Pozdrav, zanima me nekakav printer koji printa na sve materijale, pa sam naišao na Azon Micro 2000, ali čitao sam na internetu da ljudi baš i nemaju dobra iskustva s njime. Pa eto ako mi može netko preporučiti takvu vrstu printera ili ako netko ima iskustva s time, bio bih jako zahvalan. Unaprijed hvala, LP.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Gledaj ukoliko govorimo o printeriam što printaju direktno na sve materijale onda to mogu biti jedino printeri koji inkjet glavu imaju izvedenu u pjezo tehnologiji. Ili nešto stvarno specijalno ali uz imprebnaciju kao receptor za prikladnu tintu.
Zašto ?
Zato jer je Piezo tehnologija oblik mehaničkog pljuckanja inkjet kapljica
Zašto je to bitno?
Zato jer se tada mogu koristiti razni inkjet materijali koji su brzo hlapivi. Bazirani na otapalima.
Međutim ta otapala nisu prijateljski nastrojena plastici od koje se rade kućni inkjet uređaji. I rastope je.
E zato se koriste na takvim uređajima Eko solventne tinte. Koje ne rastapaju neku plastiku a neku ipak rastapaju. I sad ti kupiš neprovjerenu Eco solventnu tintu na tvojoj inkjet glavi. I za 1 mjesec ili za 6 mjeseci Eko Solventna tinat počne rastapati cjevčice ili sve po redu i sve se to ljepo iz taloži u glavi.
I posto ti ne možeš nikad znati što će ti se sa nekom tintom dogoditi za 6 mj. Odnosno nitko ne može znati i vjerovati ti što si ti radio u tih 6 mj onda takve instalacije prije ili kasnije završe neslavno.
E sad ukoliko si to razumio onda možeš razumjeti zašto je Adriatix digo ruke od takvih tehnologija i posvetio se razvoju transfer tehnologija.
Znači nije direktni print na sve materijale. Već je transfer uz promjene pojedine karike u lancu na sve moguće materijale.
Naravno DTG dok radi će u nekim slučajevima biti bolje rješenje. Kao što su kemijske olovke i upaljači ali kad nakon 12 mj podvučete crtu vidjet ćete da ste u debelom minusu. I nemojte očekivati da će vam zbog onoga gore netko servisirati takav uređaj i dati neku garanciju na servisiranje. I piti mu krv na slamku ukoliko nešto ne štima onako kako ste si vi zamisli. Znači morate sami biti sposobni servisirati takav uređaj.