The Witcher 3 izdvojena tema

poruka: 6.116
|
čitano: 1.034.288
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: The Witcher 3
doktor1 kaže...
Đapa club kaže...

Jesam jedini koji čeka 1.05 patch da sredi stvari ili nas ima još? :)

Same... Nisam igro od petka...

Uglavnom čačakanje po inijima i tako to dok ne dođe 1.05...

Ok onda jer sam se več zabrinuo, pošto isto ne igram od petka, a u međuvremenu je brat prešao igru. 

13 godina
neaktivan
The Witcher 3

Da li se jos kome desava grozan pop up objekata? hvala unaprijed

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Nema na čemu.

17 godina
The Witcher 3

Evo gledam ove twakove što doktor radi preko INI-a i nije mi jasno - zašto oni to ne žele odmah staviti? Je li bugovito ili ima neki drugi razlog? Ili je ipak istina ona priča da ne žele da se vidi koliko je PC grafika bolja od one na PS4 jer im to ide u korist (zarada)...

totus mundus agit histrionem
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

To su gluposti. :) Neke od tih opcija nisu u meniju iz razloga što bi meni bio pretjerano natrpan opcijama koje većina ne razumije, a same postavke nisu nabrijane jer uglavnom nema računala koje to može gurati.

13 godina
neaktivan
ArminBHF44 kaže...

Nema na čemu.

Kako smijesno i originalno! :)

15 godina
Odoakar kaže...

Jel se isplati u Skellige ici prije Novigrada? Sad cistim ostatak questova po Velenu, a onda bih po prici trebao Novigrad ili Skellige.

E super je vidit ljude koji slusaju valfara.

Novigrad je prije bolje riješit po meni

One ring to bring them all and in the darkness bind them
17 godina
Tonči kaže...

To su gluposti. :) Neke od tih opcija nisu u meniju iz razloga što bi meni bio pretjerano natrpan opcijama

Ali to nije objašnjenje..

Zašto se npr kod postavke sjena na Ultra ne uključe te opcije?

Ultra VS INI --- ovo je smješno; izgubio sam točno 0 FPSa sa promjenom tri jedinice u tri dvojke, a rezultat je vidljiv

Zašto se CascadeShadowDistanceScale0=1 na Ultra postavkama ne trigira u CascadeShadowDistanceScale0=2 i automatski doda mnoge sjene, (ljevo ultra - desno, samo promjena jednog broja)? Da ne pričam da je ovdje udar na performanse nepostojeći.

Nema tu nikakvih svemirskih udara na performanse.

Naravno postoje neke opcije koje su dosta zahtjevnije, ali ima i mnogo onih koje uvelike doprinose prezentaciji, a uopće nisu zahtjevne!

Kada se sjetiš njihove: "Ultra postavke - slap in your face"

Ništa drugo nego jednakost među platformama šta su oni i u više navrata rekli - cilj je da igra izgleda identično na sve tri platforme.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.6.2015 1:45 (doktor1).
16 godina
odjavljen

Ti igraš na izrazito maloj rezoluciji, pretpostavljam? 1080? Jer meni na 5K svaka i najmanja promjena ima efekt na FPS.

17 godina
The Witcher 3

Sada je 1080p "izrazito mala" rezolucija?

To je normalna rezolucija uz 1440p.

Ne preseravaj se.

Uredu je da igra po defaultu ima uključen 8xMSAA za hairworks kao i teselaciju kosice na 64x

Dok ovo šta zbilja čini razliku se ne uključuje niti sa Ultra presetom; nevjerovatan udar na performanse, (zanima nas broj 2, ne ostali brojevi):

Dvojka vjerovatno niti nema promejne u FPSu Dvojka vjerovatno niti nema promejne u FPSu
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.6.2015 8:20 (doktor1).
Moj PC  
12 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
The Witcher 3

doktore, ti dakle sada drzis sjene na low (uz tweakove) a izgledaju ovako dobro???

0 0 hvala 0
17 godina
Comi123 kaže...

doktore, ti dakle sada drzis sjene na low (uz tweakove) a izgledaju ovako dobro???

Probao i ja, najednom ima sjena gdje ih nikad nije bilo 

Prije toga sam imao nekih 39-45 FPS u prosjeku, sada mi to palo na 32-43. I mislim da ću nešto drugo morati smanjiti.

17 godina
Comi123 kaže...

Da; high sjene imaju neke druge postavke kvalitetnije, (poput rezolucije; tu se može vidjet gdje ultra bolje izgleda, ali cjeloukupna slika je bolja sa low/medium + ini setupm) te ako se rade tweakovi sa tom opcijom iznad low/medium ima veći udar na performanse

TomoR kaže...

Probao i ja, najednom ima sjena gdje ih nikad nije bilo 

Prije toga sam imao nekih 39-45 FPS u prosjeku, sada mi to palo na 32-43. I mislim da ću nešto drugo morati smanjiti.

Editiraj ove opcije i ništa drugo:

CascadeShadowDistanceScale0=2

CscadeShadowDistanceScale1=2

CascadeShadowDistanceScale3=2

i nemoj stavljat ovu liniju CascadeShadowmapSize=2048

I preko nvidia inspectora si zaključaj na najniži ili neki prosječni framerate, (može se napraviti custom broj po želji); puno ugodnije nego kada FPS varira od 35 do 45

AA / HBAO +  / DOF / Lightshafts / Bloom / High postavke / editirane sjene i teksture;

Bog, gdje je najgori framerate na cjeloj mapi uz to i kiša:

*bez novih drivera ovo je nemoguće

Uhvaćeno usred borbe; ne pada ispod 30

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.6.2015 9:46 (doktor1).
17 godina
Odoakar kaže...

Jel se isplati u Skellige ici prije Novigrada? Sad cistim ostatak questova po Velenu, a onda bih po prici trebao Novigrad ili Skellige.

Ako budes odradio Novigrad do kraja, doces u Skellige i dosta questova ce ti posiviti. Najbolje ti je da otvoris sve oglasne ploce, i Novigrad i Skellige, pa onda ides od najlakseg zadatka, tako neces propustiti iskustvo za svaki zadatak.

17 godina
The Witcher 3

Nova dva DLCa su vani...

1.05 patch CDPR...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
doktor1 kaže...

Nova dva DLCa su vani...

1.05 patch CDPR...

Zašto su izbacili tih par itema i oklopa iz finalne verzije igre? Vjerojatno da se mogu pohvaliti da su jedini developeri koji daju besplatan DLC, ali ipak mi je malo smiješno koliko se ti ljudi trude da naprave tu "mi smo vaši prijatelji" reputaciju.

16 godina
The Witcher 3

vjerojatno iz istog razloga kao i sto drugi izbacuju van,a naplacuju (da se jos dodatno namlate pare). 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Alex Mercer kaže...
doktor1 kaže...

Nova dva DLCa su vani...

1.05 patch CDPR...

Zašto su izbacili tih par itema i oklopa iz finalne verzije igre? Vjerojatno da se mogu pohvaliti da su jedini developeri koji daju besplatan DLC, ali ipak mi je malo smiješno koliko se ti ljudi trude da naprave tu "mi smo vaši prijatelji" reputaciju.

Nisu stigli dovršiti taj content na vrijeme.

cropunk kaže...

vjerojatno iz istog razloga kao i sto drugi izbacuju van,a naplacuju (da se jos dodatno namlate pare). 

Jer besplatnim DLC-ovima zarađuju masne novce... 

16 godina
odjavljen
doktor1 kaže...

Sada je 1080p "izrazito mala" rezolucija?

To je normalna rezolucija uz 1440p.

Ne preseravaj se.

Uredu je da igra po defaultu ima uključen 8xMSAA za hairworks kao i teselaciju kosice na 64x

Dok ovo šta zbilja čini razliku se ne uključuje niti sa Ultra presetom; nevjerovatan udar na performanse, (zanima nas broj 2, ne ostali brojevi):

Ne, to je izrazito mala rezolucija. Dapače, najmanja na PC-u već neko vrijeme (ako isključimo non-gaming laptope sa 768px po visini).

Ne pričamo o konzolama, nego o PC-u gdje je 1080 jeftin već deset godina, a 1200 i 1440 odavno dostupni za bolje konfiguracije. U vrijeme kad 4K monitori preuzimaju poziciju "bolje opreme" jer koštaju ispod 500 eura, 1080 je jako mala rezolucija.

16 godina
neaktivan
Tonči kaže...
Alex Mercer kaže...
doktor1 kaže...

Nova dva DLCa su vani...

1.05 patch CDPR...

Nisu stigli dovršiti taj content na vrijeme.

Ma daj, pa ko još puši te priče? 

Mogu misliti kako im je puno vremena trebalo za taj samostrel sa malo drugačijom nijansom smeđe 

Očito im je ta poruka ponosno trebala obznaniti: "Mi ne naplaćujemo DLC!", ali po meni bi još bolja poruka bila: "Mi ne režemo sadržaj iz svojih igara!"

12 godina
Tonči kaže...

Ne, to je izrazito mala rezolucija. Dapače, najmanja na PC-u već neko vrijeme (ako isključimo non-gaming laptope sa 768px po visini).

Ne pričamo o konzolama, nego o PC-u gdje je 1080 jeftin već deset godina, a 1200 i 1440 odavno dostupni za bolje konfiguracije. U vrijeme kad 4K monitori preuzimaju poziciju "bolje opreme" jer koštaju ispod 500 eura, 1080 je jako mala rezolucija.

lol na izrazito mala rezolucija

i 5K je izrazito mala rezolucija u usporedbi sa 15K..

1080 je najrasprostranjenija rezolucija trenutno, sto na racunalima, sto na mobitelima/tv uredjajima

500€ nije jeftino - za tu cijenu kupis solidan laptop, flagship mobitel ili neko slabije racunalo

mislim da vecina ljudi i dalje izdvaja do nekih 1500kn za monitore - a za tu cijenu je najbolje uzeti 1080p monitor

uostalom vecina danasnje racunalne opreme je namjenjena upravo toj rezoluciju - ako zelis gejmati na nekoj vecoj rezoluciji (bez rezanja detalja) treba ti graficka koja ce doci isto koliko i posten 4K monitor..

13 godina

1080 je standard. Biti ce jos neko vrijeme,za mozda par godina bude 1440p,ali daleko smo mi jos od 4k ...TO je nedostizni san trenutno.

TO što je tončiju 1080 mala reza je njegova stvar,ali 1080 je standard

16 godina
odjavljen
The Witcher 3

15K ne postoji, 5K i 4K postoje, tu je bitna razlika. 1080 je mala rezolucija (minimalna na kojoj igre uopće rade kako treba), kao što je 4GB mala količina RAM-a ili 2GB mala količina VRAM-a. Nekad nije bilo, danas jest.

500 eura nije malo, ali nisam ni rekao da je to namijenjeno većini ljudi. Većina kupuje najjeftinije monitore od 1500kn. Oni koji mogu kupe 1440 monitor ili 144Hz monitor ili oboje. To je, kao i 4K, rezervirano za one s dubljim džepom. No, činjenica je da je 1080 najmanja rezolucija koja se kupuje i koju ima smisla kupiti.

Nije mi jasno... zapravo, mislim da mi je jasno zašto, ali mi je besmisleno da se vi neki nađete uvrijeđeni jer igrate igre na 1080 i to netko nazove "malom rezolucijom". Ego je gadna stvar, vidim.

Svakako, tehnička je činjenica da rezolucija igra jako bitnu ulogu kod performansi u renderingu i da je 1080 "bottom line" rezolucija na kojoj ogroman broj postavki neće imati pretjeran utjecaj na performanse, jer moderne kartice itekako dobro "guraju" 1080. Što je već rezolucija, veće je opterećenje i manji je framerate, a sve opcije koje otežavaju rendering imaju i sve veći utjecaj na performanse. 

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
The Witcher 3

..evo svih 6-DLC-ova/GOG... : http://www40.zippyshare.com/v/x6GtivD0/file.html

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
Tonči kaže...

