Zerikannian gear za Roacha su najbolji itemi,nema boljih.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Evo da se i ja prikljucim ovoj temi napokon :p
Igra je fenomenalna! Nisam fanboy, niti sam igrao prijasnje naslove, ali ovo je stvarno masterpis! 10/10
Grafika, Lore, combat, engine, svijet.... 15h sam u igri, a tek sam (upravo) dosao u Velen....
50-60fps butter-smooth na ultra bez HairWorks... cudo od igre!
Pozz i happy hunting :D
evo i ja sam isprobao, može se igrati i sa gtx 550ti
...ako se to može nazvati igranjem, sve na low, monitor 1280×1024 (dakle, bar za trećinu manje zahtjevan od full hd-a) i vrti se fps oko 30, dođe do 33, pa potone na 25 - jednom rječju katastrofa
nevjerojatno da sam gta v igrao sa puno stvari na high, nešto normal, teksture na vhigh, onu populaciju i ostalo na max, s urednih 45-60 fps-a, a ponekad i preko 60
dok ovu igru ne mogu niti na low sve, s bar nekih 40-ak fpsa
predobra je to igra za ovako se patit, ide na uninstall i čekat će neka bolja vremena
evo i ja sam isprobao, može se igrati i sa gtx 550ti
...ako se to može nazvati igranjem, sve na low, monitor 1280×1024 (dakle, bar za trećinu manje zahtjevan od full hd-a) i vrti se fps oko 30, dođe do 33, pa potone na 25 - jednom rječju katastrofa
nevjerojatno da sam gta v igrao sa puno stvari na high, nešto normal, teksture na vhigh, onu populaciju i ostalo na max, s urednih 45-60 fps-a, a ponekad i preko 60
dok ovu igru ne mogu niti na low sve, s bar nekih 40-ak fpsa
predobra je to igra za ovako se patit, ide na uninstall i čekat će neka bolja vremena
Taj gtx 550ti moraš zamjeniti na neku gtx 7xx jer ostatak konfe ti je dobar
Taj gtx 550ti moraš zamjeniti na neku gtx 7xx jer ostatak konfe ti je dobar
to i jest plan, do kraja sezone uzet novu grafu i novi monitor...
ovo ostalo sam malo po malo upgrejdao dosad
Nakon 35h igranja, napokon stigao u Novigrad i ne mogu vjerovati koliko me ova igra nastavlja oduševljavati. Grad je ogroman, prekrasno dizajniran, ovakvo nešto sam uvijek čekao da ću vidjeti u TES igrama, ali eto CDPR je prvi koji je uspio oživiti ogromni srednjovjekovni grad po kojem možeš besciljno lutati i jednostavno upijati ugođaj.
Nakon 35h igranja, napokon stigao u Novigrad i ne mogu vjerovati koliko me ova igra nastavlja oduševljavati. Grad je ogroman, prekrasno dizajniran, ovakvo nešto sam uvijek čekao da ću vidjeti u TES igrama, ali eto CDPR je prvi koji je uspio oživiti ogromni srednjovjekovni grad po kojem možeš besciljno lutati i jednostavno upijati ugođaj.
Da, ali grad je prazan i brzo dosadi. Sirok je kao more al dubok je kao plicak je moj najbolji opis. Svaki beggar istom recenicom pita za lovu koju mu ne mogu dati, to me najvise nervira. Sto nisu mogli napraviti neku knjiznjicu, kladjenje na neke underground borbe bestija ili nesto unique na taj nacin? Ali grad nadoknadjuje svojom ljepotom.
Da, ali grad je prazan i brzo dosadi. Sirok je kao more al dubok je kao plicak je moj najbolji opis. Svaki beggar istom recenicom pita za lovu koju mu ne mogu dati, to me najvise nervira. Sto nisu mogli napraviti neku knjiznjicu, kladjenje na neke underground borbe bestija ili nesto unique na taj nacin? Ali grad nadoknadjuje svojom ljepotom.
Evo ovdje u Svedskoj svaki dan 20 prosijaka dodje do mene i trazi novac na isti nacin.
Tako da igra je realna, a drugo igra je toliko dobra da se zalis sta prosijaci govore kralju jer nema sta drugo,da si bar kukao na inventory koji je realno los i clunky njemu je prosijak u igri minus,trebaju valjda kad prose monolog da zadaju o znacenju zivota i whats the point of it all.
Evo ovdje u Svedskoj svaki dan 20 prosijaka dodje do mene i trazi novac na isti nacin.
Tako da igra je realna, a drugo igra je toliko dobra da se zalis sta prosijaci govore kralju jer nema sta drugo,da si bar kukao na inventory koji je realno los i clunky njemu je prosijak u igri minus,trebaju valjda kad prose monolog da zadaju o znacenju zivota i whats the point of it all.
Ja mislim da se on ne žali na prosjake konkretno, već na stvarno siromašan fond rečenica za random NPC-ove.
Mislim imam 6k kruna tek sam 17. lvl, pa najradije bih dao beggaru 5k samo da ih se rjesim.. Fali mi taj osjecaj besparice kao u pocetku igre kada MORAS uzet contract da bi kraftao novi mac npr. Isto me nervira sto tih 6k kruna ne mozes nigdje potrosit, svaki put odaberem opciju da podmitim cuvare, dam lovu nekim likovima sta su poceli tucnjavu itd. al umjesto npr. 500 ili 1000 kruna, Geralt im da po 50.. Mogli su napravit da sto je veca tezina igranja moras vise love dat za ta podkupljivanja.. Igra je super, ali studio koji ju je radio je jos uvijek neiskusan. Ako slusaju igrace Witcher 4 bi trebao biti blizu savrsenstva, al W3 ima previse amaterskih problema da bi bio to. Tek sam presao pola igre pa jos nemam neke finalne dojmove, te dojmove cu formirat kad prodjem igru. Jedan dojam imam, a to je da sam se puno vise "uzivio" u svijet Skyrima, bolja imerzija definitvno, velikim dijelom jer si ti zapravo igrac i krojis svoju pricu, a ovdje si samo neki Bog koji kontrolira Geralta, ovo je njegova avantura, a ne tvoja.
Jedan dojam imam, a to je da sam se puno vise "uzivio" u svijet Skyrima, bolja imerzija definitvno, velikim dijelom jer si ti zapravo igrac i krojis svoju pricu, a ovdje si samo neki Bog koji kontrolira Geralta, ovo je njegova avantura, a ne tvoja.
Meni je potpuno suprotno, Witcher ima odlican, zivi svijet, svijet koji bi mogao postojati, odluke nisu samo za ukras, Skyrim mi je bio toliko naporan, bezivotan, isprazan, da sam odustao nakon 5 sati.
Edit. Samo da dodan, u Skyrimu je igrac bezivotna lutka, bez ikakvih emocija. I da, to je Geraltova avantura, ali to je tvoj Geralt, ti donosis odluke, ti oblikujes svijet oko sebe, a to si u Skyrimu mogao samo sanjati, jer odluke nisu utjecale ni na šta.
Ja sam odustao od skyrima kad sam shvatio da ne znam ime ni jednog NPC-a jer su svi totalno bezvezni. Igra je izvana prekrasna (pogotovo kad se izmoda), ali svi questovi su odi tamo i pocisti dungeon and onda izadji na drugom kraju na mapu. Teska dosada. Kod witchera imas sitne questove koji opet postave neke odluke pred igraca - da li reci dvojici seljaka da je njihov bog lažan ili ne. Dođeš u situaciju da se zapitaš 'tko sam ja da im uzimam nešto u što vjeruju i što im daje cilj u jadnim životima". Sa skyrimom nikad ni blizu toga nisam došao.
Witcher contracti su mi totalno za uzivit se, pogotovo na vecoj tezini kad se treba dobro pripremiti. Volio bih stvarno viditi Witcher tezinu gdje witcher contract monstere ne bi bilo moguce ozlijediti bez uporabe stvari na koje su slabi. Pa ako nemas oila na macu, nema stete.
Edit: evo sam razmisljam i pokusavam se sjetit nekog cool questa i npca iz skyrima al neide. Jedino se lydie sjećam.
Presao igru, ocjena 95/100, sto igru stavlja u moj top10 igara svih vremena.
Vec sam prije u nekim postovima naveo nedostatke igre i ima ih, AI, invenotry, kretnje i sucelje prilagodjeno za konzole itd... Ali svi ti nedostaci su zasjenjeni dobrim stranama igre, jednostavno su ga pogodili kad su radili igru, gledano u paketu stvarno dobro odredjen posao. Mozda da ja radim igru napravio bih vise da je sandbox, a da je manje sotrydriven igra, ali to onda ne bi bio Witcher, iako sam odigrao prva dva tek su mi sada likovi i sam Geralt pravo sjeli, prica je odlicno ispricana, wild hunt je awesome cool, i iako se skoro nicega nesjecam iz prva dva(pokoji flash dok igram tu i tamo) nisam imao nikakvih problema da pohvatam pricu i da uzivam. Kapa dolje i za ispoliranost i kolicinu bugova i glitcheva koji su stvarno svedeni na minimum za igru ove velicine, tako da se netreba cekati GOTY izdanje igre da se u potpunosti uziva.
Geralt mi sad ide uz bok Zagoru, Snakeu, Gordonu, Conanu... kao ikona. Najbolje mi je kada treba cekati nekog monstera koji se pojavlju kad padne mrak na nekom groblju bogu iza ledja, onako sam, zna da nema tko drugi, zna da mora, sjedne i ceka da jos jednom zaplese ples sa smrti...
There is an old tale goes, that Herne the Hunter
(Sometimes a keeper here in Windsor forest)
Doth all the winter-time, at still midnight,
Walk round about an oak, with great ragg’d horns,
And there he blasts the tree, and takes the cattle,
And makes milch-kine yield blood, and shakes a chain
In a most hideous and dreadful manner.
You have heard of such a spirit, and well you know
The superstitious idle-headed eld
Receiv’d and did deliver to our age
This tale of Herne the Hunter for a truth.
Evo par stvari koje bi ja volio vidjet u nekom od idućih patcheva:
1) Da se Geralt automatski zakotrlja kad skače s neke visine, ili da se zdravlje gubi samo kod velikih visina.
2) Da se isključi automatsko klizanje kad se penješ na neku planinu/uzbrdicu.
3) Da možeš napraviti fast travel u bilo kojem trenutku bez da moraš prvo doći do onog znaka.
Te tri stvari kad bi bile ubačene, pa ja igru ne bi gasio nikad.
Meni fali opcija quicksorta inventorya (to su inace dodali u TW2 EE), te mogucnost da vidim koliko pojedinih itema imam u inventoryu kad kupujem. I jos jedna stvar, da se biljke mogu pokupiti jednim klikom. To je isto bilo u TW1 mislim, te su u EE smanjili sa dva klika na jedan. Mislim, drugi klik je stvarno nepotreban, cemu otvoriti prozor s biljkom na prvom kliku, jednostavno je spremi u inventory i izbaci 'picked up king's folly'.
Ostalo sve kul, mozda bi bilo ok da malo modificiraju sistem abilitiesa, volio bih da mogu maxat glavne skilove i stavit po jedan bod u par pomocnih. Ovako je ili maxaš skill ili ga uopće ne koristiš.
Meni fali opcija quicksorta inventorya (to su inace dodali u TW2 EE), te mogucnost da vidim koliko pojedinih itema imam u inventoryu kad kupujem. I jos jedna stvar, da se biljke mogu pokupiti jednim klikom. To je isto bilo u TW1 mislim, te su u EE smanjili sa dva klika na jedan. Mislim, drugi klik je stvarno nepotreban, cemu otvoriti prozor s biljkom na prvom kliku, jednostavno je spremi u inventory i izbaci 'picked up king's folly'.
Ostalo sve kul, mozda bi bilo ok da malo modificiraju sistem abilitiesa, volio bih da mogu maxat glavne skilove i stavit po jedan bod u par pomocnih. Ovako je ili maxaš skill ili ga uopće ne koristiš.
Pa kad stisneš "F" ti sortira inventory.
A ovo za biljke je dobra ideja, bilo bi fora da se to skuplja samo hodanjem preko njih, kao recimo zlato u Diablo 3.
Igram s kontrolerom, nisam imao pojma...stiskao sam select i ostale dugmice na inventory ekranu al nista se nije desavalo. Ajde bas probam. S tim da bih ipak volio imati mogucnost sortirati iteme po tezini, po prodajnoj cijeni, potioni prvi, bombe prve i slicno..
Al bas su ludi ti poljaci, na sve su mislili, cut screen sa triss a medaljon vibrira. Plus ima hrpa malih referenci na knjige, sad mi je skroz drago da sam ih procitao sve kao pripremu za igru.
........
Evo par stvari koje bi ja volio vidjet u nekom od idućih patcheva:
3) Da možeš napraviti fast travel u bilo kojem trenutku bez da moraš prvo doći do onog znaka.
Casual spoted!
Real men don't use fast travel!
nek ubace fast travel opciju za one zeljne toga, ali nek onda bude i random encountera kao u falloutu gdje naidjes na krdo ogromnih skorpiona koji je one hitaju ^^
Nek ubacuju taj fast travel ako hoće, ali neka ga stavljaju po težini
Neka u Death march nema uopće fast travela, stepenicu ispod od znakova, ovo ispod di hoćeš.. Ako se baš to toliko želi...
Inače u datotekama je otkrivena New Game Plus opcija...
Inače u datotekama je otkrivena New Game Plus opcija...
Baš je netko to spomenuo u komentaru na vijest da nema limita kod levelanja. Nadam se da ta opcija ne bude samo čisti c/p normalne igre sa jačim protivnicima. I ovaj Witcher potvrđuje da je najpametnije čekati dok ne dođe Enhanced Edition verzija. Tek onda je to to. Znam da neću toliko izdržati, ali bilo bi pametno :D.
Ne isplati se čekati, treba odigrati odmah jer je igra presavrsena, uz par manjih sitnica koje se mogu smatrati minusima. EE je za drugi-treci walkthrough. Tko kod čega, uskraćuje se nečeg posebnog.
Totalno bedasto pitanje, ne igram na WSDA već na numeričkoj i u kontrolama nema nigdje da mogu promjeniti movement na 8,5,4,6.
Nema uopće aswd u kontrolama.
Što mi je činiti?
Totalno bedasto pitanje, ne igram na WSDA već na numeričkoj i u kontrolama nema nigdje da mogu promjeniti movement na 8,5,4,6.
Nema uopće aswd u kontrolama.
Što mi je činiti?
skinuti patch koji to omogućuje
lp
Našao, hvala!
Ima patch 1.04, trebam li skinuti i prijašnje ili je ovaj dovoljan?