Pozdav,
Jel može savijet, kupio bi printer/skener s cijenom oko 500kn koji ima zamjenske boje. Pa ako može mala pomoć pri odabiru. Koji printer i zašto?
Hvala
Pozdav,
Jel može savijet, kupio bi printer/skener s cijenom oko 500kn koji ima zamjenske boje. Pa ako može mala pomoć pri odabiru. Koji printer i zašto?
Hvala
Ja sam ga kupio nedavno i zadovoljan sam.
Printa/skenira/kopira.
Idu unutra zamjenske tinte.
EDIT: Sad malo bolje gledam i nema ga vise nigdje u ponudi... :S
Ja sam ga kupio u ADMu za oko 450,00 kn.
a što misliš o ovim printerima canon printerima
http://www.links.hr/?naziv=multifunk...kl=100.730.176
http://www.links.hr/?naziv=multifunk...kl=100.730.204
Radije se još malo protegni i kupi neki skuplji model, jer ova dva koriste istu kazetu za sve boja,
a to u pravilu znači bacanje 2 boje jer se jedna potrošila.
gledaj epson,jer imaju najjeftinije zamjenske...
gledaj epson,jer imaju najjeftinije zamjenske...
Ukoliko odabereš Canon sa CLI526 tintama, zamjenske su ti 7,50kn ili u rinfuzi 4kn.
a koju su to printeri? jel ih ima još u dučanima
Koji onda printer ima jeftine boje?
Koji onda printer ima jeftine boje?
epsonovi
Slazem se da epsoni imaju jeftine zamjenske ali ni canon nije puno skuplji
Imam Canon Pixma IP 3600
2 crne,ostale boje svaka svoju kazetu i zamjenske se vrlo jeftine daju nabavit
Na prodaju je jer mi netreba pa ako si zainteresiran pm
Imam Lexmark Prospect 209, za 150 €, ali originalna tinta dođe 5 €.
Moze lagani bump, mene zanima isto pitanje ali ovog sx230 vise ne mogu naci nigdje u ponudi :)
Ja općenito nisam zadovoljan sa svojim Epsonom SX125.
Stvar je ovakva. Printer ima 4 spremnika za boje. Cyan, Magenta, Yellow, Black
Ja printam samo crno, a printer potroši i ostale boje. Nije mi jasno zašto. Canon koji sam imao prije njega (ali sa 2 spremnika) to nije radio (Pixma IP1000).
Druga stvar koja ima za uzrok ovu prvu je ta da kad potrošiš bilo koji od 4 spremnika printer više ne daje printati. Dakle potrošiš Yellow i više ne možeš printati ni crno ni nikakvo.
Također printer troši farbu kao blesav, a zamjenska je 30kn (dakle 120kn komplet boja), i jako malo mogu istprintati s tim, možda 50-70 crnih stranica gdje on potroši svu crnu i još pola magente i cyana.
Također izgleda da mi se i glava printera zasušila malo pa mrlja, ostanu prazne crte i tak. Uglavnom ink-jet se isplati kupit ako misliš printati fotografije između ostalog, i ako misliš printati često da ti se ne zasuše boje što se desi jako brzo ako koristiš zamjenske tinte. Moraš jednom u tjedan-dva provući nešto šareno kroz njega.
Za sve ostalo je puno bolje kupit laser, pogotovo jer su im cijene pale jako.
Neki dan baš išao sa susjedom i kupili Xerox laserski crno bijeli. 430kn i u njemu tonera za 700str. Toner za 1200str je 250kn, a ima i zamjenski za 2200str 190kn. Puno isplativije nego bilo koji ink-jet. Nema opasnosti od zasušivanja, puno brže radi, itd...
Sebi planiram kupiti neki Color Laser za 1200kn otprilike. Osobno ne printam puno i ne printam često, a fotografije ne printam uopće. Kad mi zatreba hoću imat pri ruci nešto što znam da će mi raditi, što znam da se nije zasušilo i da ne moram potrošit prvo spremnik tinte na čišćenje i pola sata radit head alignment, da bi dobio mrljavi ispis s prošaranim bijelim crtama na kraju.
Svi vele da je inkjet isplativiji ako ne printaš puno, no danas to više nije istina jer su laserski puno povoljniji nego ikada prije i postoje dobri zamjenski toneri. A kod inkjeta je problem što moraš printati dosta jer inače ode printer što baš ne ide u prilog onima koji ne printaju puno.
Naravno ukoliko netko printa fotografije je inkjet jedini izbor, ali za uredski ispis, i ispis jednostavnije grafike u boji je laserski puno bolji.
Imam u uredu 2 laserska i bas sam neki dan pricao sa covjekom koji nam puni tonere. Veli da i laserski kolorci trose i tonere u boji prilikom crno bijelog ispisa. Mozda ne trose fizicki boju ali u chip zapisuju ispis i za toliko smanjuju iskoristivost svih tonera.
Samo heads up da pripazis ako kupujes kolorca. :)
Imam u uredu 2 laserska i bas sam neki dan pricao sa covjekom koji nam puni tonere. Veli da i laserski kolorci trose i tonere u boji prilikom crno bijelog ispisa. Mozda ne trose fizicki boju ali u chip zapisuju ispis i za toliko smanjuju iskoristivost svih tonera.
To je istina, zato sam ja u uredu u postavkama stavio da samo crni toner troši:)
To je istina, zato sam ja u uredu u postavkama stavio da samo crni toner troši:)
Vidis to nisam znao da se moze. :) Bas cu provjeriti jer ovo je financijski pogubno sa tonerima od 1000kn.
Ja općenito nisam zadovoljan sa svojim Epsonom SX125.
Stvar je ovakva. Printer ima 4 spremnika za boje. Cyan, Magenta, Yellow, Black
Ja printam samo crno, a printer potroši i ostale boje. Nije mi jasno zašto. Canon koji sam imao prije njega (ali sa 2 spremnika) to nije radio (Pixma IP1000).
Koliko znam priča ide ovako... prilikom printanja CB teksta moraš u postavkama printera odabrati grayscale printing, inače će ti "trošiti" i boju dok printa, iako printaš samo CB tekst/slike. Ako ideš pod pisači/uređaji i tamo promijeniš postavke na grayscale print, onda će ti to biti po defaultu tako da ne moraš brinuti i stalno mijenjati. Meni recimo na SX130 to funkcionira (boja se ne troši).
Koliko znam priča ide ovako... prilikom printanja CB teksta moraš u postavkama printera odabrati grayscale printing, inače će ti "trošiti" i boju dok printa, iako printaš samo CB tekst/slike. Ako ideš pod pisači/uređaji i tamo promijeniš postavke na grayscale print, onda će ti to biti po defaultu tako da ne moraš brinuti i stalno mijenjati. Meni recimo na SX130 to funkcionira (boja se ne troši).
Znam za to i probao sam. Problem je što ako to napravim ne dobijem dobar ispis. Budu one crte gdje nema boje i svašta nešto, sad jel to do sasušene glave ili nečeg, vjerojatno je. Al to mi se dešavalo ubrzo nakon što sam počeo koristit zamjenske tinte.
Uglavnom moram uzet drugi printer. A slabo se razumijem u to.
Jel može preporuka nekog laser color koji bi bio dobar za ono što sam naveo gore u onom dugačkom postu, dakle za uredsko printanje i tu i tamo jednostavnije grafike u boji, dakle ne treba mi za printanje fotografija? Da se da namjestit na njemu da ne troši boje dok printa crno-bijelo, da su toneri prihvatljive cijene (možda da ima i zamjenske) i možda i one verzije tonera koje imaju bubnjeve svaki zasebno da ne treba mijenjat glavni bubanj, ne znam koliko je to bitno i kolika je cijena bubnjeva uopće.
Vidim da su jeftiniji kolorci 600x600, a skuplji imaju 1200x1200 rezoluciju ispisa. Koliko to znači u praksi???