Lubrikant za tipkovnicu

poruka: 5
|
čitano: 3.681
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Lubrikant za tipkovnicu

Molim vas preporuku gdje mogu u Hr kupiti lubrikant za podmazati tipke na tipkovnici? Vidim da je popularan neki GPL-205G0 ali ne mogu pronaći nikakav? Blizu su mi Links, Mikronis, Protis...

Psi laju, karavane prolaze...
Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina
neaktivan
Lubrikant za tipkovnicu

ako mislis na mehanicku, melem ti odlican za stabilizatore, za podmazati switcheve, ne znam koliko to mozes dobro bez stanice za podmazivanje

inace Krytox 205g je odlican za switcheve

i know a guy koji mi je tako preporucio 

www.youtube.com/TerabitTV
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Lubrikant za tipkovnicu

Da, mislim na mehaničku. Melem, prvi glas?! Ok, neće se osušiti i napraviti neko sranje?

Psi laju, karavane prolaze...
6 godina
neaktivan
Re: Lubrikant za tipkovnicu
sportline kaže...

Da, mislim na mehaničku. Melem, prvi glas?! Ok, neće se osušiti i napraviti neko sranje?

meni nije, ali samo stabilizatore mazati. naravno na vlastitu odgovornost 

www.youtube.com/TerabitTV
12 godina
Lubrikant za tipkovnicu

koju tipkovnicu imas? ima li hot-swappable switcheve ili zalemljene (u tom slucaju, puno srece..)?

ja sam ovo narucio sa amazona (mast koju uvjerljivo svi preporucuju za podmazivanje tipki i stabilizatora): https://www.amazon.de/gp/product/B0973N6L4L/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1

doslo mi isti tjedan

skupo je i preporucam da to uzimas jedino ako ces stvarno tipke podmazivati - mene je glava zabolila kad sam shvatio koliki je to posao (ocekuj da ces to raditi nekoliko dana po nekoliko sati, pogotovo ako ti je prvi put i ako imas vecu tipkovnicu, tj imas full layout) pa sam odlucio samo stabilizatore podmazati (a i to sam, uz band-aid mod, radio do u 1 u noc dok sam shvatio sto i kako unatoc svim youtube tutorialima)

za podmazivanje stabilizatora mozes koristiti i lako dostupne masti iz ducana - ne znam vise tocno koje, citaj po netu sta kazu ljudi ili vidi

da izbjegnem podmazivanje tipki (tj switcheva), jednostavno sam kupio vec tvornicki podmazane switcheve:

https://kprepublic.com/products/gateron-cap-milky-yellow-switch-extras-5pin-rgb-linear-63g-mx-stem-switch-for-mechanical-keyboard-50m-with-acrylic-base-case

u kombinaciji sa PBT keycapsima koje imam zvuce izvrsno i doista ne vidim potrebu da dodatno podmazujem switcheve

tipkovnica koju koristim je tvornicki dosla sa vec podmazanim stabiliserima, tako da realno ni to nisam morao podmazivati - no rekoh idem ih ocistiti i sam podmazati

btw mislim da melem nije dovoljno masan - tj da ce se relativno brzo osusiti i da ces opet morati podmazivati sve

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.12.2021 12:44 (Fanu).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice