Thief

poruka: 226
|
čitano: 35.797
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Thief

Nakon tutorijala i uvodne misije kolaps - stuttering bez obzira na postavke...

GPU Usage:

A može biti i do "kvalitetne" verzije...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Thief

LP, zanima me kakav je thief i vrijedi li ga uzimati? Znam da na netu ima puno reviewa ali volim čuti mišljenje od samih igrača. Viđao sam da ima poprilično loše ocijene na web-u, trenutno igram witchera 2 pa me zanima ima li igra kakvih sličnosti jer mi je ovo stvarno precool igra..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Thief
spartlanin kaže...

LP, zanima me kakav je thief i vrijedi li ga uzimati? Znam da na netu ima puno reviewa ali volim čuti mišljenje od samih igrača. Viđao sam da ima poprilično loše ocijene na web-u, trenutno igram witchera 2 pa me zanima ima li igra kakvih sličnosti jer mi je ovo stvarno precool igra..

evo

pa se informiraj

It's not who u are, it's who u know.
14 godina
Thief

Konstantni stuttering bez obzira na opcije i ja doživljavam.

Zasad nisam uopće impresioniran. Igra izgleda osrednje, a kuca mi grafiku na 99%.

Prošetao malo, ukrao hrpu onog nebitnog smeća i nastavljam dalje prema clock toweru. Zasada meh...

NiramX kaže... Tko se na četvorku opek'o i na peticu puše.
Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
Thief

Pa dobro igra izgleda! Sasvim OK! Efekti magle su odlični. Kretanje lika također!

Ako će netko ubacit, evo SweetFX preset koji sam napravio; minimalne promjene - malo oštrine i tamnije sjene. Nije uključen AA unutar njega tako da slobodno može igrin FXAA  pošto je sharpening efekt unutar preseta te će FXAA zamuičivanje biti neprimjetno.

*isključiti FRPAS te nakon postavljenih taktova u koliko se korsiti MSI Afterburner desni klik u taskbar overlayu gdje su skrivene ikone na MSI ikonu te ugasiti program jer će se inače igra sruštii na desktop sa error porukom)

*Insert tipka uključi/isključi SFX; End tipka screenshot

Atmosfera je također dobro odrađena kao i voice acting za koji sam bio skeptičan. Također, ovo se ne igra kaoneka pucačina; nije fokus na borbi uopće, (iako im to nije opravdanje zašto je borba loše odrađena) već na šuljanju i krađi, (šta je uostalom bilo i u svakom Thiefu kao i skupaljanje svih mogućih pizzdarija).

Za priču sam čitao da sa vremenom poboljšava no to ćemo vidjet...

Sve u svemu, ja sam imao manja očekivanja od nekih pa me je igra pozitivno iznenadila

I nestao je stuttering; promjenio pastu na procesoru, očistio grafičku, napajanje i ostale ventilatore od prašine te radi bez greške kao i na startu...

Moj PC  
3 7 hvala 0
16 godina
doktor1 kaže...

I nestao je stuttering; promjenio pastu na procesoru, očistio grafičku, napajanje i ostale ventilatore od prašine te radi bez greške kao i na startu...

ne znam kako dat komentar na ovo... pogotovo za mjenjanje paste na procesoru

14 godina
Thief

Meni igra radi dobro,tu i tam na nekim lokacijama padne malo fps,sve postavke su na najvise postavljene osim ssao,on je na low.E sad neznam zasto al mi animacije trokiraju zesce.Generalno igra mi je jako dobra i neznam zas svi ocete iskljucit fokus kad bez njega nemrete nis nac,ja ga palim na 2 sekunde cist da vidim jel ima kakav skriveni sef il nes...

They have descended from heavens in fire chariots, and made humans on their own image.
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.2.2014 0:46 (lmutak).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Obi Wan kaže...
doktor1 kaže...

Nisam dugo vremena mjenjo pastu i čistio prašinu te sam već prije primjetio da prilikom igranja neke igre iz kućišta dolazi glasan zvuk, (ventilator od procesora). Filter prašine od napajanja je imao pet milimetara sloja prašine kao i katana na procesoru.

Temperatura procesora prije toga mi je odlazila na 75 stupnjeva pod opterećenjenjem dok je sada 52!

I našao sam na par mjesta da pregrijavanje grafičke/procesora može dovest do stutteringa u igrama! Očito je tu i bio problem jer nakon šta je temperatura procesora pala za 25 stupnjeva nemam više problema

Zbilja ne vidim potrebu za tvojim komentarom! Odi pametovat nekom drugom daj...

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.2.2014 0:50 (doktor1).
13 godina
doktor1 kaže...
Obi Wan kaže...
doktor1 kaže...

Nisam dugo vremena mjenjo pastu i čistio prašinu te sam već prije primjetio da prilikom igranja neke igre iz kućišta dolazi glasan zvuk, (ventilator od procesora). Filter prašine od napajanja je imao pet milimetara sloja prašine kao i katana na procesoru.

Temperatura procesora prije toga mi je odlazila na 75 stupnjeva pod opterećenjenjem dok je sada 52!

I našao sam na par mjesta da pregrijavanje grafičke/procesora može dovest do stutteringa u igrama! Očito je tu i bio problem jer nakon šta je temperatura procesora pala za 25 stupnjeva nemam više problema

Zbilja ne vidim potrebu za tvojim komentarom! Odi pametovat nekom drugom daj...

dobre temperature lol.

10 godina
protjeran
Thief

Igra je odlična za malo ubit vrime u zatvoru dok ne izađem opet. Malo teorije pomogne praksi, pa se možda uspijem izvuć drugi put{#}

6 3 hvala 0
16 godina
Thief

Na koju foru vi već igrate? Igra mi se preloadala i ne mogu ju pokrenuti jer još nije puštena.

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
odjavljen
Thief

cracks, torrents, piratebay, isohunt, torrentz, reloaded.... ring a bell?

Don't these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there's one you're bound to divide it .....Right in two!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
eywa33 kaže...

Kako onda znaju da im radi dobro? I kako znaju da je modificirana inačica igre jednaka originalu?

Do sada je bilo puno slučajeva da nelegalne kopije imaju određene oblike zaštite zbog kojih igre rade lošije, izgledaju lošije ili se ne može preći određeni dio igre (namjerno implementirani propusti).

Twitter: @191x7
11 godina
odjavljen
191x7 kaže...
eywa33 kaže...

Kako onda znaju da im radi dobro? I kako znaju da je modificirana inačica igre jednaka originalu?

Do sada je bilo puno slučajeva da nelegalne kopije imaju određene oblike zaštite zbog kojih igre rade lošije, izgledaju lošije ili se ne može preći određeni dio igre (namjerno implementirani propusti).

Kako znaju da im radi dobro? Što znači "radi dobro"? Jedina igra koja se u mom iskustvu razlikovala od originala je GTA4. Rockstar je prilično tvrd orah prema piratstvu. Vjerojatno postoji još sličnih...No u ovom slučaju, valjda ako igra radi...znači - radi. Kolko sam shvatio nije zahtjevna. 

Don't these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there's one you're bound to divide it .....Right in two!
16 godina
neaktivan
Thief

Baš ću večeras probat kak to čudo radi ako ulovim vremena (ako ne onda sutra) pa javim {#}

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Griješiš, Thief je definitivno bio AAA i uvijek je bio cijenjen među svima.

Evo brojke s metacritica:

• Thief: The Dark Project - 92 (users 9.2)
  • Thief II: The Metal Age - 87 (users 9.2)
  • Thief: Deadly Shadows - 85 (users 8.4)
  • Thief - 69 (users 4.9)

Iako je serijal s vremenom konzistentno dobijao sve niže ocjene, najnoviji nastavak ipak posebno odudara lošim ocjenama. Upravo ti tvoji ljubitelji žanra (users) su ga posebno popljuvali.

.

16 godina
justapixel kaže...
 Upravo ti tvoji ljubitelji žanra (users) su ga posebno popljuvali.

.

Da, zato jer je user score na metacriticu tako bitan!! Daj molim te, svako tamo može doći i opalit jedinicu, nulu i slično! Zar se po tome ravnaš kod odabira igre koju ćeš igrat - gledaš user score na metacriticu?

Ma da je neznam šta, igri davat jedinicu? Zbilja?

16 godina

metacritic nije nista drugo nego orude za neobrazovane ljude. kao sto je kolega rekao... kako aaa naslovu mozes dat jedan ili 2? kako mozes dozvolit da ti netko drugi govori jel igra valja ili ne a da je nisi ni odigrao? ljudi su postali smijesni.

igra je reboot, a na sequel... to je prvo sto trebate znati. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.2.2014 11:42 (Obi Wan).
15 godina
neaktivan
Obi Wan kaže...

metacritic nije nista drugo nego orude za neobrazovane ljude. kao sto je kolega rekao... kako aaa naslovu mozes dat jedan ili 2? kako mozes dozvolit da ti netko drugi govori jel igra valja ili ne a da je nisi ni odigrao? ljudi su postali smijesni.

Ma zašto pobogu AAAAA naslovu se ne bi moglo dati 1 ako je sranje ??

(ne pričam o Thiefu, već općenito)

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.2.2014 12:29 (Praetorian1).
16 godina
Praetorian1 kaže...
Obi Wan kaže...

Ma zašto pobogu AAAAA naslovu se ne bi moglo dati 1 ako je sranje ??

(ne pričam o Thiefu, već općenito)

pa eto skoro si sam sebi odgovorio na pitanje. ti kazes ''ako je sranje''. sto to znaci? jel to znaci da igru opce ne mozes pokrenuti zbog raznih tehnickih problema ili dajes jedinicu jer si ti zamislio da ce igra biti nesto drugo a ispalo je nesto trece? ili mozda gledas igru kroz njene prijasnje nastavke bez obzira sto je naznaceno da je reboot (skoro pa ista situacija kao deus ex: human revolution). da je sequel onda nemam nista protiv,. to podrazumjeva zadrzavanje skoro pa istih mehaniku uz dodavanje novih featura.

ocjene ispod 5 se daju jedino onda ako je igra tolko losa da je puna bugova, da igra svako malo pada na desktop, da ne mozes uopce pokrenuti igru, tj da je skoro svaki aspekt igre pokvaren. ja to u onom vide-u od total biscuita nisam vidio. da se razumije, ja nisam igru igrao. to je cisto zakljucak iz jednog filmica. pravu procjenu mogu napraviti tek onda kad igru odigram dobrih 10 sati. samo sto sam tamo vidio ne bih dao manje od 5.

medutim, ocjenjivanje igara je nesto najgore sto postoji. treba uzet i stavit pros i cons pa fino navedes sta valja, sta ne valja. sta meni znaci kad ja vidim 8/10? ama bas nista. u slucaju dragon age 2 to je notorna laz. a sto se tice user score-a, pa svaka budala moze napisat game sucks, zalipit jedan i adio. jednostavno ne postoji nacin na koji ti mozes ocjeniti igru osim ako imas sustav od 1-5 s tim da to nije broj nego rijec. npr 5 je excellent dok bi 1 bio abysmal uz detaljno objasnjavanje pros i cons te poduzeg wall of text kojim bi uz sto objektivniji nacin objasnio svoje misljenje. 

tko god se hvata metacritica i tih ocjena po pitanju kvalitete igre taj ne bi smio imati obraz pojavit se s tim referencama u raspravi

15 godina
neaktivan
Thief

Nisam igrao prošle nastavke ali ovaj Thief mi je odličan, zapravo odličan je upravo zbog toga jer mi je došao kao osvježenje uz sve te naslove koji su više-manje na istu shemu, odigrao sam cca 1h i s obzirom da nisam imao apsolutna nikakva očekivanja moram priznat da me igra iznenadila za sad. 

Battlelog: D3XT3R_HR
Moj PC  
3 2 hvala 0
13 godina

Neznam za vas, ali meni je uvijek users score više govorio o kvaliteti igre nego review potplaćenog/pristranog novinara. A ovo da AAA igra nemože/nesmije dobiti manje od 5 (od 10) je njesra, da prostiš. Od kad se igre ocjenjuju po količini uloženog novca u njihov develop ili po količini marketinga? 

Mirno more nikad nije stvorilo dobrog mornara
16 godina
quickr kaže...

Neznam za vas, ali meni je uvijek users score više govorio o kvaliteti igre nego review potplaćenog/pristranog novinara. A ovo da AAA igra nemože/nesmije dobiti manje od 5 (od 10) je njesra, da prostiš. Od kad se igre ocjenjuju po količini uloženog novca u njihov develop ili po količini marketinga? 

ja nisam govorio o tome da se igre ocjenjuju prema kolicini ulozenog novca ili marketinga. to je sasvim suludo. ocjenjivanje od 1-10 u danasnjim gabaritima je glupa stvar jer ljudi zakljucuju da je ocjena od 1-5 ekvivalentna jedinici u ocjenjivanju od 1-5. upravo zato ne mozes dat takvu ocjenu (a to se pogotovo odnosi na user score) jer bi to znacilo da je igra skoro pa neigriva ili da je nesto u stilu rambo: the video game

a svima je poznato da je 6 dovoljno, 7 dobro, 8 vrlo dobro i od 8 navise je odlicna igra. gdje je tu logika?

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.2.2014 14:22 (Obi Wan).
11 godina
neaktivan
Thief

Meni igra radi savrseno, sve ali bas sve je na max postavkama ukljucujuci i triple buffering i lijepo bez padanja radi na 60 fps :)
Ali ne svida mi se gameplay previse, kontrole nisu fuildne kako sam ocekivao, malo su nespretne, a i umjetna inteligencija nije nesto.
Ma odigrat cu ju nema veze ali graficka prezentacija mi je odlicna. 

1 4 hvala 0
16 godina
Thief

ma baš čudno za komp koji imaš {#}

kako radi na slabijim kantama?

Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
Dariio7 kaže...

Meni igra radi savrseno, sve ali bas sve je na max postavkama ukljucujuci i triple buffering i lijepo bez padanja radi na 60 fps :)

s obzirom na tvoju konfiguraciju normalno je da mozes igrat sve na najvecim postavkama...

13 godina
odjavljen
Thief

onda jel itko igra kakva su iskustva do sada?

0 0 hvala 0
13 godina
191x7 kaže...

Ne pricaj bajke. Jos ces i utvrditi da na piratskim windowsima ne radi slanje mailova.

I spomenuti GTA4 radi isto kao i original. Online multiplayer je druga stvar i to je normalno da ne radi.

11 godina
neaktivan
Thief

Danas dolaze driveri sa podrškom za Thief. 

Ali pazi foru. Crte naprave tako da bi čovjek na prvi pogled pomislio da je razlika 30fps a ne 3fps {#}

"Mantle patch not included

AMD will roll out Catalyst 14.2 Beta in a few hours and the new driver is all about Thief. 

The game launches today and it’s part of AMD’s Gaming Evolved programme. 

Thief and the new driver bring a few interesting features. Support for 4K/UHD resolutions is on board from day one. 

The shadowing system is all new and AMD says a “notable percentage” of the rendering budget is spent on new shadowing algorithms. 

Compute shader-accelerated depth of field should deliver realistic focal lengths, silhouette enhancing tessellation should improve character geometry and SSAA is there to provide “buttery smooth” edges.

As for Mantle – nope, not yet. AMD says Thief will be patched to support Mantle and TrueAudio in early March."

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.2.2014 15:36 (Firefox72).
Moj PC  
3 0 hvala 3
16 godina
Nitro233 kaže...

onda jel itko igra kakva su iskustva do sada?

Početak je spor i linearan. Najprije neka vrsta tutorijala, nakon toga uvod, te odlazak u svoju kulu. Nakon toga izalzimo u grad i prije odlaska na main quest sreo sam dvije sporeden misije.

Već prva glavna misija mi je bila zabavna kao i njena lokacija, (spalionica leševa); sviđa mi se šta treba čitati dokumente da bi našli rješenje za otvaranje sefa koji se recimo nalazi u uredu do kojeg također treba naći skriveni put. Igram bez fokusa i sa iskjljučenim svjetlećim oznakama po ekranu kao i bez kompletnog HUDa, (samo crosshair kod korištenja luka i strijele) te mi je za preći tu misiju koja i nije tako velika trebalo sat vremena, (najteže postavke, uključena opcija sporijeg hodanja).

Slušajuči stražare i čitajuči razne letke/novine/dokumente dozanjemo zašto je grad prazan i zašto je na snazi "policijski sat". Sretne se tu i tamo neka osoba, ali osim prosjaka i straže nema nikoga radi karantene.

Odmah na početku treba kod trgovca kupit opremu jer bez nje nema kupljena određenog loota ili ulazaka na određena mjesta.

Jednom mi je na samom početku AI čudno reagirao no nakon toga je solidan. Reagiraju na otovrena vrata, ako vide otvorenu kutiju skužit će da nešto ne štima, kao i nakon šta u prostoriji ugasimo svjetlo... Nije revolucija, ali posao odrađuje dobro.

Malo zasmetaju čudna nagla skretanja kod nekih NPCova, ali nije tako često. Šteta šta za lockpick nisu odabrali neki ljepši UI naspram ovih "modernih" bjelo prozirnih pizzdarija...

Kretanje Garretta je odlično. Lik ima cjelo tjelo, (slika1slika2) i ima se neki osjećaj "težine" tjela kod kretanja zahvaljujući vidljivim udovima te raznim zvukovima podloge.

Borba je ja mislim najlošiji dio igre. Jednostavno igra nije rađena da se koljemo sa stražarima i to je to. Na najtežim postavkama ako su dva stražara protiv mene to je skoro pa sigurna smrt! Totalni Biskvit je i rekoa da su možda namjerno to tako napravili da ljude tjeraju na korištenje stealth pristupa koji je na kraju i dobar.

Rano je još za priču, ali mnogi kažu da je iznenađujuće dobra, pogotovo kasnije tokom igre. Voice acting je dobar dok je lip sync nekako loš. Kao i dizajn nekih likova. Vidi se velika razlika između onih bitnih za priču i ostalih low poly uradaka.

Performanse su odlične!

Za primjer - Moj PC - 2560x1440, sve maksimalne postavke, (bez SSAA, umjesto njega FXAA) i igra trči na cca 40 FPS, (na nekim otvorenijim djelovima grada padne na 32, no itako igram na 1080p, ovo sam samo malo probavao)

Ima zamuljanih tekstura no sjene, magla, paralax efekti itd uvelike poboljšavaju dojam

Igra nije za one željne akcije! Nikako! Slow pace igra i to je to.

Čak pošto je slow pace i sa kontorlerom na PCu radi dobro;

Nisam imao velika očekivanja za ovu igru te me je ugodno iznenadila...

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.2.2014 16:00 (doktor1).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice