The Elder Scrolls: Online

poruka: 1.842
|
čitano: 314.192
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: The Elder Scrolls:Online
Reanimator kaže..

Da mi je ovakve jajane vidjet kakvu bi oni igru napravili.......jao bruke

znaš da si se spustio do kraja u branjenju igre kad prozivaš druge el mogu oni bolje napraviti {#}

https://www.youtube.com/user/TheUntouchables2k14
12 godina
neaktivan
chaselol kaže...

Svi smo mi specijalci i sposobni donositi odluku o igrama nakon sto je igramo 2-3h.

Da. {#}

Ono kaj radis prvih 2-3 sata radit ces i sljedecih 150 sati zato je i vise nego dovoljno da doneses odluku kakva ti je igra. Ako su mi osnovne stvari poput borbe i questanja ne svede u startu pa zivo me boli tuki kakav je end game, vrlo jednostavno. {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.3.2014 2:23 (haydara).
16 godina
The Elder Scrolls:Online

... da ne velim da se ne mijenja nis do lvl 15... onda dobijes weapon swap. To znaci da sve radis vise-manje isto ko i do tada, ali swap ti daje malo vise mogucnosti sto se tice same borbe. U teoriji, buduci da u praksi nemas dovoljno stamine za dodgeat i borit se sa jednim (setom) oruzjem - barem u mom slucaju.

3 tjedna je proslo i koliko cujem nista se nije promijenilo, cak ni prijavljeni bugovi nisu promijenjeni. frend i ja smo nasli 2 kockice gdje je pisalo "instert textures here" , prijavili, ja nisam igro ovaj vikend, on je malo, veli da jedna i dalje fali :D

Imaju oni drugog posla, slazem se... ali koliko se promijenilo od prosle bete do ove, toliko ce se promjenit i do releasa. Sretno svima koji su kupili!

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ja sam jučer opet malo pvp-ao..

par stvari mi smeta:

- česti odvratni lag, koji se menifestira čudno (ne kao u drugim igrama).. znači megaserver je qrac od ofce čini mi se

- bugovito do bola, vjerojatno djelomično i zbog lagova. tipa desi mi se da mi se toon zalocka u nekom potezu pa ne mogu napadati.. kada stisnem ESC on u pauzi odradi potez koji je započeo, pa moš dalje..

- često odvratno dugačko trčanje između fortova.. gotovo demotivirajuće (jbg mounta nisam probao, ali mi se ne čini kao da je puno brži). bilo bi fora da dodaju i neke manje battlegroundove sa vremenom. arene ne preferiram inače, ali prije da će biti tako nešto (AKO).

- protiv boljih igrača je teško igrati iz prvog lica, a 3. lice je katastrofa {#} neki će reći da su to animacije, ali meni je općenito ponašanje trećeg lica čudno u ovoj igri.

- poprilično sam siguran da na live serverima neće biti ništa bolje.. bugovi i lagovi su trentuno prežestoki.

- questovi koji nisu radili i dalje ne rade, ali lako je moguće (čak dosta vjerojatno) da je to da bi se u beta-i ograničilo ono što se od priče može saznati.

bilo je i svijetlih trenutaka:

- 1 na 1 susreti su mi uvijek bili najdraži u mmo-ima, pa tako i ovdje.. općenito borba mi je jako zabavna, i sviđa mi se gameplay (iz prvog lica ofc).. mislim da je čak templar blago OP, jer me nitko nije 1 na 1 ubio {#}

- borbe znaju izgledati jako epic, i općenito kada 2 raida trče prema neprijateljskom dvorcu {#}

- na izgled nemam zamjerki, stvarno igra može zadiviti na trenutke.

volio bi da sam imao vremena probati još neke klase. već na templaru sam vidio da se svašta nešto može kombinirati i izmisliti.

igra ima potencijala, i nadam se da će ju kroz idućih par mjeseci malo popeglati i utegnuti.. na žalost trenutno imam dojam da je proizvod polovičan, iako dosta zabavan.

ono što je sigurno, ne kupujem.. barem ne na release, kroz par mjeseci - tko zna..

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
Moj PC  
3 1 hvala 0
16 godina

Ono sto meni predstavlja problem kod MMO-a je sto zelim biti u njemu ispoceka. ne zelim propustiti sve stvari (pogotovo sto se tice farma i ekonomije) koje ti MMO pruza ako si u njemu od prvog dana - head start je JAKO bitan.

Kupit igru nakon 3-4 mjeseca nije lose, ali ekonomski gledano bit ces u nepovoljno polozaju. OK, ova igra nema klasican AH, pa su i dalje cuda moguca, ali uvijek ces kaskat.

Sa druge strane ova igra u startu ima problema sa core funkcionalnostima koji se vjerojatno NIKAD nece ispravit/uvest. Cak i da dodaju AH, dodge nikad nece promijenit, skillbar takodjer i, iako je svima isto, pa ni na koji nacin nisi u nepovoljnom polozaju, ovo naprosto nije za mene... cinjenica da ova beta nipocemu nije bolja od predhodne (osim koliko cujem da je login que bit kraci ili dosta kraci) to samo dodatno potvrduje.

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.3.2014 10:23 (Rhodin).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Tonči kaže...

Igra je odlična, bolja je u mnogočemu od WoW-a, ali ljude smeta:

1. strah da neće svi igrati pa neće ni oni, a osobe su koje igraju samo "ultra popularne" igre (što se dogodilo skoro sa svakim MMO-om do sada iza WoW-a). Činjenica da većina MMO-a igriva i bez 100M igrača ne znači im ništa. Realno, po serveru ima tek kojih par tisuća do par desetaka tisuća ljudi pa su milijuni nebitni.

2. osjećaj da su "na nuli" i da moraju sve iznova, a već su negdje "odradili" levelanje i sl.

Premalena baza igrača itekako ima utjecaj na kasniju kvalitetu igre i dodatnih sadržajima (ekspanzijama) jer ukoliko nema igrača, nema ni novca, onda nema ni razvoja igre.

[url=http://bf3stats.com/stats_pc/Smiglon3][img]http://g.bf3stats.com/pc/zxIFH9im/Smiglon3.png[/img][/url]
16 godina
odjavljen

Znači, EVE s pišljivih 250.000 igrača nema razvoj, nema kvalitetu... ma daj..

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
13 godina
neaktivan
Tonči kaže...

a otkud vam te brojke od 250k igraca?

Ja mislim da ih je dosta dosta vise... 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
16 godina

Tonci ti si smijesan... Prvo eve razvija tko? Koliko ljudi se hrani i kakva masinerija i koliko je kostao razvoj?

Sa druge strane imas (iako nema sluzbene potvrde, ali niti demantija) Bethesdu koja je sa 200 miliona $ financirala razvoj (i marketing i svasta nesto) ESO. Koliko dugo bi baza od 250 000 igraca koji placaju 12-15$ mjesecno (kad uracunas porez, rabat reselerima i slicno) samo da se pokrije ulozeno, na stranu odrzavanje opreme, zakup servera, place i slicno - dakle sve tekuce troskove? Ono makar da dosegnu pozitivnu nulu i opravdaju ulozeno.

Njima treba oko pola milje do milju preordera, jos toliko u prva dva tjedna i barem da svi igraju 6 mjeseci. To bi bio posao... sve ispod toga bojim se da ce bit fail.

250 000 subscriera nakon 6 mjeseci u ovoj igri po vidjenom u beti? Sretno.

Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Tonči kaže...

Znači, EVE s pišljivih 250.000 25.000 igrača nema razvoj, nema kvalitetu... ma daj..

Ispravak! - 25.000.

chaselol kaže...
Tonči kaže...

a otkud vam te brojke od 250k igraca?

Ja mislim da ih je dosta dosta vise... 

Ne, nije. Aktivnih 25.000, ukupan broj pretplata je jedva pola milijuna. http://massively.joystiq.com/2013/02/28/eve-online-hits-500-000-subscribers-heads-into-second-decade/

Rhodin kaže...

Tonci ti si smijesan... Prvo eve razvija tko? Koliko ljudi se hrani i kakva masinerija i koliko je kostao razvoj?

Sa druge strane imas (iako nema sluzbene potvrde, ali niti demantija) Bethesdu koja je sa 200 miliona $ financirala razvoj (i marketing i svasta nesto) ESO. Koliko dugo bi baza od 250 000 igraca koji placaju 12-15$ mjesecno (kad uracunas porez, rabat reselerima i slicno) samo da se pokrije ulozeno, na stranu odrzavanje opreme, zakup servera, place i slicno - dakle sve tekuce troskove? Ono makar da dosegnu pozitivnu nulu i opravdaju ulozeno.

Njima treba oko pola milje do milju preordera, jos toliko u prva dva tjedna i barem da svi igraju 6 mjeseci. To bi bio posao... sve ispod toga bojim se da ce bit fail.

250 000 subscriera nakon 6 mjeseci u ovoj igri po vidjenom u beti? Sretno.

EVE ima jedan od tehnološki najnaprednijih klastera u svijetu igara. S obzirom da su mi klasteri visokih performansi posao, itekako znam koliko to sve košta za sve i slične slučajeve. I MMO-i s par desetaka tisuća igrača preživljavaju, a npr. Conan je to mogao i može u F2P modu već s jedva preko sto tisuća.

Uopće nije to tako skupo koliko ti se čini za veliki broj, kao ni tako jeftino koliko ti se čini za EVE.

16 godina
odjavljen

Evo ti i monitor, pali su ispod 25.000 aktivnih:

http://eve-offline.net

Moj PC  
0 6 hvala 0
13 godina

neznam jesu li ove brojke za 200 milja dolara istinite za ESO...ali ako jesu,GDJE SU PARE OSLE??

16 godina

Guild Wars 2 je imao daleko veći Hype, prodao milijune i par mjeseci nakon izlaska broj aktivnih igrača je pao na 300 000, s tim da niti nije imao pretplatu

Mislim da se grdo piše ESO-u financijski nakon prvog mjeseca,

WoW je baš pogodio vremensko razdoblje izlaska kada nije bilo veće konkurencije i pogodio atmosferu i art style koji još uvijek drži milijune, kad se sjetim vanille i pvpa kroz levelanje... nikada nisam ništa slično osječao u mmo-u. Možda jer mi je bio prvi, a možda su baš pogodili cijeli taj setting igre... meni su sve sjeb*li sa flying mountima i instanciranim svijetom

6 0 hvala 0
13 godina

wow nije konkurencije imao

i jednom kad zakacis ljude to je to.

danas ima mnogo boljih mmo sa bolijm mehanikama,al pričasmo već o tome. previse vremena su ljudi ulozili u wow,pa i prijatelji im igraju...a i sentimentalna vrijednost je to. teško se ljudima odvojiti od toga.

12 godina
Rocinante2112 kaže...

neznam jesu li ove brojke za 200 milja dolara istinite za ESO...ali ako jesu,GDJE SU PARE OSLE??

Pare su, kao i u SWTOR-u, otišle u u marketing, "voice acting",

od 10 minuta, gomilu managera koji nadziru još veću gomilu zaposlenih itd. Ima ovdje dobar članak gdje je otišla lova u SWTOR-u. Procjena od 200 mil.$ je u stvari vrlo skromna.

15 godina
Tonči kaže...

Da to nije tako zar bi SWTOR prešao na F2P, koliko su ono do sada izdali ekspanzija? GW2 koji je od početka f2p, što se događa s igrom? Ukoliko se ne varam ubacili su jedan novi otok!!! Gdje je nova klasa? Rasa? Novi kontinenti? Ili želiš reći da te 4 nova dungeona i ovaj story line drža uz igru?

wow koji ima ogroman buđet i štanca sadržaje ne može ugasiti žeđ gamera. Ne znam kako ti vidiš da to uspije naslovima sa tako malim bazama igrača. 

[url=http://bf3stats.com/stats_pc/Smiglon3][img]http://g.bf3stats.com/pc/zxIFH9im/Smiglon3.png[/img][/url]
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.3.2014 14:44 (smiglcro).
13 godina

jesus

talkin about misplaced attention

ma *ebo marketing,ak je igra dobra za nju se bude saznalo. eno pogle witchera 2. napravljen je za iste pare koje je COD potrosio za reklamu najnovijeg COD serijala u ono vrijeme...

cgi traileri isto,kom trebaju? radije vidit actual gameplay nego cgi. žali bože novaca

nekuzim zasto tolike pare u marketing,stvarno nekuzim. pogotovo uz internet ,igre se doslovce SAME oglašavaju. neznam jel postoji koja igra koja mi je promakla a da je mrcina od igre tj. da valja

zamisli sve te pare ulozit u nes korisno...uff

13 godina
neaktivan
smiglcro kaže...
Tonči kaže...

1. strah da neće svi igrati pa neće ni oni, a osobe su koje igraju samo "ultra popularne" igre (što se dogodilo skoro sa svakim MMO-om do sada iza WoW-a). Činjenica da većina MMO-a igriva i bez 100M igrača ne znači im ništa. Realno, po serveru ima tek kojih par tisuća do par desetaka tisuća ljudi pa su milijuni nebitni.

2. osjećaj da su "na nuli" i da moraju sve iznova, a već su negdje "odradili" levelanje i sl.

Premalena baza igrača itekako ima utjecaj na kasniju kvalitetu igre i dodatnih sadržajima (ekspanzijama) jer ukoliko nema igrača, nema ni novca, onda nema ni razvoja igre.

zato su napravili jedan server, ne ponavljaju grešku s swtora

15 godina
ZujoVg kaže...
smiglcro kaže...
Tonči kaže...

Pričamo o potpuno različitim stvarima. Jedno je mega server i osjećaj da ima ljudi oko tebe, da nisi sam i da se nalaziš u mmo svijetu. To je odlična stvar. Ali to nema nikakve veze s brojem pretplatnika. Izbacuju jako skupu igru koja i ne kupi najsjajnije kritike, daleko od toga da neće biti igrana. Ali je pitanje koliko će ljudi uspijeti zadržati nakon 2-3 mjeseca pretplate. Ukoliko nema dovoljno pretplatnik da povrate ugromna ulaganja, nema tu više nikakve priče o kvalitetnim ekspanzijama i dodavanju sadržaja. Ja ne razumijem kako vama to nije jasno?

13 godina
neaktivan
smiglcro kaže...
ZujoVg kaže...
smiglcro kaže...
Tonči kaže...

Pričamo o potpuno različitim stvarima. Jedno je mega server i osjećaj da ima ljudi oko tebe, da nisi sam i da se nalaziš u mmo svijetu. To je odlična stvar. Ali to nema nikakve veze s brojem pretplatnika. Izbacuju jako skupu igru koja i ne kupi najsjajnije kritike, daleko od toga da neće biti igrana. Ali je pitanje koliko će ljudi uspijeti zadržati nakon 2-3 mjeseca pretplate. Ukoliko nema dovoljno pretplatnik da povrate ugromna ulaganja, nema tu više nikakve priče o kvalitetnim ekspanzijama i dodavanju sadržaja. Ja ne razumijem kako vama to nije jasno?

jel ti uopće kužiš na koji način funkcionira mega server

šta misliš kako bi izgledala ova protekla beta da je milion ljudi bilo na onom otočiću

megaserver radi na princip puno manjih servera ali te automatski baca na manji server sa preferiranjem(pvp ili pve) clanovi guilde frendovi ip adresa itd, itd.....

u slucaju kad bude opadao broj igrača samo će te manje servere spajat

pogledaj na youtube njihovo objašnjenje za mega server

tako da tvoj komentar da će utjecat broj ljudi ne stoji jer ako i padnu na 10,000 ljudi koji igraju  onda će stvarno bit jedan server i opet će biti ljudi na njemu pa nećeš imat osjećaj da je prazan

Druga je priča sada da li će se njima isplatiti napraviti igru od 200 milja dolara koju bi igralo 10k ljudi. Vrijeme će pokazati koliko će ljudi imati. Moj argument je samo da ljudi neće odlaziti zbog nedostatka igrača jer je to rješeno sa automatskim serverom(tkz. megaserverom)

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.3.2014 16:26 (ZujoVg).
12 godina
neaktivan

Neki nisu razumjeli poantu bete.

Kao prvo negdje su napisali (ne znem sad gdje no nije bitno) da koriste stariji build clienta a ne najnoviji pa su zato ostali isti bugovi i problemi od predzadnje bete.

Drugo, rekli su sami da je ovaj vikend bio stress test, normalno da je bio lag to je i bila svrha testiranja.

Beta =/= demo.

Jasno mi je da se puno ljudi neće svidjeti igra bez obzira na te činjenice, no ne treba odbacivati igru zbog doživljaja ovog vikenda.

Moj PC  
1 4 hvala 0
12 godina
neaktivan
bezjak78 kaže...

Neki nisu razumjeli poantu bete.

Kao prvo negdje su napisali (ne znem sad gdje no nije bitno) da koriste stariji build clienta a ne najnoviji pa su zato ostali isti bugovi i problemi od predzadnje bete.

Drugo, rekli su sami da je ovaj vikend bio stress test, normalno da je bio lag to je i bila svrha testiranja.

Beta =/= demo.

Jasno mi je da se puno ljudi neće svidjeti igra bez obzira na te činjenice, no ne treba odbacivati igru zbog doživljaja ovog vikenda.

Ja bi reko da ti ne razumijes poantu bete

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.3.2014 17:00 (haydara).
12 godina
neaktivan

Onda mi slobodno pojasni.

12 godina
neaktivan

Daj molim te vrati su u realnost i prestani biti takav fanyboy, ti stvarno mislis da developeri zovu igrace u closed betu da testiraju neki stari build i poticu ih na trazenje bugova sto mozes vidjet u mnogobrojnim postovima na redditu itd itd.? To sto si ti tako orpavdavas njihovu nesposobnost u ispravljanju bugova koji se provlace iz bete u betu to je druga stvar.

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.3.2014 17:26 (haydara).
17 godina
bezjak78 kaže...

beta je testiranje igre. to znaci da developer stavlja igru koja nije 100% dovrsen u upotrebu kako bi testirao neke stvari koje na vecoj razini ne moze testirati zbog manjka ljudi. zato je 99% igara danas upravo nekakav tip masovke. puno ljudi, velika vjerojatnost da ce oni otkriti stvari koje ne valjaju i prijavit developeru koji ce to ispravit. u to najvise spadaju stvari kao bugovi, exploits, glitchevi. core mehanike se ne mijenjaju, samo se radi o kozmetickim promjenama tipa pokoja animacija, statistika i slicno.

ono sto je u beti to ce bit i filani proizvod, s tim da ce bit puno bolje ispolirano. 

dakle, beta nije nista drugo nego testni uzorak sa 90% stvari koje ces vidjeti na launchu

It's not who u are, it's who u know.
11 godina
protjeran
Rocinante2112 kaže...

jesus

talkin about misplaced attention

ma *ebo marketing,ak je igra dobra za nju se bude saznalo. eno pogle witchera 2. napravljen je za iste pare koje je COD potrosio za reklamu najnovijeg COD serijala u ono vrijeme...

cgi traileri isto,kom trebaju? radije vidit actual gameplay nego cgi. žali bože novaca

nekuzim zasto tolike pare u marketing,stvarno nekuzim. pogotovo uz internet ,igre se doslovce SAME oglašavaju. neznam jel postoji koja igra koja mi je promakla a da je mrcina od igre tj. da valja

zamisli sve te pare ulozit u nes korisno...uff

To uopće nije istina čovječe, onda bi isto važilo i za filmove, a svaki film je promovirao marketing. Da znaš mrvicu o tome znao bi da je marketing u videoigraćoj i filmskoj industriji ono što prodaje proizvod

12 godina
neaktivan

Po čemu sam fanboy? Mislim da bi trebalo već prestati svakog tko ne pljuje po igri zvat fanboyem. Stvarno neukusno.

Drugo, ako malo bolje pročitaš, ovo je bio STRES test, ne testiranje bugova itd.

Dalje, nađi mi gdje sam to opravdavao developere u bilo čemu? Kako znaš da nisu ispravili/ispravljali bugove ako si ovaj vikend bio na prethodnom clientu?

Čisto sumnjam da će si priuštiti da ne poprave bugove koji su reportani do sada. Bilo je dosta feedbacka do sad, za peglanje toga imaju svoje testere. Sad testiraju stabilnost servera pod većim opterećenjima.

Ja ne branim nikog tu, ako za..bu igru neću je niti ja kupovat definitivno, no ovako unaprijed pljuvat na osnovi BETE...nema komentara.

12 godina
neaktivan
Obi Wan kaže...
bezjak78 kaže...

beta je testiranje igre. to znaci da developer stavlja igru koja nije 100% dovrsen u upotrebu kako bi testirao neke stvari koje na vecoj razini ne moze testirati zbog manjka ljudi. zato je 99% igara danas upravo nekakav tip masovke. puno ljudi, velika vjerojatnost da ce oni otkriti stvari koje ne valjaju i prijavit developeru koji ce to ispravit. u to najvise spadaju stvari kao bugovi, exploits, glitchevi. core mehanike se ne mijenjaju, samo se radi o kozmetickim promjenama tipa pokoja animacija, statistika i slicno.

ono sto je u beti to ce bit i filani proizvod, s tim da ce bit puno bolje ispolirano. 

dakle, beta nije nista drugo nego testni uzorak sa 90% stvari koje ces vidjeti na launchu

Jasno mi je to sve, no poanta mog komentara je bila ta da ljudi su za ovaj vikend popljuvali igru 1. zbog laga, 2. zbog istih bugova od prethodne bete.

A upravo to i je problem. Lag je morao biti jer su upregnuli igru da vide dokle može podnijeti, a drugo igralo se na clientu od prethodne bete i zato su ostali svo oni bugovi i ovaj vikend. (reloadui često, nepojavljivanje quest bossova itd.)

11 godina
neaktivan

Meni igra danas nakon odigranog vikenda nedostaje. Zabavna je. Instance su odlicne, uradio sam 3 kao tank i par puta smo wipe, sto je dobro, nisu prelagane. Pvp je uber fun, tona igraca, epski dozivljaj, samo je ovaj put malo vise lag, valjda zato sto se igralo na US serveru.

Skilovi su odlicno razradjeni, nema cooldowna uopce sto je super stvar i cijela mehanika je rijesena tako da imas ograniceno mane i stamine i moras pametno promisljati pri uporabi skilova. Znaci mana i stamina se regeneriraju u combatu tako da uvjek moras dobro odvagati koji skill use next, kao tank recimo ja sam u dungenonima morao stalno drzati staminu na 20% da mogu taunt i tako, vrlo zabavna mehanika, dosta inteligentna, puno bolje od dosadasnjih mmo.

U svakom slucaju igra je prevazisla moja ocekivanja i biti ce tu cini mi se dosta neprospavanih noci kad izadje {#}.

1 5 hvala 0
11 godina
protjeran
Mquany kaže...

Meni igra danas nakon odigranog vikenda nedostaje. Zabavna je. Instance su odlicne, uradio sam 3 kao tank i par puta smo wipe, sto je dobro, nisu prelagane. Pvp je uber fun, tona igraca, epski dozivljaj, samo je ovaj put malo vise lag, valjda zato sto se igralo na US serveru.

Skilovi su odlicno razradjeni, nema cooldowna uopce sto je super stvar i cijela mehanika je rijesena tako da imas ograniceno mane i stamine i moras pametno promisljati pri uporabi skilova. Znaci mana i stamina se regeneriraju u combatu tako da uvjek moras dobro odvagati koji skill use next, kao tank recimo ja sam u dungenonima morao stalno drzati staminu na 20% da mogu taunt i tako, vrlo zabavna mehanika, dosta inteligentna, puno bolje od dosadasnjih mmo.

U svakom slucaju igra je prevazisla moja ocekivanja i biti ce tu cini mi se dosta neprospavanih noci kad izadje {#}.

LOL pa nema cooldown u klasičnom smislu, jer ga je zamjenila magička (:D) tako da praktički kao da ga i ima

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice