Lijep pozdrav,
Imam Hyper X Cloud 1 slušalice, one OG, kupljene tamo 2016. i dosada su me služile dosta dobro. Međutim raspadaju se, ne stoje više na glavi i potrebna je zamjena. Slušalice su za gejming, što kompetitivni shooteri poput R6 Siege gdje je pozicioniranje strašno bitno, što AAA Singleplayer naslovi te slušanje glazbe, gledanje Netflixa i sl. Dakle, svega pomalo.
Budžet definiran nemam. Uvijek sam gledao što bolje može ali bez pre*eravanja.
S obzirom koliko se slušalice koriste nekako bi mi bilo logično da se ide na žičnu verziju? Ili to danas nije toliko bitno? Neki savjet i po ovom pitanju?
Hvala puno!
Moja osobna preporuka - Sennheiser HD 560S. Na njih sam prešao prije nekoliko godina, također s originalnog Clouda.
Alternative, navesti nekoliko malo lošijih - Fiio JT1, Beyerdynamic DT 990 Pro, DT 900 Pro X
i sada nekoliko boljih - HarmonicDyne Zeus Pro, Beyerdynamic DT 1990, Sennheiser HD 490, Sennheiser HD 800.
Predložio bih da nabaviš i neke IEM-ove, npr Truthear Crinacle Zero, Simgot EM6L, Simgot Supermix 4.
Kakav izvor zvuka koristiš? Ako je onboard Realtek, predlažem neki AMP&DAC dongle tipa Akliam PD4, Truthear Shio, Moondrop Dawn Pro, Fiio KA3, ...
S tako nekim DAC-om koji ima 4.4mm port možeš kupiti balanced kabel za skoro sve navedene slušalice ili IEM-ove.
To ti je onda competitive max.
Pozdrav. Na tvoju preporuku su kupljene HD 560S. Što se kvalitete out of the box tiče, nemam primjedbe. Balansiraniji zvuk svakako nego na bass heavy Cloudicama i pozicioniranje u igrama bolje nego na originalnim Cloudicama također !
Jedino što sam zasad primjetio jeste što su sluše tihe u igrama, čak i na 100% volumenu dok su za Youtube i sl. dovoljno glasne za moje potrebe. Matična koju imam je B550M pa valjda nije zvučna dovoljno jaka da pogoni sluše na max. Naveo is neke AMP & DAC da ih pojačam ali koje od ovih četiri preporučuješ najviše za HD 560S za koje piše da su 120 ohma? Akliam PD4, Truthhear Shio, Moondrop Dawn Pro ili Fiio KA3? Vidim da su uglavnom dostupne samo na AliExpressu, jeli ok naručiti od tamo? Drugo, slušalice su došle sa 3.5mm kabelom kao i adapterom za 6.3mm, kada dođe AMP & DAC, jeli samo stavim 3.5mm u AMP & DAC i onda USB od toga u PC? Jeli mi treba uopće ovaj adapter od 6.3mm za nešto?
Hvala ti!
Odi si pod opcije zvuka, sounds i staviti si pod enhancements, loudness equalization, odma ce ti povecat jacinu zvuka, bez toga su i moje tihe