Corsair sp2500 vs z5500

poruka: 76
|
čitano: 13.523
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Corsair sp2500 vs z5500
Hacker-ri kaže...

ako mene pitas isao bi na jeftiniji 5.1 ...

nikad ih neces koristit na taj nacin da ces ti cut neku veliku razliku, a svaki u rangu iznad 1k kuna je kvalitetan...

ti razliku izmedu g51, sp2500 z5500 ili z906 neces bas nesto osjetit tako da udari da ostane za cevape sa frendom, pivu sa trebom, i veceru sa ljubavnicom...

koji to?

15 godina
neaktivan
DiRT kaže...

Aha, da...ista stvar kao kod Z-5500. Maleni sateliti na max nadglasaju woofer samo tako dok kažeš keks. Znači po mom, oba sistema nisu dobra jer im fali srednjih tonova kad pređeš 1/3 volume, a kad pređeš 2/3 fali bass, ili bass nije tako dobar ko na nižim glasnoćama te imam osjećaj da će se za dulje vrijeme raspast ili iskočit van. Nije savršeno, al za te pare nema niš bolje. Iznad 2500 kn to nebi ni gledao, srećom ja platio 2200 na akciji pa toj cijeni nema ništa ravno. :)

zato se jos uvijek mogu nabaviti (polovni) gigaworks s750 koji takve probleme nemaju 

15 godina
neaktivan
Corsair sp2500 vs z5500
Ma da , Bug i zvuk zajedno , yeah right -.- Autoru teme -Po meni spa 2500 , Z cinema ili Z 2300.
Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Ova tema mi je privukla pažnju,pitanje za kolegu explorer 4....

Imam Creative Audigy SE s modanim driverima (X-Fi),e sad da imam zvučnike tipa Corsair sp2500,Logitech Z Cinema ili Logitech 2300,da li bi morao kupiti kvalitetniju zvučnu karticu ili je sadašnja dovoljna?

Trenutno je spojeno na liniju s 2 zvučnika bez subwoofera tak da mi je ta kartica taman za zvuk,jer zvučnici nisu baš....

Pitam ako bu napravio upgrade za budućnost.

14 godina
neaktivan
Corsair sp2500 vs z5500

jel bi trebala i zvucna za te corsair ili ce se ok cut i na integriranoj?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
gin.tonic kaže...

Ova tema mi je privukla pažnju,pitanje za kolegu explorer 4....

Imam Creative Audigy SE s modanim driverima (X-Fi),e sad da imam zvučnike tipa Corsair sp2500,Logitech Z Cinema ili Logitech 2300,da li bi morao kupiti kvalitetniju zvučnu karticu ili je sadašnja dovoljna?

Trenutno je spojeno na liniju s 2 zvučnika bez subwoofera tak da mi je ta kartica taman za zvuk,jer zvučnici nisu baš....

Pitam ako bu napravio upgrade za budućnost.

Ne trebaš novu zvučnu ,to je dobra kartica još uvijek.Samo , to ti ne vrijedi za Z cinemu jer se ona spaja preko USB-a. Možeš slobodno uzet tako neke zvučnike. EDIT:@marac a nije bas neka sreća spajati na integriranu ali ako bas mora...Ako imaš realetek 889 onda to nije toliko loše.Možeš staviti na nju modane x-fi drivere.
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.9.2011 9:21 (explorer 4).
14 godina
neaktivan
Corsair sp2500 vs z5500

di da vidim koju imam?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Corsair sp2500 vs z5500

Evo ti stranica s koje možeš skinuti program , zove se Everest

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Corsair sp2500 vs z5500
Sad se premisljam jos da mozda uzmem logi z2300 ili logi z-cinema.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Corsair sp2500 vs z5500

Moj glas za Logi Z2300

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
maraac kaže...
Sad se premisljam jos da mozda uzmem logi z2300 ili logi z-cinema.

pošto imaš integriranu onda neznam :D

14 godina
neaktivan
Corsair sp2500 vs z5500
Z2300 nigdje nema. Z-cinema ima u oglasniku. Ako cu uzimat 5.1 uzet cu z906 a ako bi uzeo 2.1 premisljam se između par modela. Z-cinema, z623, corsair sp2500, z2300. Corsair je po snazi jaci od svih. Neki imaju onaj THX certifikat, pa sto to znaci? Koji bi bio najbolji od tih? Mislio sam uzet corsair ali sam onda sam vidio da z-cinema ima neki "surround" mod pa vise neznam sta da uzmem. Sto je najbolje za filmove i muziku? Nece sluzit za igre tako da to nemojte gledat. I bitan mi je tip spajanja, nesmije bit usb.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Corsair sp2500 vs z5500

Onda uzmi Z cinemu , mislim da će ti odlično sjesti u tu sobu.

Moja preopruka

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Corsair sp2500 vs z5500
Mislis da je bolji od corsair-a?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Corsair sp2500 vs z5500
A gle nisam slušao Corsair , ne mogu ti ništa reći. Mogu ti reći sve šta te zanima o Z cinemi , stvarno dobri zvučnici. Ja ti njih preporučujem jer se spajaju preko USB-a i bolje to nego integrirana. Za filmove su po meni najbolji a i sam ti naziv govori :D

0 0 hvala 0
16 godina
Corsair sp2500 vs z5500
I ja kupujem, Ovako zanima me njihova glasnoca i vidio sam da imaju neki veliki daljinski pa kakve on opcije ima?
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.9.2011 17:20 (mar123).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Corsair sp2500 vs z5500

Uzmi Z Cinemu jer imaju zvučnu u sebi u rangu Xonara DS i Audigya 2. Svakako ako su oko 700,800kn uzeti, takve zvučnike i zvučnu za tu paru nećeš naći. Samo zvučna računaj da je 200kn unutra.

Cemetary gates
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Moja preporuka bilo kome su ovi zvučnici koje imam ja; Genius SW-HF5.1 5050. Odlična drvena konstrukcija, odličan zvuk, odličan bas, ...Frend ima Z Cinemu i bilo ga je sram kad smo ih usporedili. Drugi frend ima Z 5500, njega ajde nije bilo sram, ali za one pare koje je on potrošio (2500+ kn), ne znam baš, dok su ovi ispod 800 kn.

It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society
15 godina
neaktivan
cinco44 kaže...

Moja preporuka bilo kome su ovi zvučnici koje imam ja; Genius SW-HF5.1 5050. Odlična drvena konstrukcija, odličan zvuk, odličan bas, ...Frend ima Z Cinemu i bilo ga je sram kad smo ih usporedili. Drugi frend ima Z 5500, njega ajde nije bilo sram, ali za one pare koje je on potrošio (2500+ kn), ne znam baš, dok su ovi ispod 800 kn.

Dobro sad , nemoj pretjerivati {#}

Nemoj misliti da su ti Genius neka kvaliteta zato što su u mdf-u , to nije neki poseban faktor.

15 godina
neaktivan
cinco44 kaže...

Ako ih drugi put poželi od srama baciti kroz prozor, javi. Da ih uhvatim ispod negdje..

Cemetary gates
15 godina
neaktivan
Corsair sp2500 vs z5500

Hahaha samo sam tebe čekao , znao sam da ćeš nešto izvalit.

0 0 hvala 0
17 godina

Ne morate mi vjerovat ako nećete...

Za te pare definitivno najbolje što sam ja vidio, tj. čuo. A, što se tiče Z Cineme od frenda, možda bi ih i prodao, neznam.

15 godina
neaktivan
cinco44 kaže...

Za te pare definitivno najbolje što sam ja vidio, tj. čuo. A, što se tiče Z Cineme od frenda, možda bi ih i prodao, neznam.

Sigurno je najbolji izbor i nema mu premca do 1000 kn , ali ne vjerujem da su bolji od Z cineme.

15 godina
neaktivan
Corsair sp2500 vs z5500

Ja sam zainteresiran, ali očekujem i cijenu prikladnu razočaranju. Ispod 500kn naravno ili tu negdje.

Cemetary gates
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
explorer 4 kaže...
cinco44 kaže...

Sigurno je najbolji izbor i nema mu premca do 1000 kn , ali ne vjerujem da su bolji od Z cineme.

thedream kaže...

Ja sam zainteresiran, ali očekujem i cijenu prikladnu razočaranju. Ispod 500kn naravno ili tu negdje.

Vjeruj što hoćeš, zašto bih lagao?

Stvarno ne znam bi li ih prodao i pošto, ali lako ga pitam...

14 godina
neaktivan
Corsair sp2500 vs z5500
Hahah vec su poceli glupi komentari kao da je 5050 bolji od z-cineme. To jednostavno nemoze bit jer mu je sub od 50w a z-cinema ima sub od 120 w ista stvar sa satelitima jedino moze bit bolji u surround filmovima. Ali necemo vise u off topic. Znaci ili z-cinema ili corsair. Mi moze ko rec kakve mogucnosti ima z-cinema.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
maraac kaže...
Hahah vec su poceli glupi komentari kao da je 5050 bolji od z-cineme. To jednostavno nemoze bit jer mu je sub od 50w a z-cinema ima sub od 120 w ista stvar sa satelitima jedino moze bit bolji u surround filmovima. Ali necemo vise u off topic. Znaci ili z-cinema ili corsair. Mi moze ko rec kakve mogucnosti ima z-cinema.

Tvoj komentar je glup jer ti "znaš" da je Z Cinema bolja jer si vidio karakteristike na kojima su veći brojevi dok ih nisi čuo niti jedan... Uopće nemam namjeru se sad natezat jer me stvarno boli k*rac što će tko kupiti. Samo sam iznio svoje mišljenje.

14 godina
neaktivan
Corsair sp2500 vs z5500
Znas postoji nesto sto se zove review i you tube. Ti hoces rec da su tvoji zvucnici glasniji od z-cineme?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Corsair sp2500 vs z5500

Glupo ih je uopće uspoređivati po meni, da imam Z-Cinemu, ne bi kupio nikad HF5050 ili 5005 Genius. Isto vrijedi i obrnuto. A da nemam nijedne kao što nemam, glupo mi je opet išta sugerirati kad 2.1 i 5.1 nije isto, kao i materijal izrade, driveri, sub, sateliti itd.

Po meni Z-Cinema ima deset puta bolje satelite od tih Geniusa, sub je nešto bolji kod Z2300 recimo, u usporedbi, ide niže i nekako mi se čini, bar koliko sam slušao i jedne i druge, da ima više štofa u onom od Z2300, da je jači nekako, ali onda se desi sr*nje pa na lošoj ili prosječnoj onboarduši uguši satelite, koji su tako i tako lošiji dio Z2300. Čuo sam par setupa gdje ih je posve nadjačao, to može tek donekle popraviti dobra zvučna.

Za Genius svakako plus masivnost i MDF odnosno često i pravo drvo izrada, što sigurno da daje jedno drugu dimenziju i toplinu zvuku. Bas teško da može nadmašiti onaj od Z2300, pa i Z-Cinemin, ali kažem, što se satelita tiče, vrlo dobri su na Z-Cinemi, nisam sreo zvučnike za PC osim M-Audia AV40 i Creativea T40 II koji su toliko dobri, naravno ispod 1 000kn. Govorimo o Z-Cinemi za 700,800kn kao kupnji,naravno.

Cemetary gates
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Corsair sp2500 vs z5500
Pustimo sad genius-a. Ako cu kupit 5.1 uzet cu z906. Mene jedino sad zanima dal su ovi corsairovi bolji od z2300.
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice