SpeedTouch SAMP Server

poruka: 6
|
čitano: 6.841
|
moderatori: DrNasty, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
offline
SpeedTouch SAMP Server

Poštovani!

 

Nedavno je otvoren još jedan balkanski SA-MP RPG RL server - SPEEDTOUCH! Server je otvoren 11/4/2009 u 18:00 sati! Njegova IP Adresa je 94.23.26.10:8035

Naime, server je još prije radio, prvo hostan na kompjuteru pa na jednom jeftinijem hostingu! Sada, kada je gamemod usavršen malo, uzeli smo hosting kod Delux hosta, sa 150 slotova (što znači da možemo primiti do 150 igrača od jednom na server, a broj registriranih igrača je neograničen), FTP pristupom i Live Maps funkcijom. Server se nalazi u Francuskoj. Tako da ovo nije prvi start servera, nego nekakav globalni restart, ali je ovaj put sve krenulo ispočetka; svi user accountovi izbrisani, nanovo su se birali admini, lideri, nove organizacije, nove stvari na gamemodu, premještene stvari itd. Ovo je bio prvi ozbiljniji start servera, pa bi se mogao nazvati i glavnim startom!

 

OSNOVNE INORMACIJE O SERVERU
Server je smješten u Los Santosu, RPG je (Role Play), što znači da ima poslove, organizacije, bizzeve, kuće i ostale stvari koje RPG serveri imaju. Krenuli smo od Godfather moda, no sav je preuređen. Mjenjane su postojeće stvari, nadodavane druge, mjenjani su i načini funkcioniranja moda (ubaćeni streameri i još neke ostale stvari koje su poboljšale način rada nekih stvari i dodali više mogućnosti). Naravno, sve u modu je prevedeno na hrvatski!

Imamo object i car streamer što nam omogućava puno objekta bez preopterećenja servera! Trenutno, dok pišem ovaj post, imamo preko 500 auta i oko 1200 objekta na serveru, samo u Los Santosu, a namjeravali smo možda srediti i sva tri grada tako da se radnja može odvijati po cijeloj GTA San Andreas prostranoj mapi!

 

ZAŠTITE I HACKOVI
Što se zaštite tiće, računali smo na sve! Stavljene su razne skripte, zaštite i fore koje onemogućavaju gotovo sve vrste hacka koje idu preko servera. Recimo, kod nas ne radi onaj hack da se postavite za admina, ne rade neki programi poput Sobeita, imamo auto kickeve za SPAM i za nepravilne nickove itd. A dok nema admina na serveru, uključen je i mod koji isključuje sve admin komande za davanje/oduzimanje nečega, a komanda koja kontrolira taj mod je samo za Head Admine i jako je dugačka pa ju je gotovo nemoguće pogoditi, a znamo ju samo mi. Također je i OOC većinom isključen dok nema admina na serveru a u planu je i da uskriptamo da /ad mogu koristiti samo LVL 2 i više pa bismo time kompletno onemogućili reklamiranja!

POČETAK NA SERVERU
SPAWN mjesto smo dobro uklopili! Ukrašen je raznim objektima za dobar dojam kad se logirate, odmah ispred vas se nalazi veliki Rent a Car sa brojnim autima svih vrsta te motorima. Naravno, vozila ima puno i rijetko se dešava da nemate ni jedan auto za uzet! Auto ne plačate po ulazu nego po minuti vam oduzima novac, tako da ovisi koliko vozite, toliko ćete platiti! U blizini je odmah i autobusni kolodvor te Taxi postaja, a ispred samog SPAWN-a je i Speedtouch Bar u kojem možete piti svašta, a ima i internet caffe unutra (u baru)! Tutoriala na početku nema, jer je skračen maksimalno, ali za početnike postoji komanda /tutorial, kojom mogu pogledati tutorial! Sve detaljnije mogu pronaći na web sajtu! To smo napravili iz razloga što igrače koji poznaju SAMP taj tutorial nervira! Tako da oni koji znaju mogu odmah početi igrati, a početnici imaju /tutorial ili web sajt!

 

POSEBNOST OVOGA SERVERA
Po ćemu je ovaj server poseban? Pa osim što imamo većinu stvari koje imaju standardni serveri, imamo i mnoge jedinstvene stvari koje nema nijedan server na Balkanu, pa neke čak ni na svijetu! Navesti ću neke prednosti:

 

DIONICE - server ima dionice od raznih bizzeva koje mogu rasti i padati, ovisno o uspješnosti tog bizza! Sve je to automatizirano! Svaki igrač može kupiti maksimalno 3 dionice pojedinog bizza, da nebi došlo do prevelike zarade. Kupnja/prodanja dionica te provjeravanje burze se vrši preko interneta o kojem ću sad nešto reći, a stanje dionica se prikazuje i na svakom Paydayu (plači).

 

INTERNET I KOMPJUTERI - naime, na naš server smo ugradili i internet! Po gradu su raspršeni Internet Caffe-i sa kompjuterima, a neki se nalaze i u caffe barovima. Naravno, svaka organizacija ima također svoj kompjuter a uskoro će svatko biti u mogućnosti da kupi kompjuter, ukoliko ima kuću, ili možda čak i laptop! Preko kompjutera možete pregledavati internet (imamo web stranice na serveru) a možete i samo izraditi i održavati vašu web stranicu. Rankove stranicama daju administratori. Preko kompjutera možete i računati (kalkulator), pregledavati burzu, možete kupovati i prodavati dionice, a možete čak i gledati osnovne stvari nekih igrača prema ID-u. Tu je i online imenik kojim preko interneta možete pregledavati brojeve nekih igrača. Sve web stranice i ostalo je smješteno na Iteracija Web Serveru koji je uskriptan kao brdo servera (objekti) i može se ući i posjetiti ga!

 

SIGNALI MOBITELA - po mapi smo postavili odašiljače za signal mobitela. Svatki ima određeni domet. U gradu je skoro sve pokriveno, no dođete li na neko mjesto "Bogu iza nogu", dogodit će vam se, ukoliko pokušate pozvati nekoga ili slati SMS, da vam piše da nemate signala! Ukoliko vas netko tada pokuša kontaktirati preko mobitela, pisati će da je korisnik privremeno nedostupan! Ovo nije korisno ljudima, ali je realno i ne viđa se na balkanskim serverima!

 

UNAPRIJEĐEN SPEEDOMETER + BROJAČ PREĐENIH KILOMETRA - zahvaljujući uspjehu našeg glavnog skriptera da ubaci korijene u PAWNO, unaprijedili smo preciznost mjerača brzine! Mjerač brzine se ne mora kupiti u marketu nego ga već svaki auto ima ugrađenog, što je i realno. Kod našeg mjerača nema više onoga da što brže idete, to je neprecizniji i da vam se kod brzih auta razvijaju neke nenormalne brzine! Precizan je jednako na bilo kojim brzinama. Osim speedometra, svaki auto ima brojač prijeđenih kilometra! Također se ne treba kupovati nego ga odmah imate, a ne restarta se kad napustite auto ili kad se restarta server! Budući da svaki auto ima svoj jedinstveni ID, pređeni kilometri se pohranjuju direktno u fajlove! Kasnije možda napravimo i da se nakon određenog broja kilometra treba ići sa autom na servis!

GORIVA - kao što većina servera ima, imamo i mi potrošnju goriva koja se nalazi uz Speedometer i brojač pređenih kilometra. No za razliku od drugih servera kojima piše samo npr. "Gorivo 50%", mi smo za svaki auto koji postoji u GTA San Andreas stavljali realno gorivo. Tako na serveru razlikujemo Eurosuper 95 ili 98, Super 95 ili 98, Dizel, Eurodizel, Baterija, Mazut, Kerozin, pa čak i WD-40 na kojeg radi bicikla (podmazivanje). Kad se gorivo isprazni, imate svugdje po mapi benzinske pumpe za napuniti, cijele nisu previsoke, a za admine postoji i komanda kojom u slučaju nužde mogu napuniti gorivo!

 

POVEĆAN BROJ TELEPORT MJESTA ZA ADMINE - admini se mogu teleportirati gotovo na svako mjesto na serveru, osobito na ona najvažnija mjesta poput SPAWN-a ili mjesta na kojima se nakuplja najviše igrača!

 

TV U KUĆI - kao što znate, većina servera za TV u kući koristi funkciju "špijuniranja" ostalih igrača! To je narušavanje privatnosti u igri i mi smo to maknuli i ostavili samo za admine! Trenutno na TV-u možete vidjeti samo slike, no u planu je emitiranje nečega, kao Live kamere, vijesti u CNN studijum, snimke sa zraka itd.

 

SPREMANJE NOVCA U AUTA - osim u kuću, na našem serveru možete spremati novac i u automobile, a drugi ga mogu podignuti ako vam maznu auto! To je moguće budući da, kako sam već naveo, kod nas svaki auto ima svoj ID i svaki je jedinstveni! To se sve zapisuje u fajlove!

 

MISTERIJE - na naš server su umetnute razne misterije, poput tajnih mjesta sa tisuće vrata, hodnika, sa izvrsnim objektima (trupla, nešto sitno novca, stare olupine itd.). Njihove lokacije su tajnovite i prepuštene su igračima da ih sami otkriju.

 

GRANICE - kad želite otići u drugi grad, recimo San Fierro ili Las Venturas, morate proći kroz granicu! To učitine tako da upišete određenu komandu, platite nešto malo novca te se na trenutak otvori prolaz, a kad prođete, automatski se zatvara!

 

KVAR AUTA - na naš server je uvedena mogućnost i da vam se auto pokvari sam od sebe. Naravno, mogućnosti su jako male, ali može se dogoditi i ćim sjednete u auto, budući da je to u skripti stavljeno kao slučajni izbor (random). Sve je to, naravno, popračeno sa odgovarajućim animacijama i zvukovima. Kad vam se auto pokvari, možete nazvati mehaničara koji vam ga popravi, ili se možete koristiti tehnikom šlepanja (vuće) - da vas drugi igrač svojim autom vuće do Repair garaže ili do mehaničara, o kojoj ću sada nešto reći!

 

ŠLEPANJE (VUĆA) AUTA - naime, uskriptali smo komande kojom bilo koji igrač autom može vući auto drugog igrača, ukoliko se pokvarilo, ili za zabavu. Naravno, budući da svemu težimo da bude što realnije, ovisno o težini auta kojeg vučete, usporava vaš auto, tako da ukoliko mislite šlepati 10-ak auta koji su pokvareni, zaboravite!

 

REGISTARSKE TABLICE - sredili smo i tablice u skripti tako da svakom autu piše "STnjegovIDSA"! ST označava Speedtouch, SA označava San Andreas, a njegov ID je njegov ID u skripti (budući da su auti jedinstveni). Npr, ako je vaš auto ID 256, tablica će vam biti "ST256SA". Napomena: budući da u San Andreas neki auti nemogu mjenjat tablice, to nećete primjetiti na svim autima! Nemojte misliti da je bug, jer nije. To se nemože riješiti.

 

STREAMERI - kao što sam već naveo, imamo streamer za aute i objekte. Naime, na internetu postoje streameri za objekte ali su svi bili preslabi za naše potrebe, pa smo kreirali naš vlastiti streamer (isprogramirali). Za auto na internetu ne postoji ni jedan kvalitetan streamer, pa smo također uskriptali (isprogramirali) naš vlastiti streamer koji može držati do 5000 auta! Oba streamera imaju sve žive zaštite protiv zasićenja što uzrokuje lagg ili crash servera! Tu je i admin komanda za provjeravanje stanja oba streamera; ukupno auta/objekata, trenutno očitanih auta/objekata te spawnanih auta!

To su samo neke od stvari koje krase naš server! Za ostale stvari, dođite na naš server i pogledajte sami!

 

ORGANIZACIJE, BANDE, MAFIJE, POSLOVI, BIZZEVI, EVENTI
Kao što smo rekli, ovo je RPG server pa imamo brojne organizacije. Neke od njih su: Policija, FBI, National Guard, Hitna, CNN, tehničari itd. Sve prijave, chatovi, dogovori i ostalo vrši se na forumu a u izradi su i opisi pojedinih organizacija na našem web sajtu!

Tu su i razne bande i mafije, poput: Hitmana, Terorista, Balkan Mafije, MS-13...! Opisi će se također objaviti na web sajtu!

Naravno, to su i poslovi, a imamo ih dosta; Taxi vozač, vozač autobusa, Car Jacker, odvjetnik, detektiv, mehaničar, Car Dealer, Tjelohranitelj, Boksač, Diler Oružja, Diler Droge i kurva koji su standardni Godfather poslovi, te poslovi koje smo mi stavili: Mr. Duty, Komunalni servis, i Securica Driver. Mr. Duty je posao u kojem dostavljate sladolede i Hot Dogove ili vozite kombi 24/7 na kotačima koji prodaje sve što se nalazi i u običnim 24/7 trgovinama! Komunalni posao ima dva dijela; skupljanje smeća po kontejnerima te dostavljanje na deponij, ili čiščenje ulica (točnije cesta) sa vozilima za pranje cesta! Securica Driver je posao kojim dostavljate novac sa banka na sigurne lokacije! Taj posao mogu imati samo policajci, budući da smo uskriptali da ljudi mogu ukrasti novac sa kombija. Budući da je i to random, mogućnosti su male, skoro nikakve da će vam pljačka uspjeti, ali ipak je to samo za policajce da mogu braniti novac! Lokacija, kao i svota koju prenosite je svaki put drukčija (random). Više o poslovima pronađite na našem web sajtu!

Kakav bi to server bio da nema eventa i raznih organiziranih događaja? Imamo Street Race (duž LS-a), Rally (po šumama i brdima), Plane Race (utrke avionima), Padobran Race (utrke s padobranima - skakanje sa najviše zgrade u LS), LS-SF Race (utrka po novom autoputu kojeg smo napravili, a povezuje LS i SF; osim utrka standardnim vozilima, tu se organizira i utrka kosilicama). U izradi su razne Stunt i DM arene. Naravno svaki event ima svoje skripte, ništa nije ručno! Tu je automatsko uključivanje u event svih igrača koji stoje na Start poziciji, automatsko odbrojavanje (igrači se, dok se odbrojava, automatski freeze-aju - blokiraju sa strane skripte da netko nebi krenuo prije), objavljivanje rezultata itd.

Tu su i razni bizzevi, poput: barova, slastičarnice, banke, burgera, fast fooda itd. koje možete kupiti i posjedovati te zarađivati od njih!

Napomena: često radimo na serveru i dodajemo nove stvari tako da će ovaj tekst ubrzo postati zastario (neupdatean)! Za više informacija posjetite naš web sajt i forum!

 

 

OSNOVNI PODATCI
IP ADRESA SERVERA: 94.23.26.10:8035
Website: www.speedtouch-samp.com
Forum: www.speedtouch-samp.com/forum
Head Admini: Michele Čupić, Randy Čupić, Dajgoro Labinac

 

 

 

Nadam se da ce te procitat cijeli tekst jer je jako zanimljiv ;D

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.5.2009 20:53 (galeb321).
 
3 0 hvala 2
12 godina
neaktivan
offline
SpeedTouch SAMP Server

188.72.226.231:7777 je nova IP adresa, ako nejdete na more ove godine ili neznate što raditi kod kuće, slobodno dođite ne naš server. Uz SpeedTouch  ćete  vaše duge i dosadne sate pretvoriti u vrijeme puno zabave i zanimljivosti!!

 
0 0 hvala 0
12 godina
offline
SpeedTouch SAMP Server

evo odmah idem probat ici na ovaj server jer mi se cini jako super.

http://www.youtube.com/beleudovice
 
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
offline
SpeedTouch SAMP Server

i meni se čini super sve to, i možda budem probao ali tek kad instaliram samp, zatrpan sam na hdd-u

I See Offline People ! Mladim djevojkama podešavam CONFIG SYSe i pravim AUTOEXEC BATe ... :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
offline
SpeedTouch SAMP Server

ajme majko moja mila Bozja sveta. Server me banao jer sam se zvao Dalenko_Fabrizyo (samo zato jer sam imao slovo Y u imenu). Ja ne mogu vjerovat.

http://www.youtube.com/beleudovice
 
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
offline
SpeedTouch SAMP Server

gdje je skladiste materiala u los santosu

 

 
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice