postovanje,pogledao sam na googlu i ne mogu nigdje naci tocnoobjasnjene mada mi je negdje receno da se moze zaobici mikrochip na canon printerima.tocnije radi se o canon mg6450 i ne znam koju zamjensku tintu da kupim,kome da se obratim ,nitko ne zna,molim vas pomococ,unapšijed hvala i da,evo slike i dole navdeni zamjense tinte i ne znam koja je razlika izmedu ove od 30 kn i od 110 kn,zasto i prepdostavljam d aje skupjla ii bolja a kod vas sam proctao da ima razlika u trosenju tinete i do 30 posto pa me zanima koja je bolja tj najbolji omjer cijene i dobivenog,nadam se vasoj pomoci,unaporjed hvala..i eco slike iz ducana,nadam se da ne radim neki prekrsaj..tu si tinte zamjenske il ivi znte neki bolji izbor,ako znate super jer rado bih onda to kupio.hvala
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Evo još jednog dobarog priloga za sve nevjerne TOME
Pogledaj si ovu sliku u prilogu
Radi se o novom Canonu MG 6450
Isto tako morate uočiti da je na ovom uređaju otisnuto
650 - 700 otisaka
Zatim pogledajte si BK kanal i otisak
Lijepo se vidi kao crni otisak od rubova prema srdini postaje sve neoštriji. Kao da bubri na neki način
Zašto je tome tako?
Zato je na Canonovoj inkjet glavi nalazi se jedna membrana, koja po principu membranske pumpe izvlači tintu iz kazete. Naime Canonovi inkjet printeri nemaju pumpicu da bi dozirala tintu i nadoknadila utrošenu tintu. Već kad se neka tinta utroši zbog nastalog podtlaka dođe do uvijanja ove membrane koja po principu membranske pumpe izvlači tintu iz kazete.
I sad ukoliko se ta membrana odljepi ili rastopi ili defomira, dolazi do distorzije mlaznica na priložen način. I tu nema pomoći. Ovaj primjer je od jednog takvog printera što ga je korisnik ostavio samo da ga sam ne baci u konteiner.
I zašto se je to dogodilo ?
Teško je reći. Naime korisnik je u printer automatski stavio zamjenske tinte. Jer su mu to rekli da se to tako radi u nekoj trgovini ili na nekom portalu što prodaju zamjenske tinte. A isto tako je moguće da se radi o tvorničkoj grešci ili mini u tome što su namjerno dizajnirali onu membranu da je rastopi i deformira u kombinaciji sa ovim popularnim zamjenskim kazetama.
Zaključite što hoćete, koja od ove dvije varijante je naj vjerojatnija. Tvornička greška ili pogrešna kazeta.
Dodatak:
Jednako tako vidi se da nema oitiska na M i Y kanalu. Na prvi pogled izgleda da su M ili Y kazete prazne ili su M i Y kanali zaštopani. No problem. To se da riješiti.
Nažalost to ovdje to nije bio slučaj. Naime zaštopane kanale je moguće očistiti. Nažalost to ovdje nije bio slučaj jer je već netko pokušao čistiti ove kanale i " stručnjak za čišćemje" je probio onu gore opisanu membranu tako da po tim kanalima uopće nema otiska jer više ne postoji membrana koja bi izvlačila tintu iz kazeta. I zato ga je čovijek bez okljevanja i ostavio.
Znači poučak. Ukolio želite istrobati istu priću na svom Canonu obavezno morate isprobati i poslušati neku sličnu WEB ili Youtoob mudroliju.
Ili možda tome nije tako. Već su se mambrane rastopile zbog zamjenske tinte. Nažalost odgovor na to pitanje nikad nećemo doznati.