U potrazi sam za novim headsetom, namjena: maratonski gaming, Blu ray filmovi i glazba in between navedenog.
Očekivanja od novog headseta: visoka razina komfora- zadržavanje razine udobnosti nošenja nakon 12 ili više sati upotrebe; odgovarajuća kvaliteta zvuka za high end gaming, primjerena konstrukcija i kvaliteta izrade kako bi dotični headset izdržao učestalo skidanje-stavljanje.
Wireless ne dolazi u obzir.
PC na kojem će biti headset korišten ima integriranu zvučnu karticu te će stoga zvuk ići preko zvučne kartice headseta, dakle ciljam na headsetove sa virtualnim 7.1 surround soundom.
Nakon što sam proveo substancijalno vrijeme u potrazi i iščitavanju/gledanju raznih revieowa gaming headseta od proizvoda dostupnih našem tržištu izdvajaju se logitech g35 i creative labs tactics3D sigma kao potencijalna kupnja uz konkurenciju nekih Corsairovih modela te neizostavan steelseries(7H). Razer charcharias je isključen jer ne dolazi sa vlastitom zvučnom karticom, a imati takav headset na integriranoj zvučnoj je waste of potential.
Dakle, zanimaju me iskustva korisnika prominentnih modela i mišljenja svih vas koji ste upućeniji u tržište gaming headseta.