Svakako, tehnička je činjenica da rezolucija igra jako bitnu ulogu kod performansi u renderingu i da je 1080 "bottom line" rezolucija na kojoj ogroman broj postavki neće imati pretjeran utjecaj na performanse, jer moderne kartice itekako dobro "guraju" 1080. Što je već rezolucija, veće je opterećenje i manji je framerate, a sve opcije koje otežavaju rendering imaju i sve veći utjecaj na performanse. 

Pokazo sam ti grafove o utjecaju onih postavki na 4k rezoluciji takod da...

Te banalne postavke natrkeljene u beskonačnost...

Igra je okrljaštena radi jednakosti i ništa drugo; može se uklonit i magla koja sakriva draw distance

Namjerno isključene postavke!

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.6.2015 13:01 (doktor1).
14 godina
The Witcher 3

ja se igram na 55" Tv i meni 4k rezolucija apsolutno ne treba. gledano sa otprilike 3 m udaljenosti ne vidi se razlika između 1080p i 4k...

0 0 hvala 0
12 godina
Tonči kaže...

15K ne postoji, 5K i 4K postoje, tu je bitna razlika. 1080 je mala rezolucija (minimalna na kojoj igre uopće rade kako treba), kao što je 4GB mala količina RAM-a ili 2GB mala količina VRAM-a. Nekad nije bilo, danas jest.

500 eura nije malo, ali nisam ni rekao da je to namijenjeno većini ljudi. Većina kupuje najjeftinije monitore od 1500kn. Oni koji mogu kupe 1440 monitor ili 144Hz monitor ili oboje. To je, kao i 4K, rezervirano za one s dubljim džepom. No, činjenica je da je 1080 najmanja rezolucija koja se kupuje i koju ima smisla kupiti.

Nije mi jasno... zapravo, mislim da mi je jasno zašto, ali mi je besmisleno da se vi neki nađete uvrijeđeni jer igrate igre na 1080 i to netko nazove "malom rezolucijom". Ego je gadna stvar, vidim.

lol da je to minimalna rezolucija na kojoj igre uopce rade kako treba (sto god to znacilo) 

prosla i trenutna generacija konzoli ne vrti igre u 1080p (jedino PS4 jedva jedvice) a i dalje hrpetina laptopa dolazi bez 1080p panela i ljudi uredno gejmaju na njima 

lol i na spominjanje ega od covjeka koji (ako se ne varam) ima racunalo od preko 10.000kn..

moderne kartice guraju dobro 1080 ali ne guraju dobro ista iznad toga (i 1200p) - bar ne ove koje se najvise i prodaju (mid range segment tipa 760/770/270/280) 

17 godina
The Witcher 3

S obzirom da u stanu sa mnom žive žena i 2 sina, dobio sam samo kutak za svoj komp. 

Stol je širine 80cm, sa regalićem iza (sam izradio).

Trenutno imam 22" 1080p monitor na njemu, max bi bio 24" (da mi još stane čaša pored ).

Kada ću skupit love za novi bit će 24" 144Hz, 1080p, ako ništa drugo midrange grafičkih će mi to moći gurati (nadam se i u budućnosti), evo sad već skoro dvije godine imam GTX770, čekam novu seriju iza trenutnih 9xx za možebitnu nadogradnju. 

Bilo bi lijepo imati 27"+ 1440p monitor, ali s obzirom na ostale kućne izdatke (jer to vuče i jaču grafu za sobom) teško da bi se dalo iskombinirati.

Zapravo, zadovoljan sam i tako, a mislim da nam je to svima najbitnije - da budemo zadovoljni s onim što imamo, ili prema čemu možemo štedjeti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
The Witcher 3

Patch se je zagubio..

Od ponedjeljka, preko utorka i srijede sada se više nezna ništa...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
cropunk kaže...

Jer besplatnim DLC-ovima zarađuju masne novce... 

malo samo bolje procitat...

pise : kao i sto drugi izbacuju van ,a naplacuju.

ali ako to nije dovoljno jasno lako ja nadodam : ali oni ne naplacaju kao i ovi ostali sto dodatno naplacuju i namlate pare....

naravno da im ide u prilog sto dodatni sadrzaj sto je cista kozmetika ne naplacuju.Obicno bas sa tim sadrzajima drugi duignu jos neku paricu...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice