Evo kako ne bi smetali po drugim temama možemo ovdje nastaviti.
Probao prve dvije, po meni zakon u trkaćim igrma.
pali smo na dno
homo si skupa na BIRO.
gtr2 = totalna pobjeda!
race mi se ne sviđa baš, al je ok, isto tak i rfactor (ali ima najbolje modove).
Eh. Dobro si se sjetio otvoriti ovu temu. Stvarno smo udavili na forumu o RACE online demo-a.
GTR2 mi se svidja i u kombinaciji s volanom zaista prava simulacija. Iako prostora za napredak ima jos - pogotovo prilagodbi mogucnostima G25 volana i volana koji ce poslije njega doci i vjerojatno biti jos bolji.
rFactor instalirao i probao. Previse mi je "gumen".
Race jos nisam probao kako spada. Uostalom, to je vise arkada (TOCA i sl.) nego simulacijska igra.
Jos bi svakako spomenuo stari dobri Grand Prix 4.
GTR2 mi se dobro slaže s gampedom pa si fino naštelam "gljivu" i vozam se ko pravi gospon!
Ali nije to kao dok sam imal onaj Saitekov volan od susjeda-ko volan od formule-brzine mijenjaš s palcima, gas i brenza na pedale-fali samo kuplung-nevažno kad nema mjenjača.
Već dugo ga ne igram!
Race je najveća glupost kaj sam videl od vožnji (za race o7 ne znam).
Od tih triju, formule su zakon- i to one 99-02 s modovima!
Imam i za gtr2 mod ali nisam probal.
Kakvi se vi "profi" kad niste spomenuli Richard Burn s rally!
Majka svih trka.
Meni osobno je najbolja Toca Race Driver 3 (polu simulacija), odmah posle GRAN TURISMA 2
GTR i RACE su praktički ista igra.. isti engine, ista ekipa je radila obje vožnje.. vrhunski obavljen posao!
rFactor.. to je zapravo samo engine.. na koji se dodaje hrpa modova.. ima za svakog ponešto..
ne znam koja mi je od te tri bolja
ali svakako, te su igre za 2 klase bolje i zabavnije od prenapuhanog GRID-a
i još nešto..
vidim da nitko na forumu baš i ne spominje LFS.. koji, osim solidne grafike, ima jako dobar fizikalni dio, detaljan setup, hrpu servera (ima i krekanih naravno ).. i mislim da je od svih navedenih najteža za napraviti dobar rezultat to je naravno, moje mišljenje..
RBR je kralj rally-a, pokraj kojeg DIRT nema kaj tražiti..
igra u najmanju ruku zahtjeva neki jeftini volan, jer čak ga je i na gljive teško voziti.
mogla bi se nazvati kao hommage preminulom vozaču vrhunki posao obavljen..
a cijeli TOCA serijal mi je ono.. ne drži me predugo.. ima svoje mušice koje ga vjerojatno nikad neće dignut na profi razinu kao što su ova tri u naslovu..
jer ne možeš očekivat da će ljudi kupovat igru koju ne znaju igrat to je mainstream i molim lijepo da ga se tako i naziva.. a ne simulacijom
GT serijal (gran turismo)..
dobar, sa svakim nastavkom sve bolji. ono što oduševljava jest ponuda licenciranih automobila i staza, mehanički tuning i zabava do ranih jutarnjih sati..
molio bih nekog konzolaša (xbox) ako je u mogućnosti usporediti GT i forza motorsport.. znači čisto neke činjenice a ne pljuvanje po jednoj ili drugoj (jer tak to danas ide između dva konzolaška klana )
Race je fenomenalan.
Dok je Race 06 bio prilično aljkavo napravljen - Race 07 je genijalno napravljen. Pogotovo uz par patheva koji su dodani u zadnji 6 mjeseci.
On-line trke su savršene, jedino veza mora bit postojana a ping što manji a to je razumljivo ako se utrkuješ protiv 24 druga auta koji mogu
biti tko zna iz kojeg dijela svijeta.
Jedino što je u Race-u grozno je kiša - ima je, ali svjestan si kiše samo po ponašanju auta, a znaš da je kiša jer tak piše.
U GTR2 kad je "heavy rain" onda vidiš da lijeva. Kad prestaje onda se pojavljuje trag kojima auti prolaze i taj trag se sve više i više
suši - baš kako i treba. U Race-u sve to postoji, ali nije tako grafički napravljeno - zašto nemam pojma.
Naravno nekom je dosadno utrkivati se 12-15 krugova i eventualno dobiti jednu priliku za preticanje, ali tako i jest.
Osim ako se guraš - no to ostatak ekipe neće dugo tolerirat.
I da, bez kvalitetnog i promišljenog set-upa možeš samo gledat kako gubiš pozicije, trošiš prebrzo gume, uništavaš kočnice itd.
Što se tiče volana, pa FF je tako dobro napravljen da ti simulira i pomak motora kod naglog kočenja i ubrzanja - tako da se osjeti trzaj,
pa sad ja ne znam, ako to nije dosta. Start bez kuplonga je teška pušiona, razlika između FWD i RWD autiju je vrlo realna.
Sad već pišem recenziju :)
Pozdrav
Duzan sam se ispricati jer sam bubnuo Race a u glavi sam imao Grid.
Stariji covjek, sta da se kaze.
Race 07 me, za razliku od GTR-a, nije zadrzao dugo. Tako da se ne mogu upustati u rasprave. Niti mogu tocno reci razlog zasto je tako.
Live for Speed, koja je spomenuta, je zaista fizicki jako dobro postavljena.
Live for speed, fizika je jako dobra, grafika baš i nije, ima puno igrača iz hrv, srb, bih....
GTR2 je jedina istinska prava simulacija, barem po meni.
U pravoj simulaciji vožnje vozač mora dobro poznavati stazu na kojoj vozi, mora znati točno koju brzinu u kojem trenutku promijeniti, mora imati dobre reflekse, jer i pola sekunde kašnjenja u reakciji izaziva sletanje sa staze. Osim toga treba znati i kako dozirati gas, jer prejak gas, prilikom izlaska iz zavoja opet može rezultirati proklizavanjem kotača koje se kod mrcine od 650 KS vrlo lako desi. Sve u svemu, u pravoj simulaciji sportske vožnje bitan je svaki detalj jer i najmanja pogreška u vožnji znači izlijetanje.
Ovo je samo jedan mali dio elemenata koji bi trebali biti sadržani u pravoj simulaciji, a GTR2 ih ima na pretek.
Dobar set-up je 50% utrke.
Tek sa dobro podešenim autom možeš se utrkivat kako spada.
Ali to je jako zahtjevno i treba puno isprobavanja, pokušaja i pogrešaka.
Netko bi rekao da je ovo mazohistički, a u neku ruku i jest.
GTR2 je jedina istinska prava simulacija, barem po meni.
Pa sad ako ti MoTec nije dosta za analizu kruga onda se bilježim sa štovanjem jer mora da si radio ili radiš u nekoj
sportskoj ekipi WTCC-a, GTR-a ili F1.
Iskreno - mogu shvatiti otprilike 10-20% podataka iz MoTec-a, ostalo ako i razumjem, nemam blagog pojma kako
bih na te stvari uticao budući tako dobro ne baratam problematikom.
LFS je svakako dobra simulacija, kao i ostatak o kojem se ovdje priča.
Ja imam problem sa GT Legends-ima.
Kada krenem voziti - nema zvuka. Uopce.
Dok ne krenem na voznju sve je OK. Ali kada hocu izaci iz garaze na stazu, sve utihne i uopce nema zvuka.
Zna li netko u cemu moze biti problem?
Ja imam problem sa GT Legends-ima.
Kada krenem voziti - nema zvuka. Uopce.
Dok ne krenem na voznju sve je OK. Ali kada hocu izaci iz garaze na stazu, sve utihne i uopce nema zvuka.
Zna li netko u cemu moze biti problem?
Duzan sam se ispricati jer sam bubnuo Race a u glavi sam imao Grid.
Stariji covjek, sta da se kaze.
kako mi je smiješno čitati postove u temi o GTR-u, RACE-u, RFACTOR-u kako baš navedene ljudi uspoređuju s GRID-om...
grid je arkada i tak se i igra, a ovo su simulacije i tu jednostavno nema usporedbe! volim i gtr i race, rfactor baš i ne, ali mi je i grid genijalan, samo treba dati igri šansu i priči joj s drugačijim pristupom. kak neko more uspoređivati grid na kojemu auti naberu do 100 km/h za 2 sekunde i gtr?! neznam kak vama ostalima ali super mi je odigrati koju utrku na gtr-u i zabavim se i sve, ali jednostavno igra zna ''zagušiti'' svim svojim detaljima (za gtr treba vremena), dok na gridu dojdeš, odabereš auto, zabaviš se, odvoziš koju utrku i to je to, bez puno okolišanja.
uspoređivati grid s gtr-om (ili ostalom simulacijskom ekipom) je ko uspoređivanje ruskog baleta s švasanjem gelendera...
GTR 2 + simulation mode = zakon :)
Btw. zna netko neki dobar DTM mod za GTR 2?
kako mi je smiješno čitati postove u temi o GTR-u, RACE-u, RFACTOR-u kako baš navedene ljudi uspoređuju s GRID-om...
grid je arkada i tak se i igra, a ovo su simulacije i tu jednostavno nema usporedbe! volim i gtr i race, rfactor baš i ne, ali mi je i grid genijalan, samo treba dati igri šansu i priči joj s drugačijim pristupom. kak neko more uspoređivati grid na kojemu auti naberu do 100 km/h za 2 sekunde i gtr?! neznam kak vama ostalima ali super mi je odigrati koju utrku na gtr-u i zabavim se i sve, ali jednostavno igra zna ''zagušiti'' svim svojim detaljima (za gtr treba vremena), dok na gridu dojdeš, odabereš auto, zabaviš se, odvoziš koju utrku i to je to, bez puno okolišanja.
uspoređivati grid s gtr-om (ili ostalom simulacijskom ekipom) je ko uspoređivanje ruskog baleta s švasanjem gelendera...
GTR 2 + simulation mode = zakon :)
Btw. zna netko neki dobar DTM mod za GTR 2?
Evo da malo osvjezim temu.Naime skinuo sam rFactor i mod F1 2009.Zanima me slijedece:Da li je moguce imati instalirano vise modova pa nekim selektorom odabrati prije igranja koji zelim?Svaka pomoc je dobrodosla.
Mislio sam na to da npr imam instaliran mod za sezonu 2009 i 2008 pa da mijenjam po zelji.
EDIT:
Jel to ovo sta trazim?
Normalno da je moguče da staviš koliko god očeš modova upravo je to Čar rFactora ....
Evo ti Official stranica svih Modova za rFactor www.rfactorcentral.com
Štase tiče odabiranja modova prije igre to obavljaš u samoj igri ideš na Settings -player -racing series i tu su ti svi modovi koje imaš instalirano
Ako želiš pravo Online F1 natjecanje onda je ovo prava stvar za tebe www.f1-croteam.net
Pozz i nadam se da sam donekle pomoga!
Možeš birati prilikom kreiranja korisnika u igri. Kada kreiraš novog usera dođe izbor koji tip moda želiš (ovisno koliko ih je instalirano). Ali stavi ovaj CTDP, u svim ostalim bolidi su mi ružni nakon šta sam pokrenuo ovog, kao i ponašanje bolida...
Normalno da je moguče da staviš koliko god očeš modova upravo je to Čar rFactora ....
Evo ti Official stranica svih Modova za rFactor www.rfactorcentral.com
Ništa samo ti pitaj kad zapne ipak mi je rFactor domači teren
Moja preporuka za F1 modove ti je da skineš FSONE 2008 ( definitivno najbolji mod za 2008 godinu ) CTDP 2006 ( kralj svih modova )
Štase tiče modova za 2009 sezonu tu je problem imaš F1RL al je on dosta loše grafički napravljen ( najvljuju za 6. misec drastićne promjene pa ti je najbolje da sačekaš lipanj )
Možžeš skinit posebne addone tipa TV Style, Spooter.....ž
poz!
Znaci skidam FSONE 2008 i CTDP 2006.Jel ima netko iskustva sa voznjom pomocu playstation dual shocka?Imam adapter da ga prikljucim preko usb-a.
A, neznam, ja sam na volanu, nekako mi simulacije ne leže na padu. Probaj nabavit volan jer ćeš tako dobit pravi osjećaj
Razmisljam o volanu.Moram nac nesto ne preskupo ali da je kvalitetan.