skinuo yogurt verziju, dosao do nekog kreet planeta(prvi planet koji te story vodi), stisnuo alt f4 i uninstall
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Meni igra nije losa nakon 10h gameplaya mi postaje sve bolja, budem se druzio sa njom malo duze.
skinuo yogurt verziju, dosao do nekog kreet planeta(prvi planet koji te story vodi), stisnuo alt f4 i uninstall
jeben si ti igrač
Yogurt verzija je ok ali brate lokalni šerifi i kaouboji mi nisu legli to imam u rdr2 malo mi je to dosadno i isfurano.Od svega što mi se svidilo u igri je gradnja broda po svom ukusu.

Ovako izgleda ratchet na mom kompu, a ovako starfield. prava next gen igra, nema šta
Dobro, koliko god se slažem da Starfield izgleda loše u usporedbi s time kakav hardver treba za igru, toliko je ova usporedba kruške i jabuke. Potpuno dugačiji tip igre. RPG igre sa ogromnim svijetovima su uvijek zahtjevnije, posebno za CPU.
Ali najveća sramota je da nisu bili u stanju izbaciti igru uz opciju da se igra vrti u 60 fpsa, barem na Series X konzoli. Znači igra koja bi trebala po svemu biti nekakav nosioc Microsofta i Bethesde i glavna reklama, da nije dobila performance mod na Microsoftovoj najjačoj konzoli. Malo sramotno.

nije da pljujem po igri, ali jednostavno nije mi sjela, nakon toliko vasih komentara o igri odlucio sam se na yogurt da vidim kako radi da ne bacam bezveze euriče u vjetar...toliko napetosti o trailerima, planeti ovo ono, izbace bugovit, neoptimiziran proizvod..
odigrao nešto malo, zasad zadovoljan i prema očekivanom
postavke uglavnom prema hu preporukama, mix ultra i high, sa 80% fsr (sutra ću isprobati dlss mod)
na 1440p igra se vrti od 60-80 fps u prosjeku, ponegdje padne na 56-57, ne ispod, negdje i iznad 100fps, rijetko doduše
uglavnom, gdje je 60fps prosjek pada najviše na 56-57, gdje je 80fps prosjek pada na 77-78, gdje je 90 prosjek pada na 85-86 povremeno, dakle full stabilno i bez velikih dropova
u početnom dijelu (rudnik) cca 80fps
poslije toga u svemirskoj bazi (prvi fajt) oko 60 fps
na prvom planetu oko 90fps
zasad ok, cpu usage se vrti oko 30-40%, tu i tamo skokne na 60%, gpu je zakucan na 100% nonstop, vram i ram ispod 40%
grafa očekivano na cca 75 stupnjeva max, doduše undervoltana, proc ide preko 85 stupnjeva, više nego u drugim igrama iako je usage nizak
doduše, svi power limiti su maknuti na cpu, ali ako ovako bude na većim opterećenjima u onom gradu, moguće je da će trokirat
ionako razmišljam o nekom boljem hlađenju, čak i ovaj slabiji rocket lake jebeno je vruć i zahtjevan, jbga, potrošnja preko 150w, očito će cpu i prema 200w+ u ovoj igri
ram je kingston renegade 32gb na gear1 sa xmp postavkama ddr4-3600 cl16 po defoltu, koliko ima utjecaja nemam pojma
uglavnom zasad je ok, update ću dati kad stignem u atlantis, navodno je tamo pojebanija zbog cpu, pa ćemo vidjet kako se i5 11400 nosi sa 3080 na 1440p
A "crni" zubi... ne mogu gledati neke likove kako bizarno izgledaju. I zašto VASCO ima glas kao text-to-speech generator, očekivao bih više od robotike budućnosti.
Ja ću morati polako krenuti s glavnom pričom, jer ako ovako nastavim neće dobro završiti. Zasad 13 sati, lv 11, a nisam guzicu maknuo iz Alpha Centauri sistema. Fak ju, meni se igra sviđa i to jako.
EDIT
Nemam pojma zašto mi neće uploadati skrinšot(ove).
Ja ću morati polako krenuti s glavnom pričom, jer ako ovako nastavim neće dobro završiti. Zasad 13 sati, lv 11, a nisam guzicu maknuo iz Alpha Centauri sistema. Fak ju, meni se igra sviđa i to jako.
EDIT
Kakvu konfu imaš Jelašu? Nikad se ne hvališ.
jel ima ikakve razlike u instalaciji na nvme pcie 4.0 vs 3.0 ssd, iole brže učitavanje ili nešto?
imam sistemski pcie 4.0 kingston renegade i uz njega pcie 3.0 kingston a2000 na koji inače instaliram igre, oba od 1tb, mjesta i previše
imaces jednak broj loading screenova (PREVIŠE), nije ni bitno sto se brzo loadaju
Baš sam malo bacio oko opet na Nexus mods, ima Star UI koji je ko Sky UI za Skyrim moram to danas instalirati ovaj stock je užas!
EDIT
Kakvu konfu imaš Jelašu? Nikad se ne hvališ.
Dobar stari i pouzdani Pentium III
Jok, igram na Seriji S. Ja i PC gaming smo na "vi" zadnjih godina. Čak i po pitanju emulacije.
Trnutno po Marsu rješavam misije, koja genijalna igra, puno toga za isteažiti, taman dobro dozirane pucačke sekvece, odlična atmosfera i raznolikost lokacija, velike podzemne katakombe itd.
Bethesda je trebala maknuti svoj logo i poruku "hvala vam što igrate Starfield" s naslovnog ekrana?
Ok, znam da nisi na to mislio već na druge stvari, ali ne kužim zašto to ikome smeta.
Ako Armored Core dobije više nagrada od ovoga, to je samo dokaz da gaming industrija puši k**** Miyazakiju gotovo istim žarom kao što to rade i drugom netalentiranom prevarantu zvanom Hideo Kojima.
Ajde ti pajdo samo uživaj u skupljanjau sendviča i pepeljara, skeniraj životinjice i gradi brodiće i ne spominji GOTY uzalud, koji nema nikakve veze sa Starfieldom i komentar ti je suvišan. Svaka igra ima svoju publiku i ako se tebi sviđa Starfield podrži ga tako da kupiš igru, a ne preko turskog gamepassa za 3 eura ili jogurta, pa sljedeći put kad ti Bethesda izda igru za 25 godina nećeš morati opravdavalti propali hype lažnim hvaljenjem i glumljenjem da ti je igra zakon i moći ćeš kritizirati industriju. Industrija ide točno u smjeru u kojem ju gameri usmjeravaju, sjeti se toga kad sljedeći put uletiš grlom u jagode u novu Fifu, Cod ili GTA, jer to je očito jedino što vrijedi para, a druge igre su samo vrijedne piratiziranja i kritiziranja, nedaj bože da imaju vlastitu temu sa 2-3 posta. Da ne govorim o zagovaranju pretplatničkog sistema i sveg digitalnog.
Uz fromsoftware oni su valjda najlosiji devovi kaj se tice tehnologije.
And yet...
...Industrija ide točno u smjeru u kojem ju gameri usmjeravaju...
pogotovo kad je usmjeravaju u ono što nam pokušavaju podvaliti kao 'željeno' i plaču nakon igara poput bg3 da ne očekujemo takvo što od njih
ta industrija ide u kujac laganini isto kao i masa drugih stvari koje, kao, mi potrošači usmjeravamo tamo gdje idu
Nije ovo za mene, dao sam joj dovoljno šanse 7.5h.
Ne mogu se ufurati u priču, uopće mi nije uvjerljivo. Užasan voiceacting, kao da su na kavici, a ne da rješavaju ogromne svemirske misterije, obiteljske svađe ili pitanja života i smrti.
Meniji zbunjujući, neintuitivni. Još jedan inventory management simulator samo u lošem engineu.
Iz nekog razloga, otišao sam u brod u gradu da odem u misiju, i u brodu otvorio kartu kliknuo "fast travel" na neki drugi point na planeti gdje mi je bila misija. I kompanjero i ja smo se samo stvorili tamo, bez broda. Kak su došli nemam pojma.
Samo znam da sam pola zlootanog morao baciti jer nisam mogao overcumberan fast travelat nazad na brod koji je ostao u gradu. Potpuno neintuitivno jebanje u mozak.
Grafički loše... Liku kroz šešir svjetlo prodire na čelo, ostatak lica u mraku. Skill tree se skrola sa 5 FPSa. Oznake brodova u svemiru trzaju kako ih jedva iscrtava. Loše je preblaga riječ za to.
Najbolji dio igre su definitno teksture objekata koji izgledaju top. Ostalo ništa dobro ne mogu izdvojiti da bih rekao da vrijedi trošiti vrijeme na to. Čak mi nije ni zabavno napucavati ljude i lootati ih nakon 30 godina igranja igara sa lootanjem.
Idem ja na nešto drugo.
Ako baš hoćeš, evo ti MOJE mišljenje u narednom tekstu:
Kojima je u svom životu izdao jednu poštenu igru, a to je Peace Walker.
Miyazaki možda je ''stvorio'' Souls igre, ali najbolja Souls igra je baš ona u kojoj on nije imao prste - dvojka. O FromSoftware-u nitko nije ni govorio prije Demon'sa, a sad svi kupuju njihove igre jer misle da su Soulsi. Kad bi FS neki čudom izdao Ninja Blade 2 svi bi pohrlili u trgovine po svoj primjerak, a realno, ima nas možda 7-8 na internetu koji smo ju odigrali i kojima se igra svidjela. Ti ju, naravno, ne bi nikad upalio zbog niske ocjene koju je dobio na IGN-u. Hoćemo li se sad praviti da Elden Ring nema copy/paste dungeone i protivnike, a osvojio je nagradu za najbolju igru. Mene to nije nimalo iznenadio jer sam bio izabran za testiranje network verzije; pošaljem ti skrinšot ako ne vjeruješ.
Što fali pretplatničkom / digitalnom sistemu, pogotovo ako igru ne mislim igrati igru 2 puta? Realno, ovako bih možda isprobao igre koje nikad ne bih kupio. Pa i ti (ako ćemo suditi po tvom korisničkom imenu) plaćaš pretplatu na PS+ da bi igrao online da ''dobiješ'' 3 igre mjesečno, ali to ćeš mi opravdati u svom idućem postu i reći da je superiornije od game passa.

- najdulja Souls igra
- prva igra u kojoj je ubačen powerstancing
- bonfire ascetic mehanika koja ''tjera'' područje u NG+
- najbolji PvP u serijalu
- najbolji buildovi
- mejđ klase su zakon
- najveća kolekcija oružja i armor setova
- najbolji DLC (Shulva) u serijalu
- masa challenge run-ova koji se mogu stvoriti (ja i dalje tvrdim da je 30 000 Soul Memory run najbolje Souls iskustvo)
- uzastopno rollanje se kažnjava, i igra nije roll-to-next-bonfire simulator kao neke druge
- estus nije instant heal, igra zahtijeva da napraviš distancu između sebe i protivnika
- zadnji Souls RPG; sve nakon toga je DMC-lite
Probaj ju zaigrati koji put, kolega.
Jedino što pamtim je onaj cool armor iz promo materijala i onaj prelazak po lancu na ash levelu. Nakon Demon Soulsa najlošija njihova igra od onih što sam igrao.

Evo i ja krenuo igrati, zasad sam zadovoljan, igra je ispolirana, nema bugova, nema stutteringa, grafika izgleda i više nego solidno, stavio sam sve na max bez upscalinga na 1080p i ovo je prosjek. U new atlantisu vrti na nekih 50 u prosjeku s tim da nikad ne pada ispod 42. Čest loading screen nije nikakav problem jer je ultra brz za razliku od recimo fallouta 4 koji je bio katastrofalno spor, također mi ni malo ne smeta što nema manual slijetanja i međuplanetarnog putovanja.
Nema tu smjera to je čušpajz čorba sa mučkalicom na vreteno.
jel ima netko iskustva sa uklanjanjem perkova? Evo npr kao što sam napisao ranije uzeo sam Home owner perk, a sada mi je to zapravo bezveze, jer baš mi je fora da je mom liku dom kanta kojom leti po svemiru. Ne znam ako prepustim to banci jel mogu izabrati novi perk? Takođe vidio sam da kod doktora mogu ukloniti perk "Spaced" ne znam jel umjesto toga onda mogu izabrati drugi? Ha, zapravo bi najjednostavnije bilo sejvat igru, probati da reloadat
Još malo igrao, sav taj hajp oko igre pa joj daš šansu. Ali opet sranje, igra se zamrzne prvo na početku kod onog kada dolazi svemirski brod a drugo je na onom planetu u onoj maloj bazi. Na istim mjestima kada se ponovo pokrene igra. Druge igre ne blokiraju, sve je na Max Max..
Jedini način je da to pređem ako upalim SeX i malo odmaglim pa sejvam. Upalim na PC-u onda neko vrijeme ide.

Evo prosjek ako cijelli dan ne hodaš po trgu u atlantisu
Meni je još već drop frameratea bio u Akila Cityu po noći nego u Atlantisu.