u Futura IT za ~350kn. Sve je radilo savršeno do danas kad je jednostavno senzor prestao raditi, dakle kursor se nije pomicao.

Rješenje:

Potrebno je spojiti drugi miš u računalo i otvoriti program SHARKOON DarkGlider Configuration. Treba vam miš iz razloga što je program napravljen tako i da ako ga otvorite tipkovnicom ništa vam neće pomoći, jer je nemoguće prebacivati opcije koristeći TAB tipku. Ukoliko ga nemate, instalirajte ga sa CD-a dobivenim uz miš. Odite pod "Advanced setting", te prebacite "Polling rate" na bilo koju od dvije preostale mogućnosti. Primjenite postavke i miš bi trebao raditi. Možete kasnije vratiti postavku.

Ne znam kakva je to greška u softwareu, ali eto slučajno sam naišao na to, pa da ostale vlasnike koji se možda susretnu s istim problemom poštedim muka.

0 0 hvala 0
17 godina

Vidim da sam zadnji put postao u ovoj temi krajem 2012. godine kada sam ga očito oko tog vremena i kupio.

Od tada, mi je prvo otišao desni microswitch, što sam prvi put primjetio u battlefieldu 3 kada sam aimao, odnosno počelo je naglo zoomirat i odzoomirat kao da se kontakt konstantno prekida i spaja.

Naručio sam s ebaya 5 komada microswitcheva, koštaju oko 1-2$, sića.

Promjenio sam microswitch i radilo je opet kak spada, no kod otvaranja miša sam vidio da je ono plastično kućište za uteg unutar miša polomljeno na jednoj strani gdje se drži šarafom za kućište cijelog miša.

Odmah sam na početku kad sam ga kupio skužio da se uteg teže stavlja i vadi, tu sam shvatio i zašto, jer se drži na jednom prokletom vijku to kućište za uteg.

Onda nakon nekog vremena je otišao i lijevi microswitch, srećom imao sam još 4 komada u rezervi od prije, pa sam i njega promjenio i opet sve nakon zamjene radi kako spada.
Mijenjanje microswitcheva bez prave opreme je pain in the ass, čim se dulje drži lemilica odmah se nešto u microswitchu otopi i možete ga bacit (pokušao sam izvadit sa starog miša pa prebacit na taj jer su isti model microswitcha imali, a ne može se odlemit i izvadit ak se dulje ne drži lemilica na nožicama).

Zatim najnoviji problem je nereagiranje + i - tipki za mijenjanje DPI-a, moram 10 puta pritisnut promjeni dpi za jedan level no preživjet ću.

Tu je bilo i problema sa laserom, odjednom poblesavi pokazivač na monitoru no puhanjem na leću problem nestane, no opet se vrati nakon nekog vremena. Sad ima već par mjeseci da se to uopće ne događa.

Crna folija koja ide preko plastike kućišta se na par mjesta zgulila/odlijepila, sharkoon logo na desnoj strani se izlizao odavno.

Ledica za sharkoon logo radi još kao i onaj mini lcd display za dpi.

Miš je još funkcionalan i bolje mu je, 400kn za komad plastike i malu tiskanu pločicu te nešto tankih žica koje to sve povezuju ima da radi 5+ godina.

Ne znam da li sam samo ja imao peh, no ne bih ga više preporučio, ali mora se priznat da jako dobro stoji u ruci i to mi se sviđa.

Sad već ima novijih miševa, ne znam jel se ovaj uopće više prodaje, ali vidim većina vas ima para za GTX 970/980/290x, sigurno imate i za top model logitecha.

BTW: Što se tiče ovog posta gore, ja uopće ne koristim taj Sharkoonov software za ovaj miš i sve radi, prestao sam ga koristit nakon par mjeseci, bloatware.

Fortune favours the brave
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.2.2015 5:00 (Hyperion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Moj evo vec 2 god radi bez problema,

inace nisam zadovoljan orginal ms mouse driverom pa koristim sharkoon software, ipak onda radi na 1000hz, možda navika.

pooling rate testirajte sa Mouse Rate Checker-om..

15 godina
Hyperion kaže...

Vidim da sam zadnji put postao u ovoj temi krajem 2012. godine kada sam ga očito oko tog vremena i kupio.

Od tada, mi je prvo otišao desni microswitch, što sam prvi put primjetio u battlefieldu 3 kada sam aimao, odnosno počelo je naglo zoomirat i odzoomirat kao da se kontakt konstantno prekida i spaja.

Naručio sam s ebaya 5 komada microswitcheva, koštaju oko 1-2$, sića.

Promjenio sam microswitch i radilo je opet kak spada, no kod otvaranja miša sam vidio da je ono plastično kućište za uteg unutar miša polomljeno na jednoj strani gdje se drži šarafom za kućište cijelog miša.

Odmah sam na početku kad sam ga kupio skužio da se uteg teže stavlja i vadi, tu sam shvatio i zašto, jer se drži na jednom prokletom vijku to kućište za uteg.

Onda nakon nekog vremena je otišao i lijevi microswitch, srećom imao sam još 4 komada u rezervi od prije, pa sam i njega promjenio i opet sve nakon zamjene radi kako spada.
Mijenjanje microswitcheva bez prave opreme je pain in the ass, čim se dulje drži lemilica odmah se nešto u microswitchu otopi i možete ga bacit (pokušao sam izvadit sa starog miša pa prebacit na taj jer su isti model microswitcha imali, a ne može se odlemit i izvadit ak se dulje ne drži lemilica na nožicama).

Zatim najnoviji problem je nereagiranje + i - tipki za mijenjanje DPI-a, moram 10 puta pritisnut promjeni dpi za jedan level no preživjet ću.

Tu je bilo i problema sa laserom, odjednom poblesavi pokazivač na monitoru no puhanjem na leću problem nestane, no opet se vrati nakon nekog vremena. Sad ima već par mjeseci da se to uopće ne događa.

Crna folija koja ide preko plastike kućišta se na par mjesta zgulila/odlijepila, sharkoon logo na desnoj strani se izlizao odavno.

Ledica za sharkoon logo radi još kao i onaj mini lcd display za dpi.

Miš je još funkcionalan i bolje mu je, 400kn za komad plastike i malu tiskanu pločicu te nešto tankih žica koje to sve povezuju ima da radi 5+ godina.

Ne znam da li sam samo ja imao peh, no ne bih ga više preporučio, ali mora se priznat da jako dobro stoji u ruci i to mi se sviđa.

Sad već ima novijih miševa, ne znam jel se ovaj uopće više prodaje, ali vidim većina vas ima para za GTX 970/980/290x, sigurno imate i za top model logitecha.

BTW: Što se tiče ovog posta gore, ja uopće ne koristim taj Sharkoonov software za ovaj miš i sve radi, prestao sam ga koristit nakon par mjeseci, bloatware.

eo moj je isto prošao 2 godine, imam slične probleme, znači guljenje ove gume gore, DPI tipka isto ne reagira od prve nekad, poblesavi miš pa se ne miče, malo pirnem ispod pa proradi i evo u zadnje vrijeme je otišla lijeva tipka ne reagira kad stisnem, nekad po par puta moram stisnuti

a što se tiče softvera, totalno nepotreban, dovoljno samo jednom instalirati, namjestiti miš i više ne treba, i tako miš ima svoju memoriju

World Of Trucks Profile: https://www.worldoftrucks.com/en/online_profile.php?id=507406
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.2.2015 14:36 (JuXo).
16 godina

Možda ti baš poblesavi jer ne koristiš orginal software, koliki ti je pooling rate ? Nešto slično sam primjetio kad mu mjenjam usb portove, najbolje ga je držati na prvom usb portu 0 na kojem ga windows preporzna pri instalaciji te onda stavit sharkoon software driver.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice