Traži veliku količinu video memorije, 512 nikako nije dosta. Ali ( shema koju već vjerojatno znate ), postoji onaj norestrictions trik, pomogao je dosta ljudi s jačim 512 karticama.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ja i s 1 GB videmo memorije ne mogu stavit slidere ni na 40, imam frejm dropove. Dok Mafia II koja izgeda puno ljepše, i super radi.
Ja i s 1 GB videmo memorije ne mogu stavit slidere ni na 40, imam frejm dropove. Dok Mafia II koja izgeda puno ljepše, i super radi.
Mafia 2 izgleda bolje samo dok ne ubaciš iCEnhancer 2.1 u GTA IV.
icenhancer neradi nista igri osim sto doda boju, texture su i dalje mutne, ali na mjestima izgleda isprano
A taj mod pojede performanse u GTA IV ko Vuco janjetinu.
Ja mislim da dosta performansi pojede i fizika Endorphin, to je kad npr. upucate čovjeka on napravi dva tri koraka unazad i popikne se preko ograde. Zbog toga i treba dvojezgraš, ali radit će i na mom Penitum-u uz 20-ak fps (naravno ako imam bolju grafu)
icenhancer neradi nista igri osim sto doda boju, texture su i dalje mutne, ali na mjestima izgleda isprano
i eto, opet gluposti. istina je da ždere performanse i da stvarno treba ninja pc da radi kako treba, ali stvarno izgleda savršeno.
i eto, opet gluposti. istina je da ždere performanse i da stvarno treba ninja pc da radi kako treba, ali stvarno izgleda savršeno.
tu su izmjenjene texture i jos neke stvari niej samo icenhancer, to sve zauzima par gb, tkao da to vise nije ista igra kad su texture izmjenjene
tu su izmjenjene texture i jos neke stvari niej samo icenhancer, to sve zauzima par gb, tkao da to vise nije ista igra kad su texture izmjenjene
Da, ''samo'' su izmijenjene texture, poligoni na automobilima su dodani, shaderi su dovedeni do savrešenstva. Ma ništa posebno.
Ja nisam niti rekao da radi nešto igri gledano sa tehničke strane, ali vizualno napravi da izgleda kao jedna od najljepših igara. A tu je i mod better city textures i ultimate textures v2.0 koji recimo poprave i tu tehničku stranu grafike.
EDIT: i naravno DKT70 HD road textures.
Ja mislim da dosta performansi pojede i fizika Endorphin, to je kad npr. upucate čovjeka on napravi dva tri koraka unazad i popikne se preko ograde. Zbog toga i treba dvojezgraš, ali radit će i na mom Penitum-u uz 20-ak fps (naravno ako imam bolju grafu)
Na konzolama fizika ne zdere toliko CPU?
Pogledaj Max Payne 3 gdje je fizika daleko bolja nego u GTA IV, GTA IV ima jedino vozila sto MP3 nema ali opet mi dolaze konzole na um....
Kako to da se ne priča o ovom modu?
Grand Theft Auto IV: San Andreas
Riječ je o modu koji konvertira SA mapu, vozila, pedove i zvukove u RAGE engine (GTA IV engine).
Odlično napreduje, trenutno je u Beta 3 verziji. Većina auta je konvertirano (na ulici se vide samo SA vozila, ali ih još ima nekonvertiranih u traineru), mapa je cijela (samo par bugova), dio interijera još nije i zvukovi su nepotpuni. U Beta 1 je bilo i aviona, a sad ih nema. Mislim da se može instalirati GTA IV Plane mod, nisam još isprobao. Ipak ih ima, sad sam uspio spawnati.
Ista ekipa radi i na GTA 3 i VC mapi :)
Inače, jedan od glavnih u timu je Hrvat (GTARandom mu je nick).
Ovo sta se svi zalite na boje. Niko je propalitet s nasih prostora koji je dosao u Liberty City zaludjen americkim snom. A dobio je kiflu, da izvinete. Na takvu atmosferu ne pasu boje, jelda?
Dalje, grafika je gadna. Sve je non stop puno ''mrvica'', to je lose zamisljeno. Optimizacija je katastrofa, zato sto je nije ni bilo. Jednostavno su portali igru s konzola, koje se ne mogu mjeriti s mogucnostima PC-a, i onih losijih(citaj, solidnih, necemo o jednojezgrenasima i starim grafickama).
Igra kao igra je super, a igra kao aplikacija je smece. Ima razlike. A ovo pljuvanje, nemojte mislit da branim igru, zato sto ju uopce ne branim, cak suprotno, pljuni jednom jebiga, nemoj da svaki tvoj post bude ''jebeeni GTA, los je, losa optimizacija, nemogu igrat k'o baja, *spit**spit*''. Lijepo reci jednom i okani se toga.
I ako ti se igra svidja, grafika skoro pa da nema utjecaja, igrivost je najbitnija, a ako bas toliko zelite igrat igru, spustite detalje i uzivajte. Ali pazite sta spustate, view distance je vazniji nego sjene i kvaliteta vode..
A ako zelite uzivat u grafici, jebiga :D
Pogledajte moj komp, nije mrcina, a svejedno se ne zalim na to sto se igra ne vrti na 50+ FPS-ova, kad znam da nema sanse. Tako da, suocite se s tim da je port katastrofa, ali i da imate ne bas tako dobre kompove. Vi s pravim masinama, vi ste druga prica, vi ste dokaz da je optimizacija katastrofa, a ne single core Pentium i HD 2600.
I promijenite temu malo, pisite o modovima, ili sta ja znam cemu, a ne o grafici, zadnje 4 strane su samo pljuvacke po grafici.
Ovo sta se svi zalite na boje. Niko je propalitet s nasih prostora koji je dosao u Liberty City zaludjen americkim snom. A dobio je kiflu, da izvinete. Na takvu atmosferu ne pasu boje, jelda?
Dalje, grafika je gadna. Sve je non stop puno ''mrvica'', to je lose zamisljeno. Optimizacija je katastrofa, zato sto je nije ni bilo. Jednostavno su portali igru s konzola, koje se ne mogu mjeriti s mogucnostima PC-a, i onih losijih(citaj, solidnih, necemo o jednojezgrenasima i starim grafickama).
Igra kao igra je super, a igra kao aplikacija je smece. Ima razlike. A ovo pljuvanje, nemojte mislit da branim igru, zato sto ju uopce ne branim, cak suprotno, pljuni jednom jebiga, nemoj da svaki tvoj post bude ''jebeeni GTA, los je, losa optimizacija, nemogu igrat k'o baja, *spit**spit*''. Lijepo reci jednom i okani se toga.
I ako ti se igra svidja, grafika skoro pa da nema utjecaja, igrivost je najbitnija, a ako bas toliko zelite igrat igru, spustite detalje i uzivajte. Ali pazite sta spustate, view distance je vazniji nego sjene i kvaliteta vode..
Pogledajte moj komp, nije mrcina, a svejedno se ne zalim na to sto se igra ne vrti na 50+ FPS-ova, kad znam da nema sanse. Tako da, suocite se s tim da je port katastrofa, ali i da imate ne bas tako dobre kompove. Vi s pravim masinama, vi ste druga prica, vi ste dokaz da je optimizacija katastrofa, a ne single core Pentium i HD 2600.
I promijenite temu malo, pisite o modovima, ili sta ja znam cemu, a ne o grafici, zadnje 4 strane su samo pljuvacke po grafici.
pa igra zasluzuje pljuvanje
valjda nece novi gta isto tako smece ispast
Pa tko je rekao da ne igra unatoc tim problemima? pa igrao sam igru na very low s e2180 i x1950 Pro bez obzira sto je sve na low, bez obzira na malo FPS-a, bez obzira sto su mi nestajale teksture i sto je bilo frame dropova (OC-ao sam procesor tako da nije bilo tolikih frame dropova kao prije) itd...
Opet sam ju igrao, igram jos uvijek ponekada s trenutnom konfom.... ali i dalje pljujem optimizaciju.
Ajde da ja započnem o onome modu gta IVSA. Igrao sam ga jedno 10 sati, i stvarno se vidi naspram bete 2 kolko su napredovali baš me zanima full release kako če ispasti jel zasad me jedino muči što se zna igra srušiti (al ipak je to beta).
Ajde da ja započnem o onome modu gta IVSA. Igrao sam ga jedno 10 sati, i stvarno se vidi naspram bete 2 kolko su napredovali baš me zanima full release kako če ispasti jel zasad me jedino muči što se zna igra srušiti (al ipak je to beta).
Neznam, ja je igram već par dana i nije mi se niti jednom srušila. Ima i MP :)
Šteta što nemam original, planiram ga kupiti radi MP.
Jel ima neko možda gta 4 za prodati na cd da ne skidam jer je utorrent ilegalan
A postoji koji Carpack za koji ne treba svemirski PC? Svaki koji sam probao ima problem s gubljenjem tekstura ma koje god postavke stavim.
A postoji koji Carpack za koji ne treba svemirski PC? Svaki koji sam probao ima problem s gubljenjem tekstura ma koje god postavke stavim.
nije do pc-a, nego do bugova u modovima
Jel ima neko možda gta 4 za prodati na cd da ne skidam jer je utorrent ilegalan
Kupi ga negdje digitalno.
nije do pc-a, nego do bugova u modovima
A kako onda mnogo njih igra bez bugova, OK imaju jake PC-e ali samo tražim neki normalni carpack koji nije HD i da normalno radi na slabijim računalima.
Nije problem u portanju, i na konzolama šteka.
Ako hoćeš vidjeti loše portanje, igraj Saints Row 2 na PC-u pa će ti GTA biti vrh
Meni je sr2 radio bolje nego četvorka. Dosta bolje.
meni saints row the third radi katastrofa....
Naravno da radi bolje. Ne znam sta ovi gore pricaju.
Meni radi na 24-25 FPS na HD6850 i Q8200 Quad procesoru.