Problem sa igricama na window 7

poruka: 72
|
čitano: 9.215
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: Problem sa igricama na window 7
tiger_35 kaže...

hvala svima činim se da cu ipak nazad na stari dobri xp...............

Kazes da ti je komp star 10 dana.

Jel windows 7 imas od pocetka ili si imao Windows XP na tom kompu prije sedmice?

Jel ti na XPu na OVOM kompu sve radilo kako treba?

Jesi li instalirao drivere za SAV hardware i provjerio da su driveri uistinu namjenjeni Windows 7?

Kakve su ti temperature CPU-a i GPU-a?

Meni ovo vuce na moguce pregrijavanje jednog od tog dvoje.

Jesi li dobro postavio hladnjak na CPU?

Termalna pasta na mjestu?

Edit: Kakvo ti je napajanje??? O Hardware-u si dosta nepregledno pisao a i nisi puno toga rekao. Pogledaj kako meni pise u "Moj PC" pa tako i ti napravi.

Da bi to napravio odi u  "moj profil" na vrhu stranice i uredi profil tako da uneses ovakve informacije pod Moj PC.

- Psiho246
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.2.2010 22:17 (Psiho246).
15 godina
neaktivan

ma imam rješavat cu to ovih dan jednostavno me zanimlo da vidim dali je tko imao takvog iskustva.......što se tice kompa ma sve pet i to malo igrica što je radilo sve se može dignuti na very high reza na 1600 i sve radi savršeno dok jednostavno nezablokira.......

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
tiger_35 kaže...

Jel windows 7 imas od pocetka ili si imao Windows XP na tom kompu prije sedmice?

Jesi li instalirao drivere za SAV hardware i provjerio da su driveri uistinu namjenjeni Windows 7?

Edit: Kakvo ti je napajanje??? O Hardware-u si dosta nepregledno pisao a i nisi puno toga rekao. Pogledaj kako meni pise u "Moj PC" pa tako i ti napravi.

Da bi to napravio odi u  "moj profil" na vrhu stranice i uredi profil tako da uneses ovakve informacije pod Moj PC.

neće se valjda valjda komp početi pregrijavati već nakon 10 dana

osim ako nije izabrao super procesor i grafu a ventilator,napajanje.... su srednja žalost,uglavnom ne mogu da održe procesor i grafu da rade kako trebaju

15 godina
neaktivan

akažu da ovaj procesor netroši puno struje a niti ova grafička nova sa vapor x hlađenjem.......imam 550 w napajanje

0 0 hvala 0
17 godina
patch123 kaže...
Psiho246 kaže...
tiger_35 kaže...

neće se valjda valjda komp početi pregrijavati već nakon 10 dana

osim ako nije izabrao super procesor i grafu a ventilator,napajanje.... su srednja žalost,uglavnom ne mogu da održe procesor i grafu da rade kako trebaju

Pa ne pocne se komp pregrijavati "nakon ne kog vremena".

Komp il ima velike temp il nema.

Ciljao sam na to da nije dobro postavio hladnjak na procesor sto bi mogao biti uzrok pregrijavanja procesora i smrzavanja sistema.

tiger_35 kaže...

akažu da ovaj procesor netroši puno struje a niti ova grafička nova sa vapor x hlađenjem.......imam 550 w napajanje

Napajanje ti je adekvatno i ono nebi trebalo praviti probleme.

Provjeri za svaki slucaj jel ti graficka zahtjeva dodatno napajanje i jesi li ga ustekao iako ne vjerujem da bi to mogao biti problem, provjeri za svaki slucaj.

Takodjer probaj iskljuciti CCC (Catalyst Control Centar) ili jos bolje ga potpuno uninstall-ati.

- Psiho246
15 godina
neaktivan

ok probat cu to napraviti........probao sam i 3d mark.......pokazuje kada završi 14720

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...

Pa ne pocne se komp pregrijavati "nakon ne kog vremena".

Komp il ima velike temp il nema.

Ciljao sam na to da nije dobro postavio hladnjak na procesor sto bi mogao biti uzrok pregrijavanja procesora i smrzavanja sistema.

ali da komp ima velike temperature onda bi mu se odmah to dogodilo,ne bi mogao uopće igrati igre,odmah prvi dan bi mu riknulo sve

barem po tvojoj teoriji

ovo je neki zaheban slučaj

15 godina
neaktivan

i3 procesor ima ogroman kuler...grafička vapr x hlađenje.......hard ima na sebi 2 dodatn kulera .i u samom kucistu su exra stavlje na 2 kulera.dobro da kanta nepoleti koliko ima ventilatora

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Imas tamo program compatibility pronađi svoju aplikaciju ipokreni mada po meni nije u tome problem!

15 godina
neaktivan

ma probavao svaku igru i u tome xp sp2 sp3.....vista sp1 sp2.....ništa koma uvjek ista priča....igraš 10 minuta zamrzne slika krči u zvucnicima neprihvaca ništa komp niti jedinu naredbu samo resetiranje .........stavio orginal drivere od grafe 9,11...pa 9.12..i sada 10.1 .i ništa sve po starom.....

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

win 7 i vista su smece da bi se lova pokupila na brzaka.Samo bezveze instaliro ja i vidio smece j*ebes dx10 i 11 kad su isti bio  il 9 il jedanaest npr.na high CoH ide  na dx9 a na dx10 stopa ko ludo a nema razlike.to je prikaz smeca

Crno oko

0 7 hvala 0
15 godina
odjavljen

AMD je priznao da 5700 i 5800 serija karica imaju problema sa smrzavanjem... čeka se hotfix za 5700 seriju dok je za 5800 izašao prije par dana. Osobno sam i sam imao problema s tim sa svojom 5770 + raniji konflikt sa niškoristi AHCI driverom. Kad god bi pokrenuo CCC smrzli bi se Windowsi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Black Eye kaže...

win 7 i vista su smece da bi se lova pokupila na brzaka.Samo bezveze instaliro ja i vidio smece j*ebes dx10 i 11 kad su isti bio  il 9 il jedanaest npr.na high CoH ide  na dx9 a na dx10 stopa ko ludo a nema razlike.to je prikaz smeca

Žao mi je što ću se uloviti na ovo trollanje, ali win 7 su puno bolji od windowsa xp. Nisam imao nikakvih problema s prepoznavanjem i instalacijom ikakvih drivera (svi su ili došli s windowsima ili bili skinuti preko windows updeate-a, čak i nvidijini zadnji za grafu), da ne govorim da na istom kompu mogu npr. alt tabati mass effect 2 i otvoriti Firefox, malo surfati pa se vratiti u igru, bez ikakvog usporavanja; problema sa zahtjevnošću neke igre nemam nikakvih... ma milina. Slažem se da je Vista bila loša, ali Win 7 je ono što je Vista trebala biti.

Što se tiče samog problema, ako ti se da, provjeri si preko npr. windows updeate-a da li imaš sve drivere (to ti je pod optional). Ako je sve tamo, a imaš problema sa zvukom, ostaje provjeriti procesor da li je ispravan, a to možeš sa ovim programom

Prime95 (64bit) - 25.8

Najbolje je odabrati Stress test i ostaviti da radi preko noći. Ako ti ispiše da je došlo do jedne pogreške, znači da ti nešto s procesorom nije u redu (WIKI)

Sretno :)

15 godina
neaktivan

pozz

vezano za autorovu temu...ja isto imam te probleme samo ja imam grafu nvidia gts 250 1Gb, 4Gb RAM DDR3, windows 7 ultimate/crackirane  i procesor intel dualcore 2.8Ghz

Do sad sam nasao par "riješenja". Čitao sam na forumima da moja grafa ima problema sa pregrijavanjem ali čisto sumljam, ipak mislim da su win7 u pitanju jer mi na xp radi super.

BTW... pokušao sam sa instalacijom novi drivera ali nema nikakvog učinka...

Ali mislim da cu si dat komp na servis jer je samo mjesec dana star i pod garancijom...

0 0 hvala 0
17 godina
Dojo kaže...
Black Eye kaže...

Žao mi je što ću se uloviti na ovo trollanje, ali win 7 su puno bolji od windowsa xp. Nisam imao nikakvih problema s prepoznavanjem i instalacijom ikakvih drivera (svi su ili došli s windowsima ili bili skinuti preko windows updeate-a, čak i nvidijini zadnji za grafu), da ne govorim da na istom kompu mogu npr. alt tabati mass effect 2 i otvoriti Firefox, malo surfati pa se vratiti u igru, bez ikakvog usporavanja; problema sa zahtjevnošću neke igre nemam nikakvih... ma milina. Slažem se da je Vista bila loša, ali Win 7 je ono što je Vista trebala biti.

Što se tiče samog problema, ako ti se da, provjeri si preko npr. windows updeate-a da li imaš sve drivere (to ti je pod optional). Ako je sve tamo, a imaš problema sa zvukom, ostaje provjeriti procesor da li je ispravan, a to možeš sa ovim programom

Prime95 (64bit) - 25.8

Najbolje je odabrati Stress test i ostaviti da radi preko noći. Ako ti ispiše da je došlo do jedne pogreške, znači da ti nešto s procesorom nije u redu (WIKI)

Da, istina je da je Windows 7 puno bolji OS od XP-a i to u svakom mogucem aspektu.

Ali nije tocno da je Vista bila losa, pogotovo kad je dosao SP1.

Sta je tocno bilo losek od Viste?

Koristio sam ju 2 godine (ne pune) i u te dve godine mi se samo jednom srusio sistem. JEDNOM U DVE FAKING GODINE!

Stabilniji OS nisam nikad koristio. Sa 7 sam vec imao dva BSOD-a a nema ni 6 mjeseci.

Vista mi je tu bila puuuuno bolja. Brzina je od prilike ista, zauzece resursa nesto manje na sedmici ali neprimjetno i naravno plus sedmici je puno ljepse i nesto jednostavnije Aero sucelje.

Sve u svemu, Vista je odlican OS a i sedmica takoder.

- Psiho246
16 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
Dojo kaže...
Black Eye kaže...

Prime95 (64bit) - 25.8

Da, istina je da je Windows 7 puno bolji OS od XP-a i to u svakom mogucem aspektu.

Koristio sam ju 2 godine (ne pune) i u te dve godine mi se samo jednom srusio sistem. JEDNOM U DVE FAKING GODINE!

Stabilniji OS nisam nikad koristio. Sa 7 sam vec imao dva BSOD-a a nema ni 6 mjeseci.

Vista mi je tu bila puuuuno bolja. Brzina je od prilike ista, zauzece resursa nesto manje na sedmici ali neprimjetno i naravno plus sedmici je puno ljepse i nesto jednostavnije Aero sucelje.

Nisam ni s jednim imao problema sa stabilnosti, ali mi se sedmica čini brža te je zauzeće resursa manje nego na Visti, a i neke stvari nisu bile dorađene (npr. za isključivanje UAC-a na Visti sam moram probati par različitih uputa, ni ona iz Buga mi nije radila :) a na sedmici.. iskreno, ni ne sjećam se kako sam ga isključio, da li je uopće bio uključen, toliko mi je bilo jednostavno :) ). Možda je izjava da je bila loša pretjerana, jer sam ju koristio nekih godinu dana i bio zadovoljan, ali u usporedbi sa sedmicom...

17 godina
Dojo kaže...
Psiho246 kaže...

Nisam ni s jednim imao problema sa stabilnosti, ali mi se sedmica čini brža te je zauzeće resursa manje nego na Visti, a i neke stvari nisu bile dorađene (npr. za isključivanje UAC-a na Visti sam moram probati par različitih uputa, ni ona iz Buga mi nije radila :) a na sedmici.. iskreno, ni ne sjećam se kako sam ga isključio, da li je uopće bio uključen, toliko mi je bilo jednostavno :) ). Možda je izjava da je bila loša pretjerana, jer sam ju koristio nekih godinu dana i bio zadovoljan, ali u usporedbi sa sedmicom...

Sve sto si rekao stoji ali meni recimo nije smetao UAC na visti.

Ja sam se osjecao sigurnije i da imam stvari pod kontrolom s UAC-om. Tu i tamo napravit jedan klik vise mi nije smetao.

Samo ne rezumijem kako si imao problema s time. Koliko se ja sjecam, u control panelu je bila opcija za UAC on-off i to je bio kraj price...Neodlučan

Il je to mozda doslo tek sa SP1?

Hmmmm, ne sjecam se vise. :P

Uglavnom, UAC je vise stvar osobnog ukusa. Buduci da se dosta ljudi zalilo, UAC je u sedmici po defaultu iskljucen ali ga se moze ukljuciti.

Zalosno je sto vecina ljudi koji su se na Vistu zalili su bili zapravo trolovi koji sad trolaju i po Sedmici iako je Sedmica ispravila vecinu "nedostataka" Viste.

Oni valda ni za 70 godina nece stavit novi OS. Za 70 godina OS im nece biti kompatibilan sa njihovom 90 godina starom mreznom karticom i zauzimat ce mozda nevjerojatnih 4 GB radne memorije koja ce tada kostati 30 kuna.

Cccc...

Edit: Dodao sam "radne" ispred memorije u zadnjoj recenici da ne ispatnem totalan noob. :P

- Psiho246
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.2.2010 13:32 (Psiho246).
16 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
Dojo kaže...
Psiho246 kaže...

Sve sto si rekao stoji ali meni recimo nije smetao UAC na visti.

Ja sam se osjecao sigurnije i da imam stvari pod kontrolom s UAC-om. Tu i tamo napravit jedan klik vise mi nije smetao.

Samo ne rezumijem kako si imao problema s time. Koliko se ja sjecam, u control panelu je bila opcija za UAC on-off i to je bio kraj price...Neodlučan

Il je to mozda doslo tek sa SP1?

Hmmmm, ne sjecam se vise. :P

Uglavnom, UAC je vise stvar osobnog ukusa. Buduci da se dosta ljudi zalilo, UAC je u sedmici po defaultu iskljucen ali ga se moze ukljuciti.

Zalosno je sto vecina ljudi koji su se na Vistu zalili su bili zapravo trolovi koji sad trolaju i po Sedmici iako je Sedmica ispravila vecinu "nedostataka" Viste.

Oni valda ni za 70 godina nece stavit novi OS. Za 70 godina OS im nece biti kompatibilan sa njihovom 90 godina starom mreznom karticom i zauzimat ce mozda nevjerojatnih 4 GB memorije koja ce tada kostati 30 kuna.

Cccc...

(Ako se dobro sjećam) S UAC-om je bio problem đto ga se nije moglo isključiti s običnim admin accountom, nego nekim super-turbo-mega admin accountom :)  Potpisujem ovo za trollove :)

Nego, ima li kakvih novosti od OP-a? :)

17 godina
neaktivan

Ma nije bilo nikakvih problema sa isključivanjem uac-a na visti... Ideš na Disable User Account Control (tak nesto, ne sjecam se tocno) i klikneš yes i gotovo, uaca nema.

Jedino nemožeš isključit sa limited accountom.

btw. Meni je na win7 pro UAC po defaultu uključen, neznam kako vama. Ne smeta mi, cak mi nekad i dobro dođe kad slucajno pokrenem krivi program/igru samo stisnem "No" i odee.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

meni na win 7 ne radi dragon age,cod5,zombie driver,far cry 2 i jos par igra dok su mi na xp-u radilie

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
luka_cro kaže...

meni na win 7 ne radi dragon age,cod5,zombie driver,far cry 2 i jos par igra dok su mi na xp-u radilie

cod i far cry mi rade a imam win7

16 godina
neaktivan

Mislim da je problem kod graficke, Ja imam Win7 Ultimate na xfxGTX 260 nikad mi se nije srusila ni jedna igrica osim sim city 4 deluxe edition...ako su piratske igre provjeri crack, skini nove patcheve,nove drivere

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Znalac kaže...

Probaj instalirati nove drivere od grafičke kartice mislim da je to riješenje 

Nije potrebno Windows 7 netrazi drajvere ja sam instalirao win 7 ultimate i ne trazi drajvere nego sam sebe kodira za taj i taj hardware i radi savrseno bez stekanja.

A sto se tice problema vjerovatno je vrucina i CPU se ukoci da bi izbjegao ostecenje.AMD koristi sistem auto gasenja na 110 c celsijusa

BSU ( Baci Sestru Uvodu) USB je nesto drugo
17 godina
neaktivan

desni klik na folder ili shortcut..i staviš compability sa windows xp service pack 3..problem barem meni rješen tako...i kod starijih naslova..i kog igrica koje nepodržavaju win 7..imam ultimate verzija  6.1.7600

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

prije instalacije ili poslje instalacije igrice.........

15 godina
neaktivan

ja imam win7 i igrice mi rade perfektno...nije do win 7

WaLLa
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

a zašto su mi igrice radile perfektno u xp a sada zezaju 7

16 godina
neaktivan

Tko zna sta si ti instaliro

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

imam gta 4 piratski. Na windows xp sp3 mi je radio bez problema. Nakon intalacije windowsa 7, pokušao sam ga ponovo instalirati, ali mi se stalno pojavi poruka:your system is not %P compatibel. probao sam i preko compatibility moda(stavim i na vistu i na xp i svakakve druge OS-ove i ništa, ista se poruka pojavi) U čemu je problem, i kako ga mogu riješit.

DB
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nisam mislio na igricu nego na operacijski sustav, skini sedmicu kakvu bog zapovijeda i to je to

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice