Evo ubrzo što je stigao kod nas odlučio sam uzeti ovaj miš poučen dobrim iskustvom s mišem istog proizvođača, FireGliderom. kojeg sam umirovio i sad čeka neku drugu gamersku dušu da ga preuzme/ otkupi Prodan
Kupljen je u Linksu za 379 kuna, jučer popodne naručen, danas stigao. Prilično brzo, ne?
Garancija mu je 2 godine. Uz njega sam uzeo i DarkGlider podlogu koja se ubrzo pokazala da je stvorena za njega.
Pakiranje:
Vidi se na slici a unutra uz miš dolazi:
-CD s driverima
-Futrola za miš
-Kutijica: s utezima (4 od 3.79 g i 4 od 3.19 g)
i klizačima (5 keramičkih i 5 teflonskih)
Specifikacije:
-Maksimalni DPI - 6000
-Maksimalni Fps - 11750
-10 programibilnih tipaka
-Četverosmjerni scrool kotačić
-LCD display za DPI
-Avago 9500 V2 Pro laserski senzor
-Pozlaćeni USB 2.0 konektor
-Opleteni kabel dužine 180 cm
-Sistem utega
-Ergonomski dizajn
-Podržava OS: XP, Vista i 7
Dizajn, izgled, kvaliteta i funkcionalnost:
Dizajn je vrhunski, samo to mogu reći. Moram napomenuti da je malo veći od FireGlidera što se vidi na slici pa neki kojima je FireGlider bio savršen ovaj će mu možda biti malo velik, meni nije i leži mi u ruci ko saliven. Ima malo udubljenje, tj. odmorište za palac. Izvrsno izgleda crveni LCD indikator DPI-a, šteta da mu se ne može mijenjati boja ko logu s stražnje strane miša koje je bilo iznenađenje za mene kad sam to prvi put vidio pošto nisam znao za to prije kupnje. Tom logu se može promjeniti do 32 boje.
Lijeva i desna tipka nisu ni premekane ni pretvrde, savršene jednom rječju. Prilikom pritiska na njih nema nikakvog hadranja, škripanja i sličnih zvukova. Isto vrijedi i za scrool kotačić.
Međutim to ne mogu reći za tipke plus/minus koje su namjenjene za kontrolu DPi-a. Ok, minus reagira na dodir odmah ali plus ne i treba ga stisnuti jače. Kabel mi se baš previše ne sviđa jer je obložen tkaninom koja mi se ne čini baš čvrstom ali to je moj dojam pošto sam dosad koristio miševe s gumenom žicom. I to su jedine 2 mane koje sam našao na mišu i nisu razlog zašto ne bi kupio miša ja ili bilo tko drugi pošto su te mane minorne.
Sviđa mi se ovaj sustav s utezima ali mislim da su to kod FireGlidera malo bolje izveli zbog lakšeg rukovanja s njime. Naime, teže je izvaditi onaj slot kad su utezi unutra ali to je sitnica. Odmah sam stavio teže utege jer mi tako paše, ne volim kad mi je miš prelagan, iskustvo s Firegliderom.
Što se tiče nekih testova, nisam dosad baš previše isprobavao pošto sam ga tek danas dobio. Malo sam isprobao BF3 i rad u Windowsima i miš u tim situacijama reagira odlično, nikakvog zastajkivanja, lagga i slično.
Softver:
Ništa bez njega. Možete slagati svakoj tipki funkciju koju želite.
Slagati DPI po 6 koraka: 800, 1600, 2400, 3200, 5000 i 6000
Složiti boju loga (32 boje) koji je na stražnjoj strani miša te mu odrediti da svjetlo treperi brzo, sporo ili da uopće ne treperi. Može se složiti i intenzitet istog svjetla, jače, srednje, slabo ili ga potpuno isključiti. Meni je ljepše kad svijetli
Ima još nekih sitnica za slaganje, npr. brzina miša, doubleclicka...
I ima sveukupno 5 profila koja želite odrediti mišu kako da se ponaša što je odlično.
Zaključak:
To je moj kratki osvrt na ovaj odličan komad hardvera. Nisam ga previše koristio ali ono što sam dosad vidio oduševljen sam.
Ukratko, miš nije jeftin ali nije i preskup za ono što nudi a to su kvaliteta, dizajn i funkcionalnost.
Ocjena:
5/5