Prepatch dolazi uskoro tako da bi svakako moglo biti ljudi po zonama pa tako i open world pvp-a. Na pocetku svake ekspanzije open world pvp je moguć i čest ako se potrudiš.
Nisam znao da postoji server s normalnim omjerom A i H!
Prepatch dolazi uskoro tako da bi svakako moglo biti ljudi po zonama pa tako i open world pvp-a. Na pocetku svake ekspanzije open world pvp je moguć i čest ako se potrudiš.
Nisam znao da postoji server s normalnim omjerom A i H!
Prepatch dolazi uskoro
Prepatch dolazi 20. srpnja.
Nakon odgledanog filma i najavljene ekspanzije odlučio sam vratiti se u igru.
Igrao sam dosta 2006. godine i nešto malo 2008. tako da sam se opet nakon puno godina zaželio WOW-a.
Od tada sam igrao dosta MMO-ova GW2, SWTOR, ESO, Conana, LOTRO ali sad opet vidim zašto je WOW kralj i zašto preko desetljeća drži tron. Jednostavno sve je usper izbalansirano, WOW je pokupio sve najbolje od dotadašnjih predstavnika žanra i sve to usavršio. Grafika više nije na onoj nevjerojatnoj razini, iako su ju poboljšavali tokom godina, ne izgleda kao Guild Wars 2, RIFT ili ESO ali sve je još uvijek prihvatljivo iako se vidio starost enginea i kockastost zbog manjeg broja poligona.
Iako mape više nisu pune kao prije i dosta ljudi se levela samo preko dungeon findera jer je tako brže, najdraži dio uvijek mi je bio WOW-ov odličan Open World PVP i adrenalin koji on nosi, koji mi je nedostajao u GW2 i ESO gdje je striktno odvojeno qvestanje od PVP-a. Naravno, zone nisu više toliko pune kao nekada, nema više toliko onih spontanih malih grupa i suradnje da se obavi quest pazeći leđa i gledajući preko ramena na protivničke igrače, ali još uvijek je to pristuno i onaj osjećaj da si jeda od vojnika na bojnom polju iz Warcraft RTS strategija. Vidim da na žalost grupni questovi niše ne postoje i da su sve bossove na mapama za koje je nekada trebala grupa, kao Mor Ladim i Hogger nerfali na oblčne elite koje svatko može ubiti 1 na 1.
Odabrao sam server The Maelstorm jer je to jedan od rijetkih servera gdje je broj Alliancea i Horde podjednak, a na njemu djeluje i guild Rakija, jedan od najvećih domaćih gildova na Alliance strani; dok su Otuland, Sylvanis, Kazzak i drugi serveri van balansa i 10 puta je više jedne strane nego druge.
Sve u svemu, opet osjećam onu staru strast, eh da je barem 2006.
Igrat ćeš možda 2-3 tjedna i onda će ti dopi*dit. Ja sam pokušavao par puta iz neke nostalgije.
Dođe mi opet s vremena na vrijeme, ali odustanem jer znam da ću platiti mjesec dana, a igrat tjedan dva.
Nije to više ista igra. Dosadi vrlo brzo.
Odabrao si pravo vrijeme. U srijedu dolazi prepatch koji donosi nove promjene u igru. Potrefilo mi se da svi melee speccovi koje ja osobno igram (DK, Shaman i Monk) su među boljim speccovima u Legion, a i ostali su izmijenjeni. Neki su bolji, neki lošiji, ali ovisi zapravo što ti želiš i nijedan spec nije da je ono baš ultra boring (možda ret paladin ako je suditi po drugima, ali njega nisam isprobavao). Grafika u WoW-u nije vrh, nije možda nikad ni bila, ali to nije važno. Gameplay je ono što mene drži uz WoW. Početkom godine sam uzeo 2-3 mjeseca pauze da malo ohladim od WoW-a i isprobam druge MMO-e, ali nijedan nije dovoljno dobar da me zadrži na dulje vrijeme.
Također, jako se veselim Legionu jer već u beti izgleda miljama dalje nego je WoD ikad bio, tako da jedva čekam release.
Često vidim pokraj imena igrača crticu - i ime nekog drugog servera. Čini se da je ipak sve povezano i da ravnomjerno raspoređuju igrače sa servera koji su pretrpani na druge. Tako da vjerojatno održavaju i neku ravnotežu između strana, iako nominalno piše da na nekom serveru ima malo A ili H, vjerojato popune i prebace ih u zone s drugih servera, tako da uvijek ima i druge strane. Dobro je što za svaki raspon od 5 levela ima 3-4 alternativne zone, tako se ne mora prolaziti ista priča više puta, već uvijek postoji alternativa i izbor ako ti se neka zona ne sviđa. World Pvp je i dalje dobar, i često se mogu sresti protivnički igrači pri kvestanju, što je meni bitan element koji nedostaje u Guild Warsu 2 ili Elder Scrolls Online gdje je PVP odvojen od PVE-a i nema te draži i napetosti.
Što se domaćih gildova tiče koliko sam vidio, na Alliance strani najveći i najaktivniji su Rakija na The Maelstromu i Reckoning na Outlandu. Otprilike su jednake veličine i zna se okupiti 15-ak igrača online u isto vrijeme. Vjerojatno ih ima i za raid od 20-ak ljudi.
Grafika u WoW-u nije vrh, nije možda nikad ni bila, ali to nije važno. Gameplay je ono što mene drži uz WoW. Početkom godine sam uzeo 2-3 mjeseca pauze da malo ohladim d WoW-a i isprobam druge MMO-e, ali nijedan nije dovoljno dobar da me zadrži na dulje vrijeme.
Sad vidim da treba cijeniti Blizzardovu profesionalnost i ugled u izradi vrhunskih igara.
SW TOR isto grafički nije bogzna što, star engine, ali je katastrofalno programiran, i nema računala koje može vrtjeti običnu PVP arenu od 16 igrača ili raid bez padanja ispod 25 FPS-a. Katastrofalno je programirana interakcija između igrača, engine je singel thread i ljudima sa novim i5 ili i7 procesorima i najjačim grafama FPS u PVP zonama 8v8 pada na 20-ak FPS šo je neigrivo. Grafiče su neiskorištene je SW TOR isključivo CPU bound i FPS u PVP se može održati prihvatljivim i jedino overclockom procesora na preko 4.5 GhZ. EA zna za taj problem od početka ali ga ignorira 5 godina jer su svjesni da bi trebali napraviti potpuno novi engine, praktički novu igru. Nejverojatan je takav propust na takvoj visokobudžetnoj igri sa Star Wars licencom, zato treba cijeniti Blizzard i njihove proizvode koji su uvijek ispolirani.
Ove novije zone u wow-u super izgledaju, oku su ugodne i imaju odličan level dizajn.
Ali zone za početne levele su katastrofa low ress i low poly. Trebali bi to reworkat ako ništa zbog novih igrača.
Te stare zone moraju da "represent", jer kad neko krene igrat starter edition da vidi šta je taj wow, na osnovu toga će odlučiti da li da kupi igru, a ono grafika kao da su zalutali u 2004-u.
ovo sam pisao vec 1000 puta,ne znam zasto ljudi pljuju po wow grafici,meni je grafika prejebena,svidja mi se taj stil,igrao sam gw2,ESO i jos 1000 novih mmorpgova i niti jedna grafika mi se nije dopala kao ova u wowu. usporedite samo izgled oruzja u wowu i gw2,nebo i zemlja,u gw2 imas mačeve u obliku banane,a u wowu ovo:
Ja sam samo rekao da low level zone trebaju graficki upgradeat, a ostalo je super..
Ret pala toliko debilan sad da je to nešto strašno. I prije je bio prilično lagan za igrat, ali težak za masterat, a sad... Isprobao betu i definitivno nakon 10 godina više neću mainat ret.
ato treba cijeniti Blizzard i njihove proizvode koji su uvijek ispolirani.
Wow je još uvijek CPU hog, evo ti mog primjera: komp u potpisu, kanta 1 bi trebao jest Wow na FHD na ultra u svakoj prilici i u velikoj većini slučajeva je tako. Foreground FPS mi je lockan na 60 i kreće se od 60-65, ali čim krene Kazzak fight dropa na oko 20. Pratio sam cpu usage na tom fightu i zakuca svih 8 jezgri na oko 100% dok grafika ne prelazi 50%. Isprobao razne kombinacije ploča, procesora i grafike i to se dešava na svima. Tako da daleko je wow od ispoliranog proizvoda.
Ret pala toliko debilan sad da je to nešto strašno. I prije je bio prilično lagan za igrat, ali težak za masterat, a sad... Isprobao betu i definitivno nakon 10 godina više neću mainat ret.
Wow je još uvijek CPU hog, evo ti mog primjera: komp u potpisu, kanta 1 bi trebao jest Wow na FHD na ultra u svakoj prilici i u velikoj većini slučajeva je tako. Foreground FPS mi je lockan na 60 i kreće se od 60-65, ali čim krene Kazzak fight dropa na oko 20. Pratio sam cpu usage na tom fightu i zakuca svih 8 jezgri na oko 100% dok grafika ne prelazi 50%. Isprobao razne kombinacije ploča, procesora i grafike i to se dešava na svima. Tako da daleko je wow od ispoliranog proizvoda.
Vidim da se ljudi masovno žale na dizajn ret paladina. Uz dovoljno buke možda i padne neki redizajn. Steta Ashbringera.... Sto se tice proca, FX jako tesko ž ače wow dok intel nema problema s takvim dropovima.
WOW se oduvjek vise oslanjao na cpu,tako je oduvijek.Sto meni s financijskog aspekta definitivnp pase,proc kupljen prije 5 godina za cca 2k kuna i dalje vrti wow fino.
Kad je u pitanju kazzak uzmi u obzir da:
- rijec je o world bossu i cesto je 40 + igraca.znalo je nekad biti i 100
-svi iskoriste onaj garrison ability gdje se spawna par npca
-svi iskoriste sve moguce abilitije koj (stampede,army,,)
-legendary ring
Jednom rijecju,kaos.
Siguran sam da da ti je u 30m raidu fps zakucan na 60.
Ja sa svojim pc iz potpisa raidam 20m-30m,uglavnom se drzi na 60 fpsa,ponekad mi dropa na 45 sto je i dalje vise nego igrivo(naravno kazzak smanjim detalje),tako da bih rekao da je wow dobro ispoliran proizvod,a u odnosu na druge mmo,cak i odlicno ispoliran kad ja sa procom starim 5 godina i medium range gpu igram wow na takvim postavkama.
- rijec je o world bossu i cesto je 40 + igraca.znalo je nekad biti i 100
-svi iskoriste onaj garrison ability gdje se spawna par npca
-svi iskoriste sve moguce abilitije koj (stampede,army,,)
-legendary ring
Jednom rijecju,kaos.
Meni je Kazzak hit and miss, ponekad mi na početku fajta padne fps drastično, pa se malo po malo digne na uobičajenu razinu, a ponekad mi ne zatrza niti mrvicu. A kaj se tiče ostatka WoW-a, moj i5 2500k i gtx 560 Ti još uvijek vrte WoW na jako pristojnim postavkama. Dobro, proc je odličan i danas makar je konfa kupljena prije 5-6 godina, ali grafičku ionako mijenjam uskoro, no ne zbog WoW-a jer njega i dalje dobro dere.
Ok, jedno je World Boss sa 40 igrača, a sasvim je duga stvar SW TOR gdje ni jedan procesor ako nije overclockan na preko 4 GHZ ne može vrtjeti obične PVP battlegroundse za 16 ljudi bez padova na 20-ak FPS i manje, što je apsolutno neshvatljivo, a igra je stara 5 godina, i na čemu su to levati od developera testirali i igrali. Bez obzira na kvalitete priče i PVE-a, šljiviš takvu igru kao Star Wars The Old Republic ako 90% komercijalnih gamerskih računala ne može vrtjeti običnu PVP arenu, raid ili bilo što gdje ima više od 10 ljudi na okupu i to sve na LOW detaljima jer je igra CPU hog i to jednojezgrena te grafikčka nema nikakav utjecaj.
WOW je barem mogao i sada i prije puno godina vrtjeti skoro sve bez problema i na ne osobito jakim i novim računalima.
Evo i ja malo tarabim WoW, ja sam na CROgall serveru, jbg previše mi tu likova za migraciju bilo kud, kad pogledam server status, u zadnje vrijeme je low, pa malo tarabim okolo po drugim serverima sa novim likovima, ima me na sve strane, ha ha. Da, WoW je poprilično dobro sortiran, raznovrsan i tak. Evo baš sinoć napravio novog lika i igro nekih 1-2 sata i natuko 23 lvl, meni je najveći gušt igrat male lvl jer mi je onak to će će, ponekad odem u LFR na Korgalu ali brate smorim se nakon pol sata spavanja u raidu, nema tu nekog uzbuđenja. Inače sam fan igre Age of Conan, koji isto tarabim ali kao f2p, meni najdraži mmo ( i moj prvo mmo koji sam zaigrao), igram i SWTOR iz razloga da malo pobjegnem iz prošlosti u budućnost, a i volim SW filmove tak da mi je to ok. SWTOR je napravljen u Hero engine-u i zbog tog sve to ide jadno, ljudi koji su kreirali igru su jako pogriješili radeći je u tom engine koji je blago rečeno preloš. Ja sam promjenio konfu prije nekih godinu dana i igra je jednako radila, odnosno vukla se, pogotovo na fleet station, onda sam puko i pobrisao sve i ponovno skinuo igru i sad radi puno bolje, sve gfx na max i nepada ispod 60fps bilo gdje se nalazim, u instanci, floti, nekom raidu.
Ok, dosta o tome, sve u svemu WoW je dobra i zabavna igra, novi svijetovi su ok, al stari su mu bolji. Eto čekam i ja nastavk pa bum vidio kaj se nudi, inače mi je pala ret main lik na korgalu, Vantan i još sam u gildu Group Two, bio hrv guild, al se ekipa razbježala, neki napustili wow i otišli u Rift i tak. Soliram pomalo, ako netko treba neku pomoć na Korgalu, nek se javi pa bumo smislili nekaj.
lp
Hrpu MMO/MMORPG igara sam kupio/igrao i nakon 11 godina opet se vratim u WoW, svake godine barem po par mjeseci :)
Spreman za legiju!
Evo ja isprobao istu stvar.
6700k + gtx 970.
FHD, stock ultra postavke + 150% render scale.
Prije fight-a avg fps 75 dok zujim uokolo i gledam hrpicu ljudi.
Kad se krene i sve pocne bljestit avg fps bude 55, kada bljestilo prestane ode na 70.
Avg cpu usage 35%, gpu load 98-100%.
Negdje je tebi nesto zapelo : p
Mislim da je recount ljudima unistavao fps u 40 main raidovima. Treba pretresti addone tu i tamo jer znaju praviti probleme ili imati intel proc. Vidio sam da su dosta digli recomended settingse za Legiju.
Sad kad dodje prepatch obrises wtf i addons folder pa krenes načisto. Jedino ako imas vise likova onda je napor sve ponovo sređivati.
Ostajete li pri mainovima? Po jubitu sam vidio da su tenkanje drastično olaksali jer u Wod-u losi tenkovi su zamirali ko tučice, a ćaće nisi trebali hilera.
Gledao sam od Preachera melee usporedbu, šamani, monkovi i vitezi smrti :) su navodno odlični za igrat dok paladini, arms warrovi i svi rog specovi su katastrofa.
Ne bi sigurno bio prvi kojemu recount uzrokuje probleme, meni je još u cati uzrokovao fps dropove pa sam se od onda prebacio na skadu, puno je lakši i stabilniji od recounta.
Ali da, fakat je čudno da su jezgre toliko u opterećene, baš sam se raspitao u gildi kod ekipe koja ima isti proc i nitko od njih desetak nema takve dropove.
Ostajete li pri mainovima? Po jubitu sam vidio da su tenkanje drastično olaksali jer u Wod-u losi tenkovi su zamirali ko tučice, a ćaće nisi trebali hilera.
Gledao sam od Preachera melee usporedbu, šamani, monkovi i vitezi smrti :) su navodno odlični za igrat dok paladini, arms warrovi i svi rog specovi su katastrofa.
Ja vjerujem u moć whine-anja na official forumima tako da ostajem na mainu i očekujem nerf / buff na prvom legion content patchu!
Mainam resto druida od 2008 a tako će i ostati u legionu najvjerojatnije, ali girati ću za raidanje i priesta za svaki slučaj kao backup.
Da tenkanje će biti olakšano a selfheal smanjen, loši tenkovi su umirali ko muhe a dobri nisu mogli umrijeti praktički,tako da će život tenkova opet više ovisiti o nama hilerima. Nama će možda biti zabavnije, ali tenkovima baš i ne.
DK main, bio i ostajem u Legion, makar još budem malo isprobal specove i DH-a, ali vjerujem da ostajem DK. A kaj se tiče Preacherove usporedbe, uglavnom se slažem, ali recimo meni Outlaw rogue dosta dobro zgleda, animacije i to. Samo da nekako Roll the Bones naprave da nije malo useful malo useless i to je to.
Ostajete li pri mainovima?
Definitivno ne! Pogotovo PvE, mainat ću frost DK a tekat s protadinom kao i dosad. Nema smisla igrat onako smiješnog reta, pa to moja mala nećakinja od 3 godine može igrat bez problema.
Ne bi sigurno bio prvi kojemu recount uzrokuje probleme, meni je još u cati uzrokovao fps dropove pa sam se od onda prebacio na skadu, puno je lakši i stabilniji od recounta.
Ali da, fakat je čudno da su jezgre toliko u opterećene, baš sam se raspitao u gildi kod ekipe koja ima isti proc i nitko od njih desetak nema takve dropove.
Problem uspješno riješen! Maknuo recount i fps stoji na 55-65 (u settingsima je lockan na 60) na kazzak fightu. Probao sam ga i stavit ponovno da se uvjerim u isto i problem se vratio, tako da doviđorno recount.
Alternativa recountu je skada pa mozes to probat.
No moguce je da ce i on pravit probleme.
Alternativa recountu je skada pa mozes to probat.
No moguce je da ce i on pravit probleme.
Ma nemam potrebu za dps meterom više, bar dok ne krenemo opet sa heroic raidanjem u legiji
Digao sam novog BM huntera na 100lvl, s njim nastavljam u legiji :)
Hunter i rogue najdraze mi klase :)