Problem sa Epsonom XP-225

poruka: 12
|
čitano: 13.975
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Pozdrav svima.

Prije 6 dana sam kupio Epson XP-225..

Isprintao sam možda 10 listova od kupnje.

Danas sam pokušao printati no nije htio,prvo je pokazivao da je papir zaglavljen(a nije) pa zatim da boje fali.

Iz printera se čulo puckanje i cviljenje..

Restartirao sam ga i to je rješilo problem sa zaglavljenim papirom.

No pokazuje mi da nemam crne boje a dan prije toga je bila skoro puna??

Cyan,Yellow,Magenta pokazuje da su na pola kapaciteta a bile su ne korištene..

Zvao sam trgovinu gdje je pisač kupljen te su mi oni rekli da ga budu slali na garanciju i da je to "normalan" softverski kvar..

Kao što sam napisao printer je kupljen u subotu,dali mi oni po zakonu onda moraju dati sutra novi printer?

Hvala..

Do not go gentle into that good night, Old age should burn and rave at close of day; Rage, rage against the dying of the light..
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Re: Problem sa Epsonom XP-225

E tako ti je to u životu.

Sad više nemaš 400 kn u novčaniku

Ali pošto si raspakirao kazete i raspakirao kutiju imaš uređaj za koji ti nitko neće dati više od 50 kn.

Ali zato imaš garanciju na tih 50kn  i besplatno živciranje i natezanje sa nekim servisom u vrijednosti barem dvije tvoje satnice. Plus troškovi dostave na tvoj trošak. Plus nove tinte.

Znači još barem nekih 300 - 400 kn manje u tvom novčaniku, a da se nisi maknuo sa mjesta.

Ali zato novo je novo.

https://www.facebook.com/adriatix.hr
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.4.2015 9:36 (Adriatix).
17 godina

Iskreno, nebi se čudio da si za tih 10 listova boju i potrošio. Epson je inače "jako izdašan" što se tiče boje na svojim jeftinim printerima. Preplatit ćeš taj printer debelo bojama već nakon 100-150 listova.

Trebao si Canona uzeti nekog ako ćeš povremeno printati (Pixma IP7250) ili Epson L seriju ako misliš jako puno printati.

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.4.2015 12:18 (lllnuclearlll).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran

Zbog čega misliš da je L110 bolji od XP 225.

Jedan i drugi imaju istu mehaniku. A mislim da su im i glave jednake. U funkcionalnom smislu otiska nema bitne razlike

A ovdje je dobio još i skaner i copy funkciju. Može kasnije isprobati trajne kazete

Ali da je recino uzeo refubrish Epson SX 130 za nešto malo više dobio bi testiran uređaj sa testiranim zamjenskim kazetama i kasnije bi istu količinu tinte kao za L seriju kupovao cac 50% jeftinije.

Naravno ni taj SX 130 nije niš bolji od ovih gore po pitanju trajnosti. Sve je to jednas te ista Low Cost mehanika i plastika zamalo tanka kao papir. Ali ispod 2000 kn se danas ništa ne radi kao prije za 1000 kn.

Ali bi mu bar ostalo 500 kn u novčaniku za jednak broj otisnutih otisaka.

17 godina
Adriatix kaže...

Zbog čega misliš da je L110 bolji od XP 225.

Jedan i drugi imaju istu mehaniku. A mislim da su im i glave jednake. U funkcionalnom smislu otiska nema bitne razlike

A ovdje je dobio još i skaner i copy funkciju. Može kasnije isprobati trajne kazete

Ali da je recino uzeo refubrish Epson SX 130 za nešto malo više dobio bi testiran uređaj sa testiranim zamjenskim kazetama i kasnije bi istu količinu tinte kao za L seriju kupovao cac 50% jeftinije.

Naravno ni taj SX 130 nije niš bolji od ovih gore po pitanju trajnosti. Sve je to jednas te ista Low Cost mehanika i plastika zamalo tanka kao papir. Ali ispod 2000 kn se danas ništa ne radi kao prije za 1000 kn.

Ali bi mu bar ostalo 500 kn u novčaniku za jednak broj otisnutih otisaka.

Znam da su isti no opet bi radije uzeo L seriju jednostavno zbog cijene tinte. O tom što imaš na skladištu i po kojoj cijeni i stanju proizvoda ne mogu znati pa nekom preporučiti. 

Jel se može glava mijenjati na XP/SX/L seriji i kolika je cijena ako si upoznat?

Koliko tinte se dobije s L serijom pretpostavljam da je printer napravljen da izbaci barem 20 000-30 000 otisaka. Vidim da su najjeftiniji deklarirani na 15 000, a ovi malo skuplji na 30 000 u garantnom roku, tak da vjerujem da ima neke razlike i u mehanici u skupljem modelu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.4.2015 13:04 (lllnuclearlll).
11 godina
protjeran

Opet generaliziraš

Nisu svi urešaji L serije jednaki. Recimo ukoliko te zanima usporedba L serije vs Bx serije otiđi na Axxxx. hr saiit pod najnovije vijeti pa si pročitaj usporedbu L 550 vs Bx300. Jedina bitna razlika je u glavi ali nije velika 29 vs 59 po boji. Ali pošto su ove 29 mlaznice veće od ovih 59 to je vjerojatnost zaštopavanja manja.  A da su se mlaznice na ovom L550 počele zaštopavati sa orginalnom tintom, nakon 900 otisaka,  to ni ne smijemo ovdje ni spomenuti i dokumentirati jer ugrožena strana će se odmah javiti sa argumentacijom da reklamiramo domaće proizvode. I tražiti suspenziju.

Odnosno prije nabave L serije bilo bi pametno da odje postaviš pitanje ljudima što su do nenavno držali na stolu Epson D120. I pitaj ih koliko im je dugo izdržao ovaj printer. I nemoj misliti da će neki iz L serije biti dužeg vijeka. A što se tiće glave sigurno nije ipod 500 kn a cijeli D120 je koštao 499 kn. E sad si ljepo izračunaj profitnu stopu.

Inače ta platforma nije loša. Pogotovo su je tražili oni što rade šalice i sublimaciju. I možeš dobiti jedan sličan takav sublimacijski paket sa cissom i uz D120  cca 50% jeftinije od sličnog sublimacijskog paketa na bazi L serije.

A što se tiće tinte i broja otisaka podledaj si onaj Axxx newsletter. Sve ti tamo piše.

A mehanika je zavisi od modela ili D120 ili Sx 435 zavisi od modela. A sve je to klasa 400 - 500 kn prije 2 godine. Ali sve to nije usporedivo sa jednom mehanikom iz  Dx 4650 i sl generacije. A to najbolje vidiš kad pogledaš mehaniku serije r2000 - r3000 vs ove L serije. E sad pogldaj kolko košta r2000 a koliko DX 4650.  Imaju tehnički gledano istu mehaniku.  I sad ukoliko ti trbas profi A4 uređa onda je pametnije uzeti DX 4650 ili sl nego R2000. Ušteda par tisuća kuna. Tako ti je to i sa L serijom. Uvijek je nešto skriveno od publike da bi se stvorio dovoljan profit da se podmire troškovi marketinag i galame.

14 godina

Dobio sam novi printer..

Uglavnom ovo mi je več 3 model epsona(SX125,C45) i svaki od njih je bio smeće.

Prije toga Canon MP160 I IP1600..Obadva jako kvalitetni printeri:)

To da budem preplatio boju je djelomična istina,zamjenske za njega su 18kn/kom a original su 60km/kom.

Do not go gentle into that good night, Old age should burn and rave at close of day; Rage, rage against the dying of the light..
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RaZ0R9111 kaže...

Dobio sam novi printer..

Uglavnom ovo mi je več 3 model epsona(SX125,C45) i svaki od njih je bio smeće.

Prije toga Canon MP160 I IP1600..Obadva jako kvalitetni printeri:)

To da budem preplatio boju je djelomična istina,zamjenske za njega su 18kn/kom a original su 60km/kom.

Zašto si onda kupio Epsona opet? 

Ja imam isto iskustva s 2 canona i zadovoljan sam bio, no s Epsonom stvarno nisam. Iako, sam sam kriv za to. Epson ima osjetljiviju glavu a meni je zapekla boja. Vidi ponudu od kolege Adriatixa s tim trajnim kazetama što nudi za Epsona, vjerujem da se isplati više nego kupovati zamjenske. Ja sam i sa zamjenskima potrošio dosta love jer stvarno malo tinte ima unutra, a Epson čisti glavu prije svakog printanja i zbog tog troši sve boje makar printaš samo crno/bijelo. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.4.2015 15:03 (lllnuclearlll).
14 godina

Jer mi je hitno trebao printer,a u mojoj zabiti (KC-KŽ županija) su jedino imali HP i Epson.

a za 400kn nevjerujem da postoji bolji,novi printer? (bar ne na mojem području)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RaZ0R9111 kaže...

Jer mi je hitno trebao printer,a u mojoj zabiti (KC-KŽ županija) su jedino imali HP i Epson.

a za 400kn nevjerujem da postoji bolji,novi printer? (bar ne na mojem području)

Pa sad generalno gledano zavisi jel ti treba skener/boje ili ti je dosta samo crno bijeli printer.

Ja sam sebi uzeo laserskog c/b za 430kn i isprintat ću sigurno s njim 4-5 tisuća otisaka prije nego ga rashodujem, a zamjenski toner je jeftin da ne može bit jeftiniji. 120kn/2200str. Već sa samim printerom sam dobio tonera za 700str što definitivno neću potrošit prvih godinu dana.

Što se tiče županije, pa to ti više i nije toliko bitno jer postoji more web shopova koji ti dostave proizvod u roku 1-2 dana i plaćanje pouzećem. Ja tak naručujem sve već par godina, dostava bude besplatna ili nekih 20-30kn, a proizvodi su redovito jeftiniji nego u lokalnim trgovinama 

Možda si mogao potegnuti do Canona IP7250 koji je 559,00 kn, no velim s ovim samo pazi da isprintaš nešto svakih tjedan dana da ti se glava se začepi jer je dosta osjetljivo po mojim iskustvima.

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.4.2015 15:17 (lllnuclearlll).
11 godina
protjeran

Nije Epson kao Epson loš.

Loši su korisnici koji imaju svoju filozofiju. A trgovci moraju ići uz dlaku kupcima. Inaće su propali.

Recimo uzmimo jedan jako svjež primjer od prekjučer.

Došao na servis Epson BX 300f.

U njemu zamjenske Orink kazete sve 4 .

Glava daje znakove života jedino na magenta kanalu. Ostalo ništa.

Izvadili glavu, više manje lako očistili Cyan i Yellow kanale  Ali Black kanal zabetoniran.

E sad se postavlja pitanje dali je ta betonaža napravljena sa ovom Orink crnom ili je korisnik brljao po trgovinama i isprobavao razno razne druge kazete.

Znači odgovor je nepoznat. Ali jedna druga činjenica nije. Naime kao stjecanjem u raznim drugim Epsonima smo zatekli isto tako Orink kazete, jedna stvar lako upada u oči. A to je da istu naljepnicu možete naći na barem 3 -4 različite konstrukcije inkjet kazeta istog tipa.

Isto tako uvidom u odbačene kazete lako možemo naći kazete iste te konstrukcije ali sa posve drugom No Name etiketom.

Zaključak : Ukoliko kupujete neki brend zamjenskih kazeta nemate apsolutnu nikakvu sigurnost da ćete sljedeći put dobiti isti proizvod koji ste kupili jučer ili prekjučer. Odnosno svi ovi zamjenski razvikani brendovi funkcioniraju na jednak način. Maksimalan profit.

Ali zato ukoliko uzmete trajne kazete + 4* 100 ml provjerene tinte za refil onda ste sigurni da ukoliko ispočetka sve uredno radi, kod Epsona radit će i nadalje sve dok ne potrošite tih 4* 100 ml.

E sad ukoliko vam je to jasno onda vam možebiti jasno zašto Adriatix u principu nema ništa protiv Epsona.  Odnosno u više situacija Epson je bolje rješenje od Canona jer nema problema sa pregorjelim grijačima na glavi  ili Error B200. Svatko što je imao neki Canon vrlo dobro zna što je to Error B200 >> ili u prijevodu put za kantu smeća. I nema tu pomoći.

Dok kod Epsona ukoliko nije krepala neka Elektronika inkjet glava se da spasiti. I zato imanmo hrpu takvih 100% ispravnih uređaja. A Canona svega par komada. I uvjek je upitno koliko će još otisaka izdržati jedan takav refubrish uređaj.

Dok sa druge strane upravo zbog gornjeg opisa Canon MP ili Ip uređaji sa jednokratnim glavama su zakon za CISS istalacije. Zašto? Zato jer kad ti krepa glava nova te košta max 150 i peri deri dalje

Ukoliko vas to zanima pogledajte si na istom situ prilog Epson L 110 vs Canon iP 1800.

Znači nema generaliziranje i svaki uređaj je prića za sebe. I zato stalno ponavljamo kad uzmete neki novi uređaj. Pojma nemao što ste to uzeli. Ali budite sigurni da to proizvođač vrlo dobro zna i sigurno je sve napravio u svoju korist i za vlastiti profit.

OK?

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.4.2015 16:04 (Adriatix).
11 godina
protjeran

Upravo ti stigle trajne kazete za ovaj printer.  Pogledaj malo na Njuškalu

Uzmeš to + neku provjerenu tintu i riješio si problem do daljnjega.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice