I meni je zato draži malo deblji papir, recimo 100g. Samo ne da ovi Canoni "gutaju" boju, već ta tinta pomalo i isparuje. Jednom nisam printao 4 mjeseca, a znam da sam 10 dana prije zadnjeg ispisa stavio sve nove tinte i znam da je kod printa javio da su sve tinte pune. Nakon 4 mjeseca sve prazne, ali doslovce, sve suho u svakm spremniku. Možda je radi toga i glava otišla, jer ju printer više nije prepoznao. Pokušao sam ju očistit vodom i to jako dobro, ali ništa i onda slučajno vidim na Aliexpressu zamjenske, kupio jednu za probu (26$), došla, ali gle vraga, skoro sve zamjenske tinte u spremnicima skoro nestale, a još nisu bilo otvarane, dakle još uvijek u plastičnim neotvorenim vrećicama. Ali imale su još nešto malo u sebi, dovoljno da vidim kako glava obavlja svoju funkciju. Naručio još jednu i dva seta zamjenskih tonera i tu je Canon dobar, jer zamjenske boje sa spremnicima nisu skupe. Ja sam tu pomalo kriv, jer mi je ovo treći Canon i kod sva tri su otišle glave, a tada nije bilo zamjenskih, a u ovu ide 6 boja. Uvijek sam do sada imam 3-4 mjeseca stanke i vjerojatno sam onda trebao vadit iz tih glava spremnike sa bojama. Sada više neće biti te stanke, pa ću ga koristiti češće. Čak ako treba i isprintat jednu bogatiju stranicu sa bojama barem mjesečno jednom.
i da, ono što me kod Canona, bar ovih koje sam imao do sada (a sva tri imaju mogućnost ispisa i na CD-DVD printabilnoj mediji) živcira je to nekakvo čišćenje glave ili što već koje potraje i nekoliko minuta prije prvog printa. Užas, mogu na kavu za to vrijeme čekanja. Isto tako mana, ako printer otkaže, onda ne možeš ni skenirat ništa, a moram reći da skeniraju jako dobro, ali baš jako dobro i brzo.
Uskoro ću spojit ovaj Laser, jer i njega trebam uskoro malo više.